Dodaj do ulubionych

aster czy neostrada/

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 11:38
Co lepsze? chcę mieć stałe łącze!
Obserwuj wątek
    • Gość: miki Re: aster czy neostrada/ IP: *.crowley.pl 25.05.04, 05:24
      mam astera i bardzo sobie chwale:) i co najwazniejsze, nie pracuje w asterze,
      hihihi. za 200 zl, razem z kablowka mam przyjemny transfer pozwalajacy na
      sciagniecie filmu w dwie godzinki:) jesli masz taki wybor aster/neostrada to
      bierz astera. tepsa zawsze bedzie tepsa...... czyli znakomita firma majaca w
      nosie klijentow:(. pozdro.
      • regolit Re: aster czy neostrada/ 25.05.04, 22:31
        ASTER JEST OK!!! W ciagu 2 lat moze 3 razy nie dzialal mi internet z powodu
        operatora. ale film sciagniety w 2 godziny???? to niemożliwe!
        Pozdrawiam
        • mezard Re: aster czy neostrada/ 26.05.04, 00:03
          "film sciagniety w 2 godziny???? to niemożliwe!"

Przez Torrenta i z megowym laczem? Jak najbardziej mozliwe.
        • Gość: miki Re: aster czy neostrada/ IP: *.crowley.pl 26.05.04, 14:15
          film w dwie godziny, niemozliwe?? alez oczywiscie ze mozliwe.. prosta
          matematyka, jesli sciagam 150 kilo bajtow na sekunde, to w ciagu 10 sekund
          sciagam 1,5 mega bajta. to w ciagu minuty 9 mega, to w ciagu godziny 9 razy 60
          = 540 mega bajtow, to wciagu dwoch godzin 1080 mega, czyli ponad 1 giga.( a jak
          wiemy doskonale, divix zrobiony na jednej plycie ma okolo 700 mega) hmmm, a
          wiec faktycznie, niemozliwe.. bo w ten sposob film mozna sciagnac w czasie
          krotszym niz 2 godziny:) aster rulez. i nie ma limitu miesiecznego:)
          pozdro.
          • maciejpoczta Re: aster czy neostrada/ 27.05.04, 14:27
            To znaczy, że masz w Aster łącze minimum 1.2Mb\s?
            • Gość: miki Re: aster czy neostrada/ IP: *.crowley.pl 27.05.04, 15:12
              no wlasnie, wszyscy zawsze operuja na bitach... a z bitami jest roznie, aster
              ma akurat w tym wzgledzie bardzo ciekawa polityke:) przewaznie wszyscy dziela
              bity przez 8 i wtedy jest wynik w bajtach. a aster bity dzieli przez 2, tzn,
              majac w asterze 300 kilo bitow, de facto mam 150 kilo bajtow..... alez ja lubie
              ta firme:) miedzy innymi za to ze w nocy mam 2 razy szybciej, a czasem to juz
              calkiem odkrecaja w nocy lacze.. moj rekord, o 3 nad ranem film w 8 minut...
              dochodzilo chwilami do 3 mega bajtow na sekude:) i jak tu astera nie lubic...
              az sam jestem w szoku:)
              • mezard Re: aster czy neostrada/ 27.05.04, 20:59
                "aster ma akurat w tym wzgledzie bardzo ciekawa polityke:) przewaznie wszyscy
                dziela bity przez 8 i wtedy jest wynik w bajtach. a aster bity dzieli przez 2,
                tzn, majac w asterze 300 kilo bitow, de facto mam 150 kilo bajtow...."

Ze niby jak? Aster dzieli przez 2? Co ty pleciesz...
                "Najslabsza" opcja to 768 kilobitów, czyli 96 kilobajtow..realnie idzie 92...
              • maciejpoczta Re: aster czy neostrada/ 28.05.04, 11:21
                Gość portalu: miki napisał(a):

> no wlasnie, wszyscy zawsze operuja na bitach... a z bitami jest roznie, aster
                > ma akurat w tym wzgledzie bardzo ciekawa polityke:) przewaznie wszyscy dziela
                > bity przez 8 i wtedy jest wynik w bajtach. a aster bity dzieli przez 2, tzn,
                > majac w asterze 300 kilo bitow, de facto mam 150 kilo bajtow..... alez ja lubie
                >
                > ta firme:) miedzy innymi za to ze w nocy mam 2 razy szybciej, a czasem to juz
                > calkiem odkrecaja w nocy lacze.. moj rekord, o 3 nad ranem film w 8 minut...
                > dochodzilo chwilami do 3 mega bajtow na sekude:) i jak tu astera nie lubic...
                > az sam jestem w szoku:)

Ja też jestem w szoku! To znaczy, że nad ranem Aster mnoży bity przez 10? Co Ty wypisujesz człowieku?
                • Gość: miki Re: aster czy neostrada/ IP: *.crowley.pl 28.05.04, 13:56
                  okej, widocznie sie nie znam. tylko prosze wszystkich specjalistow o
                  wyjasnienie tej sytuacji.... korzystam z pakietu atera twoj swiat, 384kb/s!
                  waszym zdaniem powinienem sciagac z predkoscia do 48 kB/s... tylko, na Boga,
                  czemu jestem w stanie sciagnac film w niecale dwie godziny?????????????????
                  pytanie jest takie: czy mam farta, i aster faktycznie daje mi znacznie szybsze
                  lacze niz to za ktore place?? czy moze wszyscy w asterze majac takie lacze jak
                  ja sa w stanie sciagnac film w niecale dwie godziny??. prosty przyklad, mam tu,
                  na gazecie konto pocztowe. ktos mi na nie wysyla mp3, i ja sobie to mp3 zasysam
                  na kompa... i podczas tego zapisywania z poczty gazetowej na dysk, wyswietla
                  predkosc wlasnie 150 kilo bajtow!! i cala opercja trwa chwile. wiec jak to
                  wszystko jest mozliwe??? nic juz nie wiem:( pozdro. a moze po prostu ciezko
                  jest uwierzyc ze aster rulez.... hihi. i powaga, poza tym ze place tej firmie
                  rachunki, nic z nimi nie mam wspolnego:)
                  • maciejpoczta Re: aster czy neostrada/ 28.05.04, 15:08
                    Nie wiem na jakiej zasadzie transfer dochodzi u Ciebie momentami do 150kB/s. Może w umowie masz zagwarantowane minimum 384kb/s? W takim razie kiedy sieć jest mniej obciążona to transfer wzrasta. Co nie zmienia faktu, że w Aster obowiązują te same jednostki miar, co na całym świecie.
                  • lukesky1 Re: aster czy neostrada 29.05.04, 14:42
                    To, ze podczas sciagania poczty wyswietla Ci 150kB/s, to jest pewnego rodzaju
                    bug w InternetExplorerze.
                    Otoz predkosc, jaka pokazuje po rozpoczeciu sciagania wynosi tyle, ile zdazyl
                    sciagnac do momentu wybrania miejsca docelowego dla pliku i wcisniecia "OK".
                    Jakbys mial np. plik 100MB i zaczal sciagac nie wciskajac "OK", to po
                    wcisnieciu np. za pol godziny mialbys podana predkosc 50MB/s, ktora by spadala
                    do osiagniecia normalnej wartosci.

BTW, czy *crowley.pl to Aster?
                    • Gość: miki Re: aster czy neostrada IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.05.04, 00:03
                      crowley to crowley, a aster to aster:) w domu mam astera. i wlasnie teraz
                      sciagam sobie film.... czas pozostaly do konca operacji, 2 godziny i 4 minuty:)
                      a mam sciagniete w tej chwili 6 % filmu. wiec mowcie co tam chcecie, ja wiem ze
                      to lacze mi sie podoba:) pozdrowka.
              • otreb Re: aster czy neostrada/ 28.05.04, 11:33
                Gość portalu: miki napisał(a):

> no wlasnie, wszyscy zawsze operuja na bitach... a z bitami jest roznie, aster
                > ma akurat w tym wzgledzie bardzo ciekawa polityke:) przewaznie wszyscy dziela
                > bity przez 8 i wtedy jest wynik w bajtach. a aster bity dzieli przez 2, tzn,
                > majac w asterze 300 kilo bitow, de facto mam 150 kilo bajtow.....

Fajnie :) Kiedys jak bede przeliczal kilometry na mile to podziele sobie przez
                4,5 i bede mial wszedzie blizej :)
      • Gość: Arek Re: aster czy neostrada/ IP: *.chello.pl 28.05.04, 01:09
        Miki, skąd ściągasz w dwie godziny filmy?Ja nie mogę znaleźć żadnego całego
        filmu.Proszę podaj adres
        Pozdrawiam
        • Gość: miki Re: aster czy neostrada/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.04, 10:20
          panowie, no przeciez sobie tego nie wymyslam! nie wiem, moze mam jakiegos
          cholernego farta, i aster daje mi wiecej niz powinien dawac, ale tak mam!
          sciagam realnie rzeczy z netu z predkoscia do 150kilo bajtow na sekunde. a mam
          asterowy pakiet twoj swiat, w ktorym z zasobow lokalnych jest 1mb/s a z netu
          384kb/s. i gdyby aster dzielil bity przez 8 to mialbym 48 kilo bajtow. a mam
          okolo 150!! wiec nie moze dzielic przez 8. mowie wam, realnie sciagam film w
          niecale 2 godziny!! korzystam z direct connect, wystarczy poszukac osoby ktora
          ma mocne lacze i juz.
    • Gość: karl Re: aster czy neostrada/ IP: *.32.11.vie.surfer.at 28.05.04, 15:39
      a moze chello???
      • Gość: pytajnik jak z dzieleniem łącza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 22:07
        W Neostradzie jest możliwe dołączenie kilku użytkowników do jednego łącza
        telefonicznego. A czy jest to możliwe w Aster ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka