vivalavita 09.03.05, 01:12 Chce pojechac do Keukenhoff, zeby zobaczyc te cudne kwiaty. Gdzie najlepiej sie zatrzymac, zeby miec dobry dojazd? Slyszalam, ze blisko ogrodow na wiosne nigdy nie ma miejsc w hotelach. Dzieki za wszystkie rady. V. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aseretka Re: Holandia - Keukenhoff - prosze o rade 09.03.05, 06:38 Możesz spróbować zamówić nocleg w hotelu sieci Formuła 1 pod Amsterdamem www.hotelformule1.com/formule1/fichehotel/gb/for/2642/fiche_hotel.shtml albo w Etap hotel www.etaphotel.com/etaphotel/fichehotel/gb/etp/5097/fiche_hotel.shtml Niedaleko od ogrodów Keukenhof jest też camping Koningshof w Rijnsburgu i Duinrell w Wassenaar. Polecam ten drugi. Byłam na nim kilkakrotnie zamawiając noclegi przez Eurocamp. www.eurocamp.com.pl/ Odpowiedz Link
vivalavita Re: Holandia - Keukenhoff - prosze o rade 09.03.05, 08:03 Polece samolotem, wiec kamping odpada a te hotele, tez hyba raczej przystosowane do podrozujacych autem. Czy ktos moze cos doradzic na dojazd pociagiem lub autobusem. (nie wiem nawet, czy tam pociag dojezdza, ale na logike biorac, to powinno byc blisko kolei). Jak ktos cos jeszcze wie, prosze o info. V. Odpowiedz Link
Gość: rada Re: Holandia - Keukenhoff - prosze o rade IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 17:48 witam. znam te okolice bardzo dobrze. kolej tam nie dojezdza, najblizsza stacja w Hillegom. zatrzymaj sie w Lisse, to takie miasteczko obok Keukenhoff. w tym miasteczku jest camping, hotele. wejdz na strone www.lisse.nl stamtad najlepiej dojechac rowerem po trasie do Nordwijk, przepiekana okolica. autobusy tyz dojezdzaja. moja rada: zapoznaj sie z mapami w necie. pozdro aha do Lisse mozesz dojechac pociagiem z Amsterdamu przez Hillegom, oczywiscie musisz wysiasc na stacji Hillegom i autobusem do Lisse. Jest jeszcze inna opcja, Pociagiem do Nieuw-Vennep i tyz autobusem do Lisse. Jednak najlepiej poruszac sie rowerem a dlaczego, tego dowiesz sie na miejscu.......... Odpowiedz Link
vivalavita Re: Holandia - Keukenhoff - prosze o rade 09.03.05, 22:59 Dzieki za wyczerpujace informacje! Jutro poszukam na stronie, ktora podalas - niestety nie ma tanszych biletow lotniczych, wiec jest klopot z dolotem do Amsterdamu. Bylam w Holandii i wiem, ze rowerem najlatwiej, ale nie chcialabym pokonywac 50 km codziennie, zeby tam dojechac. Sorry do wszystkich polonistow - w "chyba" - zjadlam c. V. Odpowiedz Link
Gość: rada Re: Holandia - Keukenhoff - prosze o rade IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 19:17 ...to jest bezposrednio z Amsterdamu, jakies 30km, oczywiscie sciezkami rowerowymi....:) Odpowiedz Link
ryszardtom Re: Holandia - Keukenhoff - prosze o rade 15.03.05, 20:29 sorry że sie wtraca...podpowiedzcie jakji termin bylby najlepszy na ogladanie tulipanow? najprosciej to w "dlugi"weekend ale czy aby nie za póżno? Odpowiedz Link
aseretka Re: Holandia - Keukenhoff - prosze o rade 16.03.05, 07:34 Przez długi weekend rozumiem termin od 20 kwietnia do 3 maja. Jest to bardzo dobry okres - też byłam w tym terminie w ubiegłym roku. Ogród przepiękny. Zobatrz: www.keukenhof.nl/ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=18610577 Odpowiedz Link
Gość: nina Re: Holandia - Keukenhoff - prosze o rade IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:34 podpowiedzieliscie mi super pomysl-bede w Holandii 9-17 kwietnia:) Odpowiedz Link
Gość: SYLWIA Re: Holandia - Keukenhoff - prosze o rade IP: *.dyn.bbeyond.nl 19.03.05, 20:16 Blisko kaukenhofu jest bardzo wiele miejsc campingowych np.Noordwijkhout okolo 5 kilometrow od Kaukenhofu czyli Lisse.Jezeli chcesz wiedziec wiecej napisz pod moj adres Syla2003@wp.pl Odpowiedz Link
vivalavita Re: Holandia - Keukenhoff - prosze o rade 23.03.05, 23:27 Dzięki za rady. Wszystkim życzę pięknych, słonecznych i radosnych Świąt Wielkanocnych. V. Odpowiedz Link