Dodaj do ulubionych

NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA

IP: 195.117.210.* 19.06.01, 16:20
Mam sweego faworyta, ale nie chcę nic sugerować. Napiszcie o waszych
najgorszych doświadczeniach - w samolocie, albo na lotnisku.
Obserwuj wątek
    • Gość: senny Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: 195.41.66.* 19.06.01, 16:34
      Moj faworyt to Aeroflot. Kiedys jak lecialem IL86 to posrodku stalo wiadro do
      ktorego z sufitu kapala woda. Nie wiem dlaczego tak bylo ale wiem, jakie miny
      mielismy wszyscy ogladajac to wszystko. Nigdy nie przezylem bardziej
      emocjonujacego lotu, szczegolnie, ze kapanie stawalo sie bardziej i bardziej
      intensywne w miare uplywu czasu. Tak wiec aeroflot.

Dobre wrazenia to LOT, SAS (choc stewardesy sa czasami okrutnie wiekowe),
      British Airlines (choc stewarci zanadto usmiechnieci, jak ci co to kochaja
      inaczej), Sterling (same fotomodelki). Najciezej jest z Lufthansa. Sa jacys
      tacy niemieccy. Nie wiem dlaczego bo niby wszystko jest okay. Maverick zupelnie
      na luzie ale oszczedzaja na jedzeniu. Taki plus z minusem.

• Gość: Szybki Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: *.proxy.aol.com 22.06.01, 08:31
        W ostatnich 20 latach mam okolo million mil w powietrzu,latajac w
        USA,Canada,Mexico,wyspy Karaibskie,Europa,daleki wschud,wyspy na Pacyfiku i
        Poludniowa Ameryka. Linie lotnicze w Europie sa raczej okolo 7 na skali. 10.W
        USA linie lotnicze sa przepelnione i maja problemy z opuznieniem.Linia Air
        Canada jest bardzo dobra linia(service i wygoda). SAS i KLM maja dobra
        obsluge.British Air nic specialnego. Lot na ogul to mozliwa linia. JAL(japonska)
        jest bardzo dobra obsluga. Linie Poludniowej Ameryki okolo 5 na skali 10.Linia
        Aloha (pomiedzy wyspami Hawaii i USA jest rowniez bardzo dobra obsluga).Quantas
        jest 8 na skali 10.Ja rowniez mysle ze Rosyjskie linie sa raczej slabe w
        obsludze,spuznione i maja problemy techniczne.
        • Gość: Desperat Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: *.mofnet.gov.pl 23.08.01, 11:00
          a ja jeśli można polecam koledze na drogę słowniczek ortograficzny
          • Gość: ryba Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: *.e-point.pl 28.08.01, 16:33
            Przeca widzisz, ze gostek z Hameryki...
    • radzio_pl Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA 19.06.01, 19:05
      Najgorsze:
      1. Futura Internacional Airlines (WAW-BCN, BCN-IBZ, IBZ-WAW)- samolot był
      brudny, stewardessy niemiłe (jedna raz zaczęła niemalże wrzeszczeć na
      pasażerów), catering OKROPNY!!!- tego po prostu nie dało się jeść!. Spędziłem
      godzinę na lotnisku na Ibizie w ciasnym, niewygodnym i dusznym (!) autobusiku
      na płycie lotniska, bo nie mogliśmy wejść na pokład samolotu...obsługa nie
      chciała powiedzieć dlaczego...
      2. White Eagle Aviation (WAW-HRG, HRG-WAW)- nienajlepszy catering, niemiłe
      stewardessy.
      3. KLMuk BUZZ (STN-CDG, CDG-STN)- Straszne spóźnienia- Na londyńskim Stansted
      spędziłem półtorej godziny czekając aż wpuszczą pasażerów na pokład samolotu. W
      Paryżu (CDG) czekałem godzinę. Stewardessy miłe, lecz niezbyt pomocne.

Na najlepsze zasługują:
      1. PLL LOT- dobrze utrzymana flota, miła obsługa, całkiem niezły catering...
      2. Virgin Express- punktualni, miła i bardzo pomocna obsługa
      • radzio_pl Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA 17.08.01, 17:53
        radzio_pl napisał(a):

> Najgorsze:
        > 1. Futura Internacional Airlines (WAW-BCN, BCN-IBZ, IBZ-WAW)- samolot był
        > brudny, stewardessy niemiłe (jedna raz zaczęła niemalże wrzeszczeć na
        > pasażerów), catering OKROPNY!!!- tego po prostu nie dało się jeść!. Spędziłem
        > godzinę na lotnisku na Ibizie w ciasnym, niewygodnym i dusznym (!) autobusiku
        > na płycie lotniska, bo nie mogliśmy wejść na pokład samolotu...obsługa nie
        > chciała powiedzieć dlaczego...
        > 2. White Eagle Aviation (WAW-HRG, HRG-WAW)- nienajlepszy catering, niemiłe
        > stewardessy.
        > 3. KLMuk BUZZ (STN-CDG, CDG-STN)- Straszne spóźnienia- Na londyńskim Stansted
        > spędziłem półtorej godziny czekając aż wpuszczą pasażerów na pokład samolotu. W
        >
        > Paryżu (CDG) czekałem godzinę. Stewardessy miłe, lecz niezbyt pomocne.
        >
        > Na najlepsze zasługują:
        > 1. PLL LOT- dobrze utrzymana flota, miła obsługa, całkiem niezły catering...
        > 2. Virgin Express- punktualni, miła i bardzo pomocna obsługa

Do najlepszych dodam jeszcze BRITISH AIRWAYS:
        (WAW-LHR) Samolot czysty i dobrze utrzymany, obsluga niewiatygodnie mila i
        pomocna, Okecie opuscilismy o czasie, na Heathrow wyladowalismy 10 minut przed
        czasem, catering (''All Day Deli'') jest OK. Nie moge sie doczekac lotu powrotnego
        z Heathrow...
        Pozdrawiam,
        radzio
    • Gość: Gośka Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: 10.10.10.* / *.armada.pl 20.06.01, 14:31
      Straszne miejsca: Okęcie latem kiedy jest dużo lotów charterowych oraz Zurich w
      weekendy!!!!!
      Wstrętne jedzenie BA - raz dostałam martwą owcę na obiad! Fe!
      Ale mam pytanie co sądzicie o White Eagle Aviation?
      • Gość: Krzych Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: 194.181.200.* 23.07.01, 14:54
        White Eagle Aviation (WAW-HRG, HRG-WAW)- rzeczywiście nienajlepszy catering,a
        stewardessy jakieś niemiłe. Nie znam się na awiacji ale ich Boeing 737
        zachowuje się jakoś dziwnie w powietrzu, a odgłosy pracy napawają niepokojem.
        Najpewniej p. Niemczycki odkupuje stare samoloty.

Lotnisko w Amsterdamie - to prawda, że lubią pogrzebać w bagażu. Musiałem
        sprawdzić zawartość, gdyż popsuli torbę i wszystko miałem "na wierzchu".
        Mając trochę czasu warto wejść na taras widokowy - widać doskonale jak odbywa
        sie transport bagażu...
    • Gość: Ania NAJGORSZE LOTNISKO SWIATA IP: *.mat.uam.es 20.06.01, 16:23
      Co do lini lotniczych to nie mam jak na raze zlych doswiadczen ale zawsze najlepiej sie czuje w naszym
      polskim LOT-cie bo to tak jakby czastka kraju. W innych daje dziwne jedzenie a stewardessy
      maja poprzyklejane sztuczne usmiechy.

Mam natomiast cos do powiedzenia w sprawie lotnisk. Lotnisko BARAJAS w MADRYCIE to po prostu
      tragedia nie tylko dla cudzoziemcow ale nawet dla samych Hiszpanow. Po pierwsze srednio raz na
      miesiac jest organizowany strajk albo pilotow, albo personelu naziemnego albo personelu
      sprzatajacego. UWAGA na czerwiec, lipiec i sierpien piloci Iberii zapowiedzieli kilkudniowe strajki. Wtedy
      to na lotnisku znajduje sie tlum ludzi petajacych sie w rozpaczy bo oczywiscie nikt nic nie wie. Na
      szczescie gdzieniegdzie ktos lamana angielszczyzna Ci jest w stanie powiedziec ze nic ci nie moze
      pomoc.Bez hiszpanskiego ani rusz. Wedlug ostatnich badan piloci Iberii pracuja najmniej ze wszystkich
      pilotow europejskich a sa drudzy pod wzgledem plac (okolo 35tys peset za godzine=700zl za
      godzine)Teraz zadaja 20% podwyzek.Niezle, co?

Jesli chodzi o lotnisko, to jest zle oznakowane, i sklada sie z.....niekonczacych sie korytarzy i
      ruchomych platform. Latwo sie zgubic.

Jesli ktos przylatuje do Hiszpanii to po pierwsze zazwyczaj jeszcze na rodzimym lotnisku jest proszony o
      pokazanie biletu powrotnego, bo przewoznik sie boi ze bedzie musial delikwenta przywozic z powrotem
      jesli go nie wpuszcza w Madrycie na lotnisku. Co zdarza sie dosc czesto. Poza tym przed wyladowaniem
      nalezy wypelnic deklaracje wjazdu z podaniem wszelkich danych osobowych, nr lotu i takze dokladna
      data i godzina odotu jak i nr lotu powrotnego. Bez takiej deklaracji straz graniczna nie wpuszcza.

Normalna rzecz to czekanie na odprawe paszportowa okolo 2 godzin w klebiacym sie tlumie ludzi z
      calego swiat: przwazaja latynosi i azjaci. Oczywiscie przejscia dla czlonkow UE sa calkowicie wolne.
      Tak wiec jesli sie umawiacie z ktos bedzie na was czekal to spokojnie moze przyjechac pol godziny po
      planowanym wyladowaniu.Wy nie pokazecie sie w sali przylotow przez jeszcze nastepna godzine.
      Chociaz czasem tez sa niespodzianki.

Aha, kawalek tej deklaracji wjazdu trzeba miec przy sobie i oddac ja przy wyjezdzie bo inaczej bedziecie
      posadzeni o przebywanie na terenie UE dluzej niz 3 miesiace co moze sie zakonczyc zakazem wstepu do
      Europy przez nasteonych 5 lat. Ciakwe co sie dzieje jak Polska wchodzi do Unii???

• Gość: gosia Re: NAJGORSZE LOTNISKO SWIATA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 22:50
        podziwiam Twe wiadomości! orientujesz się tak jakbys sama tam pracowała :)
      • Gość: Miguel Re: NAJGORSZE LOTNISKO SWIATA IP: *.usal.es 21.06.01, 18:27
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> Jesli ktos przylatuje do Hiszpanii to po pierwsze zazwyczaj jeszcze na rodzimym
        > lotnisku jest proszony o
        > pokazanie biletu powrotnego, bo przewoznik sie boi ze bedzie musial delikwenta
        > przywozic z powrotem
        > jesli go nie wpuszcza w Madrycie na lotnisku. Co zdarza sie dosc czesto. Poza t
        > ym przed wyladowaniem
        > nalezy wypelnic deklaracje wjazdu z podaniem wszelkich danych osobowych, nr lo
        > tu i takze dokladna
        > data i godzina odotu jak i nr lotu powrotnego. Bez takiej deklaracji straz gran
        > iczna nie wpuszcza.

Mnie nic takiego nie spotkalo. Taka sytuacja mogla byc jedynie spowodowana
        niedopelnieniem przez Ciebie obowiazkow wizowych. Studiujesz na Universidad
        Autonoma? Jesli tak, to powinnas miec wize studencka, ktora wazna jest przez trzy
        miesiace, a nastepnie na jej podstawie wydaje sie studentowi Tarjeta de
        Estudiante.

> Normalna rzecz to czekanie na odprawe paszportowa okolo 2 godzin w klebiacym si
        > e tlumie ludzi z
        > calego swiat: przwazaja latynosi i azjaci. Oczywiscie przejscia dla czlonkow UE
        > sa calkowicie wolne.
        > Tak wiec jesli sie umawiacie z ktos bedzie na was czekal to spokojnie moze przy
        > jechac pol godziny po
        > planowanym wyladowaniu.Wy nie pokazecie sie w sali przylotow przez jeszcze nast
        > epna godzine.
        > Chociaz czasem tez sa niespodzianki.

Fakt. Poczekac to sobie trzeba ponad pol godziny...

> Aha, kawalek tej deklaracji wjazdu trzeba miec przy sobie i oddac ja przy wyjez
        > dzie bo inaczej bedziecie
        > posadzeni o przebywanie na terenie UE dluzej niz 3 miesiace co moze sie zakoncz
        > yc zakazem wstepu do
        > Europy przez nasteonych 5 lat. Ciakwe co sie dzieje jak Polska wchodzi do Unii?
        > ??

Teraz to juz jestem pewny, ze nie masz wizy! Wybacz mentorski ton, ale byl to
        krok nierozwazny i z wlasnej winy narazilas sie na takie nieprzyjemnosci. Mnie
        pan w budce spytal tylko cel podrozy i zyczyl milego dnia. No ale ja mialem
        wize...

Poza tym wszystko co napisalas jest prawda. Sam widzialem w dzienniku te wykresy
        dotyczace pilotow Iberii. Sa najmniej produktywni w Europie, a zarabiaja ponad 22
        mln. peset rocznie. Obled! No ale to taka hiszpanska mentalnosc... Nie moge sie
        juz doczekac powrotu do Polski!!!

• Gość: Ania Re: NAJGORSZE LOTNISKO SWIATA do Miguela a moze Michala IP: *.mat.uam.es 22.06.01, 10:40
          Czesc Michale, bo chyba tak brzmi twoje imie po polsku, no nie?

Jestem tu juz od prawie dwoch lat i poza wiza mam tez prawo pobytu. Gdybys mnie znal to wiedzialbys
          ze ja zawsze mam wszystkie formalnosci zapiete na ostatni guzik. To co opisalam to szczera prawda
          ktorej doswiadczylam osobiscie.Co prawda nikt mi nigdy nie zawrocil na granicy ale fakt faktem ze tutaj
          wszystko zawsze skrupulatnie sprawdzaja i bawia sie w biurokracje. O opisanych sankcjach moze
          sobie poczytac w Ambie Hiszp. w W-wie. Jesli nie pytali Cie o bilet powrotny na Okeciu
          przy odprawie to znak ze pewnie leciales Lotem-Ci sie nie przejmuja. Jesli bys chcial KLM lub SwissAir to
          pewnie bys sie przekonal.

Moje doswiadczenia potwierdzaja znajomi ktorzy przylecieli na tydzien w odwiedziny, oczywiscie
          oni tylko z wiza turystyczna.

A swoja droga co Ty robisz tutaj, pytam z ciekawosci?
          • Gość: Miguel Re: NAJGORSZE LOTNISKO SWIATA do Miguela a moze Michala IP: *.usal.es 22.06.01, 12:55
            Gość portalu: Ania napisał(a):

> Czesc Michale, bo chyba tak brzmi twoje imie po polsku, no nie?

Blyskotliwe, nie powiem... ;-) Co za roznica jakie jest moje imie? Odkad
            zapalalem miloscia do cudownego dziecka dwoch pedalow - Miguela Induraina i
            polubilem Cervantesa, w internecie funkcjonuje jako Miguel.

> Jestem tu juz od prawie dwoch lat i poza wiza mam tez prawo pobytu. Gdybys mnie
            > znal to wiedzialbys
            > ze ja zawsze mam wszystkie formalnosci zapiete na ostatni guzik. To co opisalam
            > to szczera prawda
            > ktorej doswiadczylam osobiscie.Co prawda nikt mi nigdy nie zawrocil na granicy
            > ale fakt faktem ze tutaj
            > wszystko zawsze skrupulatnie sprawdzaja i bawia sie w biurokracje. O opisanych
            > sankcjach moze
            > sobie poczytac w Ambie Hiszp. w W-wie. Jesli nie pytali Cie o bilet powrotny na
            > Okeciu
            > przy odprawie to znak ze pewnie leciales Lotem-Ci sie nie przejmuja. Jesli bys
            > chcial KLM lub SwissAir to
            > pewnie bys sie przekonal.
            >
            > Moje doswiadczenia potwierdzaja znajomi ktorzy przylecieli na tydzien w odwiedz
            > iny, oczywiscie
            > oni tylko z wiza turystyczna.
            >

A wiec to jest dowod na to, jak Polakow traktuje sie za granica. Ja lecialem z
            Berlina (bo bylo taniej i blizej) i zakladam, ze dlatego nie mialem opisanych
            przez Ciebie problemow. No coz, ale zachodnia Polska jest bardziej europejska od
            centralnej, wiec moze stad ta roznica? ;-)

> A swoja droga co Ty robisz tutaj, pytam z ciekawosci?

Studiuje.
            • Gość: misio Re: LINIE LOTNICZE KTORE POLECAM IP: 193.0.117.* 23.06.01, 00:00
              na trasach europejskich calkiem niezly jest KLM i Austrian Airlines,
              ale czesto sie zdarza ze KLM ma duze opoznienia przy rejsach na terenie
              Zachodniej Europy co jest spowodowane korkami w powietrzu.
              Natomiast Austrian Airlines podczas rejsow do Wiednia puszcza przez glosniki
              walce Straussa (taka ciekawostka).
      • Gość: strem Nie jest tak źle IP: 10.129.1.* 22.08.01, 14:08
        Z madryckim lotniskiem nie jest tak źle. Po pierwsze dojeżdża się na nie z
        centrum nowoczesną linią metra (ze stacji wyjeżdża się na samo lotnisko!) a z
        tego co wiem mozna już odprawiać bagaże w centrum miasta, a oni zawożą je na
        lotnisko bez naszego udziału! Oznakowanie nie jest najgorsze, na tłok też nie
        mozna narzekać. Wprawdzie czekałem na samolot około 1,5 godziny, ale
        spowodowane to było usterką maszyny a nie złą organizacją lotniska. Straju
        pilotów nie doznałem dlatego wypowiadać się nie będę. Co do deklaracji wjazdu
        to trzeba sobie umieć radzić. Pomimo, iż przed wylądowaniem stewardesa
        rozdawała je na pokładzie ( nie wszystkim-dotyczy ona tylko części podróżnych)
        to nie pokusiłem się o wypełnienie i nie miałem żadnych problemów przy odprawie
        paszportowej. Koleś nawet nie mruknał pomimo, iż przylatywałem indywidualnie,
        nie znając nawet adresu pod którym miałem mieszkać.
        A Madryt zdecydowanie polecam
    • Gość: Marek Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: *.bp.com 21.06.01, 18:31
      Dosc duzo podrozoje na trasach miedzynarodowych i niestety gdy przychodzi mi
      porownac linie zachodnio europejskie do naszych to niestety mam wrazenie iz
      nasze rodzime linie sa na szarym koncu. Napewno serwis (mam tu na mysli
      catering) jest w miare przyzwoity, natomiast nasze stewardesy swoim wygladem i
      zachowaniem przpominaja mi swojska Bronke z serialu "Daleko od szosy". Wiecznie
      zmeczone i niezbyt uprzejme i na dodatek poslugujace sie lamana
      angielszczyzna.Tak tez biorac pod uwage relacje ceny do jakosci kazdemu
      odradzam polski lot.
    • Gość: greg Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
      Tarom jest ciekawy. ostatnio stewardesa (szkaradna babcia) opieprzyla mnie za
      to, ze powiedzialem, ze kawe chce za 10 minut, bo mi sie porozlewa na mikrej
      tacce, ktora dostalem. Powiedziala, ze lot jest krotki i wiecej juz chodzic nie
      bedzie. Jak sie zgodzilem wziac te kawe to dostalem torebke z kawa w proszku i
      kubek wrzatku....
      (co prawda ostatnio maja nowe ATRy - burczy, ale przynajmniej w miare
      bezpiecznie wyglada)
      Nie znosze tez British Midland, odkad przed odlotem przez okienko widzialem jak
      spod samolotu odjezdza moj bagaz a obsluga mnie kompletnie zignorowala.

Bardzo mile sa Adria i Croatia - malutkie linie, zdaja sobie sprawe, ze nie sa
      mistrzami swiata, ale b. sympatyczni.

pozdr,
      Grzegorz
      • Gość: STYRO Re: Do ANI z Madrytu IP: *.radio.rzeszow.pl 27.06.01, 14:53
        Czesc!!!

Ja tez mieszkam w Madrycie, co prawda do 8 lipca jestem w Polsce, ale w
        Hiszpanii jestem juz ponad 2 lata. Nosze sie z zamiarem rozpoczecia nauki na
        UCM, podziel wiec sie informacjami jak radzi sobie Polka na hiszpanskiej
        uczelni... A po 8 zapraszam na piwko w Madrycie. pozdrawiam.
        styrospain@hotmail.com, 610 307 207
        • Gość: Ania Re: Do STYRO IP: *.mat.uam.es 27.06.01, 17:01
          Wlasnie Ci wyslalam maila.
          Do zobaczenia w M.
    • Gość: X Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: *.vancouver33.dialup.canada.psi.net 02.07.01, 05:13
      Widze, ze opinie na temat linii lotniczych moga byc podzielone. Ja mam kilka linii na swojej czatnej
      liscie i ich unikam. Nie komentuje tez "egzotycznych linii takich jak AEROFLOT czy CHINA NORTH
      AIRLINES.
      1 AIR CANADA . Jest praktycznie niemozliwe polaczenie sie telefonicznie z biurem linii i zrobienie
      zmiany harmonogramu podrozy, "upgrade" itp. Mozna wiec Air Canada leciec tylko na wakacje.
      Stewardesy maja tez zwyczaj zajmowac miejsca w tyle samolotu i spedzac milo czas zamiast
      zajmowac sie pasazerami. Zwariowane ceny.
      2. UNITED . Kilkakrotnie widzialem aroganckie zachowanie personelu. Kiepski program"Air Miles"
      Co do najlepszych linii, to moge wymienic.:
      1 NWA/KLM . Dobry program "upgrade" (nie pamietam, kiedy lecialem klasa turystyczna). Szybka
      obsluga, rozsadne ceny.
      2. CATHAY PACIFIC . Wysoki standard wyposazenia kabiny (wiele samolotow jest wyposazonych w
      indywidualne monitory telewizyjne nawet w klasie turystycznej) Wysmienity catering ( we wszystkich
      klasach) obsluga naziemna i w powietrzu dba o pasazerow i mozna na nia liczyc w razie klopotow.
      Linia lotnicza w czolowce swiatowej warta polecenia.
      3. VARIG. Brazylijska linia z dobrym cateringiem i obsluga.

Jezeli chodzi o lotniska, to Holendrzy w Amsterdamie maja zwyczaj nieautoryzowanego otwierania
      bagazu i niszczenia walizek .

Milej podrozy.
    • Gość: Agata Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 08.07.01, 21:04
      Szczerze, jeszcze nie zdażtyło mi się mieć jakiekolwiek kłopoty w samolocie.
      Ale szczeglnie miło było w liniach Południowo-Afrykańskich (niewiarygodnie
      dobre jedzenie + kilka win do obiadu do wyboru, pyszne, bardzo miła obsługa.
      Dodatkowo zapomniałam wcześniej powiedzieć, że nie jem mięsa, ale i tak się coś
      dla mnie znalazło. W Locie, kiedy przypomniałam sobie, że nie zamówiłam
      specjalnego wyżywienia, na lotnisku przed odlotem roześmieli mi się w twarz.) W
      Sabenie na tej samej trasie obsługa i jedzenie - zdecydowanie gorsze (co nie
      znaczy, że złe).
      South African Airways - zdecydowanie najlepsze.
      • Gość: jeff Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 14:46
        Milo to uslyszec,bo wlasnie zastanawialem sie co to za licho.....Chce leciec do
        Kapsztadu i wlasnie znalazlem ich oferte za 1000 Dm,chyba nie za dużo?
        Jesli bylas w tym rejonie,prosze wspomoz jakimis informacjami......
    • Gość: Arek Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: 200.64.60.* 17.08.01, 05:53
      Nieciekawe wrazenia mam po przelocie meksykanska linia Allegro (MEX - CUN).
      Samolot Boeing 727 stary, w srodku brudny, odrapany, nie mozna bylo rozlowyc
      oparcia fotela - nie dzialalo. Catering tez okropny!! Sucha bulka z plastrem
      szynki i sera. Co ciekawe, czestuja polska wodka Wyborowa. Jedyne co dobre to
      to, ze tanio.
      Natomiast chwale sobie Lufthanse, BA, i Aeromexico. We wszystkich obsluga mila,
      dobre jedzenie...
      Pozdrawiam wszystkich
    • Gość: doro Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: 10.2.24.* / 193.41.231.* 21.08.01, 10:18
      duzo latam i myslalam ze nic juz w zyciu mnie nie zdziwi, ale wracalam ze Lwowa - Ukrainskimi
      Liniami Lotniczymi. Wnetrze samolotu wygladalo jak najgorszy autobus. Siedzenia same sie skladaly,
      brud. Stewardesa podala (tylko pilotom) herbate i kanapki, dla pasarzerow byla kawa (ale adrenaliny
      mielismy wszyscy az za duzo). Widzialam ze inni popijali raczej inne napoje dla uspokojenia.
      Temperatura na poczatku lotu wynosila chyba 5 stopni, wiec wszyscy siedzieli w kurtkach, ale i tak
      bylo zimno. Natomiast pozniej wzrosla do 30 a do tego kompletny niedobor tlenu pozwolil mi sie
      zdrzemnac , pomimo niezlej ilosci wrazen. Zdziwilam sie ze calkiem ladnie wyladowalismy na Okeciu.
      Dla odmiany kiedys lecialam z Alma Aty do Urumqui w Chinach - lokalnymi liniami i nigdy nie
      zapomne milych stewardes ktore roznosily gorace mokre reczniki i caly czas sie usmiechaly.
    • Gość: mag Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: *.nv.iinet.net.au 21.08.01, 13:59
      moje typy to:
      BEZNADZIEJNE
      LAUDA AIR-dobre wyposarzenie w samolocie,w klasie ekonom kazdy fotel
      obowiazkowo z wlasnym ekranem lcd,natomiast FATALNY! :program rozrywkowy(stare
      filmy,kreskowki),jedzenie ponizej krytyki(na 12 godz trasie podano na glowny
      posilek makaron polany tluszczem-ochyda)slaby wybor alkoholi,notoryczne
      spoznianie sie....niegrzeczna obsluga
      SREDNIE
      LOT-nie znam sie na samolotach,bardziej przeszkadzal mi tlum polskich
      troglodytow wracajacych z bangkoku do polski i caly czas podczas 11 godzinnego
      lotu robiacych sobie zdjecia w samolocie:))),natomiast niezle jedzenie no i
      polskie piwo:)
      QUANTAS-niezly ale od kiedy ma problemy finansowe wciaz sie pogarsza
      SWIETNE-POLECAM!!!!
      MALAYSIAN AIRLINES-doskonale wyposazenie samolotu,swietna grzeczna i troskliwa
      obsluga,niezly porgram rozrywkowy,iiiiii REWELACYJNY CATERING,po prostu
      swietny,polecam goraco
    • Gość: pip Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: 195.116.167.* 22.08.01, 20:36
      najgorsze - LOt- ze względu na bandyckie ceny i warunki oraz wybitnie żeński
      personel
      najlepsze: Alitalia - sprzęt nieco rozklekotany ale jacy stewardzi!!!! Wrażenia
      estetyczne żeńskiej części pasażerów rekompensują brak nawiewu z dziurek nad
      siedzeniami ( bez skojarzeń, proszę)
      SAS - za super krewetki i sos z rzerzuchą w catteringu
      • Gość: Helmut Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: 195.205.251.* 24.08.01, 15:46
        Zdziwiłem się opinią o Alitallii. Dla mnie jest to jedna z gorszych linii jaką
        miałem okazję lecieć, zaś lotnisko Fiumicino kojarzy mi się z absolutnym
        bałaganem i brakiem punktualności.Panuje tam typowa śródziemnomorska " maniana"
        Przed odlotem do Toronto na pół godziny przed planowym odlotem kłębiący się
        tłum pasażerów Boeinga 747 dowiedział się że pani nie wzięła odpowiedniej
        dyskietki na ten akurat lot, co nie przeszkodziło jej bynajmniej poflirtować
        sobie z przystojnym (a jakże)carabinieri ze straży granicznej. Z
        półtoragodzinnym opóżnieniem wzbiliśmy się w powietrze. Stewardzi w swoich
        liberiach wygladaja tragicznie ( projektował je ponoć Armani, o zgrozo!)i
        ruszają się jak muchy w smole.
        pamiętam również Aeroflot z początku lat 90-tych ubiegłego wieku(ha ha jak to
        brzmi)i rzeczywiście można było otrzymać li tylko wodę mineralną. Osobliwością
        było teżto że można było sobie na czas lotu wypożyczyć miniaturową grę
        elektroniczną np łapanie do koszyka jaj znoszonych przez siedzące na grzędach
        kury (przyjemność kosztowała 3 ruble). Jeżeli chodzi o mnie bardzo lubię LOT a
        rumuński Tarom uważam że też nie jest najgorszy. Pozdrawiam
    • Gość: Gromit Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: 203.127.102.* 23.08.01, 09:40
      Najgorsze linie lotnicze to dla mnie:
      1) Aeroflot. W 1991 r przez 2 godziny lotu podali tylko po kubeczku zgnilej
      wody. Bylo potwornie goraco. Na koniec steward skropil wszystkich, nie pytajac
      o zdanie, jakas rosyjska woda kwiatowa (ale ten kwiat chyba nie istnieje na
      ziemi). Za to na lotnisku we Lwowie bagazowi odmówili zaladowania bagazy
      polskiej wycieczki i powiedzieli zebysmy sie pierdolili. Odpowiedzielismy
      podobnie i zapakowalismy sie sami. Bylem pierwszy, i mam nadzieje ostatni, raz
      w srodku luku bagazowego.

2) NorthWest Airlines (nick: NorthWORST Airlines). Brzydkie i niemile
      stewardesy, pozwalajace sobie komentowac prosbe pasazera o bloody mary o 6
      rano, rozwalajacy sie samolot (przynajmniej od srodka - trzeszczace sluchawki,
      odpadajace stoliki itd.)

3) KLM - gubil mój bagaz 3 razy w ciagu roku. Przyznaje - za kazdym razem sie
      znajdowal, sniadanie pt. "polenta" - rzyg w stanie stalym

Najlepsze:
      1) Singapore Airlines - piekne i mile stewardessy, super wyposazenie kabin,
      wszystko zapiete na ostatni guzik

2) Cathay Pacific - jw. tylko stewardessy juz nie takie piekne a stewardzi o
      wygladzie pederastów

3) Japan Airlines JAL - jak Singapore Airlines
    • Gość: NJ Re: NAJGORSZE LINIE LOTNICZE ŚWIATA IP: 148.106.128.* 23.08.01, 10:09
      VIASA (wenezuelskie) - niech ich cholera wezmie..... zimno (brak kocow),
      zarcie - tragedia, samolot - to chyba nie byl samolot to "cos" kiedys napewno
      stalo obok samolotu, obsluga - brak itd itd, nigdy nigdy wiecej

Najlepsze

Singapur, Thai, i wbrew pozorom lubie LOT (zeby tylko sie tak bardzo nie
      spoznial)

poz

NJ
    • Gość: Marcin Najlepsze lotniska świata IP: *.legnica.dialog.net.pl 23.08.01, 11:27
      Naprawdę polecam ChangiAirport w Singapurze.Ósmy cud świata, wcale nie gorzej
      prezentyje sie InternationalAirport w Sydney. Najlepsze linie: Snigapore
      Airlines oraz Quantas.
      • radzio_pl Re: Najlepsze lotniska świata 23.08.01, 19:10
        Londynskie Stansted- Niewielkie, nieprzeludnione, ''user friendly'', malo
        spoznien.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka