Dodaj do ulubionych

Składowisko Światowida róg Mehoffera

11.03.12, 20:05
Wracam do wątku tarantula01 30.03.10, 11:46 Wykryto przyszłą budowę (obecny status zarchiwizowany, bo miało to miejsce 2 lata temu). Zawierał on informację, że inwestor rozpocznie budowę za pół roku, we wrześniu 2010 r. - przynajmniej taką wersję uzyskał WOŚ. Do dziś nic się nie zmieniło. Przypomnę, że chodziło o działkę ogrodzoną płotem ze zdezelowanej blachy, za którym powstało wysypisko gruzu i ziemi z jakichś budów, składowisko pogiętych konstrukcji metalowych i odpadów budowlanych. Takie składowisko może i jest potrzebne, tylko czy akurat w tym miejscu, przy jednej z głównych arterii dzielnicy.
Czy nikt w Urzędzie Dzielnicy nie kontroluje, co się dzieje z pozwoleniami na budowę?
Obserwuj wątek
    • Gość: p Re: Składowisko Światowida róg Mehoffera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.12, 07:24
      Buhaha. Kontroluje... pozwolenia na budowę.. Podatków nie kontroluje, to co mówić o pozwoleniach na budowę..
      • Gość: NN1 Re: Składowisko Światowida róg Mehoffera IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.13, 12:29
        Na tym składowisku próbują zacząć coś budować! Wygasa pozwolenie?
        • Gość: gość Re: Składowisko Światowida róg Mehoffera IP: *.ip.netia.com.pl 17.12.13, 15:44
          miejsca maja sporo to chyba powstanie wieeeelki blok... mnie już sie przejadły nowe bloki już ciasno jest ale tu każdą dziurę zabetonują
      • Gość: miejscowy Re: Składowisko Światowida róg Mehoffera IP: *.jmdi.pl 17.12.13, 16:38
        To zależy jakie kto ma układy. Przy Ordonówny i Leśnej Polanki jest nawet dół w ziemi i przewrócony płot, ale nikogo to nie obchodzi.
    • Gość: jaho Re: Składowisko Światowida róg Mehoffera IP: *.jmdi.pl 17.12.13, 22:45
      deweloperzy mają tzw. banki ziemi i to zapewne jest taki bank
      • Gość: Michał Re: Składowisko Światowida róg Mehoffera IP: *.jmdi.pl 19.12.13, 14:27
        Przeczytałem tablicę przy budowie - powstaje zespół budynków mieszkalnych z usługami i garażem podziemnym. W końcu zniknie to śmietnisko.
        • sibeliuss Re: Składowisko Światowida róg Mehoffera 19.12.13, 15:59
          Kim jest inwestor?
          • Gość: daro Re: Składowisko Światowida róg Mehoffera IP: *.jmdi.pl 22.12.13, 13:45
            Ama-Bud
            • Gość: m. Re: Składowisko Światowida róg Mehoffera IP: *.jmdi.pl 30.12.13, 18:45
              www.urbanity.pl/mazowieckie/warszawa/osiedle-mehoffera,b8367
              • kuwaka01 Re: Składowisko Światowida róg Mehoffera 31.12.13, 06:46
                Dobrze że zniknie ten wygon
        • Gość: gość Re: Składowisko Światowida róg Mehoffera IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.13, 13:21
          Na stronie Ama-bud nie ma info, wg mnie żadnej budowy tam na razie nie będzie, to nadal jest gra pozorów. Poza tym jakoś nie rzuciło mi się w oczy pozwolenie na budowę.
    • Gość: daro Re: Składowisko Światowida róg Mehoffera IP: *.jmdi.pl 02.01.14, 18:03
      pozwolenie Ama-Bud ma, a prace już się rozpoczęły co widać przechodząc obok tego terenu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka