Dodaj do ulubionych

Nokia Ovi Maps - nawigacja z Twoim głosem

07.05.10, 00:10
Szkoda że same Ovi Maps ma bardzo kiepski algorytm optymalizacji tras. Mając 10 km co celu drogą krajową, podpowiada zjazd na autostradę, jazdę 5 km autostradą, potem 15 km inną drogą do tego samego celu. Po przejechaniu zjazdu i przeliczeniu, okazuje się że prognoza czasu przybycia do celu jest lepsza niż przy trasie z autostradą. Inne nawigacje pod tym względem, biją N. na głowę.
Obserwuj wątek
    • kr_kr Re: Nokia Ovi Maps - nawigacja z Twoim głosem 07.05.10, 07:21
      kkondrat: z tego, co zauważyłem problem wynika chyba z upartego trzymania się raz wytyczonej trasy i próby wracania na nią za wszelką cenę. Mnie to akurat nie przeszkadza, bo traktuję GPS jako podręczną mapę oraz element pomocy, a nie jak jedynie słuszną wskazówkę co do trasy podróży.
      No i nie zapominaj, że to jest telefon z GPS, a nie GPS z telefonem.
    • hardy01 Re: Nokia Ovi Maps - nawigacja z Twoim głosem 07.05.10, 09:32
      Przestałem ufać Ovi Maps po tym, jak uparcie kierowały mnie pod prąd na rozjazdach na dwupasmówce. Poza tym nie mają POI.

Na wybieranie kiepskich tras już nie zwracam uwagi... Kiedy jadę gdzieś pierwszy raz to włączam NaviExperta.
    • koham.mihnika Re: Nokia Ovi Maps - nawigacja z Twoim głosem 07.05.10, 09:46
      juz nie moge sie doczekac nagrania wlasnym glosem - jak qrwa jedziesz p.. p..na!
      Chetni do wymiany? ;D
    • darekow07 Re: Nokia Ovi Maps - nawigacja z Twoim głosem 07.05.10, 16:57
      pomysl bardzo fajny. ja mam troszke zal do nokii, ze nie daja nowych funkcjonalnosci w nokii mail. chyba ze daja, tylko w orange sie o tym nie slyszy. bo z tego co widzialem, to w orange od kilku miesiecy NM jest na tych samych warukach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka