Dodaj do ulubionych

problemowy ruter ZTE ZXV10 W300

31.05.11, 23:23
Czy ktoś z Was tez ma takie kłopoty z tym sprzętem? Od kilku dni korzystam z neostrady, w zasadzie to trudno korzystaniem nazwać. Modem dostarczony przez kuriera okazał sie uszkodzony, tak stwierdził technik z tp. Wymieniłam na nowy i dalej problem. Po wyłączeniu kompa i modemu (wyłączam to z prądu)ruter zapomina hasła i loginu i tak za kazdym razem trzeba ponownie konfigurować. Na dodatek na drugim laptopie wyświetla sie ze jest dostepne połączenie z tym ruterem,ale połączyc sie nie da,po wpisaniu hasła odrzuca.Czyżbym natrafiła na kolejny uszkodzony? Czy do tego żeby korzystac z drugiego laptopa potrzebne sa jakieś ustawienia?
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: problemowy ruter ZTE ZXV10 W300 IP: *.tpnet.pl 01.06.11, 10:40
      Konfigurujesz przez dołączony program czy przez przeglądarkę?

Tutaj www.laart.eu/pc_serwis/neostrada-ztew300-konfiguracja.htm jest konfiguracja przez przeglądarkę. Jeśli masz swój login i hasło, pomiń pkt 7.
    • nuova Re: problemowy ruter ZTE ZXV10 W300 01.06.11, 10:40
      Tu masz coś o awaryjności tegoż. Może pomoże.
      • Gość: enea5 Re: problemowy ruter ZTE ZXV10 W300 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 18:22
        Próbowałam robić to przez przeglądarkę,dalej to samo.Nie zapamiętuje ustawień.Jeszcze jedno pytanie dla pewności.Jeśli chcę uruchomić internet na drugim laptopie,to czy wpisuję jako hasło kod z pudełka wlan security?
    • Gość: posiadacz zte Re: problemowy ruter ZTE ZXV10 W300 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 20:19
      enea5 napisała:

> Po wyłączeniu kompa i modemu (wyłączam to z prądu)ruter zapomina
      > hasła i loginu i tak za kazdym razem trzeba ponownie konfigurować.

Problemem może być w tym, że u Ciebie w przeglądarce masz włączone zachowywanie haseł. Spróbuj to wyłączyć, lub lepiej, znaleźć ustawienie by dla tej witryny (routera 192.168.1.1) ta funkcja była wyłączona. U mnie ten router chodzi zupełnie bezproblemowo (odpukać) niecały rok.

> Czy do tego żeby korzystac z drugiego laptopa potrzebne sa jakieś ustawi
      > enia?

Można podłączyć komputerów ile się chce. Ale konfigurację routera najlepiej robić z komputera podłączonego kablem nie przez wifi (bezpieczeństwo).
    • Gość: gosc Re: problemowy ruter ZTE ZXV10 W300 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 16:24
      mam to samo
      • Gość: greg Re: problemowy ruter ZTE ZXV10 W300 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 16:25
        mam już dosyc tej neostrady i tego rutera....rozwiązuje umowe...dwa tygodnie i ciągle wisze na tel z pomocą techniczną...mam ich gdzies
    • Gość: Winter Re: problemowy ruter ZTE ZXV10 W300 IP: 190.120.228.* 31.05.12, 15:38
      Film Street Dance 2 (2012) jest super! Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka