Dodaj do ulubionych

Armenia-Wyjazd w sierpniu

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 23:44
Szukam chętnych. Wyjazd w sierpnień/wrzesień.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 22:50
      Super. Akurat chciałem pojechać do Armenii. Skontaktuje się z tobą.
    • Gość: Tomek Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 22:51
      Znów ja.Podaj swój adres mailowy. Pozdrawiam
      • barti111 Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 30.06.04, 22:44
        Też poproszę o kontakt i troszkę szczegółów;)
        bjest@poczta.onet.pl
        • Gość: mieta Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.abcdata.pl 06.07.04, 14:19
          a moze jakas data? koszty? bo pomysl gitowy:)
    • Gość: vindel Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 19:29
      a mozesz jakies blizsze szczególy podać?kiedy i jak gdzie i za ile?:)
      wyslij na walens@wp.pl
      pozdrawiam
    • neleczka Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 08.07.04, 11:33
      Witaj,

To ja tez po prosze troche szczegolow, glownie: na jak dlugo,juz w zeszlym roku
      chcialam sie wybrac do Armenii, no moze wyjdzie w tym roku,
      moj adres: eans@interia.pl,

pozdrawiam,
      • Gość: Krebs Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 14:05
        Dołaczam sie do poprzednikow i niczym was nie zaskocze ,jak poprosze o
        szczeguly krebs2poczta.fm
    • bluzgacz Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 09.07.04, 16:58
      Gość portalu: Ormianin napisał(a):

> Szukam chętnych. Wyjazd w sierpnień/wrzesień.

Na jak dlugo??? Jak chcesz dotrzec??? Szukalem tanich polaczen i znalazlem
      najtansze za 320 $ w obie strony, ale trzeba rezerwowac dluuugo na przod...
      Najbardziej mnie interesuje Erewan - znam tam jedna dziewczyne i bardzo
      chcialbym ja odwiedzic. Powiedz jesli mozesz jak ksztaltowalby sie wg Ciebie
      koszt tego wyjazdu na osobe - calosc, z transportem...

pisz na priva jak mozesz:

bluzgacz@NOSPAMgazeta.pl

usun z mojego adresu wyraz "NOSPAM"

Pozdrawiam
    • Gość: teufelchen Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 09.07.04, 17:10
      powtórze to co już wcześniej napisano czyli możesz podać jakieś bliższe
      szczegóły? kiedy, jak gdzie i za ile?:)
      wyslij na teufelchen@gazeta.pl
      masz już opracowaną trase?
      pozdrawiam

• enojada Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 09.07.04, 23:49
        Hej!
        Chcialabym dolaczyc do calej zainteresowanej grupy przede mna...
        Czy moglbys podac szczegoly dotyczace terminu wyjazdu i kosztow?
        Jestem obecnie w Ameryce Poludniowej i do Polski wracam pod koniec sierpnia.
        Adres e-amilowy, ktorego najczesciej uzywam to: tandymuk@yahoo.com
        Pozdrawiam najserdeczniej,
        magda
    • Gość: STADEN Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.04, 18:38
      Od dawna intryguje mnie Armenia i Ormianie ze względu na moje,prawdopodobne,
      ormiańskie pochodzenie. Proszę więc o więcej szczegółów dot. terminu i warunków
      wyjazdu.
      staden@wp.pl
    • Gość: karolcia Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 22:02
      Brzmi interesujaco i oryginalnie. Dolaczam sie do prosby o szczegolowe
      informacje. karolcia906@wp.pl
      Z gory dziekuje i pozdrawiam:)))
      • mecenas74 Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 12.07.04, 00:18
        Poprosze o informacje na d_kanka@poczta.onet.pl.Fajny pomysl moze to Ty vardan
        organizujesz hmmm
        Darek z Lyonu
    • missnr1 Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 11.07.04, 10:37
      świetny pomysł-planowałam wypad w tamtą stronę, proszę o szczegóły na
      dziewczynka@poczta.wprost.pl Margo
      • reska Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 12.07.04, 10:55
        dołączam do Was. Proszę o info na reska@gazeta.pl
        • Gość: Iwka Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.gronet.pl / 83.16.105.* 12.07.04, 17:15
          Ja takze proszę o szczegółowe info pannaivonna@wp.pl
          • Gość: monika Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 13.07.04, 00:10
            ja tez bari88@wp.pl
    • asiulka401 Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 13.07.04, 22:57
      Gość portalu: Ormianin napisał(a):

> Szukam chętnych. Wyjazd w sierpnień/wrzesień.
      Szukajcie a znajdziecie!!!!!!!!!
    • Gość: Magda Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.04, 00:57
      Uwielbiam ten kraj. Mam znajomych z Armenii. Cudowne ludzi. Pozdrawiam
      wszystkich Polaków i Ormian.
      • reska Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu 19.07.04, 10:01
        Czy Wam również Ormianin nie odpowiedział? Może sami zorganizujemy wyjazd do
        armenii, skoro tyle osób jest zainteresowanych?
    • Gość: Ormianin Coś więcej o Armenii IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.04, 23:35
      Witam Was moi Drodzy.
      Po pierwsze, chciałem przeprosić, że tak długo nie odpisywałem Wam.
      Po napisaniu o wyjeździe do Armenii przez prawie trzy tygodnie zaglądałem na
      Forum, i nie było chętnych. Było dla mnie wielkie zaskoczenie kiedy wczoraj
      zaglądałem i widziałem tyłu zainteresowanych osób.
      Jestem studentem Turystyki i Hotelarstwa z Warszawy. Pomysł powstał kilka
      miesięcy temu. Co prawda starożytny kraj Armenia, która leży u stóp biblijnej
      góry Ararat znajduję się poza głównymi szlakami turystycznymi, myślę, że cieszę
      się coraz większym zainteresowaniem wśród Polaków. Przez wielu historyków jest
      uważana za kolebkę cywilizacji. Może podam kilka ciekawostki: Erewan ma 2786
      lat (starsza od Rzymu), 1703 lata temu chrzest (pierwszy państwo chrześcijański
      na świecie), od 1559-u lat własny alfabet, który niewiele się zmienił do dnia
      dzisiejszego. Dla zainteresowanych podam jedną z najlepszych stron
      internetowych o Armenii (niestety tylko w języku angielskim) www.cilicia.com tu
      można dowiedzieć się więcej o walorach turystycznych i historycznych.
      Co do wyjazdu: jedyny warunek grupa powinna być minimum 10+1 osób. Wtedy mamy
      zniżki z biletów lotniczych. A jak tam dotrzeć? Sądzę, autokarem do Mińska, a
      stamtąd samolotem ok. 350-370 USD w obie strony, ale z dworca PKS do lotniska
      jest ok 40 km., więc znów dodatkowe koszty. Trzeba pojechać do Mińsku tak żeby
      zdążyć na samolot, bo nie wiadomo ile godzin trzeba będzie czekać na granicy, a
      jeśli będziemy wcześniej trzeba czekać pół dnia, i znów jakiś wydatki w
      mieście. Z kolei wracając z Erewania do Mińsku, trzeba martwić się jak dojechać
      do Polski. Niewiadomo czy dostaniemy bilety tego samego dnia, czy musimy gdieś
      tam nocować, i znów dodatkowe koszty. Dlatego proponuję w obie strony
      samolotem. Leciałem tak już kilka razy. Z Warszawy do Mińsku i za kilka godzin
      do Erewania, tak samo z powrotem. Wtedy bilet kosztuję ok. 400-420 USD.
      Bluzgacz napisał, że można za 340 USD w obie srony. Proszę napisać, jak? A może
      ktoś poda jeszcze inne tanie połączenie. Niestety wiekszość kosztu zabiera
      podróż. Trzeba pamiętać też, że dla Was trzeba mieć wizę, która kosztuję 50
      USD, dla grupy też może być szansę dostanie zniżki. Wylatując z Erewania ok 10-
      15 (teraz dokładnie nie wiem) USD opłaty lotniskowe. Nocleg, wyżywienie, bilety
      wstępów, wynajęcie mikrobusu ok. 18-20 USD dziennie. Więc na 2 tyg. całości
      może wynieść maksimum 650 USD. A co zwiedzać? Dużo jest podane na stonie
      Internetową którą już podałem ( Garni (I w.), Geghard (X w,), Gajane (630r.),
      Echmiatsin (301-303r.), Erebuni, Zwartnoc (641-661r.) Sewan jezioro i kościół
      (855-874r), Tatew (IX-XVII w.), Chor-Wirap (XVII w.)u stóp góry Ararat, Odzun
      (VI w,), Sanahin X-XIII w.(UNESCO), Hachpat XIII w. (UNESCO), Artaszat (dawna
      stolica Armenii), Matenadaran...........i wiele innych miejsc zabytkowych i
      kulturalnych). Kiedy? Wrzesień. Wtedy nie jest bardzo gorąco.
      Jeśli ktoś mieszka w Warszawie możemy spotkać się i porozmawiać.
      P.s Specjalnie pozdrowienie Reginie Skibińską z Warszawy i Darka z Lyonu.
      P.s Wiem, że na Forum jest bardzo popularne poprawienie czyjeś błędy, a często
      sami piszą z błędami. Proszę mnie darować kpinami, ponieważ jako cudzoziemiec
      dla mnie jest bardzo trudny Wasz piękny język. Przepraszam
      Z poważaniem Vardan
      Czekam na maile na adres vardan@op.pl
    • Gość: Ormianin Dostałem dziwny mail od STADEN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.04, 22:22
      Dostałem mail od STADEN (pewnie wszyscy też)
      "podana strona niestety nie otwiera się. Nawet jesli jest to czasowa przeszkoda
      w łączach lub "zajętość", z przykrością stwierdzam, że forma odpowiedzi na moje
      pytanie
      dyskredytuje ofertę. Wątpię, czy osoba Vardan nieznanej płci w ogóle ma coś
      wspólnego z Armenią a w szczególności z kulturą ormiańską.
      STADEN

Więc dodam od siebie:
      "Podana strona otwiera się, i to nie moja wina, że ma Pan/Pani problemy.
      Napisałem Pan/Pani ponieważ imię STADEN dla mnie też jest nieznanej płci. Co do
      tego, że Pan/Pani nie umie odróżniać czy osoba która napisała mail jest Panem
      czy Pani też nie moja wina. W języku polskim jeśli ktoś pisze: "chciałem
      przeprosić, że tak długo nie odpisywałem" albo "leciałem tak już kilka razy",
      nie jest trudno zorientować się czy pisze Pan czy Pani. Zostawiam to bez
      komentarza.......
      Sądzę, że Pan/Pani STADEN raczej nie ma ormiańskiego pochodzenia. Co do
      warunków wyjazdu odpowiem, że nie jestem "Biurem podróży". Jeśli napisałem coś
      niejśnie można napisać normalny mail, a nie dogadywać się czy ja mam coś
      współnego z Armenią i kulturą czy nie..........."
      Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów

• reska Re: Dostałem dziwny mail od STADEN 29.07.04, 11:07
        Zdecdowałam się wyjechać do Armenii w II połowie sierpnia na 2 tygodnie. Podróż
        samolotem (przez Kijów albo Moskwę) w cenie ok 1500-1700. Na miejscu chcę
        mozliwie ogrniczyć koszty, noclegi najchętniej u miejscowych albo w niedrogich
        hotelach, przemieszczanie się stopem. Chciałabym zamknąć wyjazd w kwocie mx.
        3000, a najchętniej 2500. Czy ktoś chciałby dołączyć?
    • Gość: Piotrek Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: 212.180.161.* 15.08.04, 21:02
      Czy grupa już wyjechała?
    • Gość: KK Re: Armenia-Wyjazd w sierpniu IP: 81.219.8.* 22.08.04, 15:01
      Opowiesz cos wiecej .Bylambym ew.zainteresowana ...norrthy@aol.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka