ornak6
15.04.10, 17:55
Witam, chcę przestrzec wszystkich przed korzystaniem z usług NETII. 20/10/2009 podpisałem umowę na świadczenie usług dostępu do internetu. Termin podłączenia wyznaczono mi na 19 grudnia. Od 20 grudnia do 20 stycznia codziennie próbowałem dowiedzieć się kiedy usługa zostanie uruchomiona. Pracownicy infolinii kolejno: nie potrafili podać terminu, radzili uzbroić się w cierpliwość, proponowali abym złożył reklamację. Na 3 zgłoszone reklamacje nie orzymałem do dziś żadnej odpowiedzi. Dowiedziałem się za to, że jest za dużo zgłoszeń i monterzy się "nie wyrabiają". 20 stycznia skontaktował się ze mną instalator aby umówić się na podłączenie, jednak w proponowanym przez niego terminie było to niemożliwe - poprosiłem o kontakt po 20 lutego, tj po moim powrocie do Warszawy. Do chwili obecnej ze strony Netii jedyna próba konktaktu to prośba o potwierdzenie moich danych, ponieważ rzekomo mają nieaktualną bazę. Dziś zadzwoniłem na infolinię, gdzie dowiedziałem się, że umowa została wypowiedziana przez Netię ze względu na brak możliwości technicznych w dn 22 marca... Ręce mi opadły. Zastanawiam się czy złożenie skargi do UOKiK cokolwiek mi da. Naprawdę zależy mi na stałym łączu, niestety bezprzewodowe, z którego korzystam obecnie nie spełnia moich oczekiwań