Dodaj do ulubionych

zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD

10.02.05, 22:05
piszcie jakie macie zboczenia, czy to zawodowe czy inne. wink)))))))))) moja
Top 3
1. sprawdzanie 10 razy czy zamknęłam drzwi
2. słuchanie do upojenia 100 razy tej samej piosenki
3. wpatrywanie się w ładne obiekty smile)))))))))))))))))))))

a jak u Was? big_grinDDDDDDDDDDDDD
Obserwuj wątek
    • zoskaanka Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 10.02.05, 22:12
      słuchanie jednej piosenki, jak się cholera przyczepi 1000000000000000000raz
      na razie nie pamiętam co jeszcze...
      • mariolka99 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 10.02.05, 22:15
        Wpatrywanie się w ładne obiekty-też to mam, szczególnie gdy są pełci
        przeciwnej;D
        • dzika_zdzicha Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 10.02.05, 22:57
          oj tak! smile))))))))))))))))) ale jak taki zaczyna do Ciebie coś mówić, a Ty się
          w niego wpatrujesz, możesz nie załapać o co mu chodzi. smile))))) wiem z autopsji!
    • zapalniczka Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 10.02.05, 22:16
      rzucie gumy poza otworem gebowym tongue_out(tzn ciagle wykrecanie, zawijanie na palec, balony itp.), ukladanie wszystkiego rowno na biurku, szczelne przykrycie szyi przed snem chociaz jest 40 st.Celsjusza (obawa przed wampirami - prosze sie nie smiac smile)cwiczenie miesni twarzy poprzez jak najdluzsze utrzymanie olowka miedzy nosem a ustami, co trzy slowa powtarzanie zwrotu "no tak...", kurcze jeszcze sie tego znajdzie ale w tej chwili mam pustostan mozgowy...
    • cafe_justysia Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 10.02.05, 22:19
      1.moje zmysły wariują jak widzę facetów w mundurze(to mi zostało z harcerskich
      czasów)
      2.z piosenkami też tak mam,że potrafię słuchać jednej kilka razy/dzień
      3.jak chodzę do kawiarni to zawsze ale to zawsze muszę porównać je z moją
      kawiarnią no i zawsze szukam co tam robią inaczej i zawsze zwracam uwagę na
      czystość bo mam na jej punkcie obsesję!!
    • anima Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 11.02.05, 20:44
      zboczenie polegające na poprawianiu literówek.
      wszędzie. zawsze.
      nawet czytając dokument w pdf gmeram kursorem przy pomocy myszy, by poprawić
      błąd.
      • coobad Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 11.02.05, 20:48
        ja ostatnio długopisem pisałem komentarze na folderze reklamowym Hestii...

to się chyba nazywa pedanteria albo zespół maniakalny (zależnie od tego, czy
        nazywa to pacjent czy lekarz) hue hue hue!!!!
        • anima Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 11.02.05, 20:52
          natręctwo, podlegające terapii wink))
          • coobad Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 11.02.05, 20:54
            syndrom anankastyczny ?

u mine codzienność.. hi hi
            a już najgorsze są zawinięte firanki czy pojedyncze żaluzje...
            albo niedomknięte drzwi, czy nierówno leżące dokumenty...

KOSZMAAAARRRR!
            • monikson Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 11.02.05, 20:56
              > a już najgorsze są zawinięte firanki czy pojedyncze żaluzje...
              O kurka, o tym zapomniałam! Żaluzje muszą stać na bacznośćsmile
              I szuflady, szafki i inne takie teżsmile))
              O resztę mogę się pozabijać... wink)
    • monikson Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 11.02.05, 20:50
      Oooo, temat rzekasmile))
      Zboczenia prywante:
      - mycie wanny (nikomu nie uwierzę że wanna jest czysta, muszę ją umyć sama) wink
      - słuchanie jednej piosenki w kółko - normalkasmile Zdarzają mi się ciągi tygodniowe...
      - chorobliwa wręcz punktualność, na palcach jednej ręki mogę policzyć kiedy
      gdzieś się spoźniłam....

A zawodowe...
      - sprawdzanie wszystkiego po 3 razy (bueeee.....)
      - nerwowe reakcje na odgłos kroków na korytarzu... sad
      - i namiętne śpiewanie w pracy smile))) Na szczęście nie jestem w tym zboczeniu
      odosobniona..smile)))))
    • zoskaanka Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 11.02.05, 20:57
      przypomniało mi się jeszcze:
      - zboczenie zawodowe - poprawianie literówek, ortografii i co się dasmile(gazetę
      czytam i też sprawdzam, czy autor się nie rąbnął)

chociaż muszę przyznać, że to forum i gg zepsuły mnie straszliwie, odpuszczam
      sobie poprawność coraz częściejsmile

- zboczenie domowe - jak się idę kąpać, to zwykle z książką (ile już tych
      książek utopiłamsmile i ZAWSZE z telefonamismile
      • monikson Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 11.02.05, 21:00
        Kurka, te literówki to moje autentyczne hobbywink))
        Zawsze coś znajde, w pracy już mam etat korektorawink
        • zoskaanka Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 11.02.05, 21:03
          kiedyś jak tłumaczyłam książki, to tak po dupie dostałam za literówki
          (3 literówki na 500 stron!!!!), że mi się po nocach śniły i taka mi obsesja
          zostałasmile
          • monikson Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 11.02.05, 21:09
            A ja nie wiem dlaczego tak mam... Pewnie wynika to z innej obsesji - poprawności
            językowej i ortograficznejwink))
            Najgorsze było kiedy bylam ostatnią osobą oglądającą prezent dla szefa z
            wygrawerowanym tekstem... i oczywiście znalazłam błądwink))
            • anima Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 11.02.05, 21:26
              monikson napisała:

> Najgorsze było kiedy bylam ostatnią osobą oglądającą prezent dla szefa z
              > wygrawerowanym tekstem... i oczywiście znalazłam błądwink))

odpowiedzialność czasem doskwiera.
              była ściepa na drugi grawerunek? wink)
              • monikson Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 11.02.05, 21:28
                Hehe, na szczęscie nie, za to była awantura z graweremwink))) Poprawił wszystko...
    • dzika_zdzicha Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 11.02.05, 21:24
      o jeszcze mi się przypomniało! dostaję histerii jak ktoś ma złą wymowę
      angielską a uważa, że ma dobrą. ja nie mam najlepszej, ale jestem na tyle
      wredna, że zła wymowa nie podoba mi się u innych! big_grinDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • anisua Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 12.02.05, 10:14
        ja męczę ostatnio Kiliańskiego i Kayah,na okragło
        a przy czytaniu dziennika lub wyborczej czytam...nekrologii
        a o zawodowych nie wspomnęwink)
        • jumar1 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 12.02.05, 10:38
          Duzy plusik za Kilianskiego i Kayah
          ..bedzie dobrze wyglądał wśród wielu minusków;-PP
          • anisua Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 12.02.05, 10:50
            trzeba się jakoś wyrózniać;D
            choćby minusami....
            a utworek właśnie mnie nastraja wink
    • cafe_justysia Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 12.02.05, 18:08
      No a ja myślałam,że tylko ja jestem fiśnięta na punkcie ortografii...na każdej
      rozmowie GG poprawiam błędy orto...Ale mam zawsze bekę z ludzi,co popełniają
      takie błędy...np. mój szef zapisał na kasie " ŚwieRZy Pomarańcz"...trzeba mieć
      łeb,co nie wink?
    • anula001 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 13.02.05, 20:55
      sluchanie 1 piosenki non stop - standard
      robienie glupich min do lustra przynajmniej 2 razy dziennie
      picie herbaty tylkow kubku, nie wiem jak mozna w szklance?
      ciagle ma omamy ze dzwoni moj telefon, albo ze dostalam smsa w zwiazku z czym co
      okolo 25 sekund ja sprawdzamwink)
      ja cos to cdnsmile
    • singielka Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 14.02.05, 13:55
      dzika_zdzicha napisała:

> piszcie jakie macie zboczenia, czy to zawodowe czy inne. wink)))))))))) moja
      > Top 3
      > 1. sprawdzanie 10 razy czy zamknęłam drzwi
      > 2. słuchanie do upojenia 100 razy tej samej piosenki
      > 3. wpatrywanie się w ładne obiekty smile)))))))))))))))))))))
      >
      > a jak u Was? big_grinDDDDDDDDDDDDD
      4. dodałabym jeszcze sprawdzanie 10 razy czy wyłączyłam żelazko
    • daisy8 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 14.02.05, 14:42
      ja prasuje swoje skarpetki..... i układam kolorystycznie
      • coobad Re: skarpetki 14.02.05, 15:54
        daisy!

moim zdaniem, przebiłaś wszystkich!!!! wink))
        pozdrawiam
        • anima bąbelkowane koperty i opakowania 14.02.05, 16:21
          nie mogę sie powstrzymać, zeby z nich nie strzelać smile)
    • sylwucha1 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 12:46
      Moje są głównie kuchenne:
      - czyszczenie kuchenki,
      - śledzenie i tępienie okruszków i wszelkich plam na blacie kuchennym i podłodze.
      Nie byłoby problemu, gdybym nie mieszkała z trójką współlokatorów, którzy moich
      zboczeń nie podzielają w najmniejszym stopniu.
      • krasnoloodek Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 13:00
        - też męczę kiliańskiego smile
        - wszędzie (na uczelni, w pubie, kinie itp) jak widzę brudną umywalkę to bym ją
        umyła sad(
        - ciągle temperuję ołówki
        - a jak ktoś sepleni to na bank to skomentuje
        - prasuję majtki
        - do szału mnie doprowadza kurtka powieszona za kołnierz lub kaptur, zawsze
        wszystkim przewieszam na wieszaki
        - a jak byłam ostatnio w banku (pięć minut !!!) to zakręciłam im kaloryfery!!!
        bo jakoś gorąco było w środku a na dworze temperatura na +
        - no i wszędzie gaszę światło
    • lucide Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 19:26
      1. słuchanie jednej piosenki prawie non-stop do znudzenia (wszędzie chodzę z
      discmanem smile )
      2. porządkowanie biurka - dostaję szału jak mam tam bałagan!
      3. rano muszę zjeść swoje ulubione płatki z jogurtem - inaczej nie wyjdę z
      domu smile
      4. uwielbiam pisanie - czynność samą w sobie, czasem notuję jakieś kompletne
      bzdury, byleby coś popisać wink)) albo rysuję - cokolwiek, byleby rysować
      5. nie toleruję kartek w kratkę ani w linie (ograniczają mnie, hahaha) - piszę
      tylko na białych, czystych
      6. używam długopisów/ cienkopisów tylko z czarnym tuszem
      • lucide Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 19:30
        ps. nie znoszę i nie toreruję spóźniania :]
        • caroline_80 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 19:49
          a ja ciągle i ciągle sprawdzam telefon(y) i pocztę...
          • anula001 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 19:51
            witaj w klubiesmile))) a wiesz co jest najgorsze? ze ja mam chyba z 7 adresow
            mailowych, ale dzis dzis zrobie tak jak mi Konrad radzi - wszystko bedzie na 1
            komto splywacsmile))
            • anisua Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:01
              z tą pocztą to u mnie było podobnie..;/
              tyle,że teraz samo spływa na jedno konto
              i sprawdza się też ,co jakis czas samo
              a ja tylko patrzę i ..czekam...wink
              i czytam zaraz...wink)
              • anula001 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:02
                wrecz mozna powiedzied ze pozeraz wzrokiem te mailesmile))) ZBOCZENCUtongue_outPPPP
                • anisua Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:14
                  noo jednego dziś pożerałamwink)))))))))))))))
            • caroline_80 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:03
              ja mam konto firmowe, a prywatnych ... 4. do tego jeszcze gg.
              telefon stacjonarny w pracy, komórka i telefon w domu - kazdy z funkcją
              pokazywania czy ktoś dzwonił...
              non stop to sprawdzam smile
              i jeszcze mam omamy, ze cos dzwoni smile albo wibruje w torebce smile
              a w domu to jestem czujna - czy ktos przypadkiem nie puka do drzwi (bo jeszcze
              w dzwonek nie zainwestowalam smile albo moze chociaz domofon dzwonil...
              strasznie nie lubie tych piosenek w radiu, ktore wydaja dzwieki podobne do
              moich telefonow - bo spradzam telefon a to zmylka smile

o maniach i temu podobnych zwiazanych z charakterem to juz pisac nie bede, bo
              sie bedziecie bali na moje posty odpisywac smile

ooooo! mam tez manie z ortografia i literowkami - de facto oprocz moich
              normalnych obowiazkow stanowie w firmie jednoosobowy departament od przecinkow,
              kropek, literek, itp upierdliwosci smile (i zajmuje sie "zczytywaniem" dokumentow)

a w mieszkaniu mam manie kropeczek pozostalych po malowaniu sufitu - sledze je
              i tepie smile moja mania byla juz prawie opanowana (tzn. nie bylo kropeczek), ale
              dzisiaj malarz znowu robil jakies poprawki... wiec znowu bede znajdowac i
              sledzic i tepic kropeczki (nie omieszkam tez zadzwonic do malarza i
              poinformowac go o tym, ze znalazlam kropeczki... smile

• anula001 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:05
                ale sie usmialam z tych kropeczek KROPECZKOsmile) Moze nicka sobie znienisz??smile
                • caroline_80 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:09
                  moze powinnam smile
                  tylko mojemu malarzowi nie jest do smiechu - bo najpierw mu kaze malowac, no to
                  on maluje. potem sie awanturuje, ze nazostawial kropeczek. potem grzecznie go
                  prosze zeby przyjechal i zobaczyl ile mu jeszcze roboty zostalo, bo sa
                  niedorobki. malarz przyjezdza i poprawia. dzwonie, ze sa kropeczki. potem
                  dzwonie, ze jeszcze cos musi poprawic, ale niech wszystko dobrze zabezpieczy
                  folia, bo NIE CHCE ZNOWU KROPECZEK. ciag dalszy nastapi jutro, bo to dzisiaj
                  malarz robil te poprawki, a ja jestem jeszcze w pracy i nie widzialam mojego
                  mieszkanka po jego poprawkowej wizycie.
                  • anisua Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:13
                    o jezu ale sie usmiałam....kropeczki...wink)))))
                    przypomnialam sobie jak fachowcy robili łazienke..
                    i tez mieli mnie chyba dośc....hahahha
                    a malowac to sama maluję..wink)
                    • anula001 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:16
                      ja tez - codziennie rano przed wyjsciemsmile)))))))))))))))))
                    • caroline_80 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:19
                      ja tez juz sie tego nauczylam, i moje kropeczki mnie nie irytuja

ale ten pan musi poprawiac tam, gdzie sam robil - a tam kropeczki doprowadzaja
                      mnie do szalu, ktory objawia sie tym, ze dzwonie i przez zacisniete zeby pytam
                      sie go: dlaczego na mojej kuchni sa kropeczki??? przeciez mial pan poprawic
                      sciany - nie sufit - i nie w kuchni, ale w korytarzu!!!

poza tym - jestem naprawde mila i urocza i panowie, ktorzy wykanczali moje
                      mieszkanko ogolnie mnie lubili (
                      no moze poza panem od montazu kabiny prysznicowej - tez do niego wydzwanialam i
                      musial ciagle robic poprawki - bo ciagle znajdowalam nowe miejsca, ktoredy woda
                      przeciekala na zewnatrz kabiny... smile (OK - sama nie wiem jak oni ze mna
                      wytrzymali... smile
                      • anisua Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:27
                        tak to z fachowcami bywa...wink)))))))))))
                        • caroline_80 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:31
                          tak, fachowcy mnie lubia - najbardziej jak im place smile

ostatnio stwierdzilam, ze musze kupic jakies meble - bo jak postawie meble, to
                          nie bedzie mi sie chcialo ich przesuwac i w koncu dam sobie spokoj z
                          kropeczkami smile
                          (no chyba, ze znajde jakies na szybach... smile

(gwoli scislosci - po raz [chyba] setny sprawdzilam dzisiaj poczte... wink
                          • anisua Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:37
                            ja wieszam obrazki..
                            bo meble u mnie co jakis czas zmianiaja lokalizacje
                            to takie male zboczeniewink

a dlaczego nie ustawisz sobie sprawdzania np.co 20 min???
                            • caroline_80 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:41
                              bo ja sprawdzam wchodząc na dane konta pocztowe smile

na razie nie weszłam jeszcze na etap wieszania obrazków, ale za to ustawiam
                              wszędzie zdjęcia (swoje, rodziny, itp) - a poetm je przestawiam. ale jak juz
                              znajde perfekcyjne miejsce dla danego zdjecia - to bron boze zeby mi je ktos
                              przesunal smile od razu widze zmiane polozenia i spiesze poprawiac (jak to
                              napisalam to poczulam sie jakbym byla Anne Wilkes z "Misery" Kinga smile
                              • anisua Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 21:04
                                to ustaw sobie w outlooku, czy co tam masz
                                jedno konto ,
                                na które będą spływać meile z innych kont
                                ...
                                mnie wyswietla sie na pulpicie przychodzaca wiadomośc z dżwiękiemwink

ja tez wiem,czy ktoś buszował po moim pokoju ...i cos przestawił..
                                • caroline_80 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 21:09
                                  wiem, że to jest najlepsze rozwiązanie, ale... siedziałabym i wyczekiwała tego
                                  dźwięku!!! to juz lepiej jak sobie looknę na konta, niz żebym tak w napięciu
                                  siedziała smile

tak, ktoś siedział na moim krzesełku, ktoś jadł z mojej miseczki, ktoś pił z
                                  mojego kubeczka... smile a ja się potem dziwię, że na mnie ludzie per księżniczko
                                  mówią smile
                                  • anisua Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 21:11
                                    albo królewno śnieżko.....i z krasnoludkamiwink
                                    • caroline_80 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 21:13
                                      kropeczkami smile
              • aniutek11 Re: zboczeńcy górą! ;DDDDDDDDDDDDD 15.02.05, 20:35
                o z tym to się dziewczyny z Wami identyfikuję. Kont to mam tyle że już nie
                pamiętam chyba o wszystkich smileKropki, przecinki i literówki to też moja mania,
                chociaż jak się z czymś spieszę to czasem się zdarzy smile,w pracy to jestem
                pedantka maksymalna w najdrobniejszych sprawach, a wkurza mnie okropnie jak
                ktoś sobie z czymś prostym nie radzi, do tego stopnia że każę mu to zostawić i
                robię to za niego.A skarpetek może nie prasuję, ale innych niż białe nie
                założę,tak jakoś patrzeć na inne nie mogę.Spóźniać się nienawidzę, i nie
                nawidzę pisać długopisem z czarnym wkładem. I pewnie jeszcze kilka o których
                może nawet nie wiem smile)
                P.s. z tymi kropeczkami to niezłe jest smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka