Gość: wojTEK Telewizor LED LCD LG 42SL9000 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 21:32 Całe to porównanie odnosi się do telewizorów LCD a jak wypada porównanie z plazmą ? Tekst pisany na zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q-ku zrezygnowałem z LED po poczytaniu for IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 16:53 w kraju i za granica LEDY się sypią, lecą całe pasy ekranu w zbyt wielkiej liczbie telewizorów (to samo w niektórych notebookach) to technologia zbyt na razie awaryjna widziałem jeden taki popsuty TV - nie świeci cały pas szerokości ok 5 cm poczekać rok, dwa w ostatniej chwili zrezygnowałem i.. LCD też pięknie działa w HD, nie dajmy się zwariować Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_dolar Re: zrezygnowałem z LED po poczytaniu for 26.02.10, 17:38 przecież obydwa to LCD, te same matryce TN, IPS, PVA a czy LED czy nie to tylko zależy od rodzaju świetlówek za matrycą. Odpowiedz Link Zgłoś
trybik1987 Re: zrezygnowałem z LED po poczytaniu for 26.02.10, 22:43 Przecież LED to nic innego jak LCD tyle tylko, że w większości przypadków nie są już stosowane matryce TN a IPS ew. S-IPS. Kolejna różnica to sposób podświetlania matrycy - LCD klasyczne - CCFL - zimna katoda a w LCD LED - diody LED (system krawędziowy EDGE - jak w tym LG 42SL9500 oraz FULL RGB / LED np. LG LH90 czy nowy model z 3D i aktywnym wygaszaniem matrycy LE9500). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pioter Telewizor LED LCD LG 42SL9000 - recenzja IP: *.ip.netia.com.pl 05.03.10, 10:48 Nic w recenzji nie mówi się o zastosowanej szybie, która zamiast polepszać psuje cały obraz są refleksy pod kątem czeni brak zupełnie i jeszcze wszystko się rozdwaja bo odbija się od wewnętrznej strony tej paskudnej szyby z plastiku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam00115 Telewizor LED LCD LG 42SL9000 - recenzja IP: 87.204.40.* 10.03.10, 18:50 Witam zakupiłem ten tv 8 lutego tv doprowadza mnie do granic wytrzymałości to jest efekt ducha koło poruszających się szybciej obrazów był już dwa razy na serwisie i nic po dokładnej analizie stwierdzam ze ten model tak ma zaznaczyłem sobie fragmenty najbardziej widocznego smuzenia na płycie dvd sprawdziłem w sklepie na takim samym tv było dokładnie tak samo przepieliśmy się obok na jakiegoś samsunga 40 cale za 2000zł scena przeszła bez jakiejkolwiek smugi ten tv ma parametry z kosmosu a obrazem nie dorównuje najprostszym tv rzędu 1500zł czy ktoś ma ten sam problem wydałem 3500zł w zamian dostałe kawał dziadostwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
marco6-90 Telewizor LED LCD LG 42SL9000 - recenzja 20.01.11, 15:38 przepiękne okno na świat:) thebestmaszyna.blogspot.com/ Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ganja717 Telewizor lcd 42ld650 25.03.11, 21:06 Witam mam problem , moze ktos mi pomoze . Otorz kupilem dzisaj karte an-wf 100 do polaczenia tv z internetem , internet dziala youtube i inne , ale problem mam z dlna , przez chwile urzadzenie lg dlna dmp device w programie nero media home , dzialalo ,swiecilo sie na ciemno , i w tv dzialaly udostepnione katalogi , lecz pozniej zgaslo , czy ktos sie na tym zna ?? prosze o pomoc , znalazlo urzadzenie ale go nie wlancza . Odpowiedz Link Zgłoś
wrubs Re: Telewizor LED LCD LG 42SL9000 - recenzja 29.09.11, 21:56 Nie polecam LG. Kupiłem i teraz się wożę z serwisem - trzy awarie w trzy miesiące i ponad miesiąc niemożności użytkowania Odpowiedz Link Zgłoś
kinman Re: Telewizor LED LCD LG 42SL9000 - recenzja 15.10.11, 08:32 LG od kiedy pamiętam miało świetne monitory. Odpowiedz Link Zgłoś