Dodaj do ulubionych

Birma 29 VIII-29IX

02.07.07, 13:46
szukamy towarzystwa na wyjazd do Birmy. Ja facet -49lat i 2 kobiety 41,35.
Wyjazd nie typu "hardcore", lecz w srednim standardzie.Lecimy Swissair,ale
oczywiscie mozliwe jest skorzystanie z innych linii i spotkanie w Bangkoku,
lub Rangoonie. Zapraszam serdecznie do tego najbardziej bodaj egzotycznego
kraju swiata. Podroz zarowno w przestrzeni, jak i w czasie!

Obserwuj wątek
    • 007.bond Re: Birma 29 VIII-29IX 03.07.07, 21:35
      Witam
      Nie wiem na jakim etapie jesteście, ale jakby udało się wszystko pozałatwiać
      (wiza, bilety, szczepienia etc) i cena całej eskapady byłaby przyzwoita dla
      mnie-to czemu nie,mógbym się przylączyć,zwazywszy że mieszczę się w przedziale
      wiekowym.A jak pogoda w tym czasie tam panuje?Pozdrawiam
      • supertramp1 Re: Birma 29 VIII-29IX 04.07.07, 03:46
        Zdazysz swobodnie! Jedna z uczestniczek bedzie jechala do Berlina po wizy
        birmanskie, wiec przypuszczam, ze bedzie mogla wziac i Twoj paszport.
        Na chwile obecna bilet do BKK na ten czas to ok 3200zl. Bilet z Bangkoku do
        Rangoonu to ok 140dol (powrotny) Nastepnie dodac nalezy odcinki na bilety
        lotnicze Rangoon - Heho (Inle lake), Bagan-Rangoon, Rangoon-Sittawe-Ngapali-
        Rangoon. To jakies 360 dol. Standard noclegow w przyblizeniu 10-20dol na
        glowe/noc, ale w paru miejscach beda tez drozsze. Wstepy, transport samochodowy
        i zarcie to ok 20dol na glowe dziennie. Bedziesz wiec w stanie wyliczyc sobie.
        Ceny podaje bez ich naciagania w dol, tak wiec jesli ulegna zmianie, to raczej
        na nasza korzysc. Co do pogody - nie bylem tam w takim sezonie,lecz mozemy
        spodziewac sie powietrza raczej bardzo wilgotnego i temperatur maksymalnych w
        granicach 30-33 stC, a wiec jednak dosyc cieplo. Kiedys w Birmie udalo mi sie
        przezyc Maj, a to zdecydowanie najgorszy miesiac, wiec nie powinno byc az tak
        fatalnie. Plusem natomiast jest to, ze poniewaz bedziemy przed sezonem
        turystycznym, wiec po pierwsze lepsza bedzie wymiana Dolarow na Kiaty, a i ceny
        noclegow rrowniez beda latwiejsze do negocjacji. Zapraszam serdecznie i jestem
        pewny, ze z wyjazdu bedziesz bardzo zadowolony.
        • 007.bond Re: Birma 29 VIII-29IX 10.07.07, 21:59
          Pewnie,byłbym z wyjazdu zadowolony ale mój budżet tego niestety nie wytrzyma-to
          jakieś ca 7900zł.Nie przypuszczałem że przeloty są aż tak drogie
          • supertramp1 Re: Birma 29 VIII-29IX 14.07.07, 08:51
            bardzo zaluje Bondzie! Czy naprawde nie ma chetnych do wyjazdu z dwiema
            superatrakcyjnymi laskami i jednym zdecydowanie mniej atrakcyjnym facetem? :)
            Czas tyka i do wyjazdu juz zostalo niewiele. Malev ma teraz oferte
            poprzez "esky" za nieco ponizej 2900zl
            • 007.bond Re: Birma 29 VIII-29IX 20.07.07, 00:31
              supertramp1 napisał:
              > bardzo zaluje Bondzie! Czy naprawde nie ma chetnych do wyjazdu z dwiema
              > superatrakcyjnymi laskami i jednym zdecydowanie mniej atrakcyjnym facetem? :)
              > Czas tyka i do wyjazdu juz zostalo niewiele. Malev ma teraz oferte
              > poprzez "esky" za nieco ponizej 2900zl

Może innym razem,szkoda że nie zobaczę Birmy i nie tylko....
        • domik001 Re: Birma 29 VIII-29IX 19.07.07, 06:45
          Chętnie bym się wybrał w taką podróz, ale w przyszłym roku (teraz już jestem po
          urlopie).
          Również chętnie nawiązałbym kontakt odnośnie uzyskania inofmacji o takich
          wyjazdach. Czy znacie jakieś linki gdzie jako osoba początkująca jeśli chodzi o
          wyjazdy nie zorganizowane, na własną rękę, mógłbym wymienic trochę informacji?
          Od ładnych kilku lat spędzam wakacje typu "all inclusive" razem w rodziną. Też
          fajnie, ale po kilku razach robi się trochę nudno.
          Zwiedziłem już trochę Azję Wschodnią (Chiny: okolice Shaghaju i Hong Kongu) i
          ciągnie mnie w tamte strony.
          Pozdrawiam
    • supertramp1 Re: Birma 29 VIII-29IX 29.07.07, 08:50
      termin wyjazdu zostal odlozony na 12 wrzesnia, a powrotu na 14 pazdziernika,
      wiec ktokolwiek zechcialby dolaczyc, to jest jeszcze pare dni czasu.
      W planie trasa Rangoon, Myeik, Dawei, Moulein, Kyaitkiyo,Bago, Inle Lake,
      Mandalay, Bagan, Sittawe, Mrauk U, Ngapali

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka