Dodaj do ulubionych

Proxy mnie nie lubi?

IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 22:11
W wedrówkach po necie korzystałam często z serwerów proxy uzyskując dzięki
temu szybsze połączenia (przynajmniej tak mi się zdawało).

Niestety od tygodnia nie mogę już otworzyć żadnej witryny poprzez proxy.
Próbowałam używać różnych proxy... i mam to samo - żadnego połączenia nie
udaje mi się uzyskać :-(((

Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć co może być powodem?

Kolega mi poradził wykasować ciasteczka, ale to też nie pomogło :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzychu Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.bis.czestochowa.pl 03.06.04, 22:51
      Zmień proxy! Np. na takie: w3cache.tpnet.pl:8080
      • Gość: zosia Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.06.04, 23:13
        Gość portalu: Krzychu napisał(a):

> Zmień proxy! Np. na takie: w3cache.tpnet.pl:8080

Hurra!!!!!!
        Na tym chodzi!!! Dzięki Krzysiu!!!

Ale dlaczego na innych teraz nie chce?
    • tani.net.pl Re: Proxy mnie nie lubi? 03.06.04, 23:00
      musisz podać więcej informacji system jakie łącze jakie proxy cie nie lubi itd
      • tani.net.pl Re: Proxy mnie nie lubi? 03.06.04, 23:02
        tani.net.pl napisał:

> musisz podać więcej informacji system jakie łącze jakie proxy cie nie lubi itd
        >
        ciacha do proxy mają się nijak a jeśli twoje łącze to sdi to poprzednik podał
        ci dobre proxy
        • Gość: zosia Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.06.04, 23:21
          tani.net.pl napisał:
          >
          > ciacha do proxy mają się nijak a jeśli twoje łącze to sdi to poprzednik podał
          > ci dobre proxy

Tak właśnie zmieniłam już i działa :-)
          Jutro wypróbuję jeszcze inne, które chodziły. Może to chwilowy protest mego
          kompa? ;-)
    • Gość: zosia Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.06.04, 23:08
      Mój to Milenium, na SDI, a najczęściej miałam: w3cache.icm.edu.pl : 8080

A później jak to mi nie szło, to próbowałam inne polskie (ze spisu), ale też
      nie chciały nic przepuszczać.
      • Gość: Krzychu Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.bis.czestochowa.pl 04.06.04, 03:34
        Sprawdź sobie jeszcze to: eb130.internetdsl.tpnet.pl:80 Jest wolniejsze, ale za to anonimowe. Tu tonid.net/ip/ będziesz widziała różnice w "widzeniu" Ciebie w necie.
        • Gość: zosia Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 04.06.04, 22:45
          Gość portalu: Krzychu napisał(a):

> Sprawdź sobie jeszcze to: eb130.internetdsl.tpnet.pl:80 Jest wolniejsze, ale
          za to anonimowe.

Spawdziłam, chyba rzeczywiście wolniejsze, zostanę przy tym pierwszym jaki
          podałeś

> Tu tonid.net/ip/ będziesz widziała różnice w "widzeniu" Ciebie w necie.

Ten tonid jest bombowy !!

ps:
          Ale z Ciebie Nocny Marek ;-)
          Chyba, że miałeś nocny dyżur :-D
          • Gość: Krzychu Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.bis.czestochowa.pl 05.06.04, 04:40
            Gość portalu: zosia napisał(a):

> Spawdziłam, chyba rzeczywiście wolniejsze, zostanę przy tym pierwszym jaki
            > podałeś

Krótko, bo nie zdążę do pracy :) Zobacz tu: www.numion.com/yourspeed/

• Gość: fan myie2.com Re: Proxy mnie nie lubi? IP: 83.168.96.* 06.06.04, 12:10
            Nie wpuszczaj ty ludzi w maliny
            eb130.internetdsl.tpnet.pl - anonimowe?
            Od kiedy to Sądowa wywiadownia w Suwałkach jest anonimowa?.
            Oni podsłuchują by cie udupić!!!!!!!
            Sprawdź we whois-ach.
            • Gość: zosia Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 12:27
              Gość portalu: fan myie2.com napisał(a):

> Nie wpuszczaj ty ludzi w maliny
              > eb130.internetdsl.tpnet.pl - anonimowe?
              Jest anonimowe, sprawdziłam testem jaki podał Krzycho

> Od kiedy to Sądowa wywiadownia w Suwałkach jest anonimowa?.
              > Oni podsłuchują by cie udupić!!!!!!!
              > Sprawdź we whois-ach.

Coś kręcisz kolego ;-)
              Jak ma on to sprawdzić?
              A poza tym, jak miałby wyglądać pełny adres proxy ze słowami: Sąd i Suwałki??
              Jakoś też nie kapuję posta Kolegi "ha" :-(
              • Gość: ha Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.06.04, 17:02
                a czytalas mojego?? Chyba nie dla przypomnienia wal na strone
                www.ripe.net/db/whois/whois.html Wpisz tutaj IP serwera proxy w tym
                przypadku IP eb130.internetdsl.tpnet.pl to 80.53.1.130 i wklejasz tam IP i
                wciskasz ENTER. Teraz wyskakuje ci info na temat tego nr IP czyli mniej wiecej
                taki naglowek mowi ci o tym skad jest nade IP/host oraz kto posiada dany IP-w
                tym przyadku SAD w Suwalkach:
                inetnum: 80.53.1.128 - 80.53.1.135
                netname: SDO
                descr: SAD OKREGOWY
                descr: SUWALKI
                descr: POLAND
                country: PL

Pozatym jesli chcesz mnie anonimowy serwer to szukaj tylko tych "high
                anonymous" i jak najdalej od Polski najlepiej gdzies z rejonow gdzie sie tocza
                wojny badz krajow "innych". A po trzecie jesli cos pisze ze jest anonimowe i
                nalezy do Sadu to nie jest:) Pomysl sama logicznie:) Sa jescze logi w ktorych
                wsyztsko sie zapisuje wiec jak widzisz anonimowosvc to rzecz wzgledna:) Chyba
                ze laczysz sie przez siec takich serwerow ale to jzu inna sprawa:)
                • Gość: zosia Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 21:09
                  Gość portalu: ha napisał(a):

> a czytalas mojego?? Chyba nie ...
                  > ...

Aaaa, teraz to mi jasne! Tego Ripe nie znałam :-)

> Pozatym jesli chcesz mnie anonimowy serwer ...

Mi raczej chodziło o szybkość, nie o anonimowość. Podobno jak się surfuje przez
                  proxy to szybciej wchodzą strony, niż bezpośrednio.
                  Niemniej Twój wykład był ciekawy; coś nowego w tej dziedzinie poznałam :-)
                  Dzięki!
                  • Gość: ha Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 21:15
                    Bardzo prosze:)
                    Szybkosc to rzecz wzgledna tak jak anonimowosc. Ja np mam w miare syzbkie lacze
                    jak na moje potrzeby i powiem ci, ze kiedy uzywam serwera proxy to niektore
                    strony wchodza wolniej niz laczylbym sie bezposrednio:) Nie mniej proxy jednak
                    czasami dziala szybciej jelsi chodzi o polaczenia z zagranicznymi stronami www:)
                    ale tylko czasami...
                    • kz0 Re: Proxy mnie nie lubi? 06.06.04, 21:30
                      witam.
                      Ja mam sdi, w opcjach netowych wpisalem to proxy: www.w3cache.tpnet.pl ,
                      port 8080, w mozilli firebird też to samo proxy i wsio mi chodzi pięknie
                      (odpukac).
                      pozdrawiam.
                      kz0
                      • Gość: ha Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.qatar.net.qa 07.06.04, 10:09
                        chyba bez www;) winno byc:
                        w3cache.tpnet.pl:8080
        • Gość: ha Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 20:50
          eb130.internetdsl.tpnet.pl

netname: SDO
          descr: SAD OKREGOWY
          descr: SUWALKI
          descr: POLAND

Faktycznie anonimowy:D
          • Gość: mik Re: Proxy mnie nie lubi? IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 20.06.04, 17:14
            jest dobra stonka polska dot. IP
            ip.boo.pl/ip.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka