Dodaj do ulubionych

Umowa w orange

13.09.11, 12:03
Chciałabym się dowiedzieć takiej rzeczy. 2 lata temu kumpel wziął na siebie umowę internetu w orange. Ja niestety nie mogłam wziąźć ponieważ nie mam umowy o pracę i nic co by mi pozwoliło podpisać z nimi umowę. Ta umowa wygasa w październiku i modem przechodzi na własność. Mam takie pytanie, czy z dniem wygaśnięcia umowy kolega może przepisać na mnie umowę ale ja już bym nie musiała przedstawiać rzadnych zaświadczeń skoro modem przejdzie na jego własność?
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: Umowa w orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 13:54
      Modem to modem, a umowa to umowa - operatora interesuje to drugie. Pytanie - koniecznie chcesz się wiązać umową, skoro akurat Orange ma ofertę "kartową" (Orange Free na Kartę) korzystniejszą niż abonamentowa?
      • net.mynia Re: Umowa w orange 13.09.11, 14:15
        Gość portalu: Greg napisał(a):

> Modem to modem, a umowa to umowa - operatora interesuje to drugie. Pytanie - ko
        > niecznie chcesz się wiązać umową, skoro akurat Orange ma ofertę "kartową" (Oran
        > ge Free na Kartę) korzystniejszą niż abonamentowa?

Coś kiedyś słyszałam że można na kartę ale nie znam szczegółów. Czy możesz i mi podać linka żebym sobie poczytała lub możesz mi wytłumaczyć? Z góry dziękuję.
        • Gość: Greg Re: Umowa w orange IP: *.unknown.vectranet.pl 14.09.11, 06:29
          Oto i link do źródła (gdzie-by indziej niż na stronie Orange: www.orange.pl/portal/map/map/internet_free_pre_discover)
          • Gość: Greg Re: Umowa w orange IP: *.unknown.vectranet.pl 14.09.11, 06:29
            Przepraszam - niedopatrzenie przy wstawianiu linka: www.orange.pl/portal/map/map/internet_free_pre_discover
    • snajper55 Re: Umowa w orange 14.09.11, 10:25
      net.mynia napisała:

> Chciałabym się dowiedzieć takiej rzeczy. 2 lata temu kumpel wziął na siebie umo
      > wę internetu w orange. Ja niestety nie mogłam wziąźć ponieważ nie mam umowy o p
      > racę i nic co by mi pozwoliło podpisać z nimi umowę. Ta umowa wygasa w paździer
      > niku i modem przechodzi na własność. Mam takie pytanie, czy z dniem wygaśnięcia
      > umowy kolega może przepisać na mnie umowę ale ja już bym nie musiała przedstaw
      > iać rzadnych zaświadczeń skoro modem przejdzie na jego własność?

Gdy umowa wygaśnie, to jej nie ma, więc nie można jej "przepisać" (zrobić cesję umowy). "Przepisać" umowę można jedynie w czasie jej trwania, a tego nie zrobią, skoro nie masz stałego zatrudnienia.
      Gdy umowa się skończy, to modem jest własnością kumpla i może Ci go po prostu podarować jak każdą swoją rzecz..

S.
    • Gość: gosc Re: Umowa w orange IP: *.elektrosat.pl 15.09.11, 21:01

Może pomyśl o necie przez komórkę np. z taryfą „Internet bez limitu”. Ja mam tel w Orange i nie pokazywałem im żadnych zaświadczeń.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka