Gość: anasz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 11:38 Co lepsze? chcę mieć stałe łącze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miki Re: aster czy neostrada/ IP: *.crowley.pl 25.05.04, 05:24 mam astera i bardzo sobie chwale:) i co najwazniejsze, nie pracuje w asterze, hihihi. za 200 zl, razem z kablowka mam przyjemny transfer pozwalajacy na sciagniecie filmu w dwie godzinki:) jesli masz taki wybor aster/neostrada to bierz astera. tepsa zawsze bedzie tepsa...... czyli znakomita firma majaca w nosie klijentow:(. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
regolit Re: aster czy neostrada/ 25.05.04, 22:31 ASTER JEST OK!!! W ciagu 2 lat moze 3 razy nie dzialal mi internet z powodu operatora. ale film sciagniety w 2 godziny???? to niemożliwe! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mezard Re: aster czy neostrada/ 26.05.04, 00:03 "film sciagniety w 2 godziny???? to niemożliwe!" Przez Torrenta i z megowym laczem? Jak najbardziej mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: aster czy neostrada/ IP: *.crowley.pl 26.05.04, 14:15 film w dwie godziny, niemozliwe?? alez oczywiscie ze mozliwe.. prosta matematyka, jesli sciagam 150 kilo bajtow na sekunde, to w ciagu 10 sekund sciagam 1,5 mega bajta. to w ciagu minuty 9 mega, to w ciagu godziny 9 razy 60 = 540 mega bajtow, to wciagu dwoch godzin 1080 mega, czyli ponad 1 giga.( a jak wiemy doskonale, divix zrobiony na jednej plycie ma okolo 700 mega) hmmm, a wiec faktycznie, niemozliwe.. bo w ten sposob film mozna sciagnac w czasie krotszym niz 2 godziny:) aster rulez. i nie ma limitu miesiecznego:) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejpoczta Re: aster czy neostrada/ 27.05.04, 14:27 To znaczy, że masz w Aster łącze minimum 1.2Mb\s? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: aster czy neostrada/ IP: *.crowley.pl 27.05.04, 15:12 no wlasnie, wszyscy zawsze operuja na bitach... a z bitami jest roznie, aster ma akurat w tym wzgledzie bardzo ciekawa polityke:) przewaznie wszyscy dziela bity przez 8 i wtedy jest wynik w bajtach. a aster bity dzieli przez 2, tzn, majac w asterze 300 kilo bitow, de facto mam 150 kilo bajtow..... alez ja lubie ta firme:) miedzy innymi za to ze w nocy mam 2 razy szybciej, a czasem to juz calkiem odkrecaja w nocy lacze.. moj rekord, o 3 nad ranem film w 8 minut... dochodzilo chwilami do 3 mega bajtow na sekude:) i jak tu astera nie lubic... az sam jestem w szoku:) Odpowiedz Link Zgłoś
mezard Re: aster czy neostrada/ 27.05.04, 20:59 "aster ma akurat w tym wzgledzie bardzo ciekawa polityke:) przewaznie wszyscy dziela bity przez 8 i wtedy jest wynik w bajtach. a aster bity dzieli przez 2, tzn, majac w asterze 300 kilo bitow, de facto mam 150 kilo bajtow...." Ze niby jak? Aster dzieli przez 2? Co ty pleciesz... "Najslabsza" opcja to 768 kilobitów, czyli 96 kilobajtow..realnie idzie 92... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejpoczta Re: aster czy neostrada/ 28.05.04, 11:21 Gość portalu: miki napisał(a): > no wlasnie, wszyscy zawsze operuja na bitach... a z bitami jest roznie, aster > ma akurat w tym wzgledzie bardzo ciekawa polityke:) przewaznie wszyscy dziela > bity przez 8 i wtedy jest wynik w bajtach. a aster bity dzieli przez 2, tzn, > majac w asterze 300 kilo bitow, de facto mam 150 kilo bajtow..... alez ja lubie > > ta firme:) miedzy innymi za to ze w nocy mam 2 razy szybciej, a czasem to juz > calkiem odkrecaja w nocy lacze.. moj rekord, o 3 nad ranem film w 8 minut... > dochodzilo chwilami do 3 mega bajtow na sekude:) i jak tu astera nie lubic... > az sam jestem w szoku:) Ja też jestem w szoku! To znaczy, że nad ranem Aster mnoży bity przez 10? Co Ty wypisujesz człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: aster czy neostrada/ IP: *.crowley.pl 28.05.04, 13:56 okej, widocznie sie nie znam. tylko prosze wszystkich specjalistow o wyjasnienie tej sytuacji.... korzystam z pakietu atera twoj swiat, 384kb/s! waszym zdaniem powinienem sciagac z predkoscia do 48 kB/s... tylko, na Boga, czemu jestem w stanie sciagnac film w niecale dwie godziny????????????????? pytanie jest takie: czy mam farta, i aster faktycznie daje mi znacznie szybsze lacze niz to za ktore place?? czy moze wszyscy w asterze majac takie lacze jak ja sa w stanie sciagnac film w niecale dwie godziny??. prosty przyklad, mam tu, na gazecie konto pocztowe. ktos mi na nie wysyla mp3, i ja sobie to mp3 zasysam na kompa... i podczas tego zapisywania z poczty gazetowej na dysk, wyswietla predkosc wlasnie 150 kilo bajtow!! i cala opercja trwa chwile. wiec jak to wszystko jest mozliwe??? nic juz nie wiem:( pozdro. a moze po prostu ciezko jest uwierzyc ze aster rulez.... hihi. i powaga, poza tym ze place tej firmie rachunki, nic z nimi nie mam wspolnego:) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejpoczta Re: aster czy neostrada/ 28.05.04, 15:08 Nie wiem na jakiej zasadzie transfer dochodzi u Ciebie momentami do 150kB/s. Może w umowie masz zagwarantowane minimum 384kb/s? W takim razie kiedy sieć jest mniej obciążona to transfer wzrasta. Co nie zmienia faktu, że w Aster obowiązują te same jednostki miar, co na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukesky1 Re: aster czy neostrada 29.05.04, 14:42 To, ze podczas sciagania poczty wyswietla Ci 150kB/s, to jest pewnego rodzaju bug w InternetExplorerze. Otoz predkosc, jaka pokazuje po rozpoczeciu sciagania wynosi tyle, ile zdazyl sciagnac do momentu wybrania miejsca docelowego dla pliku i wcisniecia "OK". Jakbys mial np. plik 100MB i zaczal sciagac nie wciskajac "OK", to po wcisnieciu np. za pol godziny mialbys podana predkosc 50MB/s, ktora by spadala do osiagniecia normalnej wartosci. BTW, czy *crowley.pl to Aster? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: aster czy neostrada IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.05.04, 00:03 crowley to crowley, a aster to aster:) w domu mam astera. i wlasnie teraz sciagam sobie film.... czas pozostaly do konca operacji, 2 godziny i 4 minuty:) a mam sciagniete w tej chwili 6 % filmu. wiec mowcie co tam chcecie, ja wiem ze to lacze mi sie podoba:) pozdrowka. Odpowiedz Link Zgłoś
otreb Re: aster czy neostrada/ 28.05.04, 11:33 Gość portalu: miki napisał(a): > no wlasnie, wszyscy zawsze operuja na bitach... a z bitami jest roznie, aster > ma akurat w tym wzgledzie bardzo ciekawa polityke:) przewaznie wszyscy dziela > bity przez 8 i wtedy jest wynik w bajtach. a aster bity dzieli przez 2, tzn, > majac w asterze 300 kilo bitow, de facto mam 150 kilo bajtow..... Fajnie :) Kiedys jak bede przeliczal kilometry na mile to podziele sobie przez 4,5 i bede mial wszedzie blizej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: aster czy neostrada/ IP: *.chello.pl 28.05.04, 01:09 Miki, skąd ściągasz w dwie godziny filmy?Ja nie mogę znaleźć żadnego całego filmu.Proszę podaj adres Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: aster czy neostrada/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.04, 10:20 panowie, no przeciez sobie tego nie wymyslam! nie wiem, moze mam jakiegos cholernego farta, i aster daje mi wiecej niz powinien dawac, ale tak mam! sciagam realnie rzeczy z netu z predkoscia do 150kilo bajtow na sekunde. a mam asterowy pakiet twoj swiat, w ktorym z zasobow lokalnych jest 1mb/s a z netu 384kb/s. i gdyby aster dzielil bity przez 8 to mialbym 48 kilo bajtow. a mam okolo 150!! wiec nie moze dzielic przez 8. mowie wam, realnie sciagam film w niecale 2 godziny!! korzystam z direct connect, wystarczy poszukac osoby ktora ma mocne lacze i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karl Re: aster czy neostrada/ IP: *.32.11.vie.surfer.at 28.05.04, 15:39 a moze chello??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik jak z dzieleniem łącza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 22:07 W Neostradzie jest możliwe dołączenie kilku użytkowników do jednego łącza telefonicznego. A czy jest to możliwe w Aster ? Odpowiedz Link Zgłoś