Gość: droo IP: *.net.inotel.pl 13.12.09, 18:25 No, zaczyna się... najpierw darmocha a teraz będą kroić kaskę za jakieś głupie wtyczki... banda pazernych jeleni... :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: c Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: 87.205.147.* 13.12.09, 19:35 Ja już zmieniłem Firefoksa na Google Chrome a wy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Org Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: 195.205.202.* 13.12.09, 20:29 ja na opere, Firefox mi się zwieszał Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne 13.12.09, 22:45 Firefox był dobry do wersji 2.0. Potem się zepsuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambucus Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 22:58 A jakieś ciekawe argumenty na poparcie tej tezy? Odpowiedz Link Zgłoś
katypol Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne 14.12.09, 00:32 everettdasherbreed napisał: > Firefox był dobry do wersji 2.0. Potem się zepsuł. > Zgadzam sie z Toba absolutnie!!! pierwsze wersje do 2 smigały równo i biły rekordy szybkosci. Od wersji 2.0 zaczał sie syf a obecne to zmulałe dziadostwo chodzace jak przeładowana furmanka na błotnistej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 20:33 Gość portalu: c napisał(a): > Ja już zmieniłem Firefoksa na Google Chrome a wy ? a "my" raczej wybierzemy Opere....zamiast szpiega od qkla:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samakasia Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 22:17 Mozilla się pogrąża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: 87.205.147.* 13.12.09, 22:45 Opera ? chyba mydlana hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambucus Nigra Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 22:59 Taaa... A Red Hat to jeszcze większe zło, bo można go kupić. Razem z supportem! 2012 is here!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Raczej nie ;) 14.12.09, 08:07 Przez ostatnie pol roku korzystalem z Opery, bo FF mi zbrzydl do reszty. Od wydania bety Chrome 4.0 (wreszcie Adblock!), Opera poszla w niepamiec ;) Po pierwsze, Opera musi wreszcie zaczac byc zdodna ze stronami WWW a nie z testami ACID, bo ja jej uzywalem do ogladania stron, nie testow. A po drugie i najwazniejsze - Chrome obnaza mit o szybkosci Opery. Przegladarka od Google jest po prostu znacznie szybsza :) Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Raczej nie ;) 14.12.09, 08:26 Ciekawe, ja używam Opery i jakoś takich problemów nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Ciekawe u mnie dziala ;) 14.12.09, 09:20 Szkoda ze sobie nie notowalem tych stron, zdziwilbys sie jak duzo rzeczy nie dzialalo mi pod Opera... Faktem jest ze glownie byly to strony belgijskie - bank, operator komorkowy, kablowka - ale moze dlatego ze Belgowie w ogole sa dziwni i uzywaja tylko IE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Raczej nie ;) 14.12.09, 08:38 Na testy nie zwracam uwagi. Opera jest zwyczajnie wygodna. A i ze stronami nie mam problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil To zobacz Chrome 4.0 beta... 14.12.09, 09:21 Zobaczysz co znaczy "wygodnie" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: To zobacz Chrome 4.0 beta... 14.12.09, 18:15 Chrome cierpi na sysndrom IE. Służy do przeglądania internetu i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Re: Raczej nie ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 10:46 Po upgrade Opery do 10.10 nawet gazeta.pl nie wyświetla się dobrze. Na 10.01 było OK. Tak więc opera wylądowała w koszu. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Raczej nie ;) 14.12.09, 11:39 Mam Operę 10.10 i wspomniana strona wyświetla się jak należy. Ale muszę przyznać, że przy pierwszej wersji 10 na jednym z kompów, właśnie gazeta.pl mi się pochrzaniła i nie dawała się normalnie ustawić. Ale ta sytuacja miała miejsce tylko na jednej maszynie... Nie wiem co się z czym tam pogryzło. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Raczej nie ;) 14.12.09, 14:11 kretynofil napisał: A po drugie i najwazniejsze - Chrome obnaza mit o szybkosci > Opery. Przegladarka od Google jest po prostu znacznie szybsza :) ***************************** Zainstalowałem na jednym komputerze wszystkie przeglądarki i nie ma miedzy nimi powalających różnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambucus Nigra Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 22:56 A my nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JohnD Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 07:04 Nie wiem jak "ONI", ale ja - tylko Opera :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.toya.net.pl 13.12.09, 22:30 łomatko, najwyżej przesiądę się na operę. wielka mi rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambucus Nigra Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 23:00 Z powodu uruchomienia sklepu dla chętnych developerów i użytkowników? Jakoś łatwo Cię przestraszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
ewqa.ewqa Dodatki do Firefoksa będą płatne 13.12.09, 22:36 Ehh, mi się Firefox nie wiesza, odkąd zaczęłam używać bety 3.6. Fajna sprawa, Mozilla znów przekonała mnie do siebie, a tu proszę... Nic nie kupię, a jeśli nic nie kupię to nie będę miała dodatków. A jeśli nie będę miała dodatków, to po co mi Firefox? A Chrome nigdy, przenigdy, hah:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambucus Nigra Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 23:01 A czytać ze zrozumieniem potrafisz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipek Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.chello.pl 13.12.09, 22:37 chcą stracić udział w rynku? już to mają.! ludzie dlatego wola Firefoxa od IE, bo ma bezpłatne funkcjonalne dodatki. wielu zatem przejdzie na Operę i Chrome. a dla mnie to paradoks: darmowy IE, nowy gracz Google CHROME, płatne dodatki do liska. chyba się sami przechytrza ci pomysłodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Tak, od razu wszystkie i pewnie jeszcze skasują IP: *.adsl.alicedsl.de 13.12.09, 23:01 wszystkie stare wersje... Oj, przesadzacie. Nie wiecie nawet, jak to będzie działało, a już marudzicie. Jeśli miałoby to być np. ułatwienie we wspomaganiu dewelopera - pośrednictwo w przekazywaniu pieniędzy - to nie jest źle. Nawet zakładając najgorszy scenariusz - część nowych może będzie płatna. Te bardziej popularne nie będą, bo jak zaczną, to ktoś weźmie starą wersję i zacznie robić alternatywną, bezpłatną i płatna straci popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambucus Nigra Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 23:02 Zwłaszcza jeśli będą, jak Ty, czytać ze zrozumieniem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.globalconnect.pl 13.12.09, 22:49 Już wyciągam kasę... nie ta, będzie inna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambucus Nigra Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 23:06 O, następny pan od czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.static.vip-net.pl 13.12.09, 22:50 Niech spadają, łaski nie robią. Zmienię przeglądarkę i tyle. Są zresztą lepsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eL Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.centertel.pl 13.12.09, 22:57 ha , ha , ha w ff trzeba będzie płacić za kolor w internecie ;) tam przecież wszystko wymaga jakiejś wtyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambucus Nigra Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 23:07 I dlatego go obaj używacie z taką pasją? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diagnosis Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.viol8r.org 13.12.09, 23:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambucus Nigra Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 23:08 Najbardziej tych, którzy nie czytają ze zrozumieniem. Cholera, z Gazety w końcu zrobił się Onet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parys Dodatki do firefoksa będą opcjonalnie płatne IP: *.ghnet.pl 13.12.09, 23:12 Czasem zanim się puści newsa warto zweryfikować informacje! Are Contributions optional? Contributions are always optional. Developers have a variety of ways to present the contribution, some of which do include an interstitial page before downloading, but at no point are payments required for a download. blog.mozilla.com/addons/2009/07/15/firefox-add-ons-contributions-pilot/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xgj Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.chello.pl 13.12.09, 23:22 płatne... hahaha. od kiedy to w necie jest coś płatne? naiwność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 23:23 Jak Adblock będzie płatny, to zmieniam na cokolwiek, co blokuje reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Jabłoński Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: 94.254.199.* 13.12.09, 23:38 Czyli na co? Operze blokowanie reklam idzie średnio. Ad rem: Nie sądzę, żeby płatne dodatki wyparły bezpłatne. Co najwyżej będą funkcjonować obok nich. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne 14.12.09, 00:18 > Czyli na co? Operze blokowanie reklam idzie średnio. Człek korzysta z opery od lat i od ludzi dowiaduje sie że regularnie używana funkcja nie działa. hmmm fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Jabłoński Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: 94.254.199.* 14.12.09, 00:38 Od strony technicznej, to ona owszem działa bardzo dobrze. Problem w tym, że w Operze zanim zablokujesz reklamy, i tak je oglądasz, w Firefoksie większość badziewu blokowana jest od razu. Popraw mnie jeśli się mylę. Wtedy przesiadam się na Operę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.chello.pl 14.12.09, 01:10 my.opera.com/Tamil/blog/ad-block Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Jabłoński BLokowanie reklam w Operze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 08:18 Używałem Opery parę lat i znam tę metodę. W porównaniu z Adblockiem jest mało wydajna, bo gdy wchodzisz na nowe strony, nigdy nie wiesz, czy javascript nie będzie konieczny, aby w ogóle móc po nich surfować. Z innej beczki, podobno ma wyjść wtyczka blokująca reklamy w Chrome. MJ Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: BLokowanie reklam w Operze 14.12.09, 08:31 Zawsze możesz sobie zassać już zdefiniowany urlfilter.ini, jeśli nie chce ci się samemu wrzucić, co ma być blokowane. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: BLokowanie reklam w Operze 14.12.09, 14:19 czwarty.wymiar napisał: > Zawsze możesz sobie zassać już zdefiniowany urlfilter.ini, jeśli nie chce ci si > ę samemu wrzucić, co ma być blokowane. ************************** To nie musi być stała reguła. Na gazeta.pl mam z zasady włączoną blokadę, ale czasami zdarza się materiał, który wymaga jej wyłączenia. Interface NoScript podoba mi się najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne 14.12.09, 08:46 Cóż z tym się częściowo zgodzę. Adblock automatycznie pobiera listę blokowanych elementów. W Operze robi się to bardziej na piechotę - blokowanie zawarości bądź ręczna edycja pliku urlfilter.ini - jak to robić znajdziesz na operawiki.info/BlokowanieReklam . Co kto lubi. Mi w Adblocku osobiście przeszkadza znaczek "AdBlock" przy każdym możliwym do zablokowania elemencie. Ale to kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
katypol Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne 14.12.09, 00:26 Gość portalu: W napisał(a): > Jak Adblock będzie płatny, to zmieniam na cokolwiek, co blokuje reklamy. adblock jest jedyna rzecza której brakuje mi w chrome po przejsciu z foxa(((, mozna qrwicy dostac z tym syfem wyskakujacym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matple Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.hsd1.pa.comcast.net 14.12.09, 04:18 w nowej wersji chrome bedzie adblock, w becie juz sa wtyczki... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Prawda! 14.12.09, 09:23 Jest adblock, nie ma tego znaczka "Adblock" przy kazdym flashu - ale na razie nie mozna samemu blokowac contentu, jest tylko EasyList. Dziala dobrze, tylko troche dziwnie - blokuje zawartosc PO jej sciagnieciu, wiec na ulamek sekundy reklamy sie pojawiaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: Prawda! IP: 188.33.11.* 14.12.09, 17:48 Czyli strona muli Ci tak samo tyle, że reklamy prawie nie widzisz. Na pewno taka gazeta.pl ładuje Ci się szybciej niż na ff+adblock ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kashel Dodatki do Firefoksa będą płatne 14.12.09, 00:00 ida droga Apple? w sumie z czegos trzeba zyc, ale cos czuje ze i tak zarobi na tym Chrome i google. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czlowiek To przejde na inna wyszukiwarke i juz. IP: *.adsl.alicedsl.de 14.12.09, 00:23 To przejde na inna wyszukiwarke i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
katypol fuck firefox 14.12.09, 00:25 po kilku latach uzywania pozegnałem sie z firefoxem, chodzi jak słon ,wiesza sie ,odpalenie to czekanie ze 20 sekund -czasem dłuzej, pierwsze wersje smigały jak pershingi..pozniej było coraz gorzej. z bolem ale przesiadłem sie na ten shit chrome , przynajmniej wszystko smiga,ale sama przegladarka o kant de potłuc> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koh Re: fuck idiotów IP: *.toya.net.pl 14.12.09, 09:10 jak zainstalujesz w chrome tyle extensions, ile miales w firefoxie, też bedzie sie uruchamiac 20 sekund Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: fuck firefox 14.12.09, 14:09 katypol napisał: > po kilku latach uzywania pozegnałem sie z firefoxem, chodzi jak słon ,wiesza > sie ,odpalenie to czekanie ze 20 sekund -czasem dłuzej, ***************************** Szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia, o czym mówisz. Mam profil FF aktualizowany od ponad dwóch lat i chodzi w takim tempie, co świeżo zainstalowana, dziewicza Opera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochotnik Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.09, 00:26 Co prawda ten komentarz piszę za pomocą Firefoxa 3.6, ale od kilku dni zacząłem używać Flocka. Odpowiedz Link Zgłoś
katypol Dodatki do Firefoksa będą płatne 14.12.09, 00:30 firefox zrobił sie ociezały jak szczenna (?) hipopotamica, bez zalu sie z nim zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne 14.12.09, 08:03 Szczenna hipotamica zasuwa na ladzie szybciej niz najszybszy czlowiek :-)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krb Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: 212.180.173.* 14.12.09, 00:52 AdBlock Plus jest wart każdych pieniędzy. Kiedy zdarza mi się używać przeglądarki nie wyposażonej w ten dodatek, szlag mnie trafia niemal co kliknięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMJay Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 08:04 No popatrz... A w Operze za darmo jest... Od zawsze... Tak jak i inne patenty usprawniające i ułatwiające surfowanie, które będąc innowacjami Operki zawsze zostają "ściągnięte" przez inne przeglądarki... Myślisz że kto wymyślił gesty myszy, zakładki, skróty SpeedDial, OperaTurbo, OperaLink, OperaUnite i inne... Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne 14.12.09, 08:50 > Myślisz że kto wymyślił gesty myszy, zakładki, skróty SpeedDial, OperaTurbo, Op > eraLink, OperaUnite i inne... popieram. Ale chyba tylko w operze funkcje te mają przedrostek Opera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe123 Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 01:17 No i dobrze - zbliża się obsługa wtyczek w Chrome. Beta z kilkoma dostępnymi wtyczkami już działa fajnie. Do tego ładnie wygląda i jest szybka. Po co komu Firefox. A póki co jest Opera, która wszystko ma w standardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne 14.12.09, 01:24 Bzdury. Wtyczki mozna zainstalowac z innego zrodla niz serwer mozilli. Nawet jak dojdzie do odplatnosci niektorych dodatkow to nic nie stoi na przeszkodzie by wyszly darmowe odpowiedniki. Wiele z nich jest wydawana na otwartych licencjach i nie bedzie mozna ich zamknac i wymagac odplatnosci za uzywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: *.adsl.alicedsl.de 14.12.09, 07:45 Autor zawsze będzie mógł zamknąć swoją, wcześniej otwartą, wtyczkę. Ale nie poprzednie wersje, więc ktoś weźmie taką starszą wersję i będzie rozwijał. Odpowiedz Link Zgłoś
rmiechowicz Dodatki do Firefoksa będą płatne 14.12.09, 08:31 Za AdBlocka to nawet bym zapłacił. Byleby nie przesadzili z cenami. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Wow! Trzeba ogłosić minutę ciszy!! 14.12.09, 08:49 WinAmp już dawno u mnie nie gości - polecam foobara. GG nie gości jeszcze dłużej. Ostatnia jako tako działająca wersja to 7.x ( teraz mamy w okolicach 10 ) polecam przesiadkę na konekta bądź AQQ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Opera dziękuje za gwiazdkowy prezent :) IP: 195.47.201.* 14.12.09, 09:01 Płatne dodatki? Krzyżyk na drogę. Z łatwością zmienię przegladarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcs Dodatki do Firefoksa będą płatne IP: 95.48.68.* 14.12.09, 09:18 Strata dla użytkowników? A dlaczego? Jeżeli komuś chce się tworzyć darmowe oprogramowanie – będzie robił to nadal. Dodatkowo pojawią się płatne dodatki – tylko więcej możliwości wyboru dla użytkowników. Część z nich będzie darmowa do użytku domowego – super. Widząc w tym źródło zysku, za tworzenie dodatków wezmą się ludzie, którzy dotąd o tym nie myśleli – oczywiście większość nic nie zarobi i kolejne wersje będą rozwijane za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś