sebcioo 08.11.07, 09:49 Jakie macie pomysly na spedzenie dnia w pracy kiedy totalnie nie ma nic do roboty i do fajrantu 8 godz? Dodam ze mam tak juz od mniej wiecej 2 miesiecy i wqwia mnie to bardzo. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmagi Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 09:52 mam tak samo jaaak Tyyyyy..........powaznie,zaj.......ć sie mozna własna pięścia,łaze na ploty po sasiednich biurach i siedze na forum,zwalniam sie ze nibym chora i takie tam))) Odpowiedz Link
sebcioo Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 09:56 W przyszlym tyg mam miec powazna rozmowe z vice preziem firmy. Dalem mu 2 tyg do namyslu (mijaja w niedziele). Namysl na temat co maja dla mnie w tej firmie. Generalnie to ... ehh szkoda gadac. Odpowiedz Link
mmagi Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 09:57 no a jak nic i pójdziesz na szczaw??? Odpowiedz Link
sebcioo Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:10 A pojde. O prace jestem jakos dziwnie spokojny. Wiesz, w tym roku to juz moja druga praca i drugi kraj na obczyznie. Zawsze moge wrocic do tej co mialem w Polsce (czego bym bardzo nie chcial, ze wzgledu na prace, nie kraj) albo ... zmienic kraj. Jakies 4-5 miesiecy temu jak szukalem nowej mialem powazna oferte z Austrii. Ku ich wielkiemu smutkowi niestety wtedy ja odrzucilem. A teraz ja sie wielce smuce ze tak zrobilem. Odpowiedz Link
mmagi Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:26 kurcze,szkoda no ale dobrze ze masz taki zawód ze z praca nie masz w sumie kłopotów Odpowiedz Link
sebcioo Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:12 Zawod najzwyklejszy, budowlaniec, tylko ze wybralem sobie "specjalizacje" taka ze w Polsce oprocz mojej poprzedniej firmy to raczej nie mam czego szukac. Odpowiedz Link
sebcioo Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:24 Domy drewniane w szkielecie kanadyjskim. Tylko ze haczyk jest w oprogramowaniu. Tylko i wylacznie hsbCAD. W Polsce znam tylko moja byla firme ktora tego uzywa. Odpowiedz Link
aguszak Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:33 A! Bo myślałam, że może inna dziedzina, bo mam znajomego, którego firma projektuje i wykonuje m.in. oczyszczalnie ścieków, a poszukują pracownika do pracowni Odpowiedz Link
sebcioo Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:36 Hehe nie, no troche co innego. To zalezy co projektuja, czy zbiorniki czy proces oczyszczania Jakies tam silosy i inne elewatory mialem ale to nie jest zdecydowanie cos czego szukam Odpowiedz Link
aguszak Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:37 Nie, no raczej systemy, nie pojedyncze urządzenia, tylko właśnie proces. Odpowiedz Link
sebcioo Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:41 > Nie, no raczej systemy, nie pojedyncze urządzenia, tylko właśnie > proces. No to nijak nie jest budownictwo tylko np inzynieria srodowiska. Pojecia nie mam o tym. Niby moj szwagier konczyl cos takiego ale on chyba tez nie ma pojecia o tym Odpowiedz Link
aguszak Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:43 Być może jest tak, jak mówisz, ale tyż projekty, nie Odpowiedz Link
sebcioo Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:46 Hehe no niby racja Projekt instalacji elektrycznej to tez niby projekt Odpowiedz Link
sjena1 Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:00 ja bym sobie ściagnęła jakiego ebooka i czytała, tak mysle np stąd: biblioteka.eksiazki.org/index.php/Kategoria:Autorzy i płacą ci za to???????? Odpowiedz Link
sebcioo Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:12 Placa, i placa w miare dobrze. Dzieki za linka. Niestety popierd... polityka firma i idiota informatyk skutkuje tym ze czesc stron jest poblokowana. Serwery typu 4share zwlaszcza i guzik moge sciagnac. A propos ebookow - z nudow zaczalem spis robic tych co mam. W wordzie to jakies 20 stron mi na razie zajmuje, sie mecze jak goopek zeby alfabetycznie po nazwiskach uporzadkowac. Odpowiedz Link
sjena1 Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:23 zawsze mozesz przyniesc sciagniete z domu wobec tego dobrze masz skoro nawet dobrze płaca Odpowiedz Link
sebcioo Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:28 Zawsze moge np zrobic analogiczny spis tylko ze np empetrojek Gdyby nie placili to juz dawno by mnie tu nie bylo Odpowiedz Link
vandikia Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:00 wycieczka do zoo po dpozorem zalatwienia czegos na miescie sluzbowego, kawa i ciacho z jedna z forumowiczek (dzika pozdrawiam ), żarcie zamowione do biura, albo na zewnatrz, gra w skrabble sieciowe, zabawa z urozmaicanie wygladu poprzez naklejanie na zeby listkow herbaty, ploty, ogladanie filmow w robocie.. moge tak jeszcze dluuugo, malokreatywny jestes Odpowiedz Link
sebcioo Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:16 > moge tak jeszcze dluuugo, malokreatywny jestes Haha to moze ja wymienie co juz robilem Wszelkie wypady na miasto odpadaja bo: 1. praca jest jakies 4 mile za miastem 2. miasto to dziura na 6 tys ludzi wiec jedno wielkie G 3. w skraby gram namietnie, najchetniej korespondecyjnie tzn przez mejla 4. ciezko plotkowac z piep... angolami 5. troche sie krepuje grac, czytac, ogladac filmy jako ze wszyscy siedza w jednej wielkiej hali i widac co robie Naklejanie listkow na zeby mnie rozwalilo Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:26 skoro się krępujesz czytać, to co robisz? patrzysz w pusty monitor? Odpowiedz Link
sebcioo Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:31 Siedze w internecie W internecie ktory jest teoretycznie zabroniony i ... zablokowany na moim kompie. Nie wiem co za idiota wymyslil ale zablokowany jest net w Internet Explorer, ale np w Firefoxie moge spoko se dzialac. Przez jakis czas probowalem robic cokolwiek, uczyc sie nowych rzeczy itp. Ale po jakims miesiacu wyczerpaly mi sie pomysly i zapal. Odpowiedz Link
vandikia Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:31 mam nawet fote zrobioną, jak ładnie poprosisz to Ci przesle dodam, ze wygladam na niej koszmarnie, bo byl to najwyzszy stan glupawki ) Odpowiedz Link
sebcioo Plis plis plis plis plis plis plis plis plis plis 08.11.07, 11:14 Plis plis plis plis plis plis plis plis plis plis plis plis plis prosze prosze prosze, bardzo ladnie prosze, wyslij mi ja DD Odpowiedz Link
vandikia Re: Plis plis plis plis plis plis plis plis plis 08.11.07, 11:28 wysle jak sie dobije do portalu na ktorym jest ta fota, albo z domu, w pracy jej juz nie mam Odpowiedz Link
sebcioo Re: Plis plis plis plis plis plis plis plis plis 08.11.07, 11:34 To znowu naklej i zrob nowa fotke Odpowiedz Link
vandikia Re: Plis plis plis plis plis plis plis plis plis 08.11.07, 11:36 aaaaa dzis nie mam czym he he he no zara sprobuje, cierpliwosci mosci panie Odpowiedz Link
sebcioo Re: Plis plis plis plis plis plis plis plis plis 08.11.07, 11:37 Cierpliwosc to jest co cwicze intensywnie od ponad 2 miesiecy Odpowiedz Link
vandikia Re: Plis plis plis plis plis plis plis plis plis 08.11.07, 11:45 a za jakims nowym dżobem sie nie rozgladasz? Odpowiedz Link
sebcioo Re: Plis plis plis plis plis plis plis plis plis 08.11.07, 11:50 Za-jobem mowisz ? Na razie czekam na rozmowe z szefem. Jakby co to po trochu licze na robote w Austrii. Jak nic nie wyjdzie to bede szukal w UK (teraz niby jestem w UK ale to irl polnocna - a sytuacja w Irlandii na rynku budowlanym w ciagu ostatnich paru miesiecy to jedna wielka tragedia, doslownie masakra). Po trochu tez mam zdecydowanie dosyc na najblizszy czas wysiadywania bez sensu w robocie oraz dosyc Irlandii wiec jakby co to z mila checia posiedzialbym np ze 2 miechy w Polsce beztrosko relaksujac sie Odpowiedz Link
vandikia Re: Plis plis plis plis plis plis plis plis plis 08.11.07, 11:53 aha wiesz, ja nie wiem jak to jest z doswiadczeniem itd.. ale kumpel ktory ma inzyniera bud. od 2 lat narzeka na nawal pracy a nie brak.. wawa i okolice. nie wiem jak z kasa w UK, ale tu zarabia baaardzo przyzwoicie i caly czas robi jakies kursy w ramach roboty i w ogole mowi, ze roboty jest od za.. no zatrzesienie roboty moze warto znowu w Polsce sprobowac? Odpowiedz Link
sebcioo Re: Plis plis plis plis plis plis plis plis plis 08.11.07, 11:57 Wiesz, tak jak dla aguszaka odpowiedzialem. Najbardziej interesuje mnie projektowanie domow drewnianych w szkielecie kanadyjskim w programie hsbCad. W Polsce to jest praktycznie nieznane, w Europie i na swiecie - wprost przeciwnie. Odpowiedz Link
