Dodaj do ulubionych

SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 11:53
..ten facet to jest smieszny gosc,pracuje w domu kombatanta wlasciwie to on
tylko sie pokazuje zajmuje sie administracja .w kampani do rady miasta
pisal ...cyt.umiem czytac ksiazki.....Dzisiaj po wyroku mowi: dla miasta nic
takiego sie nie stalo,krew czlowieka zalewa kim ten jurczyk sie obtoczyl sami
przypadkowi ludzie ktorzy marysiowi wlezli do dup......OBRZYDLIWOSC ale
przyjdzie i na nich pora,za pazurami maja juz kupe gnojowki.ich czas sie
konczy
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI 17.12.03, 18:17
      Slowacki to podobnie jak Jurczyk szczecinski Nikodem Dyzma. Gdy wazyly sie losy
      malej sceny Teatru Wspolczesnego na deptaku Boguslawa Slowacki powiedzial, ze "
      teatrow podobnie jak hipermarketow jest zdecydowanie za duzo".

Ja tez uwazam, ze takiej jednosobowej farsy wieszczem podszytej nie nalezy
      popierac...
      • Gość: tttommm Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI IP: *.szczecin.mm.pl 17.12.03, 18:45
        nieciekawy typ, ale z tym sługusem to bym uważał, bo moim zdaniem jest raczej
        manipulujacym niz manipulowanym
        • absztyfikant Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI 17.12.03, 18:49
          Ja mysle, ze gdy wazyly sie losy Trzcinskiego, to kolega Slowacki byl bardzo
          aktywnym rozgrywajacym, o dziwo takze na tym forum.
      • Gość: Ana może nie jest najmądrzejszy...... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 15:36
        ale za to ma tytuł nieoficjalnego mistrza szczecina w lizaniu zwieraczy!na
        mistrzostwa polski podobno się wybiera...
        • Gość: Marian Pażdzioch Re: może nie jest najmądrzejszy...... IP: *.ksiazat.v.pl 03.04.04, 22:44
          Skąd ty masz takie wiadomości? czyżbyś był-a ekspertem? O kurka wodna!
    • rrado Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI 17.12.03, 18:53
      Gość portalu: olo napisał(a):

> ..ten facet to jest smieszny gosc,pracuje w domu kombatanta wlasciwie to on
      > tylko sie pokazuje zajmuje sie administracja .w kampani do rady miasta
      > pisal ...cyt.umiem czytac ksiazki.....

to koles ktory stwierdziltakze: "w szczecinie z teatrami jest jak z
      hipermarketami: jest ich za duzo". pozdrawiam rado
    • Gość: pleple Służenie się opłaca. Słowacki myśli logicznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 18:53
      Słowacji popatrzył na innego sługusa, Runowicza
      Sługus komuny, sługus Piechoty, sługus Sochańskiego, sługus wiele innych
      zarządów , Prezydentów.
      Słowacki popatrzył sobie na karierę Nikodema Dyzmy Runowicza, zapytał jaki
      dom buduje, ile wydaje syn, żona,czym jeżdzą, jaka jest wartość działki w
      Dominikowie itd itd. Zapytał też ile obecnie na banicji zarabia ten banita i
      doszedł do wniosku :
      Służenie się opłaca będę robił to samo to może również uda mi się tyle
      zaoszczędzić.
    • Gość: słowacki Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI IP: 62.233.217.* 17.12.03, 22:05
      Widzę,że panowie sobie nieźle na mnie używają i ta tym poziomie wiedzy jaką
      posiadacie możecie sobie wyrabiać "gazetowe opinie"; tym się różnimy, że ja mam
      dużo więcej informacji. Kto mnie zna, wie z kim ma do czynienia i czy jestem
      człowiekiem przypadkowym. Jak już napisałem na forum "Pomorza zachodniego" za
      ten jeden wielki ptrzekręt panowie którzy OKRADLI miasto nie zaznają spokoju i
      jestem o tym przekonany! Nie jestem też żadnym sługusem Jurczyka w tym też
      trzeba się orientować jakie są nasze wzajemne relacje.
      • anaksymenes SŁOWACKI - twój publiczny wizerunek nijak się z 17.12.03, 23:13
        jakąkolwiek wiedzą nie komponuje. Ty masz więcej informacji??? Może tak ale twój aparat poznawczy nie pozwala ci ich przeanalizować. Gdybys to potrafił to może byś zauważył że jednak JESTEŚ SŁUGUSEM MAGAZYNIERA a co więcej ON OSTATNIO PONOWNIE ULEGŁ WĄTPLIWEMU UROKOWI SLD. SŁOWACKI ty miej trochę wstydu i zajmij się czymś pożytecznym w miejscu pracy A NIE W POLITYCE. I schudnij bo sie ostatnio w obiektywie sie nie mieścisz
        • Gość: olo Re: SŁOWACKI - twój publiczny wizerunek nijak się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 20:35
          Panie slowacki to ja proponuje tak w sylwestrowa noc razem ze swoim szefem
          marianem zlozcie nam mieszkancom szczecina zyczenia noworoczne na zywo,wtedy
          zobaczycie jakie macie poparcie u nas.i ze swojej kasy plac te kary bo na mnie
          to nie licz guzik wam dam.szubrawcy.
          olo
          • Gość: up Re: SŁOWACKI - twój publiczny wizerunek nijak się IP: 62.233.173.* 05.01.04, 04:17
            up
          • Gość: Marian Pażdzioch Re: SŁOWACKI - twój publiczny wizerunek nijak się IP: *.ksiazat.v.pl 03.04.04, 22:57
            Olo przecie ty nie jesteś, my mieszkańcy Szczecina Jesteś Olo, tylko Olo. Więc
            nie napinaj muskuł. Kurka wodna!
        • Gość: Marian Pażdzioch Re: SŁOWACKI - twój publiczny wizerunek nijak się IP: *.ksiazat.v.pl 03.04.04, 22:50
          anaksymedes Ty mie odrobinę, choć odrobine oleju, kurka wodna!
      • Gość: obserwator Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 06:45
        oj, julek ,julek nie badź teraz taka wielka głowa, to że konczysz studia
        zaoczne na WSM nie jest jeszcze gwarancja uzyskania zdolności do sprawowania
        tzw. "władzy". Jesteś SŁUGUSEM Mariana bo razem z Durskim w jego obecności nogi
        robia wam się miękkie jak wata i w majtkach też prawie mokro. Marian to wasz
        guru bez którego byście nic nie znaczyli. Wielokrotnie widziałem jak w jego
        obecności na jedno jego skinienie powieką zmienialiście zdanie na całkowicie
        odmienne. A tak przy okazji podzieliliście po równo kase za uchwałe w sprawie
        kasyn. To jak Durski razem z Marianem rozegrali ten dil na sesji budzi we mnie
        podziw. Wieczorek nawet taki sprawnyu nie był, ale on miał trudniej bo wtedy
        rada miała "lepszych" radnych i trudno było wszystkim dogodzić. Teraz radni to
        przysłowiowe dupki bez kręgoslupa a i opozycja jest cienka.
        PS
        A twoja wiedza i informacje też są powierzchowne a to zbyt mało do subtelnych
        intryg władzy, choć nie powiem należysz do średniaków w radzie, ostatnim nie
        jesteś.
        • Gość: myslacy Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI IP: *.atlsfl.adelphia.net 16.01.04, 01:54
          Ludzie co sie dzieje na tym forum ???? przeciez to zwyczjna gazetka scienna
          radnych obecnych i bylych, dlaczego GW to toleruje ???
          • Gość: Marian Pażdzioch Re: SLUGUS ! IP: *.ksiazat.v.pl 03.04.04, 23:00
            Przecież to wymiana myśli! Nie zauważyłeś, kurka wodna!
    • Gość: cxi Jurczykowe srebrniki IP: *.arian.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 06:38
      Dzięki tekstowi w "Rzeczpospolitej" z dnia 14 listopada 2002 r. (nr 265),
      przytaczającemu wyrok SN z dnia 2 października 2002 r. w sprawie Mariana
      Jurczyka – teraz cały kraj wie o tym, że Szczecin ma Prezydenta, który w dniu
      22 czerwca 1977 r. podpisał zobowiązanie do współpracy z SB, uzyskał
      pseudonim "NAWIEDZONY", spotykał się wielokrotnie z prowadzącym go oficerem,
      własnoręcznie sporządził kilka raportów, które przekazał SB, złożył szereg
      sprawozdań ustnych i przyjął za pokwitowaniem 1000 zł.

Przytoczone w tym wyroku fragmenty informacji przekazywanych
      przez "Nawiedzonego" Mariana Jurczyka odpowiadają rzeczywiście poziomowi
      fabrycznego magazyniera.

Ludzie jednak nie czytają prasy (gazet), zaś "Nawiedzony" miał niewątpliwie
      obecnie szczęście z uwagi na publikacje wyroku już po wyborach.

Na ten temat pisał także bardzo konkretnie "Głos Szczeciński" z dnia 11
      października 2002 r., jak też wypowiadał się w "Rzeczpospolitej" z dnia 23
      października 2002 r. (nr 248) rzecznik interesu publicznego, którego nie
      darzę sympatią, ale którego twierdzeniom w oparciu o akta sprawy nie można
      zaprzeczyć.

Tak czy owak - społeczność szczecińska dała władzę człowiekowi mówiącemu o
      uczciwości i o tym, że nie dał się sprzedać, a który nigdy nie przyznał w
      Szczecinie, że w tym mieście podpisał zobowiązanie, był "Nawiedzonym",
      przekazywał SB sprawozdania i informacje oraz przyjął owe 1000 zł. Jestem
      ciekaw, co z tymi pieniędzmi wówczas zrobił, skoro był (jest ?) takim
      uczciwym i nie dał się sprzedać.

Czy po 26 latach od tego wydarzenia nadszedł wreszcie czas na uczciwość ?

Czy faktycznie Marian Jurczyk postępując w sposób ustalony w jego sprawie
      lustracyjnej może mówić, że nie dał się sprzedać ?

Czy nie jest wstyd tym, którzy nie poszli do wyborów, umożliwiając taki a nie
      inny wybór na najważniejszy urząd miejski, jak też tym, którzy głosowali na
      taką osobę ?

Czy Szczecinianie zasługują na to, by władzę w mieście
      sprawował "Nawiedzony" ?

Na głosy krytyczne pod swoim adresem uprzejmie zachęcam do lektury nr
      265 "Rzeczpospolitej", także w internecie, pod adresem:

www.rzeczpospolita.pl/prawo

Zdaję sobie sprawy z tego, że ludzie nie kupują i nie czytają prasy, z
      różnych zresztą przyczyn. Internetowe opinie nie opierają się na faktach. Ja
      opieram się tymczasem na doniesieniach prasowych, opartych na aktach spraw
      sądowych Mariana Jurczyka, zaś dysponując dostępem do internetu wskazuję
      możliwość bezpośredniego zapoznania się z tymi faktami, na które wskazuje
      wyrok Sądu Najwyższego.

Jestem też ciekaw, czy tutaj - w Szczecinie - Marian Jurczyk kiedykolwiek
      przeprosi wyborców za zatajenie tego, do czego przyznał się na warszawskiej
      sali sądowej.

Dla mnie ewentualne przeprosiny są już jednak bez żadnego znaczenia. Marian
      Jurczyk - "NAWIEDZONY" nie był bowiem moim wyborczym typem.

• Gość: obserwator Re: Jurczykowe srebrniki IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 06:47
        popieram i też tak uważam
        • donald13 Re: Jurczykowe srebrniki 07.01.04, 20:56
          mało kto wie że legenda o zabójstwie syna mariana to też lipa, w tamtych
          czasach nie było amfy ale był klej budapren i to jest powód samobójstwa,
          przykre ale prawdziwe. Najgorsze jest to że marian na potrzeby legendy dorobił
          ideologię pewnych zdarzeń, pełny hipokryta.
          • piotr33k2 Re: Jurczykowe srebrniki 07.01.04, 22:10
            to była tragedia dla jurczyka i trzeba mu wspólczuć, ale prawdopodobnie nie
            miało to nic wspólnego z jego działalnością opozycyjną ,był to dramat rodzinny
            i jeżeli jurczyk świadomie dorobił do tego ideologie to świadczy to tylko jak
            najgorzej o nim .mimo wszystko trochę żal mi tego człowieka po co na siłe pcha
            się na świecznik jak się na tym kompletnie nie zna ,hamuje rozwój szczecina
            przy okazji niszcząc siebie i swoją legende nawet jak była ona wątpliwa
            moralnie.
            • Gość: abc Re: Jurczykowe srebrniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 13:18
              julek podobno zmieniasz samochód na nowszy, to prawda?
          • Gość: Marian Pażdzioch Re: Jurczykowe srebrniki IP: *.ksiazat.v.pl 03.04.04, 23:26
            Jesteś donald, to tłumaczy wszystko!
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: Jurczykowe srebrniki IP: *.ksiazat.v.pl 03.04.04, 23:24
        Ty to jesteś dedektyw!
        Nikt by na to nie wpadł!
        Wytłumacz mi tylko, dlaczego tak długo siedział w pierdlu, kiedy wszyscy byli
        już na wolności, W nagrodę? Czy po prostu facet lubił siedziec. Kurka wodna
        I jeszcze jedno. Wg. Ciebie powinien przeprosić wszystkich " Przepraszam że
        tak długo siedziałem. Jest tu sens?
    • donald13 Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI 15.01.04, 19:46
      juliusz brakuje nam ciebie na forum odezwij sie,please. Co ciągle komputer
      zamkniety w pakamerze?
      • Gość: stasiek Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 22:02
        nie zamknięty w pakamerze komputer, tylko zlikwidowane łącze; było podejrzenie
        że to julek słowacki wyprowadza tajne wiadomości przez łącze stale do sieci,
        szczególnie na forum Gazety?
        • absztyfikant Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI 16.01.04, 13:45
          Czyzby ten nie tak dawny glupawy spam atakujacy wsciekle Trzcinskiego, a
          jednoczesnie wychwalajacy Slowackiego byl autorstwa pana radnego ?

Zapamietalem jeden fragmencik "Jurczyk sie powinien czesciej sluchac Slowackiego".

Fajne, nie ?
    • Gość: anty Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI IP: *.aster.pl 03.04.04, 20:35
      Ale fajny watek!!!
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI IP: *.ksiazat.v.pl 03.04.04, 22:15
        Super!!! elegancko, pieknie, pieknie. wspaniały wątek. Dalej, dalej! rodacy
        wyzwiska powiedziałbym literackie, no może puł-literackie. To jest to! co
        umiemy najlepiej. Huzia na Józia ( o! prezepraszam na Juliusza). Co będzie to
        będzie! W- rrrrr!!! uuhhhhh.
        • Gość: anty Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI IP: 83.168.96.* 09.08.04, 21:02
          czy radny slowacki nadal pracuje jako szef kombatantow ?
          • albert_c Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI 10.08.04, 11:53
            Gość portalu: anty napisał(a):

> czy radny slowacki nadal pracuje jako szef kombatantow ?

* raczej tak bo by glosno o tym bylo jak wylatuje...i forum by sie cieszylo...
        • Gość: Śnięty Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.04, 00:36
          Pazdzioch, ty raczej nie zrozumiesz dlaczego twój kolega Juliusz jest
          nędznikiem choć ma na koncie dużo pieniędzy.
          • Gość: Marian Pażdzioch Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI IP: *.ksiazat.v.pl 15.08.04, 22:52
            co ty powiesz? nie wiedziałem że pan słowacki jest moim kolegą, zresztą on też
            nie wie, ze ja jestem jego. na pewno śmieje się z tego tak samo jak ja.
            nie chciałbym cię o nic podejrzewać, ale co takiego nędznego zrobił ci ten
            człowiek? także, skąd znasz stan jego konta, mądralo?
            pozdrawiam serdecznie!mp.
        • Gość: mim Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.08.04, 22:59
          Cycu pół a nie puł . Zapisz się i skończ jakieś kursy z języka polskiego.
          Kompromitacja. Ja serdecznie nie pozdrawiam.
    • absztyfikant śp. Jacek Kaczmarski był rzekł 09.08.04, 21:52
      Mój śmiech histerii i pogardy
      Do waszych uszu nie dociera.
      To On jest dzielny, mądry, twardy -
      Ja tylko - wariat, degenerat.
      On jest sól ziemi i kość z kości,
      Nosiciel nieobjętych dążeń...
      A ja - w monoklu śmieć ludzkości,
      Zdeklasowany, chory książę.

Więc śmiech piskliwy we mnie wzbiera
      Na widok pychy i charyzmy -
      Na waszą miarę to kariera!
      Kariera Nikodema Dyzmy!

W pas się kłaniają ministrowie
      U stóp byłego fordansera;
      Wyrokiem jest - cokolwiek powie,
      Nikim jest - kogo sponiewiera.
      Kocha go moja piękna siostra,
      Wszyscy się boją go lokaje,
      Nie widać więc, gdy budzi postrach -
      Czego i gdzie mu nie dostaje.

Odrzucił tych, po których wspiął się,
      Lecz sami sobie winni teraz,
      Gdy w swoim wszechwiedzącym dąsie
      Mało pozycji mu - premiera!
      Rzecznicy salonowej tłuszczy
      Unoszą brwi - to wielki człowiek!
      Ja krzyczę - Cham to! Cham griaduszczij!
      - Lecz przecież mam nierówno w głowie.

Nikodem! Mąż opacznościowy!
      Bez wad charakter, bez rozterek!
      Oto Polaka portret nowy!
      Tylko mu w ręce dać siekierę!
      Lecz zmilczę. Ma nade mną władzę
      I zapowiedział mi to w porę,
      Że jeśli go w czymkolwiek zdradzę
      Natychmiast wyśle mnie do Tworek!

Więc śmiech płaczliwy we mnie wzbiera
      Na widok pychy i charyzmy -
      Na waszą miarę to kariera!
      Kariera Nikodema Dyzmy!

Jacek Kaczmarski
      12.10.1990
    • Gość: Antywars Re: SLUGUS JURCZYKA SLOWACKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 15:51

To wielki nietakt,że nie pada w wypowiedziach nazwisko 3 muszkietera

radnego B.Trzosa....legendy szczecińskiego Warsu i jednej z podpór Mariana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka