17.04.02, 17:20
Czy ktos się może wybiera w kierunku Hiszpanii (najpierw centrum z bazą w
Madrycie a potem Andaluzja) w 2 połowie lipca? Raźniej się podróżuje w
towarzystwie niż samotnie. Jeśli ktoś zamierza się tam wybrać - prosze o
kontakt.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bela Re: Hiszpania IP: 192.168.7.* 19.04.02, 12:13
      Napisz coś bliżej: jak chciałabyś dojechać, gdzie spać, na jak długo itp. I czy
      termin 2 połowa lipca jest sztywny? Ja mam 27 lat, więc wiekowo myślę,że jest
      OK.
      • Gość: miriam_73 Re: Hiszpania IP: 62.29.137.* 19.04.02, 13:42
        Gość portalu: Bela napisał(a):

> Napisz coś bliżej: jak chciałabyś dojechać, gdzie spać, na jak długo itp. I czy
        >
        > termin 2 połowa lipca jest sztywny? Ja mam 27 lat, więc wiekowo myślę,że jest
        > OK.

Jeśli chodzi o termin - tak. Dokładnie rzecz biorąc - ja już mam bilet lotniczy
        Wwa-Madryt-Wwa, wylot 13.07, powrót 2 sierpnia (LOT/Iberia. Cena tego biletu na
        dziś (bez żadnych zniżek) to ok. 1400 zł. W Madrycie mam zamiar spać w hostelu, w
        centrum. to byłaby baza wypadowa na kilka pierwszych dni, tzn. chciałabym
        obejrzeć Madryt (tak dość pobieżnie, to co najwazniejsze), zrobić wypady
        pociągiem do segovii, Avili i Salamanki, Escorialu oraz Toledo. Mam
        zamiar 'zarwać" noc aby pojechać nocnym pociągiem do Santiago (najdogdniejsze
        połączenie jakie znalazłam), a potem via Madryt uderzyć na południe - przez
        Kordobę, Sevillę, Kadyks, Algeciras/Gibraltar, Rondę, do Malagi, tu ew. wypad na
        cały dzien do El Chorro, jeżeli okaże się że jest jak rozsądnie dojechać (jak nie
        to na plażę w lub koło Malagi) i potem do Granady, a na koncu na 2-3 dni do
        Almerii nad morze. powrót przez Granade do Madrytu i do domu. Wstepnie mam
        sprawdzone połączenia kolejowe w takim układzie i czasie żeby ww. program był
        spokojnie wykonalny (przejazd między Kadyksem a Algeciras - busem bo pociagiem
        trzeba bardzo nadkładać drogi) - wg cen podanych przez Renfe (koleje hiszp.)
        koszt przejazdów to ok. 250 euro, czyli porównywalnie z Eurorailem dla nie-
        młodzieży. Noclegi - albo hostele, albo hoteliki 2-3 gwiazdki.Jak bedę na długi
        weekend w Barcelonie, to jeszcze potwierdzę sobie połączenia, oraz ew. znizki, bo
        na razie wiem że przy zakupie biletu do i z danego miejsca sa zniżki, alke nie
        wiem jakiego rzędu. Jestem się w stanie porozumieć z tubylcami w ichniejszej
        gwarze, więc powinno sie udać.
        • Gość: Bela Re: Hiszpania IP: *.mostostal / 192.168.7.* 22.04.02, 12:32

Haj Miriam,Niestety w tej chwili nie jestem z stanie odpowiedzieć czy dostanę
          urlop dokładnie w tym terminie, ale zawsze mogę w ostatniej chwili (np na
          tydzień przed)dać Ci znać. Skoro już masz wykupionuy bilet, to pojedziesz i tak
          bez względu na to czy deklarujące się osoby dotrzymają słowa czy nie.Ciekawa
          jestem czy pracujesz w turystyce, czy podróżowałaś wcześniej sama, dokąd itp.
          POzdrawiam,Beata
          Mój mail: bela_sk@poczta.onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka