Gość: "Jadzia" IP: 157.25.125.* 06.07.01, 15:46 W tynm roku urlop planuje w Chorwacji? Czy warto tam jechac? Mozna wypoczac i pozwiedzac? Podobno zycie jest bardzo drogie???!!! Prosze o informacje!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sciera Re: CZY WARTO JECHAC DO CHORWACJI??? IP: 212.244.39.* 20.07.01, 12:37 kto ci tyle głupot naopowiadał, oczywiscie że zycie jest droższe niz w Polsce ale bez przesady!!!!! Odpowiedz Link
Gość: wars Re: CZY WARTO JECHAC DO CHORWACJI??? IP: 170.213.132.* 22.07.01, 00:07 Chorwacja to maly kraj. Latem (i nie tylko) zwalaja sie tam tysiace Niemcow i Wlochow. Oczywiscie, ze nie jest tam najtaniej. Wyjazd pod namiot raczej odradzam, bo nawet nad samym morzem jest bardzo goraca i trudno byloby wytrzymac. Chociaz jesli rozbijesz namiocik gdzies w cieniu to nie bedzie takzle. Zalezy tez na co sie nastawiasz. Jesli na kapiel w morzu to bedziesz zadowolona. Jesli na zwiedzanie to takze, bo jest wiele zabytkow. W kazdym razie o wiele lepiej jechac do Chorwacji niz nad Baltyk. Odpowiedz Link
Gość: Ania Re: CZY WARTO JECHAC DO CHORWACJI??? IP: *.wawpie.ext.ids.pl 26.07.01, 18:10 Rok temu byłam w Chorwacji pojachaliśmy ze znajomymi samochodem- ceny zbliżone do Polskich. Przejechałam całe wybrzeże, zwiedziłam mnówstwo, widziłam wszystkie największe miasta, mieszkałam w kwaterach, a jeśli chodzi o jedzenie, nie żałowaliśmy sobie niczego, codziennie jedliśmy w restauracjach - byłam tam 2 tygodnie i wydałam 1700 na wszystko. Czy to dużo? Pozatym byliśmy na przełomie lipca i sierpnia, wtedy jest najdrożej, później ceny spadają. Odpowiedz Link
Gość: grzegorz Re: CZY WARTO JECHAC DO CHORWACJI??? IP: *.vemco.pl 30.07.01, 11:02 Warto - jak najbardziej! Po zabytkach i zwiedzaniu nie ma sobie co za duzo obiecywac, chociaz sa fajne i "z klimatem" miejsca jak Trogir, Primosten czy Dubrovnik. Natomiast od strony totalnego relaksu na totalnym luzie - to jest naprawde kraj w ktorym mozna to znalezc w 200%. Murowana pogoda (w 99%), rewelacyjne krajobrazy, przyjaznie nastawieni ludzie, przystepne ceny - co wiecej trzeba, zeby sie naprawde dobrze zregenerowac i wyresetowac z glowy wszystkie problemy (przynajmniej na jakis czas). Bylem w zeszlym roku, bylem tez w tym. Z checia wybiore sie w przyszlosci. Polecam Dalmacje - jest piekna a chyba troche mniej turystow niz bardziej na polnocy (chociaz z roku na rok ich przybywa). Sluze szczegolami, gdyby ktos mial jakies pytania. Odpowiedz Link
Gość: Bobas Re: CZY WARTO JECHAC DO CHORWACJI??? IP: 192.168.3.* / *.datacomp.com.pl 30.07.01, 13:27 Chorwacja jest super ! Bylam tam juz czwarty raz, za kazdym razem odkrywam cos nowego i pieknego. Poza tym ja i moj chlopak nurkujemy, a Adriatyk jest rajem dla wszystkich "podwodniakow". Ceny na polnocy wyzsze, np. na Polwyspie Istria, ale bylam w tym roku na przepieknej wyspie Hvar, gdzie za nocleg w prywatnej kwaterze placilam po 18 DEM od osoby. Trzeba szukac i targowac sie, zwlaszcza nie przy samym morzy mozna znalezc cos naprawde taniego. Za 10 dni pobytu dla dwoch osob, z jedzeniem,rowniez w knajpach, benzyna, oplatami za autostrady, zwiedzaniem muzeow, etc zaplaciclismy okolo 2.400 zł (za dwie osoby). Pozdrawiam! PS Warto jechac w czerwcu i we wrzesniu - ceny spadaja okolo 30%.A zatem - jak mowia Chorwaci DOBRODOSLI ! Odpowiedz Link
Gość: Kosa Re: CZY WARTO JECHAC DO CHORWACJI??? IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 22:43 Mam pytania dot. morza. Czy jest fala i czy odrazu z brzegu jest głęboko? Odpowiedz Link
Gość: BIK Re: CZY WARTO JECHAC DO CHORWACJI??? IP: 192.168.105.* / *.dip.t-dialin.net 01.08.01, 08:16 DOT. MORZA Fala na morzu w Chorwacji nalezy do rzadkosci a jezeli jest to bardzo mala, nie morzna porownac z to na Baltyku. Super warunki na wyjazd z dziecmi. W okolicy Zadar brzeg jest bezbieczny, glebiej jest dopiero ok.200m od berzegu. Odpowiedz Link
Gość: haned Re: CZY WARTO JECHAC DO CHORWACJI??? IP: *.pde.philips.com 31.07.01, 11:50 Byłem w lipcu na półwyspie ISTRIA w Puli. Mieszkałem w apartamencie HORIZONT (1400PLN za 7 dni za 4 osoby). Jeść trzeba wszędzie. Koszt jedzenia około 10 % drozej niz w polsce. Zakupy podstawowe: mleko, pieczywo, masło na terenie wioski turystycznej, natomiast zakupy poważniejsze: owoce, woda mineralna, ryż, ziemniaki, ciastka francuskie, sery, wędlina kupowaliśmy w BILLI. W bankomatach mozna wybierać pieniądze na karty VISA, VISA ELEKTRON, MASTER CARD i inne. Uwaga, autostrady w Słoweni i CHorwacji płatne, również Tunel UCKA płatny (20 kun - 10 PLN). Widoki, woda, temperatura wody, słońce gwarantowane. W przyszłym roku planuję 2 tygodnie w chorwacji (7dni w dalmacji i 7 dni na Istrii). Odpowiedz Link
Gość: 122222 Re: CZY WARTO JECHAC DO CHORWACJI??? IP: *.*.*.* 01.08.01, 12:42 Gość portalu: haned napisał(a): > Byłem w lipcu na półwyspie ISTRIA w Puli. Mieszkałem w apartamencie HORIZONT > (1400PLN za 7 dni za 4 osoby). Jeść trzeba wszędzie. Koszt jedzenia około 10 % > drozej niz w polsce. Zakupy podstawowe: mleko, pieczywo, masło na terenie > wioski turystycznej, natomiast zakupy poważniejsze: owoce, woda mineralna, ryż, > > ziemniaki, ciastka francuskie, sery, wędlina kupowaliśmy w BILLI. W bankomatach > > mozna wybierać pieniądze na karty VISA, VISA ELEKTRON, MASTER CARD i inne. > Uwaga, autostrady w Słoweni i CHorwacji płatne, również Tunel UCKA płatny (20 > kun - 10 PLN). Widoki, woda, temperatura wody, słońce gwarantowane. W przyszłym > > roku planuję 2 tygodnie w chorwacji (7dni w dalmacji i 7 dni na Istrii). Odpowiedz Link
Gość: Nik Re: CZY WARTO JECHAC DO CHORWACJI??? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 31.07.01, 11:51 Wrto, warto i jeszcze raz warto!Pogoda murowana, ceny nieco wyższe ale można jak ja, jadąc samochodem, zabrać nieco zapasów. Tańsze i mniej krępujące są kempingi. Z namiotem można zwiedzić dużo wiecej i rozbijać się tam, gdzie akurat nam się podoba. W zależności od upodobań i zamozności potfela można jechać na wycieczkę zorganizowaną ale wtedy nie zobaczysz tych wszystkich pięknych i dzikich miejsc. Odpowiedz Link
Gość: Mati Re: CZY WARTO JECHAC DO CHORWACJI??? IP: *.euv-frankfurt-o.de 31.07.01, 15:28 Tylko Chorwacja!!! Niektore rzeczy sa drogie: napoje (szczegolnie cola!), woda, produkty mleczne, cukier i slodycze. Warto niektore wziac ze soba, jesli jest taka mozliwosc (no co, cukier mozna zabrac, a z ta cola to naprawde problem). Lepiej jechac oczywiscie we wrzesniu, bo apatramenty, ktore sa na kazdym rogu stoja puste i mozna je tanio wynajac. Ale ´jedzenie nie jest takie drogie, jesli sie je troche z boku od glownych ulic dla turystow. No i po polsku mozna sie wlasciwie porozumiec. Odpowiedz Link