kochankamaurycego 15.06.08, 19:56 Hej, czy ktoś wybiera się w Tatry Słowackie w pierwszej połowie lipca? Interesuje mnie wyłącznie trekking, wspinać się nie lubię:)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maupigaj Eskimos 15.06.08, 21:45 Tak, ale głównie po to, by zanocować w ciepłym śpiworze na kilku szczytach. Tylko że wszyscy na tym forum się tego boją jak ognia. Pewnie myślą, ze ich zgwałcę. Wyjaśniam - to niemożliwe. Nie jestem eskimosem, a tam panują w nocy temperatury bliskie zera. :) Kilka razy mogę zanocować pod dachem, ale kilka - pod gwiazdami. Jest parę szlaków, które można zaliczyć z dołu (np. ze Strbskiego Plesa). Ale CHCE ZANOCOWAC W TYM ROKU NA KRYWANIU!!! maupigaj.w.interia.pl Odpowiedz Link
dora1959 Re: Eskimos 15.06.08, 21:59 Hallo, ale świetny pomysł, w lesie spałam, pod okapem schroniska na Ornaku też, ale na Krywaniu nie, chociaż też byłam w T. Słowackich w zeszłym roku, uwielbiam te klimaty, kiedy tam jedziesz? Odpowiedz Link
kochankamaurycego Re: Eskimos 15.06.08, 22:54 Maupigaju, ja się nie boję Twoich złych zamiarów, ale braku własnej kondycji raczej ... Odpowiedz Link
asdew Re: Eskimos 16.06.08, 09:37 > Tylko że wszyscy na tym forum się tego boją jak ognia. Pewnie myślą, ze ich > zgwałcę. Nie tak wszyscy się tego boją, jestem facetem i to raczej mocno hetero, a póki co próbujemy umówić się na Aply, Maupigaju :) Odpowiedz Link
maupigaj Re: Słowackie Tatry 15.06.08, 21:45 kochankamaurycego napisała: > Hej, czy ktoś wybiera się w Tatry Słowackie w pierwszej połowie > lipca? Interesuje mnie wyłącznie trekking, wspinać się nie lubię:)) Odpowiedz Link
maupigaj Re: Słowackie Tatry 16.06.08, 12:30 Moje plany: W wakacje siedzę w domu i pracuje. Chciałbym wyjechać raczej kilka razy na krócej, niż raz na dłużej. Do końca lipca - w Tatry, w sierpniu i do połowy września w Alpy. Na Krywań chyba nie trzeba wielkiej kondycji. Wchodzi się (4 godz. z szosy), siada i odpoczywa. Najwyżej można zmarznąć. Większej kondycji chyba trzeba, aby w Tatrach Zachodnich Słowackich zrobić trasę dół - góra - dół w ciągu jednego dnia. Jak jesteście serio zainteresowani - piszcie na maila: maupigaj@gazeta.pl Z osobami z Warszawy chętnie się spotkam od razu. Odpowiedz Link
kochankamaurycego Re: Słowackie Tatry 16.06.08, 21:07 Ok.Szczegóły rozumiem (Maupigaju) na maila? Mam sto pytań :) Odpowiedz Link
maupigaj Komuna "Krywań" jedzie w Tatry (21.06) na sabat!!! 17.06.08, 00:57 Obejrzałem ostatni odcinek Misrrza i Małgorzay i mnie poderwało. Robię pierwsze podejście do noclegu w górach, jeśli będzie pogoda jadę tam w okolicach weekendu 21.06 na kilka dni. Nie powiem kiegdy i gdzie zamierzam nocować - bo po co uprzedzać Horską Służbę i Werona (jeśli ta legendarna postać jeszcze działa). Szczegóły będą w wątku pod w/w tytułem na forum "Góry - moja pasja" obok. Zapraszam wszystkie diabły i czarownice, to przecież początek lata, noc świętojańska, zrobimy sabat!!!! Odpowiedz Link
kochankamaurycego Re: Komuna "Krywań" jedzie w Tatry (21.06) na sab 17.06.08, 13:48 O kurcze, ja niestety nie mogę tym okresie. Ostatnie dni pracy :) Odpowiedz Link