Dodaj do ulubionych

Play mobilny internet

18.07.12, 14:35
Jak "chodzi" play internet mobilny w rejonie miasta i okolicach. Proszę o informację. U którego dostawcy wszystko śmiga.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Play mobilny internet IP: *.plock.mm.pl 18.07.12, 14:59
      w jakich okolicach??
      • jan2211 Re: Play mobilny internet 18.07.12, 15:02
        Myślałem o promieniu 20 km od Płocka na północ
        • Gość: t-mobile Re: Play mobilny internet IP: *.180.99.181.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.07.12, 17:47
          mnie śmiga dobrze wszędzie tam gdzie mam zasięg telefonu i dobry sygnał - śmiga mi dobrze nawet, gdzie play nie chodzi prawie zupełnie
          • jan2211 Re: Play mobilny internet 18.07.12, 22:17
            Czyli wszędzie:)
            • Gość: T-mobile Re: Play mobilny internet IP: *.30.96.48.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.07.12, 14:58
              taaaaaaaaaak!!!!!!!!!
              • Gość: t-moble Re: Play mobilny internet IP: *.30.96.48.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.07.12, 15:00
                PS. mozesz sobie wziąc sprzeęt na próbe na 1 tydzień za parę groszy i przetestowac samenu.
                • jan2211 Re: Play mobilny internet 20.07.12, 09:54
                  za aktywację trzeba zapłacić?
                  • Gość: t-mobile mobilny internet IP: *.182.45.83.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.07.12, 16:42
                    za darmo nawet w łeb nie dostaniesz, nie kalkuluje się - w życiu za wszystko trzeba płacić, rusz dupę i sprawdź sobie
                    • jan2211 Re: mobilny internet 20.07.12, 16:53
                      Za darmo netu nie oczekuję, a już na pewno nie z t-mobile :)
                      • Gość: ja Re: mobilny internet IP: *.plock.mm.pl 20.07.12, 20:56
                        Play odradzam. Brat miał i w Płocku było ok a jak się wyprowadził ok.20 km za Płock w kierunku Mochowa to mimo że internet mu nie działał musiał płacić abonament.
                        • jan2211 Re: mobilny internet 22.07.12, 09:28
                          Dzięki, za info, play dodają do banków, telewizji w pakietach łączonych, duża promocja, jednak zdecydowałem się na opcję combo w oranżadzie...:)
                      • Gość: t-mobile Re: mobilny internet IP: *.146.12.63.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.07.12, 23:55
                        jan2211 napisał:

> Za darmo netu nie oczekuję,

jeśli nie oczekujesz netu za darmo, to czego się głupio pytasz, czy za akytwację trzeba zapłacic?
                        to czy i skąd weźmiesz, albo i nie weźmiesz, zwisa mi i lata jak ......
                        • Gość: tom1602 Re: mobilny internet IP: *.bemowonet.pl 23.09.13, 11:25
                          UWAGA na Play Online!!!
                          Mieszkam w Warszawie gdzie według mapki umieszczonej na stronie Play powinien być bardzo dobry zasięg. Umowę podpisałem na dostarczanie połączenia o prędkości 4 mb/s. Rzeczywista prędkość jaką otrzymuję to od 0 mb/s do maksymalnie 0,5 mb/s. Próbowałem reklamować usługę, jednak Play twierdzi, że w umowie jest zapis o prędkości do 4 mb/s. Natomiast mapka zasięgu, jak napisano „drobnym druczkiem” nie jest podstawą do zawierania umów i ma charakter orientacyjny.
                          Przestrzegam przed PLAY Online! Nie dajcie się oszukać!
    • wojciech4449 Re: Play mobilny internet 14.08.15, 23:00
      Witam. Mam play mobile od pół roku i... Pomimo pełnego zasięgu totalna porażka! Licznik transferu jest przeklamany, wskazuje np ze w tej chwili mam 300kb transferu a onet, POCZTA! ładuje sie 20 sek. Ciagle skoki transferu. W sumie jest w granicach tolerancji jakąś 1/4 dnia a reszte doprowadza do szaleństwa. Dużo podrużuje, prowadze biznesik i potrzebny mi był mobilny internet ale kiedy mam skorzystac z play to wole czasem poczekac aż dojade do domu i skorzystam z normalnego. Nie polecam a wręcz ODRADZAM!!!
      • Gość: Łukasz Re: Play mobilny internet IP: *.play-internet.pl 22.09.15, 10:52
        Mam internet z Play od stycznia 2015 i jest to totalna patologia, ciągle sam się rozłącza. Modem juz 2 razy był w naprawie i musiałem czekać w sumie miesiąc na naprawę i do tego kazali mi płacić za usługę a nie dostałem żadnego modemu zastępczego. NIE polecam
    • grazynkakozuch Re: Play mobilny internet 02.12.15, 09:09
      Kazdy operator udostępnia swoje mapy obszaru jakie obejmuje zasięg lte... :)
      Mam internet mobilny w Playu i jestem zadowolona :)
    • Gość: karre Re: Play mobilny internet IP: *.cli.nitronet.pl 15.12.15, 13:58
      ja polecam mobilny internet w netii, u mnie się sprawdza a czesto korzystam jak pracuje na miesce. jeszcze mnie nie zawiodlo, predkosc bardzo ok, cena tez spoko
    • Gość: nabita w butelke Re: Play mobilny internet IP: *.146.1.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.16, 00:14
      Odradzam!!!! Internet w play= ciągłe resetowania urządzenia średnio co 10-15minut. Mam internet w Play od 3 lat o 3 lata za długo. Firma przy podpisaniu umowy mówiła o prędkość około 7,2mb/s w rzeczywistości od 0,10- 1,0 w porywach 1,5mb/s wysyłanie lepiej nie mówić wiadomość email wysyłana się czasem kilka minut (o ile nie wyświetli się komunikat serwer dns nie odpowiada ) co oznacza ze trzeba ponownie zresetować urządzenie. Oczywiście nie od razu tak było pierwsze 3-4m-ce można powiedzieć ze hulał do 5mb/s obecnie korzystam z innej sieci zostało mi 3miesiace w play płacenia abonamentu. Ps dzwoniąc na informacje płatna 1zl za połączenie słyszy się mamy w pani okolicy problem z nadajnikiem kilka godzin później inna osoba na pytanie jak długo potrwa awaria mówi nie mamy awarii w tej okolicy. Próbowałam rozwiązać umowę ale musiałaby zapłacić karę umowna ... koniec końców zastanowić się państwo czy te kilka złotych więcej u innego operatora nie oznacza spokoju i radości z możliwości korzystania z Internetu mam nadzieje ze nie dacie się nabić w butelkę jak ja. Spednie zużycie Internetu to 3-4G informacje udzielił kolsuntant play żenada
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka