Dodaj do ulubionych

Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskowe)

• hornet77 Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 29.03.10, 10:58
      dziś rano widziałem samochód z playa na trasie z Katowic do Częstochowy na dachu którego było z 15 małych anten i pewnie badali zasięg , a raczej jego brak...
    • zbrojarz.betoniarz Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 29.03.10, 11:25
      Może się komuś przyda. Powyżej jest gdzieś porada aby ustawić tryb wyboru sieci na ręczny oraz preferowaną sieć na Plus. Zbrobiłem tak i problem uciekającego zasięgu został rozwiązany. Play ma umowę z Plusem na korzystanie z ich urządzeń.

Wypróbujcie, to działa.
    • wasa20 Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 29.03.10, 16:28
      Cóż, sprawa nie jest tak prosta jak by chciał Gruszka. Wiele osób ma problemy, zwłaszcza an granicy nadajników Plus/Play. Ręcznie się da zmeinic, ale też po kilku próbach. chyba Play źle rozegrał sprawę ze zmianami ustawień sieci
    • mrotom Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 30.03.10, 10:34
      Ludziska mieliście 7 dniowy termin na testowanie.

Ja na tej zasadzie kupiłem internet bezprzewodowy. Byłem zadowolony z prędkości i jakości (o cenie nie wspominając) i teraz jestem ich usatysfakcjonowanym klientem.

• zielona_skarpeta Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskowe) 31.03.10, 15:14
      Słyszałam o tym problemie od kilku osób. Nie mogą przełączyć się na
      nadajniki Plusa. To dziwne, ze powtarza sie nagminnie. Może Play coś
      przyblokował, żeby nie płacić za dużo Plusowi za roaming..
      Tak czy inaczej, trzeba na głowę upaść, żeby mimo tych wszystkich
      numerów decydować się na tel w Play. Niska cena to nie wszystko - a
      jak widać niesie ze sobą wiele niedogodności.
      • zebrawkratke Play - marketng 01.04.10, 10:50
        Play to marketingowa firma, zero jakości i mega dużo szumu wokół
        siebie, dla małolatów z dużych miast chyba, niktprzy zdrowych
        zmysłach kto potrzebuje zasięgu nie wejdzie w ten badziew
    • mauta2 Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskowe) 07.04.10, 20:25
      coś z tym jest nie tak, ja też często tracę zasięg i nie mogę zalogować
      się do plusa, nie wiem co jest grane, ale doszły mnie właśnie opinie,
      że chodzi o stan darmowy w play, coś z tym jest nie tak. mam nadzieję,
      że sprawa zostanie jak najszybciej wyjaśniona.
      • wikidajlo3434 Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 14.04.10, 01:40
        ja już dałem sobie wreszcie z tym radę. przez nadajniki plusa się łącze
        i gra gitara, niestety trwa to troche, no ale co poradzić ...
        • mauta2 Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 16.04.10, 02:23
          no fajnie, dzięki za podpowiedź. rzeczywiście jak się trochę poczeka to
          da się radę przełączyć ręcznie na Plusa :) pozdrawiam!
          • wikidajlo3434 Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 22.04.10, 01:45
            no dokładnie, na Plusa zawsze można liczyć :) nie ma to jak sprawdzone
            instytucje ;)
    • rasputin83 Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 08.04.10, 12:44
      Ja bym nie wyrobił gdybym musiał ręcznie wybierać sieć bo operator nie potrafi zapewnić mi automatycznego przejścia. Dla mnie taka sytuacja jest nie poważna i utwierdza mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłem omijając sieć Play szerokim łukiem.
    • olgierd2012 Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskowe) 13.04.10, 17:54
      Ja myślałem, że sprawa mnie nie dotyczy, ale jednak mnie też to dotknęło.
      Wystarczyło opuścić miasto i zaraz był problem. Tak przestawienie ręczne w
      końcu zaskoczyło, ale nie zamierzam tego robić. Na szczęście to tylko telefon
      na kartę i nie jestem związany żadną umową.
    • mauta2 Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 24.04.10, 20:22
      widzę, że sprawa zaczyna dotyczyć coraz to większej liczby osób. ciekawe kiedy to się skończy:/
    • ewqa.ewqa Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 24.04.10, 22:28
      Pamiętam jak pojawiły się głosy na Telepolis o tym problemie, kupiłam starter z ciekawości i to prawda. Miałam też mobilny internet na abonament, ten za 45 5 giga. Wielkie dzięki. W mieszkaniu pod BTSem Playa oczywiście prędkość deklarowana 1 mega, ale wystarczyło wybrać się z nim gdzieś na miasto. Poza tym kupując internet chcę mieć możliwość ściągnięcia pliku większego niż 2-3 Mb, inaczej to nie jest internet, jakiego oczekiwałam.
      Moje próby były jedynie z ciekawości, z zasięgiem Plus/Play było właśnie tak, że do Plusa logować się nie chciał, dopiero po kilku ładnych minutach i kilku próbach połączenia. I ja mam za to płacić?
      Oferta Plusa jest do bani, ale jedno im trzeba przyznać - iPlus jest świetny. Posiadam po tym nieszczęsnym Play Online, jestem zachwycona szybkością, stabilnością. A Play sam robi obie złą opinię. Może zatrudniliby kogoś kompetentnego do obsługi klienta?
    • dr.rocco Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 17.07.10, 21:07
      Ja mam od prawie 2 lat playa na karte i jestem zadowolony , dziala mi wszedzie nad morzem gdzie mieszkam , na mazurach gdzie bywam i na wycieczce w gorach tez mi dzialala, jak przestanie dzialac to karty a mam ich 2 trafia do kosza.
    • ad3407 Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 12.08.10, 14:53
      Play to sieć dla mieszkańców dużych miast. Przynajmniej do czasu aż nie rozbudują własnej sieci nadajników. Niech każdy będzie tego świadomy przed podpisaniem umowy a narzekanie na słaby sygnał nie będzie mieć miejsca. Po to jest w Playu okres próbny by sprawdzić czy wszystko działa w miejscach w których przebywa się najczęściej.
    • quri3 Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 19.09.10, 18:56
      piyoter napisał: "Internet w 3G w granicach 1 do 2 Mb/s sprawdzane za pomocą aplikacji typu speedtest, połączenia głosowe idealne, żadnych zerwań... Byłbym totalnym idiotą, zebym kupował aktywacje w W3, z duzo mniejszymi ilosciami minut, droższym internetem i o wiele drozszymi telefonami. Pakujcie kabzy wielkiej trójce - ja mam szybko dobrze i tanio w Play"

Tak, ten internet w Play. Po pierwsze nie do 2 Mb/s, tylko do 1 Mb/s, poza tym zasięg słaby, a nawet jak jest zasięg to wolno chodzi. Wiem, bo miałem. Wiem bo używałem 500 m od nadajnika Play 3g. Internet w Play jest tani, ale słaby. Tyle w temacie.

Natomiast nad ofertą pre-paid w Play warto się pochylić i rozważyć zasadność...
    • sajgoniarz Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 13.10.10, 07:28
      Ja mam Play od pół roku i jestem happy :D
    • djbaloon Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 19.11.10, 17:21
      mam play od 3lat i chodzi super jeżdżę po całej UE a mieszkam w FG to było dobre posuniecie zamienić po 8 latach w plus na play
    • aalkanta Re: Brak zasięgu w Play - fakty i teorie (spiskow 17.03.11, 14:42
      Mam ten sam problem. umowe podpisalem 2 lata temu (przeszedlem z ery) ale wtedy nie bylo opcji testowania przez 7 dni.
      zasieg na podhalu mierny. rozlacza rozmowy nagminnie. siedze w biurze i mam niby pelny zasieg a zachwile dostaje sms-a ze numer xxx probowal sie ze mna polaczyc x razy. (abonament mam na firme wiec to troche nie fajne jak klient wydzwania a tu takie dziwy) czesto chcac zadzwonic musze to robic po kilka razy. dzownie pierwszy raz to dostaje informacje ze siec zajeta, dzwonie drugi raz nie dostaje zadnej informacji tylko slysze w sluchawce pikniecie i patrze ze przestalo wybierac numer, dzwonie 3ci raz i dopiero wtedy laczy. dodam ze caly czas stoje w miejscu. tak dzieje mi sie w 60% przypadkow, zwlaszcza w budynkach. mieszkam 2 kilometry od nadajnika usytuowanego na gorze o wys 1022m, widze nadajnik z okna, a i tak takie problemy. chcialem teraz przedluzac umowe, ale takich rzeczy to jeszcze nie widzialem. chce konkretny model telefonu. sprawdzam-jest na umowie za ~80 zl, ale kosztuje 800 zl. dobra, walne wieksza umowe i dodam internet powinien byc taniej. daje umowe za ~120zl z internetem (250mb/ pred.-niby do 2mb/s), telefonu nie ma...wtf??? wogole wybor telefonow za drozsza umowe jest slabiutki. nie no bez jaj mysle sobie sprawdze w innych sieciach i co? orange- umowa na firme za 114zl +vat, internet 2gb, telefon ktory chce jest za 1zl. sprawdzam inne, fajne, nowe telefony i to samo, wszystkie za 1zl. niby minut mniej o 45, ale wali mnie to i tak bede odliczal od podatku wiec moge nawet bulic 150zeta. zastanawiam sie nad przejsciem w takim wypadku bo nie dosc, ze jestem stalym klientem(bizneeesss!!!! ludzie powinniscie dawac lepsze oferty) to mam gorsze warunki niz nowy np. w orange.
      tragedia..............a myslalem ze play jest fajny i na poczatku namawialem wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka