Dodaj do ulubionych

Pomóżcie z Norton Internet Security!

IP: *.matarnia.pl / *.matarnia.pl 18.03.04, 14:34
Czy to normalne, że po instalacji Norton Internet Security strasznie zwalnia Internet Explorer? Przed instalacją NIS, zarówno IE jak i Opera chodziły na podobnym poziomie. Strony otwierały się w kilka, kilkanaście sekund. Teraz w Operze jest podobnie, może trochę wolniej. Ale w IE jest strasznie! Nieraz przez kilka minut strona się nie otwiera. Czy można to jakoś zmienić? A może są jakieś inne rzeczy, na które warto zwrócić uwagę przy konfiguracji Norton Internet Security? Mam stałe łącze, a system Windows XP.
Obserwuj wątek
    • Gość: młody Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.chello.pl 18.03.04, 20:34
      Też mam Norton Internet Security, ale u mnie nie ma problemu z otwieraniem
      stron. Korzystam tylko z IE. Też mam stałe łącze i Windows XP. Może problem
      tkwi gdzie indziej?
    • Gość: Artur Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.matarnia.pl / *.matarnia.pl 18.03.04, 20:46
      Kolega z sąsiedniego bloku mówił mi, że takie totalne zwolnienie przeglądarki u niego też występuje i mówił to tak, jakby to było zupełnie normalne. Twierdził, że na czas przeglądania stron po prostu wyłącza Nortona.
      Tylko po co go instalować, jeżeli na czas zagrożenia nie korzysta się z niego?
      • Gość: aas Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 01:05
        Koledzy pisalismy juz o tym .
        Norton jest tak duzy ze zwalnia kompa i na dodatek jest nieskuteczny.
        Wywalcie go,zajmuje bardzo duzo miejsca a w sumie jest przereklamowany.
        Moi wszyscy koledzy maja AV Guard/darmowy/i sa zachwyceni.
        Wszystko chodzi normalnie i bez zadnych zwolnien.
        Wystarczy raz na 2 tygodnie Update.
        Super sprawa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: artur 2 Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: 158.75.47.* 19.03.04, 08:01
          ja to też zainstalowałem i podobne objawy a do tego nie moge go odinstalować!
    • maciejpoczta Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! 19.03.04, 10:26
      Jedną z najczęstrzych przyczyn spowalniania internetu przez nortona jest jego funkcja blokowania reklam. Wystarczy w Przeglądarce dziennika zobaczyć ile reklam zostało zablokowanych po jednym wejściu na np: gazeta.pl.
      Samego pasma NIS nie spowalnia, o czym świadczy normalnej wielkości transfer podczas ściągania czegoś z internetu. Ja u siebie blokowanie reklam wyłączyłem i nie mam żadnych problemów z NIS.
    • Gość: Artur Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 13:15
      To musi być coś z samą przeglądarką Internet Explorer! Jest ona chyba po prostu nieprzystosowana do współpracy z Norton Internet Security. Wyłączenie blokady reklam nic nie daje. Jest tak samo wolno!
      A jeśli to wina Nortona, to dlaczego nie zwalnia on pracy Opery?
      Przed instalacją Nortona, szybko mi chodziły i Internet Explorer, i Opera, a teraz tylko ta druga.
      • Gość: aas Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 13:22
        Nie panikuj i zrob co pisalem powyzej i daj sobie spokoj z Nortonem,
        Nie Ty pierwszy i ostatni masz problemy z Nortonem.
        • Gość: blazkowicz Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.autocom.pl 19.03.04, 21:40
          poprawka do nortona rozwiązuje ten problem
          ,tylko trzeba ręcznie uruchomić live update i ją zainstalować
    • Gość: Artur Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 21:43
      Nareszcie jakaś konkretna rada!
      Możesz powiedzieć o jaką poprawkę chodzi?
      • Gość: blazkowicz Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.autocom.pl 20.03.04, 08:00
        musisz skorzystać z live update ręcznie
        tzn.kliknąć na nią
        norton powinien połączyć sie z symantecem i oprócz baz wirów itd znaleźć
        poprawke do antywira (bo to on muli internet),potem trzeba ją
        zainstalować,zrestartować komputer i po kłopocie.(przynajmniej u mnie tak
        było.aha ja mam nortona 2004.Numeru tej łatki nie znam.U mnie przed
        zainstalowaniem tej poprawki także strony internetowe otwierały sie
        godzinami,teraz śmigają normalnie.Mam nadzieje że Ci to pomoże.Pozdrawiam.
    • Gość: Artur Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.04, 13:00
      Gdy uruchomiłem LiveUpdate, pokazał mi następujące poprawki:
      1.Norton AntiVirus
      2.Definicje wirusów programu Norton AntiVirus
      3.Aktualizacja zawartości funkcji Blokowanie reklam
      4.Aktualizacja zabezpieczeń programu Norton Internet Security
      5.Aktualizacja programu Norton Internet Security
      6.Aktualizacja adresów URL pakietu Norton Internet Security
      Którą z nich wybrać?
      Poprzednio coś mówiłeś o antywirusie, ale gdy go wyłączam, nic to nie daje. Powrót szybkości otwierania stron do normy następuje, gdy wyłączam Norton Internet Security.
      • Gość: blazkowicz Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.autocom.pl 20.03.04, 19:04
        zainstaluj wszystkie poprawki.Na pewno pomoże .
      • Gość: blazkowicz Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.autocom.pl 20.03.04, 19:06
        U mnie pomogło jak zainstalowałem tą poprawke do antywirusa.Ale powtarzam
        zainstaluj wszystkie
    • Gość: Artur Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.04, 21:22
      Zainstalowałem wszystkie 6 poprawek, które wymieniłem, ale nic to nie dało!
      Internet Explorer nadal chodzi bardzo wolno. To chyba coś z nim jest nie tak! Chyba nie jest przystosowany do zabezpieczeń Symanteca.
      Całe szczęście, że Opera nadal chodzi normalnie. Sam system działa chyba tak samo jak przed poprawkami, czyli nic nie poprawiły, ale całe szczęście nic też nie popsuły!
      Chyba sobie z tym już dam spokój. Przywykłem do Internet Explorera, ale chyba przejdę na Operę. Nie wygląda źle. Czasem niezbyt elegancko otwierają się
      w niej obrazki. Pokazują się okienka z napisem "obrazek", a dopiero po chwili to, co powinno tam być (w IE było bardziej płynnie). Ale w kilku elementach prezentuje się chyba nawet lepiej od dzieła Microsoftu.
      Dzięki za rady!
      • Gość: aas Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.04, 21:24
        Zainstaluj sobie Mozilla 1.5 bedzie jeszcze lepiej.
    • Gość: Artur Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.04, 21:46
      Jaką wersję? Czy coś z Fire... Czy wystarczy tylko w nazwie Mozilla 1.5?
      Na win98 miałem chyba jakąś wersję, ale chodziła nawet wolniej od IE.
      Teraz mam win xp.
      • Gość: aas Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.04, 00:38
        Przepraszam 1.6
    • Gość: Artur Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 05:23
      Początkowo zainstalowałem Mozillę 1.5 i były problemy z jej uruchamianiem (konflikt z Nortonem), ale chyba z mojej winy. Chyba przy pierwszym uruchomieniu, zamiast zezwolenia wybrałem blokadę.
      Teraz zainstalowałem Mozillę 1.6 i już zwracałem baczniejszą uwagę przy pytaniach Nortona. Wszystko działa dobrze! Jest niezła. Chyba łączy dobre cechy Internet Explorera i Opery. Parę rzeczy brakuje, ale może z czasem się do tego przyzwyczaję...
      Dzięki z rady!
    • netsec Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! 21.03.04, 10:27
      Gość portalu: Artur napisał(a):

> Czy to normalne, że po instalacji Norton Internet Security strasznie zwalnia In
      > ternet Explorer? Przed instalacją NIS, zarówno IE jak i Opera chodziły na podob
      > nym poziomie. Strony otwierały się w kilka, kilkanaście sekund. Teraz w Operze
      > jest podobnie, może trochę wolniej. Ale w IE jest strasznie! Nieraz przez kilka
      > minut strona się nie otwiera. Czy można to jakoś zmienić? A może są jakieś inn
      > e rzeczy, na które warto zwrócić uwagę przy konfiguracji Norton Internet Securi
      > ty? Mam stałe łącze, a system Windows XP.

Jeśli masz zainstalowany Norton Internet Security 2004, to powodem jest błąd w
      analizie skryptów java. Tymczasowym rozwiązaniem jest wykluczenie w
      autoprotekcji plików .js. Jest to błąd, do którego programiści Symntec przyznali
      się i opracowują poprawkę.

Net
    • Gość: Artur Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 12:33
      W Auto-Protect programu Norton AntiVirus w wykluczeniach dodałem *.js (wcześniej
      były tylko *.dbx i *.nch), ale to nic nie dało. Zresztą wyłączenie całego
      antywirusa nic nie daje. Szybkość Internet Explorera wraca mi do normy, gdy
      wyłączam Norton Internet Security. Funkcja Auto-Protect może być wtedy nadal
      włączona i jest dobrze. To chyba nie jest związane z tym, co powiedziałeś.
      • netsec Re: Pomóżcie z Norton Internet Security! 21.03.04, 13:27
        Gość portalu: Artur napisał(a):

> W Auto-Protect programu Norton AntiVirus w wykluczeniach dodałem *.js (wcześnie
        > j
        > były tylko *.dbx i *.nch), ale to nic nie dało. Zresztą wyłączenie całego
        > antywirusa nic nie daje. Szybkość Internet Explorera wraca mi do normy, gdy
        > wyłączam Norton Internet Security. Funkcja Auto-Protect może być wtedy nadal
        > włączona i jest dobrze. To chyba nie jest związane z tym, co powiedziałeś.

Przeczytaj to
        service1.symantec.com/SUPPORT/nip.nsf/735050b77b1fcece88256bc7005c3bc6/51ca78eb42704fe0c125698400324386?OpenDocument&prod=&ver=&src=sg&pcode=&svy=&csm=no
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka