Gość: Ormianin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 23:44 Szukam chętnych. Wyjazd w sierpnień/wrzesień. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 22:50 Super. Akurat chciałem pojechać do Armenii. Skontaktuje się z tobą. Odpowiedz Link
Gość: Tomek Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 22:51 Znów ja.Podaj swój adres mailowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
barti111 Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 30.06.04, 22:44 Też poproszę o kontakt i troszkę szczegółów;) bjest@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
Gość: mieta Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.abcdata.pl 06.07.04, 14:19 a moze jakas data? koszty? bo pomysl gitowy:) Odpowiedz Link
Gość: vindel Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 19:29 a mozesz jakies blizsze szczególy podać?kiedy i jak gdzie i za ile?:) wyslij na walens@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link
neleczka Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 08.07.04, 11:33 Witaj, To ja tez po prosze troche szczegolow, glownie: na jak dlugo,juz w zeszlym roku chcialam sie wybrac do Armenii, no moze wyjdzie w tym roku, moj adres: eans@interia.pl, pozdrawiam, Odpowiedz Link
Gość: Krebs Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 14:05 Dołaczam sie do poprzednikow i niczym was nie zaskocze ,jak poprosze o szczeguly krebs2poczta.fm Odpowiedz Link
bluzgacz Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 09.07.04, 16:58 Gość portalu: Ormianin napisał(a): > Szukam chętnych. Wyjazd w sierpnień/wrzesień. Na jak dlugo??? Jak chcesz dotrzec??? Szukalem tanich polaczen i znalazlem najtansze za 320 $ w obie strony, ale trzeba rezerwowac dluuugo na przod... Najbardziej mnie interesuje Erewan - znam tam jedna dziewczyne i bardzo chcialbym ja odwiedzic. Powiedz jesli mozesz jak ksztaltowalby sie wg Ciebie koszt tego wyjazdu na osobe - calosc, z transportem... pisz na priva jak mozesz: bluzgacz@NOSPAMgazeta.pl usun z mojego adresu wyraz "NOSPAM" Pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: teufelchen Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 09.07.04, 17:10 powtórze to co już wcześniej napisano czyli możesz podać jakieś bliższe szczegóły? kiedy, jak gdzie i za ile?:) wyslij na teufelchen@gazeta.pl masz już opracowaną trase? pozdrawiam Odpowiedz Link
enojada Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 09.07.04, 23:49 Hej! Chcialabym dolaczyc do calej zainteresowanej grupy przede mna... Czy moglbys podac szczegoly dotyczace terminu wyjazdu i kosztow? Jestem obecnie w Ameryce Poludniowej i do Polski wracam pod koniec sierpnia. Adres e-amilowy, ktorego najczesciej uzywam to: tandymuk@yahoo.com Pozdrawiam najserdeczniej, magda Odpowiedz Link
Gość: STADEN Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.04, 18:38 Od dawna intryguje mnie Armenia i Ormianie ze względu na moje,prawdopodobne, ormiańskie pochodzenie. Proszę więc o więcej szczegółów dot. terminu i warunków wyjazdu. staden@wp.pl Odpowiedz Link
Gość: karolcia Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 22:02 Brzmi interesujaco i oryginalnie. Dolaczam sie do prosby o szczegolowe informacje. karolcia906@wp.pl Z gory dziekuje i pozdrawiam:))) Odpowiedz Link
mecenas74 Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 12.07.04, 00:18 Poprosze o informacje na d_kanka@poczta.onet.pl.Fajny pomysl moze to Ty vardan organizujesz hmmm Darek z Lyonu Odpowiedz Link
missnr1 Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 11.07.04, 10:37 świetny pomysł-planowałam wypad w tamtą stronę, proszę o szczegóły na dziewczynka@poczta.wprost.pl Margo Odpowiedz Link
reska Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 12.07.04, 10:55 dołączam do Was. Proszę o info na reska@gazeta.pl Odpowiedz Link
Gość: Iwka Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.gronet.pl / 83.16.105.* 12.07.04, 17:15 Ja takze proszę o szczegółowe info pannaivonna@wp.pl Odpowiedz Link
Gość: monika Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 13.07.04, 00:10 ja tez bari88@wp.pl Odpowiedz Link
asiulka401 Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 13.07.04, 22:57 Gość portalu: Ormianin napisał(a): > Szukam chętnych. Wyjazd w sierpnień/wrzesień. Szukajcie a znajdziecie!!!!!!!!! Odpowiedz Link
Gość: Magda Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.04, 00:57 Uwielbiam ten kraj. Mam znajomych z Armenii. Cudowne ludzi. Pozdrawiam wszystkich Polaków i Ormian. Odpowiedz Link
reska Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 19.07.04, 10:01 Czy Wam również Ormianin nie odpowiedział? Może sami zorganizujemy wyjazd do armenii, skoro tyle osób jest zainteresowanych? Odpowiedz Link
Gość: Ormianin Coś więcej o Armenii IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.04, 23:35 Witam Was moi Drodzy. Po pierwsze, chciałem przeprosić, że tak długo nie odpisywałem Wam. Po napisaniu o wyjeździe do Armenii przez prawie trzy tygodnie zaglądałem na Forum, i nie było chętnych. Było dla mnie wielkie zaskoczenie kiedy wczoraj zaglądałem i widziałem tyłu zainteresowanych osób. Jestem studentem Turystyki i Hotelarstwa z Warszawy. Pomysł powstał kilka miesięcy temu. Co prawda starożytny kraj Armenia, która leży u stóp biblijnej góry Ararat znajduję się poza głównymi szlakami turystycznymi, myślę, że cieszę się coraz większym zainteresowaniem wśród Polaków. Przez wielu historyków jest uważana za kolebkę cywilizacji. Może podam kilka ciekawostki: Erewan ma 2786 lat (starsza od Rzymu), 1703 lata temu chrzest (pierwszy państwo chrześcijański na świecie), od 1559-u lat własny alfabet, który niewiele się zmienił do dnia dzisiejszego. Dla zainteresowanych podam jedną z najlepszych stron internetowych o Armenii (niestety tylko w języku angielskim) www.cilicia.com tu można dowiedzieć się więcej o walorach turystycznych i historycznych. Co do wyjazdu: jedyny warunek grupa powinna być minimum 10+1 osób. Wtedy mamy zniżki z biletów lotniczych. A jak tam dotrzeć? Sądzę, autokarem do Mińska, a stamtąd samolotem ok. 350-370 USD w obie strony, ale z dworca PKS do lotniska jest ok 40 km., więc znów dodatkowe koszty. Trzeba pojechać do Mińsku tak żeby zdążyć na samolot, bo nie wiadomo ile godzin trzeba będzie czekać na granicy, a jeśli będziemy wcześniej trzeba czekać pół dnia, i znów jakiś wydatki w mieście. Z kolei wracając z Erewania do Mińsku, trzeba martwić się jak dojechać do Polski. Niewiadomo czy dostaniemy bilety tego samego dnia, czy musimy gdieś tam nocować, i znów dodatkowe koszty. Dlatego proponuję w obie strony samolotem. Leciałem tak już kilka razy. Z Warszawy do Mińsku i za kilka godzin do Erewania, tak samo z powrotem. Wtedy bilet kosztuję ok. 400-420 USD. Bluzgacz napisał, że można za 340 USD w obie srony. Proszę napisać, jak? A może ktoś poda jeszcze inne tanie połączenie. Niestety wiekszość kosztu zabiera podróż. Trzeba pamiętać też, że dla Was trzeba mieć wizę, która kosztuję 50 USD, dla grupy też może być szansę dostanie zniżki. Wylatując z Erewania ok 10- 15 (teraz dokładnie nie wiem) USD opłaty lotniskowe. Nocleg, wyżywienie, bilety wstępów, wynajęcie mikrobusu ok. 18-20 USD dziennie. Więc na 2 tyg. całości może wynieść maksimum 650 USD. A co zwiedzać? Dużo jest podane na stonie Internetową którą już podałem ( Garni (I w.), Geghard (X w,), Gajane (630r.), Echmiatsin (301-303r.), Erebuni, Zwartnoc (641-661r.) Sewan jezioro i kościół (855-874r), Tatew (IX-XVII w.), Chor-Wirap (XVII w.)u stóp góry Ararat, Odzun (VI w,), Sanahin X-XIII w.(UNESCO), Hachpat XIII w. (UNESCO), Artaszat (dawna stolica Armenii), Matenadaran...........i wiele innych miejsc zabytkowych i kulturalnych). Kiedy? Wrzesień. Wtedy nie jest bardzo gorąco. Jeśli ktoś mieszka w Warszawie możemy spotkać się i porozmawiać. P.s Specjalnie pozdrowienie Reginie Skibińską z Warszawy i Darka z Lyonu. P.s Wiem, że na Forum jest bardzo popularne poprawienie czyjeś błędy, a często sami piszą z błędami. Proszę mnie darować kpinami, ponieważ jako cudzoziemiec dla mnie jest bardzo trudny Wasz piękny język. Przepraszam Z poważaniem Vardan Czekam na maile na adres vardan@op.pl Odpowiedz Link
Gość: Ormianin Dostałem dziwny mail od STADEN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.04, 22:22 Dostałem mail od STADEN (pewnie wszyscy też) "podana strona niestety nie otwiera się. Nawet jesli jest to czasowa przeszkoda w łączach lub "zajętość", z przykrością stwierdzam, że forma odpowiedzi na moje pytanie dyskredytuje ofertę. Wątpię, czy osoba Vardan nieznanej płci w ogóle ma coś wspólnego z Armenią a w szczególności z kulturą ormiańską. STADEN Więc dodam od siebie: "Podana strona otwiera się, i to nie moja wina, że ma Pan/Pani problemy. Napisałem Pan/Pani ponieważ imię STADEN dla mnie też jest nieznanej płci. Co do tego, że Pan/Pani nie umie odróżniać czy osoba która napisała mail jest Panem czy Pani też nie moja wina. W języku polskim jeśli ktoś pisze: "chciałem przeprosić, że tak długo nie odpisywałem" albo "leciałem tak już kilka razy", nie jest trudno zorientować się czy pisze Pan czy Pani. Zostawiam to bez komentarza....... Sądzę, że Pan/Pani STADEN raczej nie ma ormiańskiego pochodzenia. Co do warunków wyjazdu odpowiem, że nie jestem "Biurem podróży". Jeśli napisałem coś niejśnie można napisać normalny mail, a nie dogadywać się czy ja mam coś współnego z Armenią i kulturą czy nie..........." Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów Odpowiedz Link
reska Re: Dostałem dziwny mail od STADEN 29.07.04, 11:07 Zdecdowałam się wyjechać do Armenii w II połowie sierpnia na 2 tygodnie. Podróż samolotem (przez Kijów albo Moskwę) w cenie ok 1500-1700. Na miejscu chcę mozliwie ogrniczyć koszty, noclegi najchętniej u miejscowych albo w niedrogich hotelach, przemieszczanie się stopem. Chciałabym zamknąć wyjazd w kwocie mx. 3000, a najchętniej 2500. Czy ktoś chciałby dołączyć? Odpowiedz Link
Gość: Piotrek Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: 212.180.161.* 15.08.04, 21:02 Czy grupa już wyjechała? Odpowiedz Link
Gość: KK Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: 81.219.8.* 22.08.04, 15:01 Opowiesz cos wiecej .Bylambym ew.zainteresowana ...norrthy@aol.com Odpowiedz Link