vandikia Re: Plis plis plis plis plis plis plis plis plis 08.11.07, 12:02 Nie znam sie na tym , nie moja branza Ale skoro mowisz, ze malo znane w Polsce..hm..no to mzoe warto zaczac myslec pod takim katem, zeby to wprowadzic i byc monopolista na rynku? Odpowiedz Link
sebcioo Re: Plis plis plis plis plis plis plis plis plis 08.11.07, 12:07 Monopolista to juz jestem Jestem najlepszym specjalista od tego oprogramowania w Polsce. Szkopul w tym ze popytu na moje uslugi nie ma Odpowiedz Link
vandikia Re: Plis plis plis plis plis plis plis plis plis 08.11.07, 12:22 rozumiec fota poszla Odpowiedz Link
sebcioo Re: Plis plis plis plis plis plis plis plis plis 08.11.07, 12:35 > fota poszla Moze ona i poszla, tylko powiedz gdzie? na gazete raczej nie bo ni ma. Chyba ze priorytetem wyslalas to wtedy dostane za 2 dni Odpowiedz Link
alpepe Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:38 zaczęłabym pewnie pisać książkę, ale szczerze mówiąc osiem godzin to akurat, by przejrzeć wszystkie serwisy plotkarskie, wyczytać wszystkie wiadomości z gazety, sprawdzić, co ciekawego w ogłoszeniach na dwukropku i allegro. Odpowiedz Link
sjena1 Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:48 własnie, ksiażke, coś na zasadzie jak ten gościu w Dniu Świra jak to było?? "na tronie siedzi ta królewska para......, chyba jakoś tak Odpowiedz Link
alpepe Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:07 kurczę, nie pamiętam, ale pamiętam za to z Dżumy Camusa: ALejkami Lasku Bulońskiego jechała amazonka... cyzelowane na 50 sposobów Odpowiedz Link
3.14-czy-klak Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:40 podobno stringi z koronki maja niezła cene, moze spróbuj? Odpowiedz Link
3.14-czy-klak Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:46 przed swiętami więcej slubów, a na noc poslubną to co zakładamy ...........no no ciepło i pod choinkę mozna dać Odpowiedz Link
sebcioo Re: Meskie czy damskie? 08.11.07, 11:39 Roboty wiecej ale rynek zbytu mniejszy. Odpowiedz Link
vandikia Re: Meskie czy damskie? 08.11.07, 11:46 no i wspaniale! dodatkowo musisz zrobic projekt marketingowy, ankiety w roznych meskich grupach wiekowych, kampanie reklamową normalnie tyle zajecia, ze glowa mala )))) Odpowiedz Link
sebcioo Re: Meskie czy damskie? 08.11.07, 11:55 Roboty duzo, ryzyko duze, zysk - dyskusyjny Odpowiedz Link
sebcioo Re: Meskie czy damskie? 08.11.07, 12:08 Czyli cos w rodzaju kochania sie bez jakiegokolwiek zabezpieczenia? Albo jak z draznieniem lwa - przyjemnosc watpliwa, ryzyko duze. Odpowiedz Link
vandikia Re: Meskie czy damskie? 08.11.07, 12:24 no to 1 to juz nie zabawa, chyba ze dla takich co jak bedzie efekt, to sie uciesza juz nie filozofuj Odpowiedz Link
sebcioo Re: Meskie czy damskie? 08.11.07, 12:36 Wyobraz sobie ze sa takie dziolchy co za metode antykoncepciowa uznaja brak metod antykocepciowych Odpowiedz Link
mmagi gumkie.........:O? 08.11.07, 12:15 nie wiem co zakładamy bo ja raczej sciagałam a nie zakładałam)) Odpowiedz Link
sebcioo Re: on sie pytał cop zakładałam:))))) nt 08.11.07, 12:46 A ty odpowiedzialas ze gumkie i ze zdejmowalas ;-p Odpowiedz Link
vandikia Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:48 ale tylko z koniakowa! stringi są passe szczegolnie w zime PP aaa tramwaje maja jeszcze teraz takie super podgrzewane siedzenia, myslalam ze nie wysiade dzis z wagonu tak dobrze w dupke grzalo ))) Odpowiedz Link
3.14-czy-klak Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:49 a kto będzie wiedział ze one nie z koniakowa? hologramy maja? wiem wiem i bolce w siedzeniach maja montować w grudniu))))) Odpowiedz Link
vandikia Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:52 specyficzne som ale bedzie jazda seseseseseses )) to chyba juz nie kupuj tego jaguara, wole taki bajerancki tramwaj )))) Odpowiedz Link
3.14-czy-klak Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:55 z tyłu kolor koniaku? tramwaj zwany poządaniem? Odpowiedz Link
vandikia Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:27 ta i zapach specyficzny po po po po po...zadaniem? neee Odpowiedz Link
3.14-czy-klak Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 12:17 koniakowy po po po łudnie juz)))))))))))) Odpowiedz Link
vandikia Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 12:25 nie lubie ;D to moze po po po szklaneczce whisky? ))))))) Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 10:57 a ty znowu tego jaguara kupujesz? tego od laski gościa z die toten hosen czy jakiegoś innego? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:13 latam po forumach. a na biurku mam porozwalane jakiekolwiek dokumenty zeby nie bylo ze sie obcyngalam Odpowiedz Link
sebcioo Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:16 No to dokladnie tak jak ja mam i jak ja robie Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:18 piąteczka kochaniutka. ja sobie walnęłam przed twarz 40 stron przetargu i siedzę na forum. jak ktoś wejdzie, to jestem zaczytana he hehe Odpowiedz Link
vandikia Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:32 mnie jak prez zlapie na bezmyslnym gapieniu sie przed siebie, albo na bezmyslnym paleniu i pyta co robie, to mowie zawsze : przechodze wlasnie burzę mózgu, albo "walcze z myslami nad nowym kontraktem".. co generalnie jest prawda, ale brzmi dosc dziwnie.. no i on nigdy wiecej pytan juz nie ma )) Odpowiedz Link
aguszak Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:17 ja mam mnóstwo zajęć, np. szukanie mieszkania Odpowiedz Link
sebcioo Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:18 Z doswiadczenia wiem ze budowanie domu zajmuje wiecej czasu niz szukanie mieszkania Odpowiedz Link
aguszak Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:42 ale ja mam dość duże wymagania i ograniczenia kwotowe - za to nie da się wybudować domu, tzn. da się, ale trzeba mieć działkę, a ja takiej nie mam i nie stać mnie i na dom i na działkę - dlatego mieszkanie i to wcale nie duże Odpowiedz Link
vandikia Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 11:51 poczekaj z mieszkaniem jeszcze pol roku, ceny lecą i beda leciec, teraz drozeje ziemia. warto szukac okazji, pytac sie na wsiach jesli wam zalezy, bo czasem ludzie sprzedaja ziemie za bezcen, a wtedy wybudowanie domu wychodzi taniej niz obecnie zakup mieszkania w okolicach i w samej wawie. z tego co widzialam najtaniej poki co jest na bialolece i tarchominie od 6 tys za m2. Odpowiedz Link
aguszak Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 12:12 Oczywiście, że nie robię nic w pośpiechu i wszystko z rozsądkiem. Nie chcę tak naprawdę "ubabrać się" w budowie domu. Wiem ile kosztują mieszkania i wiem mniej więcej gdzie co i ile jest warte. Dzięki za rady. Jestem na bieżąco z prasą nieruchomościową, ale takie porady życzliwych osób są najcenniejsze, dlatego jeszcze raz Ci dziękuję Odpowiedz Link
vandikia Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 12:27 Jestem tez troche w temacie Licze ze analitycy rynkowi sie nie myla i ze ceny zostaly tak wywindowane, ze teraz to juz tylko spasc im pozostaje... oby sie ich prognozy sprawdzily Odpowiedz Link
aguszak Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 12:51 już teraz spadają, przynajmniej ceny tych mniejszych na obrzeżach, albo tuż pod Wawką Odpowiedz Link
marta.uparta Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 13:01 ja nie mam takiej pracy, moja praca wymaga ode mnie maksimum uwagi, skupienia i aktywnosci przez 45 min., potem krotka przerwa w czasie której nawet nie mam czasu się wysikac ani wypić kawy, za to trzeba odpowiedziec na 50 durnych pytań w stylu: "a dlaczego 3+ a nie 4-", potem znowu 45 min. maksimum uwagi, skupienia i aktywności i tak w kółko. Dodam ,że w kazdej klasie jest przynajmniej jeden Mistrz Skutecznego Wkurwienia, który potrafi nieźle podnieść ciśnienie, a Ty musisz trzymac nerwy na wodzy. Reasumując - nie chcesz się nudzić w pracy - zostań nauczycielem. Szczególnie polecam gimnazja - to źródło niewyczerpanych doznań. Odpowiedz Link
aguszak Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 13:41 Brzmi, jak oferta pracy dla lubiących adrenalinę i ekstremalne wyzwania - coś, jak dla ludzi myjącyh szyby na wysokościowcach Odpowiedz Link
marta.uparta Re: Pytanie zdecydowanie zasadnicze 08.11.07, 17:20 myślę, że oni mają lepsze zarobki Odpowiedz Link