Dodaj do ulubionych

neostrada i wifi

14.05.12, 11:10
Witam,
posiadam internet z neostrady chyba 20Mb z tym, że jest on podzielony na kilkanaście komputerów i do mojego mieszkania przychodzi tylko jeden kabel z końcówką ethernet. Czy bez problemu mogę rozdzielić ten kabel dowolnym routerem wifi? Mam kilka urzadzeń wifi i chciałbym ze wszystkich korzystać
Obserwuj wątek
    • Gość: Nie wypełniono pol Re: neostrada i wifi IP: *.tpnet.pl 14.05.12, 12:11
      Możesz.
    • Gość: wpp Re: neostrada i wifi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 01:05
      skodavka napisał:

> Czy bez problemu mogę rozdzielić ten kabel dowolnym routerem wifi?

Całkiem dowolnym nie. Takim który jest "do kablówek" nazywany DSL. Który ma wejście WAN ethernetowe. Jest jeszcze problem jego ustawień. Np. fabryczne mogą nie działać bo pokryją się adresy sieci jednego i drugiego routera. Ale to jest tylko kwestia odpowiedniego do Twoich uwarunkowań, poustawiania.
    • manhu Re: neostrada i wifi 16.05.12, 14:10
      > posiadam internet z neostrady chyba 20Mb z tym, że jest on podzielony na kilkan
      > aście komputerów
      Nie możesz, to jest niezgodne z umową i karalne :) Ale szanse na karę są małe, ponadto już teraz jest to nielegalne (podział na kilkanaście kompów - założę się, że nie w jednym domu/firmie, a nie wolno dzielić poza lokal).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka