Dodaj do ulubionych

iPad zamiast notebooka?

• delbana Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 20:51
      a ja mamnokie n900 ale to nie dla was frajerzy
    • cezner Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 23:12
      @anemusek
      iPad służy do zabawy. Służy do wygodnego przeglądania neta na kolanie, do poczytania prasy, komiksów ( do książek lepsze są czytniki na e-ink),przeglądania zdjęć, gier itd.
      Ale o to właśnie chodzi. To urządzenie służy do zabawy i rozrywki.
      To tak jak telewizor, odwtarzacz mp3 itd.
      I przede wszystkim to nie jest urządzenie, które ma zastąpić komputer.
    • ssij_suko_ssij Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 23:42
      Kupię iPada za tyle ile jest warty, czyli mniej więcej 999 PLN. Po tym, jak mi zrobią trepanację i zjem swój mózg, kupię go za 3-4 tys.
    • zonzonel Re: iPad zamiast notebooka? 19.09.10, 00:02
      mamy totalnie u-applowiony dom (laptopy, desktopy) ale nie mam iPada. Mam też 2 pecety ale szczerze mówiąc to je nie używam. Do appla ma stosunek obojętny, służy mi do pracy i do rozrywki. Jeśli będę go miał dosyć (OSX-a) to się przeżycę na Linuksa. Na razie zero wirusów (jeśli nie uznać za wirusa cyklicznie pojawiające się triumfalne artykuły że "apple nie jest taki bezpieczny").

Co do porównania iPada z netbookiem: nieporozumienie. Doradziłem znajomemu kupno eeeeeepc asusa. Jezusie, jak dobrze że nie za moje piniodzorki. Ten diwajs to po prostu szmelc, do solidności laptopa całe mile morskie. Rozpada się po roku! Moje doświadczenia z laptopami appla: to czołgi. A w laptopie dla mnie b. ważna jest fizyczna solidność.

iPad mnie nie pociąga z powodu takiego że jest to system z założenia zamknięty, pachnie to monopolem bardziej niż Microsoft. Jak się pojawi jakiś dojrzały tablet to kupie. Na razie to zabawka, może i fajna, ale zabawka. Tak że sobie dalej będę kupować makbooki a dzieciom lego.
    • zumber Re: iPad zamiast notebooka? 19.09.10, 00:05
      Wydaje mi się, że idea tabletu jako prawiekomputera jest do bani. Ale żeby się przekonać właśnie sprowadzam sobie Chin takie 7-calowe cacko. Cale 300 zł, nie majątek. Zobaczymy co to warte...
    • xp17 Re: iPad zamiast notebooka? 19.09.10, 02:11
      Kiedys bylo disco polo, teraz apple polo
      Poczekajcie do goscia po napisach(bedzie ciezko).
      www.youtube.com/watch?v=2A2k0oiJZ54
    • grzes07 Re: iPad zamiast notebooka? 19.09.10, 09:19
      a co mnie intersuje belkot pseudoznaFcow w osobie prezesa i raportu banku, te gadzety sa dobre dla malpiatek (malolaty i dzieciarnia) kazdy ma swoj rozum ale obecnemu pokoleniu ktore wyroslo na wszechobecnej reklamie widocznie im brak..
    • cezner Re: iPad zamiast notebooka? 19.09.10, 12:01
      @zumber
      To 7-calowe cacko opisali na Spider's Web. Cena w zupełności odpowiada jakości.
      • zumber Re: iPad zamiast notebooka? 20.09.10, 21:13
        to chyba dobrze;) gorzej jakbym płacąc 300 zł przepłacał o stówę;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka