Dodaj do ulubionych

iPhone - zdjęcia

08.06.10, 09:44
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • kretynofil Re: iPhone - zdjęcia 08.06.10, 12:06
      I to jest pierwszy iPhone ktory naprawde dobrze wyglada. To teraz poczekamy jeszcze zeby dzialal - jakies kolejne piec lat - i bedzie mozna sie zastanowic ;)
    • kosmiczny_swir Re: iPhone - zdjęcia 08.06.10, 12:24
      Taki sobie. Nijaki.

Jedyne, co w moich oczach stanowi zalete produktow Apple to jakosc wykoania. Tyle, ze mozna tez kupic produkty "konwencjonalnych firm" z kategorii biznesowych i jakosc wykonania bedzie tez dobra. Wystarczy porownac jakosc wykonania biznesowych i konsumenckich modeli laptopow Della czy HP zeby dojsc do wniosku, ze caly segment konsumencki to szmira i swiecidelka. Na takim tle produkty Apple wygladaja calkiem niezle, ale na tle produktow biznesowych wypadaja juz tak sobie.

Inna sprawa to OS. Apple wzielo BSD Unixa, zmienilo format binarek, tak zeby programow z MacOSX nie dalo sie uruchamiac na innych Unixach i jeszcze za takiego niepelonosprawnego Unixa bierze kase.

Nie wybacze Apple tego, ze Matlab na MacOSX chodzi wolniej niz na Linuxie czy Solarisie. Ba, Matlab na OSX chodzi wolniej niz pod Windows. Zazwyczaj kiedy widze na konferencjach ludzi z MacBookami to odpalaja Windows zeby uzywac Matlaba bo praca z Matlabem na OSX to udreka.
    • xray.inc Re: iPhone - zdjęcia 08.06.10, 12:33
      Piękny? Jeśli chodzi o design to jest spory krok w tył. Nie wykluczam, że podobnie jak iPod Nano III generacji na żywo zyska sporo uroku, ale na zdjęciach to po prostu PASKUD. Kawał fajnej elektroniki opakowanej w papier toaletowy. Używany.
      Po co mi 326 ppi, o 40% lepsza bateria i żyroskop, jeśli urządzenie które w moim wypadku będę oglądał pewnie z pół godziny dziennie, po prostu nie będzie mi się podobało? Tak samo jak nie chcę mieć brzydkiej sympatycznej dziewczyny czy megaszybkiego obskurnego laptopa, nie chcę iPhone 4. Nie dzięki, zostanę przy 3G i z wymianą poczekam na 5. Mam nadzieję że to tylko chwilowy wybryk, podobnie jak iPod Nano III.
    • paichivo Re: iPhone - zdjęcia 08.06.10, 12:38
      Potęga. Nie dość, że najładniejsze to i najlepsze są iPhony.
    • sawalas Re: iPhone - zdjęcia 08.06.10, 12:54
      do autora :Leszek Karlik:
      "....decydowanie pozostanę przy WM lub Androidzie..." proszę się zdecydować. Jeśli ma Pan oba to pozostaje Pan przy jednym i drugim. Jeśli ma Pan tylko jeden to pozostaje Pan przy jednym. Nie ma lub.

No chyba ze prawda jest inna i posiada Pan Nokie, SE lub Ajfona...w co bym dość łatwo uwierzył.

Elementarny brak logiki. A może i coś więcej...
    • xp17 iPhone - zdjęcia 08.06.10, 13:25
      Nowy ajfon jest paskudny. Wyglada dobrze tylko na zdjeciach producenta..
      • maruda.r Re: iPhone - zdjęcia 09.06.10, 00:37
        xp17 napisał:

> Nowy ajfon jest paskudny. Wyglada dobrze tylko na zdjeciach producenta..

Na zdjęciach wszystko dobrze wygląda, nawet jedna moja znajoma...

• ogrodnik.january iPhone - zdjęcia 08.06.10, 14:43
      Tych designerów to Apple chyba podkupił z Sony Ericssona :-) Dla mnie to akurat zaleta i iPhone 4 mi się podoba, ale nie wiem jak to przełkną ortodoksyjni ajfoniarze. Może czymś popić...
      applefobia.blox.pl/html
    • herr.batnik iPhone - zdjęcia 08.06.10, 15:12
      Turn your bloody wi-fi off cos I can't see the pictures :D

a tak na serio jak widzialem nowego ajfona kilka tygodni temu w gizmodo to sobie pomyslalem: nieeee to nie moze byc nowy ajfon... wielkie rozczarowanie - design jak z azjatyckiego badziewia - moglby sie nazywac LG Candy HD Touch 960 ++
    • milu100 iPhone - zdjęcia 08.06.10, 15:26
      co w nim pięknego? pod tytułem brakuje podpisu: "artykuł sponsorowany"
    • vataruk iPhone - zdjęcia 08.06.10, 17:01
      @kosmiczny_swir: nie wybaczaj tego MathWorks'owi. Kazdy system ma swoje wady i zalety i generalnie kazdy ma jakas grupe docelowa. MacOS nie jest systemem stworzonym do wykonywania na nim skomplikowanych obliczen. Zreszta tylko glupek by na nim takie cos robil na laptopie od Apple. Jak mam jakieś poważniejsze obliczenia do zrobienia "w drodze" to odpalam Vistę 64-bitowa (okrojona dokladnie ze wszystkich zbednych procesow, bez obslugi sieci etc.) i na niej odpalam skrypty w MatLab'ie. Jeśli spojrzysz na benchmarki to zobaczysz, ze nie ma szybszego laptopa dla MatLab'a niż MacBook Pro z Vista.
      Co do obliczen w domu to przerzucam je na Xserv'a (korzystajac z Xgrid oraz wlasnorecznie napisanych narzedzi).

Polecam sprawdzenie ostatniej wersji MatLab'a. Widać prawdziwy skok w przód.
    • enouqh iPhone - zdjęcia 08.06.10, 21:57
      Wy jesteście sponsorowani! Pomijając, że ten "artykuł" jest bez sensu to nie ma co wjeżdżać na Apple. iPhone może się podobać i nie, tak samo iOS. Jak dla mnie to jedyny smartfon, który ma przyszłość i rynek będzie należał do niego.
    • fawad iPhone - zdjęcia 08.06.10, 22:08
      Z tego co pamiętam Matlab pod OS X to po prostu prymitywny port z Linuxa, który chodził pod OS X dzięki odpowienim bibliotekom emulacyjnym. W 2007 Mathworks kompletowało team, który miał zając się natywnym portem pod OS X, nie wiem jednak czy doprowadzili to do końca, w końcu po drodze był kryzys i redukcje etatów w tej firmie.

- TomiK
    • realkrzysiek iPhone - zdjęcia 08.06.10, 23:00
      Może i fajny.
      Cały urok niknie jak się przeczyta gdzie został wyprodukowany, tak jak z większością szmelcu elektronicznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka