a.g9910 02.05.04, 22:30 Witam wszystkich. Mam pytanko dla posiadazy skanera EPSON. Otórz mam taki skaner i nie potrafię rozszyfrowa go by zeskanowac i przesłac zdjęcia np. Może ktoś ma eż coś z tej firmy i podyskutuje???????/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JP Re: Skaner EPSON...!!!? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 03.05.04, 05:24 Niemam scanera Epson ale jak powiesz jaki masz problem to sprobuje ci pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
a.g9910 Re: Skaner EPSON...!!!? 03.05.04, 16:43 chcę zskanować zdjęcie,i przesłać komuś.Niby robię to ,ale jak przesyłam ,toalbo jest tzn dochodzi czarne pole,bez zdjęcia,albo pisze błąd łączy nr np,oo800000itd,nie wiem czy żle skanuję czy,no właśnie nie wiem. Może coś żle robię ? ale nie wiem co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoj Re: Skaner EPSON...!!!? IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.04, 19:50 Oprogramowanie to nie wszystko ...... Wprowadz sterowniki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: Skaner EPSON...!!!? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 03.05.04, 21:31 Wpierw musisz ustalic czy problem zwiazany jest ze skanerem (ew.sterownikiem) czy programem za pomoca ktorego chcesz wyslac to zdjecie. Pytanie czy skanowanie zdjec i zapisywanie jego w komputerze wychodzi poprawnie? Rozumiem ze uzywasz jakiegos programu (pewnie dolaczonego do skaneru) ktory ma taka opcje, skanuj i wyslij emailem. Program ten wiec zmniejsza to zdjecie tak aby plik nie byl za duzy i korzystajac z jakiegos programu pocztowego umozliwia jego wysylke. Z tego co piszesz wydaje mi sie ze problem jest z tym dodatkowym programem obslugujacym ten skaner. Sprobuj reinstalowac ten program. Sprobuj takze zeskanowac to zdjecie do foldera i uzywajac innego programu do obrobki zdjec, otworzyc je, zmniejszyc i wyslac. Polecam InfanView. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Skaner EPSON...!!!? IP: *.visp.energis.pl 03.05.04, 21:36 W jakiej rozdzielczości skanujesz? W tym wypadku wystarczy 100-150 dpi. Może masz ustawioną jakąś "astronomiczną"? Odpowiedz Link Zgłoś