Dodaj do ulubionych

P.ROSZAK czy Pan Nas OSZUKAŁ????

11.02.11, 11:59
witam serdecznie
mam pytanie, otóż obiecał Pan budowę parku, nowej szkoły itd na terenie pomiędzy osiedlem Brzeziny a Derby w zamian za budowę nowego osiedla przeciwko któremu głosowało baaardzo dużo ludzi czy nadal podtrzymuje Pan złożoną obietnicę? Czy raczej były to przedwyborcze obiecanki cacanki, poniewaz zauważyłam,że powstaje nowe osiedle DERBY 14, myślę, że za chwilę obok powstanie kolejne i na park pozostanie chyba niewielki skwerek.
Proszę o odpowiedz, myślę że oprócz mnie jest wiele osób zainteresowanych tą sprawą.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • waldek_roszak :))) - NAJPIERW SPRAWDZIĆ, A POTEM PISAĆ "OSZUKAŁ" 11.02.11, 13:31
      kasia8017 napisała:
      > witam serdecznie

Także serdecznie witam Kasiu.

kasia8017 napisała:
      > mam pytanie, otóż obiecał Pan budowę parku, nowej szkoły itd na terenie pomięd
      > zy osiedlem Brzeziny a Derby w zamian za budowę nowego osiedla przeciwko którem
      > u głosowało baaardzo dużo ludzi czy nadal podtrzymuje Pan złożoną obietnicę? Cz
      > y raczej były to przedwyborcze obiecanki cacanki, poniewaz zauważyłam,że powsta
      > je nowe osiedle DERBY 14, myślę, że za chwilę obok powstanie kolejne i na park
      > pozostanie chyba niewielki skwerek.

Czy znalazłaś Kasiu chwilę czasu na to, aby zapoznać się z tym, co wcześniej napisałem o tej sprawie? Może warto to zrobić? Może warto tez zadać pytanie a dopiero potem używać takich mocnych słów jak "OSZUKAŁ". Cóż, ale to tylko taka malutka dygresja...

Przejdźmy do konkretów. Proszę zajrzeć na przykład w te dwa miejsca:
      www.zielonabialoleka.pl/akcje/2010-09_teren_rekreacyjny_derby_brzeziny/2010-10_uchwala_rm/
      roszak.eu/parki-rekreacja-sport-i-kultura
      Znajdziesz tam mapkę z lokalizację obszaru pod proponowany teren rekreacyjny. O ile mi wiadomo, Derby 14 powstaje na obszarze pomiędzy Derby 7 a "naszym" ZP2. Pojawiło się ogrodzenie placu budowy. Dzięki temu, podczas spaceru, można dokładnie samemu zobaczyć, gdzie będzie teren rekreacyjny.
      Można też spoglądnąć na stronę DD (kliknąć w zakładkę "Plan osiedla"):
      www.domdevelopment.com.pl/inwestycje/w-sprzedazy/derby-14/lokalizacja#opisInwestycji

Pytałaś też o NOWĄ szkołę przy Głębockiej. Pisałem o tym na przykład tutaj:
      roszak.eu/kolejne-szkoly-przedszkole-zlobek
      Taka jak mówiłem wcześniej, najprawdopodobniej powstanie pomiędzy osiedlami Lewandów a PGR. W budżecie mamy już na to 17 mln złotych.

Myślę, że to wyjaśnia wszystkie wątpliwości. Jeżeli nie, to proszę pytać - na forum, mailem, GG lub telefonicznie.

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wekendu

Waldek Roszak
      • kasia8017 Re: :))) - NAJPIERW SPRAWDZIĆ, A POTEM PISAĆ "OSZ 11.02.11, 17:14
        nie chodziło mi o to aby Pana obrazić, no ale jesli Pan tak to odbiera to przepraszam, a tak poza tym dziekuję za szybką i satysfakcjonującą odpowiedż
        • f.l.y takie pytanie na inny temat.... 14.02.11, 01:30
          Waldku,

czy orientujesz się może, co będzie lub może nie będzie, na obszarze między ulicami Jesiennych Liści/Głębocka/Małej Brzozy - chodzi mi o ten kawałek ziemi vis a vis Igo etapu Brzezin, tuż przy Głębockiej, za ekranami...?

wiesz może, czy zostanie on jakoś zagospodarowany w sensie zieleni, trawników, chodników czy czegoś innego?

tak myślę, że to byłby świetny teren 'zielony' gdyby posadzić tam drzewa, które jednoczesnie byłyby barierą dla hałasu z Głębockiej, można by tam zrobić piaskownicę i mały plac zabaw dostępny ogólnie, chodniki, ławeczki i oczywiście kosze na śmieci wink

sklepów chyba tam nie będzie (pawilony handlowe)? już i tak odcięcie Małej Brzozy od Głębockiej spowodowało mniejszy 'ruch' klientów osiedlowego spożywczego...

• mieszkaniec_7 Oszukała nas kasia8017 16.02.11, 15:59
          Bardzo nieładnie droga Kasiu!
          Myślałem, że takiego rodzaju pytania dawno odeszły razem z niektórymi "ważnymi" politykami.
          Nie wiem jak to zrobisz, ale uważam, że warunkowe przeprosiny ("no ale jesli Pan tak to odbiera to przepraszam") są także nie na miejscu.
          Ja, na Twoim miejscu, poprosiłbym administratora, by całkowicie wykasował ten wątek tak, aby zawarte w tytule oszczerstwo więcej się już nie wyświetlało.
          Ale zrobisz jak Ci sumienie nakazuje.
          Z pozdrowieniami
          mieszkaniec_7
          • zdziarska_street Re: Oszukała nas kasia8017 17.02.11, 09:36
            A ja myślałem, że ci politycy niegdzie nie odeszli, tylko świetnie się mają przy władzy...

smile))

mieszkaniec_7 napisał:

> Myślałem, że takiego rodzaju pytania dawno odeszły razem z niektórymi "ważnymi"
            > politykami.
          • f.l.y Re: Oszukała nas kasia8017 18.02.11, 00:31
            administratorem jest sam oskarżony przez kasię wink
            • mieszkaniec_7 Re: Oszukała nas kasia8017 19.02.11, 10:15
              O tym, że "administratorem jest sam oskarżony przez Kasię" większość z nas dobrze wie.
              Domyślamy się też co by się stało, gdyby on z własnej inicjatywy dokonał takiego usunięcia. Dziwi mnie to, że tak trudno jest Kasi przyznać się do błędu i wykonać gest, który jej zasugerowałem. Może to takie czasy, że łatwo kogoś obrzucać błotem, a gdy przychodzi do zrobienia "rachunku sumienia" - to mnie nie ma.
              • man-a Re: Oszukała nas kasia8017 19.02.11, 11:53
                nie rozumiem co niby jeszcze ta Kasia miałaby zrobić, jaki gest ma jeszcze uczynić? napisała przeciez ze przeprasza , ma sobie posypać głowę popiołem?
                nie popadajmy w skrajności.
                • zdziarska_street Re: Oszukała nas kasia8017 21.02.11, 09:35
                  uderzenia w niektórych kierunkach mają to do siebie, że nigdy zanadto przeprosin, a przeprosiny za nie nigdy nie są wystarczające... słuszną linią ma nasza partia smile

man-a napisała:

> nie rozumiem co niby jeszcze ta Kasia miałaby zrobić, jaki gest ma jeszcze uczy
                  > nić? napisała przeciez ze przeprasza , ma sobie posypać głowę popiołem?
                  > nie popadajmy w skrajności.
          • arenas Re: Oszukała nas kasia8017 21.02.11, 21:47
            zastanów się i sprawdź czy pan radny Roszak nie przypisuje sobie zasług innych osób... Bo z tego co słyszałem to nie on załatwił nam park, a tylko się pod tym podpisał tuż przed wyborami...
            • mieszkaniec_7 Re: Oszukała nas kasia8017 21.02.11, 22:11
              Nie będę sprawdzał, bo nie mam zamiaru dołączać się do osób, które oceniają innych językiem magla: "Bo z tego co słyszałem..."
              Jeżeli zamierzasz, podobnie jak Kasia, rozpowszechniać niesprawdzone informacje na forum publicznym, to wpisujesz się w ten sam styl krytykanctwa. Natomiast jeżeli pofatygujesz się i sprawdzisz komu zawdzięczamy załatwienie parku, chętnie mu podziękuję i będę wspierał w dalszych działaniach dla naszego dobra.
              Póki co opowiadam się po stronie takich jak pan Waldemar Roszak, którzy z niezwykłą cierpliwością przyjmują na siebie wiele niesłusznych oskarżeń. I, żeby nie było żadnych wątpliwości, wcale nie interesuje mnie jakie ugrupowanie reprezentuje ktoś, kto robi dla nas dobrze.
            • waldek_roszak Re: nie powiedziałem, że to JA "załatwiłem" park 22.02.11, 12:38
              Hmmm...
              Nie wiem, czy to dobrze, że zbieram głos w tej sprawie, ale pozwolicie, że się wtrącę...

arenas napisał:
              > zastanów się i sprawdź czy pan radny Roszak nie przypisuje sobie zasług innych
              > osób... Bo z tego co słyszałem to nie on załatwił nam park, a tylko się pod tym
              > podpisał tuż przed wyborami...

NIGDY nie powiedziałem ani nie napisałem, że to JA "załatwiłem" park. To zwyczajnie nie jest możliwe. Bardzo wiele osób pracowało nad tym tematem.

Muszę jednak powiedzieć, że z pewnością włożyłem bardzo dużo pracy w tej sprawie. Ile tej pracy było, ile w tym moich zasług, to już zostawiam Wam do oceny.
              To był i jest w dalszym ciągu jeden z moich priorytetów. Od czasów mojej aktywności w Stowarzyszeniu Zielona Białołęka. W najbliższych latach trzeba zdobywać pieniądze na zagospodarowanie tego terenu. Należy też przypilnować, aby odpowiednie i precyzyjne zapisy pojawiły się w projektowanym na tym terenie planie miejscowym. Jest jeszcze bardzo dużo pracy przed nami.

P.S.
              Dla dociekliwych:
              Rok 2006: www.advert.home.pl/roszak/06.parki_i_rekreacja.htm
              Rok 2010: roszak.eu/parki-rekreacja-sport-i-kultura

Pozdrowienia

Waldek Roszak
              • piojawor Re: nie powiedziałem, że to JA "załatwiłem" park 22.02.11, 15:54
                waldek_roszak napisał:

> Hmmm...
                > Nie wiem, czy to dobrze, że zbieram głos w tej sprawie, ale pozwolicie, że się
                > wtrącę...
                >
                >
                > arenas napisał:
                > > zastanów się i sprawdź czy pan radny Roszak nie przypisuje sobie zasług i
                > nnych
                > > osób... Bo z tego co słyszałem to nie on załatwił nam park, a tylk
                > o się pod tym
                > > podpisał tuż przed wyborami...
                >
                > NIGDY nie powiedziałem ani nie napisałem, że to JA "załatwiłem" park. To
                > zwyczajnie nie jest możliwe. Bardzo wiele osób pracowało nad tym tematem.
                >
                > Muszę jednak powiedzieć, że z pewnością włożyłem bardzo dużo pracy w tej sprawi
                > e. Ile tej pracy było, ile w tym moich zasług, to już zostawiam Wam do oceny.
                > To był i jest w dalszym ciągu jeden z moich priorytetów. Od czasów mojej aktywn
                > ości w Stowarzyszeniu Zielona Białołęka. W najbliższych latach trzeba zdobywać
                > pieniądze na zagospodarowanie tego terenu. Należy też przypilnować, aby odpowie
                > dnie i precyzyjne zapisy pojawiły się w projektowanym na tym terenie planie mie
                > jscowym. Jest jeszcze bardzo dużo pracy przed nami.
                >
                >
                > P.S.
                > Dla dociekliwych:
                > Rok 2006: www.advert.home.pl/roszak/06.parki_i_rekreacja.htm
                > Rok 2010: roszak.eu/parki-rekreacja-sport-i-kultura
                >
                >
                > Pozdrowienia
                >
                > Waldek Roszak

Waldek z pewnością dla zagwarantowania gruntu z przeznaczeniem pod park (teren sportowo-rekreacyjny) w rejonie Magicznej i Głębockiej zrobił najwięcej ze wszystkich radnych.
                Wątek jest conajmniej oburzający.

Pomogły nam także zmiany w prawie przyjęte przez Sejm pod koniec 2010 r., które dały możliwość wystąpienia do ANR-u o nieodpłatne pozyskanie gruntu (4,7 ha) pod inwestycje przeznaczone na sport i rekreacje. Ta procedura jest już w toku. Jest szansa, że do końca 2011 r. grunt uda się pozyskać.
                Na relizacje inwestycji mamy w latacj 2012-2014 2,7 mln zł. Powinno więc starczyć w I etapie budowy na teren na wzór funkcjonujuącego praku przy ul. Klasyków. W następnych latach potencjał tego terenu umożliwia jego dalszą rozbudowę.

Będę z pewnością o tym informował.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka