Dodaj do ulubionych

Bezprzewodowy internet usługą luksusową?

IP: *.net.autocom.pl 28.03.04, 11:48
Wifi jest wszedzie drogie. Przyklady cen w europie:
Francja, Orange: 4h - karta 30 EURO
LGW, 10 funtow za godzine,
FRA, longue lufthansy, 30 min 4 EURO (vodafone) - kiedys bylo 4 3
ale sa jeszcze miejsca gdzie ciagle jest za darmo:
lotniska: wieden, dublin....
Uzywal ktos na WAW ?

Obserwuj wątek
    • Gość: Maciej Janiec Publiczne WLAN nie musi być drogie! IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 28.03.04, 12:07

W Czechach, a dokładniej w Pradze, powstała darmowa sieć WLAN Free.Net. Kilka
      osób podpięło się do DSL-a, udostępniło swoje punkty dostępowe za darmo innym i
      w ten sposób sieć rozrosła się na sporą część miasta. Może warto podobne
      inicjatywy promować w Polsce?

Pozdrawiam,

Maciej Janiec
      www.mjaniec.org
    • Gość: Lukasz W Pl wszyscy operatorzy to zlodzieje!Ceny sa IP: *.wp.mil.pl 28.03.04, 14:45
      niewspolmierne ani do zarobkow ani do nakladow jakie poczynili.I nic tego nie
      zmieni z jednego prostego powodu-LOBBY:zaden pismak, urzednik tego nie ruszy bo
      go po prostu kupia.Podobna sytuacja jest z potrzeba podniesienia cen samochodow
      w zwiazku z wejsciem do UE.NIkt tego nie nakazuje ale u nas oczywiscie ceny
      rosna,bbo my zawsze musimy wyjsc przed szereg i zawsze byc pierwsi
    • Gość: Hube Super ofeta IDEA IP: *.idea.pl 28.03.04, 15:22
      Idea miala promocje dla firm. Internet za 49zl miesiecznie + VAT. GPRS - cos
      wspanialego - interet w domu, nad morzem i w gorach, a nawet na kiblu...
      Szkopuł (jak to mawiają Szkopy) byl w tym ze trza bylo kupic laptopa HP z
      modemem GPRS na PCIMCIA za niewygorowana cene, ale jesli przejdziesz ponad to i
      pokusisz sie o taki wydatek to internecik jak znalazl za smieszne pieniadze. I
      ta kochana mobilnosc...
      • Gość: gsm Re: Super ofeta IDEA IP: 195.136.247.* 28.03.04, 20:26
        jestem ciekawy ile ci każą płacić po wygaśnięciu umowy po dwóch latach
        • Gość: Hube Re: Super ofeta IDEA IP: *.idea.pl 29.03.04, 00:33
          Nie wiem ile bede musial placic po dwoch latach, ale sadze ze za dwa lata beda
          dostepne juz takie mozliwosci bezprzewodowego korzystania z internetu, ze jesli
          nie beda chcieli wspolpracowac na rozsadnych zasadach to poprostu zmienie
          firme. (w laptopie mam 3 rozne drogi do komunikacji z netem)
      • Gość: Cc Re: Super ofeta IDEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 20:50
        Szybciutko przyjrzałem się ofercie IDEI po przeczytaniu posta powyżej. Promocja promocją, ale cała
        oferta internetu przez komórkę w IDEI to jakaś horrendalnie droga bzdura! I jak zawsze u naszych
        kochanych oszustów komórkowych: taryfy zawikłane do bólu - byle się tylko głupi klient nie połapał ILE
        naprawdę co kosztuje. Nadal tej firemce życzę jak najgorzej - barbarzyńscy wyzyskiwacze, nic inaczej!
    • Gość: DWL 520+ D-Linka Re: Bezprzewodowy internet usługą luksusową? IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 28.03.04, 19:08
      Nie chodzi z Linuksem.
    • Gość: Z Sieci języka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 20:33
      'sieci kawiarni'
      Jednej? Chyba sieci kawiarń. Trudna ta polszczyzna, co?
      • Gość: interpio 45 złotych internet Wifi powinien kosztować IP: *.olnet.com.pl / *.olnet.com.pl 28.03.04, 23:50
        za miesiąc. Ja tyle płacę www.olnet.com.pl
    • Gość: Zakulczykowany Re: Bezprzewodowy internet usługą luksusową? IP: 62.233.169.* 29.03.04, 01:37
      Polscy operatorzy GSM to jeden ch... Zdziercy tacy sami jak telepies. Trzeba
      jak najmniej korzystać z ich usług.
    • Gość: JJ Mobilny Internet ze sferii IP: *.chello.pl 29.03.04, 11:45
      Trzeba mieć kartę tylko odpowiednią i internet jak ta lala w zasięgu sieci CDMA
      Sferii. Za naprawdę małe pieniądze.
    • gandrel Re: Bezprzewodowy internet usługą luksusową? 29.03.04, 12:13
      Ciekawe jak na koszty korzystania z Hot Spotów wpłynie program IKONKA?
      Dla nie zorientowanych: program ten zakłada powstanie w bibliotekach publicznych
      w całej Polsce łącznie około 1000 jeżeli nie więcej hotspotów. Darmowych.

Do mojej biblioteki przywieźli już sprzęt :) Z niecierpliwością czekam na
      instalację.
      • Gość: wireless Re: Bezprzewodowy internet usługą luksusową? IP: *.sanarb01.mi.comcast.net 30.03.04, 16:00
        W USA jadąc samochodem przez osiedla mieszkaniowe 'łapie się' naprawdę sporo
        niezabezpieczonych domowych sieci WiFi (wireless). Ja sam w domu mogę podłączyć
        się do co najmniej trzech. Ale jest jedna różnica - łącze 1 Mb tutaj kosztuje
        20U$D...to co zrobiła TPsa z naszym krajem widać w ostatnim sondażu
        o 'uinternetowieniu' Europy - jesteśmy daleko, daleko...Wszystko w imie
        monopolu pana LeGuern i innych 'ekspertów' od CRM.
    • Gość: Piotr Re: Bezprzewodowy internet usługą luksusową? IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 03.04.04, 13:10
      W Londynie polecam siec kawiarni STARBACKS, wszedzie internet gratis
      (jezeli jest hot-spot)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka