Dodaj do ulubionych

Drogi Santa, przynieś mi iPada

22.12.10, 15:27
Czyli ten "sprzet dla zamoznych profesjonalistow" od sraple to zwyczajna zabawka dla dzieci, tak?

I co w tym nowego? Kazdy szanujacy sie antyfan sraple doskonale wie o tym ze to towar marzen wylacznie dla gimnazjalistow...
Obserwuj wątek
    • nathan_brazil Re: Drogi Santa, przynieś mi iPada 22.12.10, 18:32
      Rany, nie mają już o czym? Ale głupi ci Amerykanie.
    • sselrats Re: Drogi Santa, przynieś mi iPada 22.12.10, 19:05
      A gdzie w klasyfikacji jest polski oscypek?
    • larwa_jak_kuleczka Re: Drogi Santa, przynieś mi iPada 22.12.10, 19:06
      To taka "subtelna" podpowiedź dla polskich rodziców, prawda?
      Proponuję powtórzyć na łamach wyniki "badań" w sezonie komunii :)
      Zresztą Epul już o to sam zadba :)))
    • wyjepka Re: Drogi Santa, przynieś mi iPada 23.12.10, 00:29
      Zgodnie z amerykańskim danymi statystycznymi w skrajnej nędzy żyje 35.5 milionów ludzi w tym 12.9 milionów dzieci.
      Dobrze jest wiedzieć, jakie marzenia mają dzieci amerykańskiej klasy posiadającej.
    • kirk11811 Re: Drogi Santa, przynieś mi iPada 23.12.10, 02:19
      Z tego wynika, że jest w USA około 280 milionów ludzi, którzy nie żyją w skrajnej nędzy. A tak poza tym to poziom nędzy używany do tych zestawień to około 20 tysiecy dolarów rocznie (zależy od wielkości rodziny):

aspe.hhs.gov/poverty/09poverty.shtml

Łatwo z tym nie jest ale można wyżyć, zwłaszcza, że oni dostają całą masę pomocy rządowej.

Ogólnie to te statystyki w różnych grupach społecznych w USA nie będą się zbyt wiele różnić wbrew temu co sądzą mędrcy eurokomuny tj. w/w wyjepka.

• mc.kaczor Re: Drogi Santa, przynieś mi iPada 23.12.10, 02:46
      tylko niech mi ktos wytłumaczy do czego służy ipad!
      Albo jestem bardzo ograniczony albo nie moge znaleźć do niego zastosowania.
      Jako telefon?
      a może jako zaawansowany komputer?
      to choćby konsola do gier?
      ebook?
      przenośny sprzęt multimedialny?
      TELEWIZOR?
      Za słaby zeby zastapić komputer, za duzy zeby zastąpić telefon, za mały zeby był telewizorem czyli jest to nieporęczny odtwarzacz mp3 z funkcja łączenia się z internetem :D i dotykowym ekranem
    • silling Re: Drogi Santa, przynieś mi iPada 23.12.10, 04:06
      kirk sorry chlopie ale mieszkales ostatnio w USA,
      sprobuj przezyc za 20 tys na rok,
      nawet dzieciaki zaraz po szkole, ktore mieszkaja jeszcze z rodzicami w basemencie robia 30 - 40 tys...
    • californian1 Re: Drogi Santa, przynieś mi iPada 23.12.10, 08:51
      Do silling

A ty mieszkales/mieszkasz w USA/ Jesli tak to albo bzdury pisze albo celowo mijasz sie z prawda. Dzieciaki zaraz po szkole dostaja 30-40 tys na rok? Za duzo fimow z Hollywood ogladasz. Jest to mozliwe albo przy super okolocznosciach albo po ew. studiach ( i rowniez zbiegu okolicznosci i szczescia). Dzieciaki po szkole moga liczy na 9 - 12 $ na godzine max. Zwl;aszcza przy tej ekonomii. To bedzie od 20 do 27 tys na rok i to pod warunkiem pracy codziennie po 8 godzin. Acha - i odlicz tak z 15-20 5 podatku od tego.
      Czy da sie przezyc za 20 tys na rok? Po pierwsze zalezy gdzie. Na Manhatanie pewnie bylo by i ciezko w Montanie, Idaho czy North Dakota da sie spokojnie, w inny stanach biednie ale sie da zwlaszcza kozystajac w wielu pomocy rzadowych (zarowno federalnych jak i stanowych i lokalnych)
    • katorakta Re: Drogi Santa, przynieś mi iPada 23.12.10, 09:47
      Bo amerykańskie dzieci nie mają już mózgów, zostały wyprane przez kapitalistycznych faszystów lepiej, niż polskie przez kościół... Teraz tylko konsumować, konsumować, nie jest istotne czy gó... czy nie, ważne że trendi...
    • sselrats Re: Drogi Santa, przynieś mi iPada 23.12.10, 18:25
      Amerykanskie dzieci sa wyprane z mozgow i to dlatego amerykanskie uczelnie plasuja sie w trzeciej, czwartej swiatowej setce a polskie sa najwyzej czy jakos tak.
    • grzes07 Re: Drogi Santa, przynieś mi iPada 24.12.10, 08:44
      @silling, kirk11811

tych bogaczy? widac najlepiej w programie Jerry Springera, oj dzieci dzieci a moze juz czas odejsc od TV?, wy wszyscy ogladacie za duzo filmow made in USA ukazujacy bajkowy klimat panujacy w USA a wystarczy tylko wyjechac do Detroit i wtedy zobaczymy jak naprawde wyglada zycie w USA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka