Dodaj do ulubionych

3x16 One of Us - dyskusja

12.04.07, 13:00
Czemu Jack jest taki naiwny? No czemu?
Obserwuj wątek
    • mmorawski Re: 3x16 One of Us - dyskusja 12.04.07, 13:53
      Naiwny albo... przebiegły. :> Może zbyt wiele wiary pokładam w Jacka, ale moim
      zdaniem on ma jakiś plan i chce, żeby Juliet uwierzyła, że jej ufa. :>
      Przekonamy się.

W każdym razie, nie było cienia przesady w zapowiedzi, że jest to najlepszy
      odcinek sezonu. W moich oczach przebił 3x13 (The man from Tallahassee).

A Elizabeth Mitchell (Juliet) powinna już przygotowywać na swojej półce miejsce
      na Emmy. :))
      • mysha1987 Re: 3x16 One of Us - dyskusja 12.04.07, 16:53
        A widzisz, nie pomyślałam o tym w ten sposób! Mam nadzieję, że masz rację.
    • amelia42 Re: 3x16 One of Us - dyskusja 12.04.07, 17:20
      Jack mnie wkurza, mam nadzieję że mmorawski ma rację i że to tylko jego (Jacka)
      chytry plan, jeśli będzie inaczej to chyba znienawidzę Jacka;)
    • agamasia Re: 3x16 One of Us - dyskusja 12.04.07, 18:13
      A to wredna su.a jedna! A minę niewiniątka opanowała do perfekcji! Wyszło
      szydło z worka w scenie z Sayidem i Sawyerem, mam nadzieję, że nie spuszczą z
      niej oka. Jestem ciekawa, kiedy powstał plan z przeniknięciem jej do obozu
      rozbitków, przed czy po wysadzeniu łodzi. Jack ufa jej, bo wie jak bardzo chce
      opuścić wyspę, chciała nawet zabić Bena. Nie wie tylko, że może ją opuścić
      dopiero wtedy, kiedy doprowadzi swoją pracę do końca, to jest do porodu Sun.
      Dlaczego Ben zachorował? Czyżby to była kara za grzechy ;) Kiedyś mam nadzieję
      się tego dowiemy.
      Dlaczego drzewo i Juliet są tak samo naznaczone, czy to był dla niej znak, że
      tu ma szukać lekarstw, czy też następna tajemnica.
      Nie jestem pewna, czy siostra Juliet naprawdę miała nawrót choroby, czy też Ben
      powiedział jej tak, by ją zatrzymać.
      No i z innej beczki: przepiękna mina Sawyera kiedy zobaczył Kate :D
    • mendosita Re: 3x16 One of Us - dyskusja 12.04.07, 18:47
      Kolejny świetny odcinek!
      Ja niestety nie byłabym taka pewna, że Jack planuje przechytrzyć Juliet.
      Obawiam się wręcz, że trochę jakby zgłupiał, może się zadurzył czy coś. W
      każdym razie mam złe przeczucia, Sayid jak zwykle się nie myli.
      • rodzynia Re: 3x16 One of Us - dyskusja 12.04.07, 19:52
        Odcinek super :) Wreszcie wrócił Jack do reszty ekipy i będzie jak za starych
        dobrych czasów ;P Zastanawia mnie cel przeniknięcia Julliet do rozbitków.
        • mmorawski Re: 3x16 One of Us - dyskusja 12.04.07, 21:22
          Cel wydaje mi się jasny - Othersi wiedzą, że Sun jest w ciąży, a co się z tym
          wiąże, Juliet musi się nią zająć.
          Ale myślę, że jest w tym jeszcze jakiś wyższy cel. Sama ciąża Sun to za mało.
          • mysha1987 Re: 3x16 One of Us - dyskusja 12.04.07, 22:26
            Obejrzałam odcinek jeszcze raz i mam takie pytanie: kim jest Jacob?
            • mysha1987 Re: 3x16 One of Us - dyskusja 12.04.07, 22:28
              yyy tak własnie zauważyłam że jest o tym osobny wątek :P przepraszam :P a mi się
              wydaje że on nie jest żadnym cudotwórcą bo po prostu Rachel wcale nie miała
              nawrotu tylko Ben tak powiedział Juliet żeby została
              • xanaka Re: 3x16 One of Us - dyskusja 13.04.07, 16:51
                "Rachel wcale nie miała
                nawrotu tylko Ben tak powiedział Juliet żeby została"

Czytałam takie coś: "Dokumenty, które Ben podaje Juliet, by udowodnić, że
                nastąpił nawrót choroby Rachel, to wyniki badań MĘŻCZYZNY ważącego 187 funtów,
                o wzroście 5'11" ==> :?
            • agamasia Re: 3x16 One of Us - dyskusja 12.04.07, 22:33
              Mnie zastanawia coś innego, a mianowicie słowa Juliet: "Myślę, żę to się dzieje
              w chwili poczęcia" i Bena "Znajdziemy więcej matek".
              Wygląda na to, że ciąża Sun od początku jest pod ścisłą kontrolą, tylko jak oni
              to zrobili?
          • lenkaaa Re: 3x16 One of Us - dyskusja 12.04.07, 23:59
            Ona zdaje się zakochana była w Goodwin'ie ( czy jak mu tam na imię było) a nasi
            zabili Goodwina konkretnie Mr. Eko przebił go drągien jeśli się znowu nie
            pomyliłam - więc myślę, że Juliette nie pała sympatią do rozbitków.

Bardzo dobry odcinek !!!!!
            • fodrossi Re: 3x16 One of Us - dyskusja 13.04.07, 07:55
              lenkaaa napisała:

> zabili Goodwina konkretnie Mr. Eko przebił go drągien jeśli się znowu nie
              > pomyliłam - więc myślę, że Juliette nie pała sympatią do rozbitków.
              A nie zabiła go Ana-Lucia..?
    • galaxian1 Re: 3x16 One of Us - dyskusja 12.04.07, 23:22
      LOST robi sie coraz lepszy !
      Odcinek swietny, ale od razu czulem ze Julcia cos kreci.
      Oby Jacenty tez mial swoj plan... a nie achowywal sie jak naiwne dziecko :)

A wie ktos moze, jak ogladalnosc nowych odcinkow ?
      Poprawila sie w stosunku do pierwszych siedmiu ?
      • mmorawski Re: 3x16 One of Us - dyskusja 13.04.07, 07:05
        W porównaniu z pierwszymi 7-ma oglądalność jest o wiele słabsza, bo Lost się
        przeniósł w USA na późniejszy time-slot (z 21 na 22).
        Od kilku odcinków ilość widzów ustabilizowała się na poziomie 12-12.5 miliona.
        Liczbowo to nie wygląda powalająco, ale LOST wygrywa w swoim time-slocie i jest
        liderem dnia w grupie wiekowej 16-49.

Lenko, Goodwina przebiła Ana Lulu, więc można założyć, że Michael już pomścił
        jego śmierć. :>
        • aniuta75 Re: 3x16 One of Us - dyskusja 13.04.07, 11:10
          No w końcu świetny odcinek :DDD. A wredna <pipipipipipipipipipi> Juliet zapłaci
          za swoje gierki jeszcze. Niech tylko Sayid i Sawyer nie tracą czujności i mają
          tą babę na oku. Och jak mnie wkurzyła grrrrr. Ciekawe tylko po co to wszystko,
          po co Ben kazał jej zbratać się z lostowiczami? I co będzie "za tydzień"
          (oczywiście wg czasu lostowego :P). Othersi wrócą i co? Czytałam komentarze i
          jedna rzecz też mnie zastanowiła - co z Sun? Czy othersi wiedzą, że jest w
          ciąży? Chyba nie. A jak wiedzą to coś z tym zrobią? Czy ciąża Sun jest skazana
          z góry na niepowodzenie buuuuuuu? Och Lost znowu zaczyna mi się podobać <lol>.
          Coraz więcej pytań, coraz więcej zagadek i to lubię :D. Wręcz nie mogę się
          doczekać kolejnego odcinka :DDD.
          • xanaka Sun 13.04.07, 16:34
            Na początku myślałam, że Juliet poszła do obozu rozbitków z tego KONKRETNEGO
            powodu: ciąża Sun. Kolejna matka = dalsze eksperymenty.
            Z drugiej strony - może Ben kazał jej tylko wybadać, czy wśród rozbitków jest
            jakaś kobieta w ciąży.

A może powód był zupełnie inny, a Juliet przypadkiem dowie się o ciąży Sun.
            (W ostatnich *spoilerach* można było wyczytać, że Sun da się przebadać Juliet,
            po tym jak dowie się, że na wyspie wszystkie ciężarne kobiety umarły, a także
            dowie się KTO jest ojcem jej dziecka <!>)

W każdym razie: Inni na pewno będą lub już o tym wiedzą i nie zostawią Sun tak
            po prostu w spokoju...
    • harriet24 Re: 3x16 One of Us - dyskusja 13.04.07, 11:08
      Świetny odcinek, żałuję tylko że wczoraj przed obejrzeniem zajrzałam tutaj i
      dowiedziałam się, że Juliet jest nieszczera. Pewnie miałabym na koniec jeszcze
      szerzej otwartą buzię.
      Zastanawia mnie jedna rzecz - czy Juliet poszła na plażę tylko dlatego, żeby
      zająć się Sun i jej ciążą? No bo przecież nie po to żeby infiltrować rozbitków,
      którzy dla innych nie są już żadną zagadką...
      Myślę też, że Jack mimo wszystko ufa Juliet i tym samym okazuje się jednak
      mniej przebiegły niż myślałam.
      Generalnie odcinek dużo mi wyjaśnił i poniekąd wiemy wreszcie dokładnie co inni
      robili na wyspie.
      • galaxian1 Re: 3x16 One of Us - dyskusja 13.04.07, 15:34
        harriet24 napisała:

> Myślę też, że Jack mimo wszystko ufa Juliet i tym samym okazuje się jednak
        > mniej przebiegły niż myślałam.

Mnie sie wydaje, ze jack to wogole do Julci czuje miete!
        Nie zauwazyliscie jak zimno traktuje Kate, a jak cieplo Juliet?!!!
        Osobiscie watpie, aby mial on jakis przebiegly plan, to do niego malo podobne.
        Predzej jakis plan moze miec Sawyer z Saidem, na nich licze i trzymam za nich
        kciuki :)

A swoja droga Julcia fajnie wygladala na tym lozku... :)
        • mmorawski Re: 3x16 One of Us - dyskusja 13.04.07, 16:24
          galaxian1 napisał:
          > A swoja droga Julcia fajnie wygladala na tym lozku... :)

Oj tak!! Bardzo apetycznie! :)))
          • agamasia Re: 3x16 One of Us - dyskusja 13.04.07, 16:31
            Tylko czemu się nie wykąpała po kąpieli błotnej, bo to wycieranie szmatką
            niewiele jej pomogło. Zupełnie nie dba o higienę ;)
    • luczijka Re: 3x16 One of Us - dyskusja 13.04.07, 16:07
      A może Julcia chce sprawić tylko wrażenie, że wykonuje rozkazy Bena, a tak
      naprawdę, kombinuje razem z Jackiem jak go (czyli Bena) wykuśkać???? :DDD
      • aniuta75 Re: 3x16 One of Us - dyskusja 13.04.07, 17:57
        Oj nie wiem Lu. Ten babsztyl coraz mniej mi się podoba. Najlepsze jest to, że
        my sobie tu możemy myśleć co będzie a wszystko potoczy się znowu jakimś
        zakrętem i całkiem na około hihihi.
        • luczijka Re: 3x16 One of Us - dyskusja 14.04.07, 00:06
          Delicjo ja też nie lubię tej baby, bo źle jej z oczu patrzy :DDD Wydaje mi się,
          że jest ona zdolna absolutnie do wszystkiego :D No nic, już niedługo zobaczymy
          co tak naprawdę kombinuje :D
          • aasiek Re: 3x16 One of Us - dyskusja 15.04.07, 16:32
            Odcinek - palce lizać, szkoda, że jakieś kiepskie napisy ściągnęliśmy (czy
            raczej jakąś nietypową wersję filmu) i były problemy... :/ A już nie chcieliśmy
            czekać.
            Myślę, że Juliet na razie trzyma z Benem. Lubi Jacka, ale to wszystko. Może
            zmienić nastawienie, jeśli okaże się, że ktoś z lostowiczów faktycznie ułatwi
            jej wydostanie się z wyspy.
            • wioskowy_glupek Re: 3x16 One of Us - dyskusja 15.04.07, 18:49
              No dzięki za spoiler !!! na to jest chyba osobny wątek nie ?

A co do odcinka to mamy powrót starego dobrego bubka Jacka :] A już zaczynałam go lubić... Ale nie na cholerę znowu sciągał tą swoją nową dziewczynę do obozu ???

Ale mam satysfakcję bo od początku wiedziałam ze Juliett to wredna $#%#%$$$ !!!!
              Nie pasowala mi ta akcja z kajdankami...
              Dzisiaj przez cały odcinek żałowałam że Sayid i Sawyer jej nie potorturowali porządnie... i obili trochę pyska :]
              Z jednej strony jest mi jej żal z drugiej końcówka po prostu mnie dobiła. No żesz $#@@#$@% jedna...

A teraz o reszcie odcinka :D Jak zwykle świente wstawki Sawyera :) I jego super mina na widok Kate.
              No i bardzo mi się podobała rozmowa Juliett, Sawyera i Sayida pod drzewem, co by nie powiedzieć miała rację :)

Czekam z niecierpliwością na odcinek w którym dymek zrobi porządek z Jackiem :D ( bez urazy morrawski :D )
              • mmorawski Re: 3x16 One of Us - dyskusja 16.04.07, 14:15
                wioskowy_glupek napisała:
                > Czekam z niecierpliwością na odcinek w którym dymek zrobi porządek z
                Jackiem :D
                > ( bez urazy morrawski :D )

Myślę, że Jack Cię jeszcze zaskoczy. :D ;)
    • shamsa Re: 3x16 One of Us - dyskusja 16.04.07, 12:36
      wydaje mi sie, ze juliet zdaje sobie sprawe, ze jedynie ben moze ją z wyspy
      wyciągnąć. othersi sa zbyt potęzni by pozwolic jej tak po prostu zwiac bez
      konsekwencji.
      • wioskowy_glupek Re: 3x16 One of Us - dyskusja 16.04.07, 15:21
        mmorawski - oby :)
        Co do Juliett to mnie zastanawiają 2 sceny - 1. kidy mówi jackowi ze ona jest zdana na siebie, i 2 ga kiedy Ben wychodzi po daniu jej maski ona ją wyraźnie odrzuca. Czyżby jednak działała sama ? Ale po co z Lostowiczami było by jej łatwiej.
        Zapomniałam jeszcze o 2 rzeczach - piękna rozmowa Hurleya z Juliett
        - Ethan porwał Claire
        - Charlie się wkurzył
        - Tam pocowalismy Ethana
        Mega ROTLF :)

No i Sayid Brawa dla tego pana... nareszcie ktoś kto chce się czegoś o wyspie dowiedzieć.
        Kolejna sprawa skąd othersi mają aż takie informacje sczegółowe ? Np. Że Sawyer zabił kogoś w barze w noc przed wypadkiem ?
        Czyżby to dymek tak czytał w myślach ?
        No i co takiego robią othersi, że Juliett powiedziała, ze gdyby powiedziała im prawde to by ją zabili.
        Swoją droga kolejny świetny dialog obok rozmowy Sawyer- Juliett - Sayid pod drzewem dobre tez było.
        - Jeśli powiem Ci co tam robimy zabijesz mnie
        - A jak myślisz co zrobię keidy tego nie zrobisz :D ???
        • amelia42 Re: 3x16 One of Us - dyskusja 17.04.07, 19:19
          wioskowy_glupek napisała:

> Swoją droga kolejny świetny dialog obok rozmowy Sawyer- Juliett - Sayid pod
          drz
          > ewem dobre tez było.
          > - Jeśli powiem Ci co tam robimy zabijesz mnie
          > - A jak myślisz co zrobię keidy tego nie zrobisz :D ???

Hehehe, zgadzam się:) Obecnie stawiam na Sayida, w ogóle on prawie od początku
          mi się najbardziej podoba (i nie chodzi mi o fizjonomię bynajmniej- chociaż to
          też niezłe:D) Liczę na Sayida:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka