Dodaj do ulubionych

Telewizor LED LCD LG 42SL9000 - recenzja

• Gość: wojTEK Telewizor LED LCD LG 42SL9000 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 21:32
      Całe to porównanie odnosi się do telewizorów LCD a jak wypada porównanie z
      plazmą ? Tekst pisany na zamówienie.
    • Gość: q-ku zrezygnowałem z LED po poczytaniu for IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 16:53
      w kraju i za granica

LEDY się sypią, lecą całe pasy ekranu w zbyt wielkiej liczbie telewizorów
      (to samo w niektórych notebookach)

to technologia zbyt na razie awaryjna

widziałem jeden taki popsuty TV - nie świeci cały pas szerokości ok 5 cm

poczekać rok, dwa

w ostatniej chwili zrezygnowałem i..
      LCD też pięknie działa w HD, nie dajmy się zwariować
      • gruby_dolar Re: zrezygnowałem z LED po poczytaniu for 26.02.10, 17:38
        przecież obydwa to LCD, te same matryce TN, IPS, PVA a czy LED czy nie to tylko zależy od rodzaju świetlówek za matrycą.
        • trybik1987 Re: zrezygnowałem z LED po poczytaniu for 26.02.10, 22:43
          Przecież LED to nic innego jak LCD tyle tylko, że w większości przypadków nie są
          już stosowane matryce TN a IPS ew. S-IPS. Kolejna różnica to sposób
          podświetlania matrycy - LCD klasyczne - CCFL - zimna katoda a w LCD LED - diody
          LED (system krawędziowy EDGE - jak w tym LG 42SL9500 oraz FULL RGB / LED np. LG
          LH90 czy nowy model z 3D i aktywnym wygaszaniem matrycy LE9500).
    • Gość: Pioter Telewizor LED LCD LG 42SL9000 - recenzja IP: *.ip.netia.com.pl 05.03.10, 10:48
      Nic w recenzji nie mówi się o zastosowanej szybie, która zamiast polepszać psuje cały obraz są refleksy pod kątem czeni brak zupełnie i jeszcze wszystko się rozdwaja bo odbija się od wewnętrznej strony tej paskudnej szyby z plastiku!
    • Gość: adam00115 Telewizor LED LCD LG 42SL9000 - recenzja IP: 87.204.40.* 10.03.10, 18:50
      Witam zakupiłem ten tv 8 lutego tv doprowadza mnie do granic wytrzymałości to jest efekt ducha koło poruszających się szybciej obrazów był już dwa razy na serwisie i nic po dokładnej analizie stwierdzam ze ten model tak ma zaznaczyłem sobie fragmenty najbardziej widocznego smuzenia na płycie dvd sprawdziłem w sklepie na takim samym tv było dokładnie tak samo przepieliśmy się obok na jakiegoś samsunga 40 cale za 2000zł scena przeszła bez jakiejkolwiek smugi ten tv ma parametry z kosmosu a obrazem nie dorównuje najprostszym tv rzędu 1500zł czy ktoś ma ten sam problem wydałem 3500zł w zamian dostałe kawał dziadostwa..
    • marco6-90 Telewizor LED LCD LG 42SL9000 - recenzja 20.01.11, 15:38
      przepiękne okno na świat:)

thebestmaszyna.blogspot.com/

Pozdrawiam:)
    • ganja717 Telewizor lcd 42ld650 25.03.11, 21:06
      Witam mam problem , moze ktos mi pomoze .
      Otorz kupilem dzisaj karte an-wf 100 do polaczenia tv z internetem , internet dziala youtube i inne , ale problem mam z dlna , przez chwile urzadzenie lg dlna dmp device w programie nero media home , dzialalo ,swiecilo sie na ciemno , i w tv dzialaly udostepnione katalogi , lecz pozniej zgaslo , czy ktos sie na tym zna ?? prosze o pomoc ,
      znalazlo urzadzenie ale go nie wlancza .
    • wrubs Re: Telewizor LED LCD LG 42SL9000 - recenzja 29.09.11, 21:56
      Nie polecam LG. Kupiłem i teraz się wożę z serwisem - trzy awarie w trzy miesiące i ponad miesiąc niemożności użytkowania
      • kinman Re: Telewizor LED LCD LG 42SL9000 - recenzja 15.10.11, 08:32
        LG od kiedy pamiętam miało świetne monitory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka