widokzmarsa Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 21:53 myślę że piąta jest już bliżej. W ewrolandzie pod kuratelą socjalistów. To dziwne ale wychodzi że polska ma największą wolność słowa w całej unii. Odpowiedz Link
six_a Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 22:12 polska nie je laska, polska je czarownica Odpowiedz Link
six_a Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 22:11 wracaj tu i oddawaj kasę za wykształcenie, zakało narodu ))))) Odpowiedz Link
grogreg Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 23:16 Za swoje wyksztalcenie zaplacilem sam. I nie bawia mnie bzdety ktore wypisujesz, wiec usmieszki sobie daruj. Odpowiedz Link
six_a Re: Budujemy czwartą RP 06.08.07, 08:57 nie musisz być taki zgryźliwy, moja uwaga nie miała intencji prześmiewczych, gdyby tak było, zamieściłabym o takie cóś )) ale skoro się tak wściekłeś, to widać zabolało nie moja w tym zasługa. Odpowiedz Link
vandikia Re: Budujemy czwartą RP 06.08.07, 06:29 miales prywatnego nauczyciela? bo jesli nie, to korzystales z ojczystych dóbr publicznych, a teraz wspierasz obcy kapital i mnie osobiscie bawi wlasnie postawe emigrantow, tych ktorzy opluwaja Polske jak tylko sie da, ktorym wszedzie jest lepiej niz tu. Wieksze, piekniejsze domy, lepsze samochody, milsi ludzie, trawa zieleńsza niz polska etc. Ale nie pomysla, ze to ze gdzies sobie tam są i tluka kasiore, to dzieki temu ze tu sie wyksztalcili, wychowali. Nie wiadomo czy mieliby taka szanse gdyby urodzili sie gdzie indziej, moze byliby teraz w lepszej sytuacji materialnej i zyciowej, ale to wcale nie jest znowuż takie oczywiste. No i tak juz konczac wywód, to dla mnie szczytem hipokryzji jest - nie mowie o Tobie, bo nie kojarze do konca Twoich wpisow nt. ojczyzny - wyjechac i tyrac w jakiejs hurtowni, ale twierdzic, ze to lepiej niz w tym gównianym kraju. Odpowiedz Link
raduch Re: Budujemy czwartą RP 06.08.07, 08:53 Coś mi się w tym wywodzie nie podoba. Człowiek się rodzi bo nie ma innego wyjścia. Analogicznie z chodzeniem do szkoły. Odpowiedz Link
pink.freud Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 22:08 PO-SLD chętnie poprowadziłoby nas z powrotem do III RP www.medianet.pl/~naszapol/0727/0727skoi.php Odpowiedz Link
six_a Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 22:14 to se ne vrati, pane havranek ale dzięki najjaśniejszym ptakom mamy takom malusiom imitację trzeciej rzeszy. Odpowiedz Link
pink.freud Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 22:17 Ale cymbał z Ciebie kobieto))) Przydałoby Ci się trochę prawdziwych prześladowań Odpowiedz Link
six_a Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 22:36 eee tam, cymbał musi mieć fujarkę, weź się orientuj. Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 22:31 ja rozumiem wkurwienie(trzeba tak jak ja nie oglądać telewizji i olewać wydarzenia - wtedy jest lepiej) ale porównanie z 3 rzeszą to przesada. Mamy obecnie największą wolność słowa od czasów komuny. Najbardziej drobiazgową i zagorzałą krytykę rządu i jego sympatyków. Tego nie było za poprzednich rządów bo preziem był kwacho i tvn lizało dupę sld i komuchom. Teraz ich spuszczono ze smyczy i dobrze. I jest to zasługa też rydzyka i innych oszołomów. Bo w innym przypadku dalej tylko słowa michnikowszyzny byłyby uznane za najwłaściwsze. Co by się działo gdyby kaczor się nawalił i wsiadł do bagażnika samochodu pod onz-em? Czy fuckty pominełyby to wydarzenie? Odpowiedz Link
six_a Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 22:40 po pierwsze, to ja w ogóle nie jestem wkurwiona, nie sądźmy innych po sobie po drugie, nie oglądam telewizji. ziemkiewicza przedawkowałeś? no, wiem, ciężkie przeżycie. Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 23:11 nie czytałem jeszcze michnikowszyzny ale może kiedyś przeczytam. Wolę nic nie czytać bo mnie jeszcze wezmą za wykształciucha Odpowiedz Link
six_a Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 23:16 masz dwie opcje: a) wykształciuch b) spieprzaj dziadu sam wiesz, co dla Ciebie lepsze, nie? Odpowiedz Link
raduch Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 22:53 A pewnie, że nie trzecia rzesza, tylko coś z naszej historii. Gierka jako tako pamiętam. Komuna byłaby idealnym ustrojem, tylko dla idealnych ludzi. Problem w tym, że jej stroiciele zabrali się za korygowanie ludu, nie ustroju. Budowniczowie Polski solidarnej poszli tą samą ścieżką. Symptomy obrażenia na społeczeństwo aż nadto wyraźne, zaś środki represji nie te co kiedyś. To się nie mogło udać. Ale to już nie moja zgryzota. Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 23:09 "Ale to już nie moja zgryzota. " nigdy nie wiadomo. Ja kiedyś przesiedziałem 10 lat w stanach i przez 9 z nich nawet do głowy mi nie przyszło by wrócić. Raz przyjechałem tu na wakacje i skróciłem pobyt o dwa tygodnie bo nie wiedziałem co robić. Przez tyle lat wracałem do "siebie" tam a nie tu a potem coś mi kurwa odbiło i wróciłem Odpowiedz Link
vandikia Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 22:27 ja to sie aktualnie pakuje, wiec nie mam czasu budowac )))) i jeszcze mam tefal wlaczony i cos co sie nazywa sopot festiwal???? ale chyba nie ten wlasciwy, bo takie wyjsce na scenie sa, ze chyba juz ja bym lepiej zaspiewala (a co jak co, ale spiewac to nie umiem) Odpowiedz Link
vandikia Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 22:47 raczej się toczę moją torpedą 13letnią hehe no Dąbki, a jak tam nie, to Mielno, a jak w Mielnie kwater niet, to Dąbki pole namiotowe. A jeszcze Darłowo ew. chociaz mieszkanie w Darlowie oznaczaloby codzienne dojazdy nad wode, co za tym idzie walke o nieprowadzenie auta a nie ukrywajmy.. nie zamierzam uprawiac abstynencji akurat na wczasach hehe Odpowiedz Link
raduch Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 22:54 Zabierz rower. Ewentualnie kup sobie na miejscu w markecie. Odpowiedz Link
vandikia Re: Budujemy czwartą RP 05.08.07, 22:57 nie tym razem biore rakiety tenisowe i zamierzam baseny odwiedzac. chyba, ze sie jakas sensowna wypoczyczalnia rowerow trafi, a najlepiej kładów sesesese Odpowiedz Link