nnikodem 30.12.09, 16:48 Czy groźby karalne przesyłane mi na gg mogą być dowodem w sprawie? Gdzieś czytałem, że organa ścigania i sądy interesują tylko maile i SMSy. GG się nie liczy. Wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejtx Re: groźby na gg 30.12.09, 17:14 Nie waże jaką drogą lub w jakiej formie została przekazana groźba karalna.Jeśli istnieje obawa, że groźba może zostać spełniona, to masz prawo zgłosić to organom ścigania.Może po prostu ktoś robi sobie niesmaczne żarty i nie wie jakie mogą być tego konsekwencje.Poinformuj tę osobę, że zgłaszasz na policję; możesz też ją zablokować.Jeśli nadal będzie groziła, to po postu zrób wyduk i pójdź na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
nnikodem Re: groźby na gg 30.12.09, 18:05 Dziękuje za odpowiedź. Ja wiem kto to pisze a raczej z czyjego komputera ale po stylu pisania (charakterystyczne błędy stylistyczne) moge powiedzieć na niemal 100% kto robi te durne żarty. Zrobię jak radzisz, odpiszę, żeby się ta osoba uspokoiła, bo zgłoszę na policję. Być może pisze coś po pijaku i wydaje się mu, że to zabawne. pozdrawiam Dosiego Roku Odpowiedz Link Zgłoś