Dodaj do ulubionych

Tablet Apple staje się rzeczywistością

IP: *.gemini.net.pl 30.12.09, 02:06
apple przed laty kupiło od pewnej firmy (nie pamientam już nazwy)
odtwarzacz muzyki zapisanej w formacie mp3. Nie był to sprzęt
rewelacyjny, wybitny ani przełomowy. Pod kierunkiem S.J. powstał
PRODUKT, którego celem było trafienie w odbiorce. Na produkt składał
się design, filozofia i cały ten ich marketing. Udało się -
najlepiej sprzedający się odtwarzacz muzyki początku XXI wieku.

apple nie wymyśla, niczego - tylko bierze ''ciekawe'' /
''rewolucyjne'' technologie i stara się z nich zbudować PRODUKT,
który ozdobiony jabłkiem można kupić za bardzo duże pieniądze.

Nie uważam, że to złe. Ich produkty są naprawdę dobre. Owszem, nie
brakuje w nich błędów, ale i tak mają w sobie to ''coś''. Dużo osób
marudzi, że ceny są przesadzone. Ale obiektywnie... naprawdę
obiektywnie - warte są swojej ceny.
Szukam ostatnio laptopa, uparłem się by nie kupić MacBooka Pro 13-
calowego. Chcę by komputer był wydajny i ładny/estetyczny. Każdy
jeden komputer oferowany przez hp / toshibe / acera / asus'a to jest
plastikowy szmelc (bez urazy dla posiadaczy). Thinkpad - świetny
komputer, ale designem nie pasuje na biurko. DELL Adamo (XPS) -
piękny, ale stosunek ceny do wydajności ... nie taki jaki być
powinien. HP Envy - ponad 30% droższy od MacBook'a, i wygląda jak
jego tandetna kopia.
MacBook Pro 13 - genialny touchpad, śliczny wyświetlacz, solidne
wykonanie (jeden kawałek aluminium), przyjemny design.
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: Tablet Apple staje się rzeczywistością IP: 91.105.230.* 30.12.09, 02:48
      uwazam ze sony vaio ma ladniejszy wyglad niz macbook jezeli chodzi o srodek i
      cene to i tak macbook jest duzo drozszy pozdrawiam
      • Gość: sam Re: Tablet Apple staje się rzeczywistością IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 09:46
        Jedynym konkurentem jesli chodiz o sprzet i wyglad moze byc wlasnie tylko sony
        vaio, ale ... tez nie do konca , niby do biznesowego uzytku wrzucaja jeszcze dvi
        ktore strasznie sprzeci wyglad, a sam przy prezentacjach tego ani razu nie uzylem.
        Sam przymierzam sie do wymiany mojego starego notebooka Della ( firmy tej nikomu
        nie polecam zawiodlem sie po calej lini od jakosci wykonania po funkcjonowania,
        pomijajc fakt ze byl to jeden z najdrozszych modeli) i przygladalme sie wielu
        firmom - produktom juz chyba od roku, i powimeszczerze nic mi si eni podoba
        wszystko to tandetny plastik, i o ile nie jestem fane apple to jedynie ich
        macbooki pro odpowiadaja moim oczekiwania, od funkcjonalnosci po wyglad, ktory
        ma dla mnei rowniez wazny aspekt. I nie chodzi o lans jak ktos zaraz to napisze,
        ale o moje wlasne dobre samopoczucie, wole wydac troche wiecej i byc zadowolony
        niz wykorzystywać pół środki (dlatego prywatnie wszystkie netbooki mnie
        odpychaja)Na plus Vaio przemawia wygodna klawiatura ktora jest podobna do
        macbookow, i juz nic wiecej. Blu ray w przenosnych urzadzeniahc nie sa potrzebne
        ( choc w imacu by sie wkoncu przydalo!!!) I o ile mi sytuacja finansowa pozwoli
        to zostane jzu chyba pryz pomysle zakupu macbooka. Chetnie doczekla bym sie
        takiego macbooka pro 15,4 i tego 13 bez napedu ( niby jest air ale dla mnei jest
        zbyt ogranicozny). Na koniec system, uzytkowalem mac os x krotko ale jestem do
        neigo zachecony a windowsa poprostu mam dosyc ( linuksa nie chce) a do tego
        mozliwosc instalacji systemu microsoftu w razie potrzeby. Na koniec, aluminiowa
        obudowa jest swietna zadnych zgrzytow plastiku i marnych materialow. I tak
        porownujac ceny podobnych sprzetowo notebookow, ( w klasie Sony Vaio czy okropny
        dell adamo) to macbooki wychodza w tej samej cenie albo sa nawet tansze. Pozd.
        • Gość: odp Re: Tablet Apple staje się rzeczywistością IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 09:49
          A nawiazujac do tematu artykulu. To sam czekam na ten tablet, bo jak wspomnailem
          netbooki do mnie nie przemawiaja, wole do prayc i uzytkwonia normalnego
          pelnoprawnego notebooka, To Taki tablet w moich oczach bedzie mial ciekawe
          zastosowanie do pracy. Oby byl godnym nastepca Newtona, ktory pojawil sie
          zawczesnie jak na owe czasy. I zeby procz multitoucha dali Pen, do pisania,
          wtedy pozbywam sie wszystkich kalendarzy calkowicie, a w polaczeniu ze
          smartphonem koniec z papierem :). Pozd.
    • Gość: Ten co ma tablet Tablet PC a nie Tablet!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.09, 10:22
      Tablet PC a nie Tablet!!!

Panie redaktorze, wikipedia się kłania:
      pl.wikipedia.org/wiki/Tablet_PC
      pl.wikipedia.org/wiki/Tablet
      aż przykro, że takie buraki pojawiają się na gazeta.pl
      • furry Re: Tablet PC a nie Tablet!!! 30.12.09, 11:07
        ale Mac to ni PC :-o

wiem, czepiam się
        • Gość: kololo Re: Tablet PC a nie Tablet!!! IP: *.cable.smsnet.pl 30.12.09, 11:21
          "Trzeba przyznać, że w dalszym ciągu w sferze legendarnej oficjalnie pozostaje"

Legendarne to powoli stają się kaleki językowe portalu gazeta.pl

pozdrawiam i życzę udanego roku 2010
    • naprawdetrzezwy MSPANC 30.12.09, 11:20
      Gość portalu: hmm... napisał(a):

> apple przed laty kupiło od pewnej firmy (nie pamientam już nazwy)
      > odtwarzacz muzyki zapisanej w formacie mp3. Nie był to sprzęt
      > rewelacyjny, wybitny ani przełomowy. Pod kierunkiem S.J. powstał
      > PRODUKT, którego celem było trafienie w odbiorce. Na produkt
      składał
      > się design, filozofia i cały ten ich marketing. Udało się -
      > najlepiej sprzedający się odtwarzacz muzyki początku XXI wieku.
      >
      > apple nie wymyśla, niczego - tylko bierze ''ciekawe'' /
      > ''rewolucyjne'' technologie i stara się z nich zbudować PRODUKT,
      > który ozdobiony jabłkiem można kupić za bardzo duże pieniądze.

Patrz pan, to tak samo jak z bogiem.
      Wziął sobie glinę i z niej stworzył produkt - faceta, za któ?ym
      niekt?óe baby potrafią ocipieć na miejscu, wziął kość - zwykłą,
      nawet bez zawiasów i z niej stworzył produkt - kobietę, dla której
      mordować skorzy są faceci.

>
      > Nie uważam, że to złe.

Dalej tak samo - nikt nie mówi, że to było złe.
      ;-)))
    • kosmiczny_swir dell studio xps 13 ale tez ma swoje problemy 30.12.09, 11:41
      Dell studio xps 13 jest troche tanszy niz Mac Book 13 ale tez ma swoje problemy
      - krotki czas pracy na baterii i badziewna plastikowa obudowa.

Osobiscie wybralbym ThinkPada T400 albo Dell Latitude - pierwszy ma wzmacniana
      obudowe a drugi ma obudowe ze stopu z dodatkiem magnezu. Stylistyka jednego i
      drugiego bardzo mi odpowiada - mocna, utylitarna, moza by wrecz powiedziec
      meska, ciemny charakter, troche jak Darth Vader.

No i jeszcze jedno - te sprzety dobrze chodza pod Linuxem. Dla mnie to ma
      znaczenie, bo pod Linuxem Matlab dziala szybciej. Z kolei na Mac OS X Matlab
      chodzi jak nieszczescie - sporo wolniej niz na Windows nawet. To dlatego, ze
      Matlab na Mac OS X to tak naprawde ten sam Matlab co na Unixy/Linuxy tylko ze
      skompilowany do Macowych binarek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka