Dodaj do ulubionych

Blupill ostro odpowiada operatorom

25.03.11, 13:25
Ech, po co to wszystko, jak za 28 zł + VAT można gadać przez komórkę przez 31 dni bez przerwy.
Obserwuj wątek
    • wielkomiejskii Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 25.03.11, 13:56
      niby masz rację, sporo osób z terenów delikatnie mówiąc niezurbanizowanych daje radę za 5zł na rok (Fresh), ale u nas w mieście rachunki 200-300zł to średnia, a są wyjątki co po kilka-kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie płacą, i dla nich Blupill to może być niezła gratka, w przeciwieństwie dla telekomów...
    • info0 Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 25.03.11, 14:27
      Skorzystałem z tego "rzekomego" projektu. Zrobiłem optymalizację dla siebię i dla rodziny i wyszło mi, że to co mamy obecnie, jest dla nas najkorzystniejsze.

Więc 0 oszczędności za to kupa śmieci zabawy z Javą. Ten projekt jest ok, ale mocno może wurzyć częste wieszanie się programu :).
    • bogpan Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 25.03.11, 14:45
      To jest problem tego, że ludzie płacą za usługi, z których nie korzystają i właśnie z tego firmy ciągną najwięcej pieniędzy.
    • naprawdetrzezwy Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 25.03.11, 15:18
      Ale wciąż, mimo ataku bandy prawników, trzeba być skończonym kretynem, by podawać komuś swoje hasło...
    • gandalf38 Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 25.03.11, 15:44
      też wydaje mi się, że udostępnianie kodu abonenckiego to nie jest najmądrzejsze rozwiązanie. Więc w tym przypadku rozumiem postępowanie Orange.
    • jaro7474 Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 25.03.11, 15:54
      sprawdziłem
      aktualnie mam play za 45zl
      a to samo mógłbym mieć gdzie indziej za 43 !!! cóż za oszczędność!!
      Mogę tez przejść do Orange i płacić 55zl !! - i oto właśnie im chodzi.
      A kolejny mój krok to zmiana hasła do konta użytkownika.
    • mporo Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 25.03.11, 16:02
      W regulaminie firma stosuje klauzule niedozwolone. W szcególności w postanowieniach końcowych.
    • cinsson Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 25.03.11, 16:10
      Orange sie boi bo ma jedno z wyższych stawek :D tak jak plus a o TP to juz w ogole szkoda gadac :D
    • hang777 Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 25.03.11, 18:05
      z tego co wiem blupill nie pobiera w ogole kodu abonenta, bo to aplikacja ktora sie ma na swoim dysku (java) i tylko lokalnie czyta historie polaczen, a optymalizacja odbywa sie na anonimowych danych - skoro UKE jest po stronie Blupilla to chyba jasne jest kto kogo laduje w dupe :) czytaj operatorzy nas :) blupill rox! moje ostatnie rachunki w orange 500-700zł - blupill pokazal mi bardzo specyficzna konfiguracje abonamentu w play - lacznie 119zł ;| tylko czekam na koniec umowy i sie wynosze z orange. Swoja droga wiekszosci znajomych pokazuje Playa - bo play chyba teraz jest po prostu najlepszy... wiec ten caly blupill to taki troche matematyczny dowod na to, ze trzeba zmienic na playa ;] ciekawe czy sam play za tym nie stoi :P
    • sthoss Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 25.03.11, 21:22
      Problem z Play'em jest taki ze wszyscy dzwoniacy spoza Play do ciebie placa wiecej. Niby to nie jest twoja broszka ale mimo wszystko to nie jest do konca w porzadku.
    • luke82pl Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 25.03.11, 22:33
      Dla mnie to sprawa taka jak Snip i Allegro. To, że Snip strzela z mojego konta na Allegro z użyciem mojego hasła, nie znaczy, że owe hasło jest narażone. Za strzały Snipa odpowiadam ja. Zresztą, co takiego strasznego znajduje się na tych kontach abonenckich, co może być narażone. MOJE prywatne dane oraz historia MOICH połączeń i w zasadzie nic więcej. Znając kod, nie można dzwonić i generować kosztów. Orandżu się boi...
    • kolejny_raban_z_zagety Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 25.03.11, 22:44
      Ostatnio znów zadzwoniła do mnie z zastrzeżonego jakaś niuńka. Byłem (znów) dość zajęty, zanim dostrzegłem błąd, odebrałem. Słysze stary greps: "Nazywam się Taka Siaka, dzwonię z sieci Orange, czy rozmawiam z osobą odpowiedzialną za telefony". Moja odpowiedź jak zwykle: "tak i nie jestem zainteresowany żadnymi propozycjami". W odpowiedzi słyszę: "TROCHĘ KULTURY, JA TU DO PANA DZWONIE I NIE BĘDĘ WYSŁUCHIWAŁA TAKICH CHAMSKICH ODPOWIEDZI!". I tak dalej.
      Nie wiem, czy to jest nowa strategia Orange, ale nie przytoczę tu ze względu na moderację mojej reakcji, którą poprzedziłem słowami: "skoro dzwoni pani z zastrzeżonego numeru i nawet nie pyta, czy mam czas z panią rozmawiać, to teraz nastąpi absolutnie niezapomniana lekcja kultury:...". Reszta jest niecytowalna.
      PS. To chyba JEST nowa strategia, to już drugi taki numer z "kulturą" w telefonie od nich.
    • dzika_monika Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 25.03.11, 22:58
      a tam ja w Erze płaciłam ok 250-300 zł z netem i usługami obniżającymi rachunki - teraz w palayu płacę 120 - więcej GB netu i darmowe do play i na stacjonarne obniżyłam bez wspomagania :)
    • luki1945 Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 26.03.11, 13:27
      Tak naprawde średnio inteligentny człowiek jest w stanie przesiac te wszystkie oferty i wybrać najodpowiedniejszą.
      Ale popieram inicjatywe. na pohybel wielkim firmom ;)

wokolzycia.blox.pl/2011/03/Facebook-zmienia-swiat.html
    • youri Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 26.03.11, 21:49
      tego typu systemy optymalizacyjne są stare jak świat. nowość to to może i była na początku lat 2000. znam parę takich funkcjonujących w różnych korporacjach. nie do końća rozumiem czemu akurat ten jest tak nagłaśniany
    • badteddybear Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 28.03.11, 08:51
      kolejny_raban_z_zagety "skoro dzwoni pani z zastrzeżonego numeru i nawet nie pyta, czy mam czas z panią rozmawiać, to teraz nastąpi absolutnie niezapomniana lekcja kultury:...". Reszta jest niecytowalna.

Brawo! Pięknie powiedziane, tak trzymać!
    • solemnis123 Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 02.04.11, 00:42
      Ale gdzie jest podawanie hasła osobom trzecim ja się pytam?! Hasło podajesz aplikacji uruchomionej lokalnie na Twoim komputerze, codziennie podajesz nawet bardziej poufne dane Firefox'owi czy IE i nikt nie krzyczy. Reakcja telekomów (zaznaczmy - tych, które najbardziej lubą klienta wy*** w 4 litery) wcale mnie nie dziwią, po pierwsze dla nich to strata jeżeli wybierzesz tańszą taryfę, po drugie tańsza taryfa najprawdopodobniej będzie oznaczała przejście do Playa. Takie są fakty, kropka.
    • pytajniak1 Re: Blupill ostro odpowiada operatorom 13.04.11, 14:27
      Tak na prawdę, to blupill tylko zapewnia, obiecuje, zapowiada i takie tam terefere a wszystko na gębę - nikt poza nimi nie wie tak na prawde jakie dane gdzie trafiają i po co? Sciaga się jaka aplikację, która robi też nie wadomo co bo nie da się tego sprawdzić a wszystko opiera się na tym, że jeden pan powiedział, że jest fajnie. Dla mnie to smierdzi - skoro blupil jest taki nowoczesny i fajny, to dlaczego nie chcą udzielić jakichś oficjalnych gwarancji - to jak kupowanie używanego samochodu - taaak panie - nówka sztuka, bezwypadkowy, dziadek tylko do kościoła jeździł a potem się dopiero okazuje co to za cudo. mam własną głowę i umiem sobie wybrać a jeśli ktoś nie umie to faktycznie jest problem - jednak na takich niezorientowanych mogą czyhać różne pułapki - skąd mam wiedzieć, że blupil nie jest jedną z nich?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka