aikradz 26.09.12, 08:45 Właśnie otrzymaliśmy informację o zebraniu w dniu 4 października ( czwartek ) o godzinie 19,00 w sali koncertowej. Mam nadzieję, że będzie nas więcej niż ostatnio. Musimy sami zadbać o swoje sprawy . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qucyk Re: ZEBRANIE 27.09.12, 19:14 bla, bla, bla. Wierzysz w to? 6 lat nie możemy się zebrać by im nakopać do tyłka. Odpowiedz Link
aikradz Re: ZEBRANIE 28.09.12, 07:54 Ale gdyby przychodziło nas więcej to panie z JWC czułyby się mniej pewnie . No i dobrze jest wiedzieć co w trawie piszczy . Odpowiedz Link
qucyk Re: ZEBRANIE 28.09.12, 08:19 aki - jak najbardziej, jestem ZA. Tylko zobacz, od 6 lat nigdy nie było nawet 40% mieszkańców na zebraniu. Nawet jak godzinę przesunęli i miejsce bliżej osiedla żeby było blisko piechotą. Nie wierzę że damy radę coś wskórać. Znowu będą krzykacze i spełznie to na niczym. Odpowiedz Link
reniavictoria Re: ZEBRANIE 28.09.12, 20:53 "Nawet jak godzinę przesunęli i miejsce bliżej osiedla żeby było blisko piechotą" no i tu mnie zabolało, więc pozwoliłam sobie dodać komentarz, bo od jakiegoś czasu interesuje się sprawami osiedla, ponieważ widzę mnóstwo plusów mieszkania tutaj, a wiem, że może ich być jeszcze więcej. Bardzo chce uczestniczyć w zebraniu... no może za duże słowo, na początek chce zobaczyć co się na takim zebraniu dzieje jak to wygląda ogólnie i obiecałam sobie, że jeśli zostanie ustalona data i godzina zebrania to przyjdę i tu pojawia się problem, mało związany z lenistwem, jak zasugerowałeś W czwartek pracuję do godziny 20:30 w okolicach dworca zachodniego naszej pięknej Warszawy i nawet jak wsiądę w helikopter to nie dotrę, na urlop nie mam co liczyć, L-4 nie wchodzi w grę. Masz jakieś pomysł, bym uczestniczyła w zebraniu? Widzę, że się angażujesz, ale nie każdy może, a Ci którym jest blisko, a nie chce się im ruszyć tyłka ... no wybacz, ale sądzę, że lepiej by nie uczestniczyli w takim zebraniu. Odpowiedz Link
reniavictoria Re: ZEBRANIE 30.09.12, 17:33 Upoważnić? Jeśli według Ciebie zadaje głupie pytania, to proszę tylko o wyrozumiałość, bo nigdy nie miałam do czynienia ze wspólnotą mieszkaniową, dlatego chciałam uczestniczyć w takim zebraniu, by zobaczyć jak to wygląda i nauczyć się postępować. W Warszawie były spółdzielnie mieszkaniowe i człowiek był jednostką buntującą się, którą wyrzucali przez drzwi, a jak wchodził przez okno, wyrzucali przez komin, spuszczali wodę w wc ... mogli tak bez końca. Do sedna Upoważnić? Czyli wystarczy frekwencja, by Ci którzy mogą coś zrobić, zrobili? Odpowiedz Link
jac3k27 Re: ZEBRANIE 30.09.12, 21:47 Tak, upoważnienie daje takie możliwości a może wyglądać np. tak PEŁNOMOCNICTWO Ja niżej podpisany/a ................................................................................ legitymujący się dowodem osobistym nr ............................ zamieszkały(ła) w Radzyminie przy ul. Słowackiego m. , w lokalu którego jestem właścicielem, udzielam Panu/Pani .......................................................................................... legitymującemu (cej) się dowodem osobistym nr ............................, zamieszkałemu (łej) w ................................... przy ul. ................................................................................................., pełnomocnictwa do reprezentowania mnie na zebraniu Wspólnoty Mieszkaniowej Budynków 61,63,65,67,69,71,73,75,77,79 przy ul. Słowackiego w Radzyminie i podejmowania w moim imieniu wszelkich decyzji w zakresie praw i obowiązków przysługujących mi z tytułu ustawy o własności lokali oraz tytułu odpowiednich przepisów kodeksu cywilnego. Data ............................................. podpis ............................................................... Odpowiedz Link
reniavictoria Re: ZEBRANIE 01.10.12, 22:41 Dziękuję za odpowiedź i podpowiedź, trochę za mało czasu mam by ktoś przyszedł zamiast mnie, choć szczerze powiedziawszy wolałabym choć ten pierwszy raz być osobiście, bo nie wiem jakie pomysły mają "jeszcze walczący". Będzie kolejne zebranie, i postaram się uczestniczyć, a w między czasie coś spróbuje ale nie powiem co, wolę działać i zobaczymy co z tego wyjdzie Odpowiedz Link