Gość: Max IP: *.chello.pl 31.10.09, 14:35 Wow... taki "przegląd" robiłem już w Katowicach w 2001 roku. Naliczyłem wtedy na 10km trasie 20 AP-ków z czego tylko 3 miały jakiekolwiek zabezpieczenia. 70% to były sieci banków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
treksferiusz Re: Badanie bezpieczeństwa sieci Wi-Fi w Krakowie 31.10.09, 17:01 Kilka osób uprzedzałem już, że mają niezabezpieczone sieci. Najczęściej odpowiadali, że mają program antywirusowy zainstalowany. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Badanie bezpieczeństwa sieci Wi-Fi w Krakowie IP: *.xdsl.centertel.pl 31.10.09, 18:08 Ja kiedyś polecałem jakiegokolwiek antyvira koleżance, nawet darmowego. Stwierdziła że ma bezpieczny internet, bo ma na kabelku filtr od neozdrady i on filtruje jej wirusy...hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
reklamowka_na_2009 Wi-Fi 31.10.09, 18:56 Niestety, ale dużo osób kupujących routery z WiFi omija szerokim łukiem problem bezpieczeństwa, często nieświadomie. Ma to swoje plusy jak i minusy, zawsze możemy za darmo skorzystać z internetu jak będziemy w okolicy takiego osobnika a minusy, wiadomo, nie każdy lubi udostępniać coś za co płaci osobom trzecim :-) Odpowiedz Link Zgłoś