Dodaj do ulubionych

Telewizja cyfrowa w Płocku

IP: *.class96.petrotel.pl 21.03.13, 19:15
Mam problem. 2 lata temu kupiłam telewizor marki Samsung który ma wbudowany dekoder dvbt. Mieszkam na Podolszycach. Od niedawna odbieram telewizję z anteny zbiorczej i mam ok 6 programów (1, 2, tv polonia, amazing, płocki z ogłoszeniami i jeszcze coś). Pierwszego dnia po podłączeniu telewizji do anteny zbiorczej ucieszyłam się bo miałam wiele więcej programów w tym TVN, Polsat i inne. Następnego dnia po włączeniu programy zniknęły i zostało tylko tych sześć. Kupiłam antenę zewnętrzną kierunkową (niedrogą za ok 60 zł). Po podłączeniu do antenu i wyszukaniu programów analogowych&cyfrowych nie znalazły mi się żadne programy. Co w związku z tym mogę zrobić, żeby odbierać cyfrowa telewizję bo już nie wiem jak szukać, ustawiać i co robić dalej :(:(
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Telewizja cyfrowa w Płocku IP: *.30.28.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.04.13, 22:20
      skorzystaj z dobrej ofert jaką daje multimedia jestem doradzcą handlowym tej firmy mamy fajne pakiety cyfrowe 39zł 78kanałów lub 69zł 108kanałów+12mb internet służe radą 661-297-600
    • Gość: Kinga Re: Telewizja cyfrowa w Płocku IP: *.dynamic.mm.pl 17.05.13, 16:43
      Podpinam się do pytania autorki, u mnie sytuacja podobna, choć trochę inna:

Również mam telewizor z wbudowanym mpeg-4. Mieszkam też na Podolszycach - Północnych dokładnie.
      Próbowałam podłączyć się do gniazdka w ścianie (do anteny zbiorczej) na wszystkie możliwe sposoby włącznie z wymianą gniazdka na nowe, podłączeniem bezpośrednim przy pomocy końcówki przedłużającej kabel koncentryczny, nawet "surowe" podłączenie samych kabli... W najlepszym przypadku odbieram TVP1 - ale tak szumiącą, i przerywającą, że co 2sekundy mam czarny obraz bez dźwięku.
      Dzwoniłam do Spółdzielni i dano mi kilka różnych odpowiedzi na mój problem
      1. Anteny są wymienione na nowe i powinnam odbierać pełen sygnał cyfrowy
      2. Na razie możliwy jest jedynie odbiór analogowy, aż do całkowitego wyłączenia sygnału
      3. Anteny dachowe są zlikwidowane a pani to chyba TVP1 odbiera z gołębia na dachu

Rozwiązanie odpowiednio:
      1. Wymienić nowy TV z mpeg-4 na inny TV z mpeg-4
      2. Poczekać aż sygnał będzie lepszy
      3. Ponieważ jest zakaz umieszczania anten na balkonie w pobliżu piorunochronu muszę zainwestować w telewizję kablowa (bo antena pokojowa do dvb-t ma za mały zasięg).

Czy u kogoś analogówka działa? Czy ktoś wie czy jest już telewizja naziemna albo kiedy będzie?
      Spółdzielnia mieszkaniowa tylu różnych odpowiedzi mi udziela, że sama nie wiem...

PS:
      Co do Multimedii albo innych sieci kablowych/satelitarnych:
      1. Niezależnie od tego kto jest moim dostawcą usługi telewizyjnej - abonament RTV i tak muszę dodatkowo zapłacić (pewno dlatego, że rachunki odpowiednio by wzrosły i już nikt by z was nie korzystał - bo za drogo)
      2. Płacę 50zł albo i więcej za oglądanie samych reklam w telewizji - to stacje telewizyjne powinny mi za to płacić
      3. Nawet pakiet największej ilości programowej za najniższą cenę sprawi, że i tak najchętniej będę oglądała TVP i programy bez reklam w internecie...
      • Gość: Jam A. Re: Telewizja cyfrowa w Płocku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.13, 22:02
        Już jest ok. Problem tkwił w tym, że antena stała w domu. Po zamontowaniu jej na zewnątrz, od strony gimnazjum nr 8 i skierowanej na Sierpc już jest ok. Wyszukałam ok 18 programów, odbiera super, antena najtańsza za ok 40 zł, kabel za ok 20 zł w auchanie. Pod zbiorczą nie szło wyszukać nic niestety.
        • Gość: ja Re: Telewizja cyfrowa w Płocku IP: *.plock.mm.pl 20.05.13, 14:29
          mozna zakupić pakiet 30kanałów za 14.99zł i nie trzeba kombinować z jednej z telewizji kablowej!
          • Gość: Damian Re: Telewizja cyfrowa w Płocku IP: *.066.c71.petrotel.pl 21.05.13, 03:14
            A u którego operatora polecacie wybrać telewizję: Multimedia czy Petrotel?
            Czy ktoś z Was ma porównanie który operator zapewnia lepszą jakość?
            I czy telewizja cyfrowa w Petrotelu jest dużo lepsza pod względem jakości niż kablowa?
            • emumatic Re: Telewizja cyfrowa w Płocku 21.05.13, 20:17
              Osobiście uważam się za eksperta w kwestii telewizji, więc po kolei wam odpowiem. Do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej najlepsze są anteny kierunkowe zewnętrzne, które montuje się na zewnątrz oczywiście. Gorsze już są anteny siatkowe, czyli te prostokątne kratki. Jeśli na bloku nie ma anteny na maszcie, to taki blok nie ma anteny zbiorczej! Gniazdo w mieszkaniu dostarcza sygnał kablówki. Nie słyszałem o zakazie montowania anteny blisko piorunochronu. Multimedia ma beznadziejny kabel i dekodery. Potrotel widziałem, że dawali dekodery Motoroli. Technicznie Potrotel jest lepiej zorganizowany, niż Multimedia.
              • Gość: Damian Re: Telewizja cyfrowa w Płocku IP: *.230.c84.petrotel.pl 21.05.13, 23:39
                Czemu beznadziejny ten dekoder?
                A jak z różnicą w jakości pomiędzy telewizją kablową z Petrotela a ich telewizją cyfrową? Z tego co się orientuje i to i to idzie po światłowodzie. Różnica jest tylko taka że przy cyfrowej jest dodatkowo dekoder. Mam więc rozumieć, że dzięki samemu dekoderowi sygnał będzie lepszy? Bo źródło przecież te same...
    • Gość: hanka2202 Re: Telewizja cyfrowa w Płocku IP: *.dynamic.mm.pl 27.01.17, 12:47
      Mieszkam na Podolszycach odbieram telewizję nadziemną z gniazdka zbiorczego gdzie sygnał nadawany jest z multimedia mam wszystkie kanały.Kupiłam nowy telewizor większy i nie znajduje żadnego kanału tylko kablowe które wszystkie są zablokowane .Sprawdzono w sklepie w którym kupowałam ,telewizja nadziemna jest , sprawdzałam u rodziny w centrum tam jest antena na dachu telewizja nadziemna jest W czym jest problem że nowy telewizor nie znajduje nadziemnej z multimediów.Telewizor spakowany czeka na oddanie do sklepu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka