jarczeslaw 08.03.05, 10:42 Szukam wszelkich info jak sie zabrać do próby uzyskania odszkodowania od linii lotniczej za odwołany lot. Z góry dziekuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goossia Re: odwołany lot 09.03.05, 09:42 a to zalezy od przyczyny odwolania...... klopoty techniczne, pogoda? Odpowiedz Link
Gość: jarczeslaw Re: odwołany lot IP: 80.72.38.* 11.03.05, 13:31 Lot miał się odbyć w końcówce marca. Także ani pogoda ani przyczyny techniczne. Poprostu dostałem telefon ze lot odwołany. (sky europe) Odpowiedz Link
Gość: piootras Re: odwołany lot IP: 195.94.205.* 14.03.05, 21:49 Mi też odwołali lot do Amsterdamu... Nie ma mowy o odszkodowaniu, ponieważ przewoźnik uprzedził klientów "dotatecznie wcześnie" i nie zdążyłeś ponieść żadnych dodatkowych kosztów. Nowy przepis dot. odwołanych lotów poniżej. ODMOWA PRZYJĘCIA NA POKŁAD I ANULOWANIE REJSÓW W przypadku odmowy przyjęcia pasażera na pokład samolotu lub anulowania rejsu przewoźnik lotniczy ma obowiązek zaoferowania pasażerowi rekompensaty finansowej oraz pomocy. Prawa te obowiązują w przypadku wszystkich lotów, łącznie z przelotami czarterowymi, pod warunkiem, że pasażer stawił się w odpowiednim czasie do odprawy biletowo-bagażowej z portów lotniczych w UE lub do portu lotniczego na terenie UE z kraju poza UE, ale obsługiwanego przez przewoźnika unijnego. Odpowiedz Link
znaniec1 Re: odwołany lot 18.03.05, 12:35 ponieważ mam podobny problem i nie wiem jeszcze jak sie zwrócić o rekompensatę, czy możesz mi napisać gdzie mogę znależźć ten przepis, na jaki mam sie w ew. zażaleniu powoływać. dziekujęza pomoc Odpowiedz Link
Gość: piootras Re: odwołany lot IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.03.05, 13:58 Ja znalazłem te przepisy na stronie lotniska Balice. poniżej link. www.lotnisko-balice.pl/prawa_pasazera.asp Odpowiedz Link