Dodaj do ulubionych

Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żeraniu

IP: *.jmdi.pl 15.09.10, 08:11
Jeszcze wczoraj w kierunku centrum można było 3 pasami śmigać. Dzisiaj nie opłaca się wychodzić z domu. Podróż Nowodwory - Ratusz zajmuje średnio 50 minut!!!
Zabrali jeden z trzech pasów na Żeraniu
Kto wymyślił aby zwęzić ulicę do dwóch pasów?! Ludzie po trawnikach zapier***ją. Wychodzą z samochodów, rzucają mięsem... Jest taki bałagan że jeżeli to się na stałe utrzyma to chyba jaja polecą w stronę urzędu i radnego bezradnego na tutejszym forum.
Po chwilowej obserwacji postanowiłem dzisiaj pracować z domu. Nie wszyscy mają tak dobrze.
Więc pytanie czy taka sytuacja długo potrwa i jeśli tak to zastanówcie się lepiej czy nie jechać mostem na Wiśle przez Nowy Dwór Mazowiecki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer IP: *.jmdi.pl 15.09.10, 08:36
      Ja po 40 minutach czekania na autobus na Nowodworach wróciłem do domu. Czy tych drogowców kompletnie poje...ło????? Modlińską do 2 pasów, z czego 1 to busspass???? Kurwa, to jedyny łącznik północnej Warszawy z miastem a oni zwężają do 2 pasów?
      • Gość: ddd Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer IP: 217.153.76.* 15.09.10, 08:57
        k.......wa mac, takiego czegos jeszcze nie widzialem
        nerwy mi dzisiaj puscily i pier....łem pod prad
        jezeli to nie jest chwilowe, to proponuje sie zebrac i wlac komu trzeba
        ludzie z autobusow pieszo przemierzali modlinska
        ja pier...le w zyciu takiego czegos nie widzialem
        • programistajava Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer 15.09.10, 09:02
          POPIERAM!!!!
        • Gość: ona Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer IP: *.amplico.pl 15.09.10, 14:03
          jechałam dzisiaj 3godziny do pracy - na sper w deszczu nie miałam absolutnie ochoty - mąż jadący samochodem wrócił się do domu..jakiś koszmar - tak będzie teraz codziennie???
          • Gość: dziewczyna Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer IP: *.amplico.pl 15.09.10, 14:05
            jechałam dzisiaj 3godziny do pracy - na specer w deszczu nie miałam absolutnie
            ochoty - mąż jadący samochodem wrócił się do domu..jakiś koszmar -
            tak będzie teraz codziennie???

• programistajava Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer 15.09.10, 08:57
      Nie masz racji, jest gorzej! Zwezili modlinska do 2ch pasow na wysokosci Genbudu!!! Od TMP do przystanku ekspresowa! TRAGEDIA!!!
      • Gość: asik Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer IP: 195.94.193.* 15.09.10, 09:30
        dojazd ze strumykowej do konwaliowej/modlińskiej- 1godz10min!!!!!!!!!!

ponoć w nocy zapadła się jezdnia:
        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8377849,Poranne_korki__Totalny_paraliz_Bialoleki.html

ok, tylko dlaczego do jasnej anielki nie można było w trybie awaryjnym bladym świtem "zabrać" przynajmniej na rano do tej 10,11godz pas następny z przeciwnego kierunku ruchu (3 działające jadące na tarchomin były prawie puste przecież), przynajmniej ci, co na Pragę jechali, śmignęli by prosto???????? a tak wszyscy się kisili, samochody, autobusy , a mądre pseudoodpowiedzialne głowy powiedzą "nic się nie da zrobić, nie nasza wina"........
        • Gość: tom Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 09:41
          ja z petli Nowodwory dojechałem ok 7.45 do zakretu przed Lidlem i dalej pieszo do expresowej.... jeszcze tego nie było... pięknie, może wreszcie te firmy niech prowadzą te roboty na okrągło i w nocy bo tak to kiedy to się skończy.... na dodatek zawsze coś wypadnie zeby ludziom zycie utrudnic... masakra....
          • Gość: as W cywilizowanych krajach... IP: *.acn.waw.pl 15.09.10, 09:52
            Tego typu remonty i inwestycje prowadzi się na 3 zmiany 24h na dobę. Po to żeby zminimalizować czas trwania utrudnień. To oczywiście kosztuje :). A u nas 20 lat dymokracji i tylko Rureckie i inne "fachówce" się mądrzą, że "Panie, nie da się" :)
            • Gość: Rurecki ...i się go tam tak właśnie prowadzi. IP: 195.117.162.* 15.09.10, 13:16
              Ciężko jest natomiast pracować na betonie, który jeszcze nie stężał..... Remont tego odcinka Modlińskiej jest prowadzony w sporej części nocą i Modlińska jest wtedy zwężana do 2 lub 1 pasa. Chyba, że uważasz, że robotnicy nieważne czy coś jest czy nie mają łazić po budowie - wtedy zapewne będziesz zadowolony, że coś się dzieje.
              • Gość: Aha Re: ...i się go tam tak właśnie prowadzi. IP: 217.96.70.* 15.09.10, 16:17
                Gość portalu: Rurecki napisał(a):

> Ciężko jest natomiast pracować na betonie, który jeszcze nie stężał..... Remont
                > tego odcinka Modlińskiej jest prowadzony w sporej części nocą i Modlińska jest
                > wtedy zwężana do 2 lub 1 pasa. Chyba, że uważasz, że robotnicy nieważne czy co
                > ś jest czy nie mają łazić po budowie - wtedy zapewne będziesz zadowolony, że co
                > ś się dzieje.

Normalnie geniusz objawiony, zna się na wszystkim, nawet na tężeniu betonu. A na ciąże słonia coś masz??
                • Gość: Rurecki Re: ...i się go tam tak właśnie prowadzi. IP: 195.117.162.* 15.09.10, 17:14
                  > Normalnie geniusz objawiony, zna się na wszystkim, nawet na tężeniu betonu.

Tak wyszło. Warto interesować się życiem wokół, a nie skomleć po forach.

> A na ciąże słonia coś masz??

Polecam wizytę w ZOO.
    • Gość: 8 pasażer nostromo Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer IP: 178.56.122.* 15.09.10, 09:45
      ale cyrk a tramwaju na modlińskiej nie ma i nie ma, a fachowcy zamiast PIERW budować trasę mostu północnego to rozgrzebali toruńską i to bez pojęcia, tylko utrudnienia robią, ale dziadostwo
      • Gość: Pol Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 11:30
        Faktycznie, można było jeden pas "pożyczyć" z przeciwnej jezdni, ale... to trzeba zorganizować, postawić słupki, namalować pasy... za dużo roboty, to się nie opłaca. Ludzie pomarudzą i zapomną, przecież nie raz już takie korki na Modlińskiej były.

Niby wiem, że paraliż teraz, przez 2 lata, rozkopanie wszystkiego co się da to lepsza opcja niż systematyczne rozkopywanie dla jednej, drugiej i trzeciej inwestycji przez lat sześć. Tylko czy ktoś wierzy, że do 2012 naprawdę wszystko będzie działało? Most, tramwaje, g...ociąg, piękna kładka nad k. żerańskim. Czy Modlińska wreszcie będzie równa, pozbawiona dziur, pęknięć i tysiąca placków?
        Ja nie wierzę. Poza tym przecież po 2012 i tak wszystko na ch będzie nam potrzebne... ;)
        • Gość: kierowca Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer IP: 145.248.195.* 15.09.10, 11:39
          Też dziś odstałam swoje, ale pocieszam się, że w świetle informacji prasowych, przywrócenie 3 pasów ma nastąpić jeszcze dziś w nocy. W końcu zapadła się jezdnia; to nie było planowane. Dajmy im szansę na naprawę i zobaczymy jutro.
          • aronpierwszy Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer 15.09.10, 12:20
            Jeśli stwierdzimy jakiekolwiek zaniedbanie, to nie będę ani sekundy się litował nad tymi, którzy podjęli nietrafne decyzje z własnej winy
            • Gość: Rurecki Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer IP: 195.117.162.* 15.09.10, 17:15
              > Jeśli stwierdzimy jakiekolwiek zaniedbanie, to nie będę ani sekundy się litował
              > nad tymi, którzy podjęli nietrafne decyzje z własnej winy

Jeden nie żyje, a resztę pod ścianę!
    • Gość: kasia Re: Paraliż - Modlińska zwężona do 2 pasów na Żer IP: 195.238.71.* 15.09.10, 12:50
      Ja właśnie dzisiaj po 1h krążeniu po osiedlowych uliczkach pojechałam do Łomianek przez Nowy Dwór Mazowiecki bo szlag mnie już trafił. Nawet Klasyków dzisiaj stała do Marywilskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka