maksimum 04.03.04, 06:20 Konkurencja sie poszerza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iad Re: NetGazeta, czyli nowy dostęp do internetu IP: *.kabelA.oprit.rug.nl 04.03.04, 06:34 Ale to przecież żadna oferta. Wolę już nie dostać nic, niż wpieprzać skondensowany jad (iad?), jakim karmi GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomga A DOALOG ??? NETIA??? i inni ???? IP: *.limes.com.pl 04.03.04, 07:14 Milo ze pisza o TPSA ale Ci co są podpięci do Dialogu albo do Netii tudziez innych operatorow beda placic stawki wg cen tych operatorow a wtedy numer Netgazety nie jest juz tak konkurencyjny, bo ci inni ustalaj swoje numery dostepowe a jak sie chce laczyc z innymi numerami to wtedy jest drozej, nawet bardzo drogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: NetGazeta, czyli nowy dostęp do internetu IP: 80.48.247.* 04.03.04, 07:22 Za drogo! Płacę 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenada Re: NetGazeta, czyli nowy dostęp do internetu IP: 213.76.148.* 04.03.04, 08:34 połączenie modemowe - jaki kraj takie połączenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LK Re: NetGazeta, czyli nowy dostęp do internetu IP: *.ds12.agh.edu.pl 04.03.04, 09:54 Tak, to jest innowacja na miare GW. Zeby w 2004 roku promowac usluge typu dialup jak srodek dostepu do netu. O tym, ze jest to technologia bez przyszlosci to wiadomo co najmniej od 6 lat. Zasady taryfikacji takiego polaczenia/predkosc pracy elimnuja taka technologie jako podstawowe medium dostepu do zasobow internetu. Zacheta w postaci archiwum GW...no moze sie przydac 1% uzytkownikow przez 1% czasu ich pracy w internecie - czyli lepiej zaplacic za dostep na okreslony czas i odnalezc to, czego sie szuka. Pomijam koszyt takiego dostepu, w przypadku operatorow alternatywnych (netia, dialog) gdzie to juz wogole nie ma sensu, a uslugi dialup w tych sieciach dzialaj naprawde idealnie...i tu energis chocby nie wiem co, to nic nie moze zrobic, zeby zaporoponowac lepsze polaczenie przy tej technologi. Jak energis jest taki chetny do zaspakajania potrzeb ludnosci w dostepnie do internetu dla ludnosci, to niech nie idzie na latwizne tylko sie troche wykaze. W mysl nowego prawa telekomunikacyjnego, tpsa jako operator dominujacy musi udostepnic dostep do central, do ktorych przypieci sa koncowi abonenci. To niech instaluje tam wlasne punkty dostepu typu xDSL i oferuje usluge na wspolczesnym poziomie. Ale nie....to juz wymagloby nakladow inwesytcyjnych...to energisa nie interesuje...lepiej isc na latwize i proponowac w 2004 roku dialupa. Tak oto, szanowni alternatywni dostawcy, w ciagu ostatnich 6 lat nie zrobiliscie nic dla klietow detalicznych...teraz jest wielki lament, bo tpsa oferuje neostrade. I bardzo dobrze, lepszy wybor tpsa i jej produktu (coby nie powiedziec, dla wiekszosci klientow jawiacy sie jako udany) niz czekac na was, patrzacych tylko na kilenta biznesowego...co wezmie lacze w centrum, coby kabla za duzo nie ciagnac i bedzie placil 2k PLN miesiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @zenada, LK Re: NetGazeta, czyli nowy dostęp do internetu IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 05.03.04, 08:11 Jakie to straszne, ze w 2004 roku ktos proponuje dialup. Wyobrazcie sobie ze w najbogatszym panstwie na swiecie, gdzie jest najwiecej komputerow na glowe mieszkanca, skad wywodzi sie internet, itd. tylko 50% ludzi korzysta ze stalego lacza. Dlaczego? Dlatego ze dialup wystarcza dla potrzeb, jest bezpieczniejszy, jest powszechny i wygodny. Pewnie mi ktos nie uwierzy jak napisze ze dialup kosztuje $22/m (MS, AOL) a stale lacze 1.5Mbps $30/m (Verizon). Roznica w cenie wiec zadna. Malo kto w Ameryce uzywa internetu do sciagania duzych plikow a wszyscy uzywaja do sciagania poczty, czytania informacji na interesujacy temat a do tego dialup wystarcza. Nie wszyscy wiedza takze, ze do rozmow glosowych (komunikatory) lepiej nadaje sie dialup niz stale lacze. Lepsza jakosc i plynnosc dzwieku. Ponadto co tu jest bardzo brane pod uwage, ze majac laptop i przemieszczajac sie po USA, wszedzie gdzie jest gnizadko telefoniczne jest dostep do internetu. Poniewaz w USA nie placi sie za polaczenia lokalne wiec internet taki poza stala oplata jest darmowy. Mozna by wyliczac duzo wiecej powodow dlaczego tak jest w USA. Dodam, ze chyba niema w USA takiego miejsca gdzie nie mozna by miec stalego lacza. Jest wszedzie i w wielu formach. Jest w kablu TV (bardzo powszechnym tutaj), wireless WI-FI, satelity czy DSL z telefonu i inne, ale zadna z tych form nie zapewnia korzystanie z internetu na terenie calych Stanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: NetGazeta, czyli nowy dostęp do internetu IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 05.03.04, 08:12 Przepraszam pomylielm okienko tematu z autorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: NetGazeta, czyli nowy dostęp do internetu IP: *.idea.pl 05.03.04, 11:41 No i sam sobie odpowiedziałeś - w USA nie ma opłat za połączenia lokalne, płaci się tylko abonament, więc w praktyce jest to stałe łącze, mimo że wdzwaniane. Jak się uprzeć to SDI też jest dialupem z ryczałtem (nie ma kabla sieciowego, komunikacja przez sieć telefoniczną). A DSL? Jezu, łącze w cenie Neostrady a 5 razy lepsze. Jak ja bym chciał tam mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: NetGazeta, czyli nowy dostęp do internetu 05.03.04, 12:48 I tak wygląda bezinteresowne malkontenctwo.Dial -up żałosny?Ale na tyle nas narazie w Polsce stać.Tak ludzie najliczniej korzystają z dostępu.A że GW uruchamia swój?A co ?Jak juz jeden sklep na osiedlu ,to drugiego nie wolno otwierać?Nie podoba się to trudno ,po cholerę krytykować jeśli z tego korzystać nie trzeba?Nie szkoda klawiszy na klawiaturze? Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszklimkiewicz Moze mi ktos napisac dlaczego im sie to oplaca? 04.03.04, 10:48 Moze mi ktos napisac dlaczego im sie to oplaca? Rozumiem, ze nie zarabiaja nic na polaczeniach telefonicznych, musza wiec cos zyskiwac na tym, ze internauta laczy sie wlasnie z ich numerem. Co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: Moze mi ktos napisac dlaczego im sie to oplac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 11:15 Kasa za reklamy - to glowne zrodlo zarobku. Do tego mozna by jeszcze zaliczyc reklame sama w sobie jaka jest popularnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Moze mi ktos napisac dlaczego im sie to oplac IP: *.dsl.siol.net 04.03.04, 12:15 Dostają też kasę z TPSA za połączenia. TPSA musi się dzielić wpływami za dzwonienie na ten numer. Aha. Jeszcze jedno. Dla zjadacza chleba cena nie jest taka sama jak w Tepsie, bo TPSA dolicza do swoich numerów dostępowych 7% VAT a za łączenie na nr gazety czy innych dolicza doc enynetto 22% VAT. Zatem dla użytkowników nr dostępowy np. gazety będzie kilkanaście procent droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
mlopaci Re: Moze mi ktos napisac dlaczego im sie to oplac 04.03.04, 13:18 Vat na numer netgazeta jest taki sam jak na numer TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
monty2 Re: NetGazeta, czyli nowy dostęp do internetu 10.03.04, 08:18 Mam mały problem z tym "nowym dostępem do internetu". Po wybraniu 209338 słyszę hasełko: Nie ma takiego numeru! Oczywiście ani helpdesk (555 35 35) ani pomoc@agora.pl nie odpowiada. Czyli typowo po polsku: miało być dobrze, a wyszło jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: NetGazeta, czyli nowy dostęp do internetu IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.03.04, 18:24 cos mi się wydaje,że w tym artykule używa sie czsu przyszłego więc chyba nic dziwnego,że jeszcze nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
monty2 Re: NetGazeta, czyli nowy dostęp do internetu 11.03.04, 08:53 Gość portalu: renata napisał(a): > cos mi się wydaje,że w tym artykule używa sie czsu przyszłego więc chyba nic > dziwnego,że jeszcze nie chodzi. Przeczytaj sobie wszystkie te reklamy i instrukcje obsługi netGazety w portalu. Wszędzie używany jest język, który sugeruje, ze to JUZ DZIAŁA. Jesli faktycznie NetGazeta ma dopiero ruszyć, to fajnie byłoby gdyby choć słowem o tym wspomnieli. Poza tym myślę, że nic nie tłumaczy braku odpowiedzi na maila wysłanego 5 dni temu na skrzynkę, którą reklamują jako helpdesk. pozdr monty Odpowiedz Link Zgłoś