Dodaj do ulubionych

najgorsze konto e-mail

12.06.12, 08:15
Pragnę ostrzec wszystkich korzystających lub chcących skorzystać z adresu e-mail na portalu tlen, lub o2. Z dnia na dzień możecie być pozbawieni dostępu do swojej poczty z powodu bezprawnego zablokowania waszego konta. Tak właśnie zdarzyło mi się ponad tydzień temu. Stanowczo odradzam korzystania z konta pocztowego na tym portalu.
Obserwuj wątek
    • Gość: 82zabcia Re: najgorsze konto e-mail IP: *.static.szczecinek.net.pl 12.06.12, 11:46
      Może rozsyłałeś (-aś) zbyt dużo spamu, a przez to obciążałeś (-aś) ich serwery? W regulaminie tego portalu jest wyraźnie napisane, że kto rozsyła spam lub zbytnio obciąża serwery, tego konto może zostać zawieszone bądź usunięte.
    • Gość: o w morde nabroiles to masz IP: *.c194.msk.pl 13.06.12, 06:23
    • zdezo Re: najgorsze konto e-mail 13.06.12, 07:33
      Jakiś czas temu wysyłałem sporo maili szukając noclegu na wakacje, ale przecież to nie spam, poza tym nie ma chyba ograniczeń w ilości wysyłanych maili. Jeśli by nawet tak uznał jakiś bezduszny komputer, to sądzę że wpierw należałoby wysłać jakąś notkę z prośbą o wyjaśnienie, lub nawet ostrzeżenie, a nie od razu blokować dostęp do konta. Zwłaszcza że było to moje główne konto pocztowe. Potem trwa wielodniowa niby analiza, która kończy się prośbą o to abym skanował swój dowód osobisty i wysyłał im pocztą jakieś dokumenty potwierdzające moją tożsamość. No to jakieś prawo azjatyckie chyba. Dziękuję ale rezygnuję, a swoją opinią na jakość tego konta postanowiłem się podzielić z innymi i ostrzec innych przed taką sytuacją.
      • paleculewejnogi Re: najgorsze konto e-mail 15.06.12, 19:53
        kup domene z kontem email - nie bedziesz mial problemow ze skanerem antyspamowym
        • allegropajew Re: najgorsze konto e-mail 03.02.17, 19:34
          To oczywiście nieprawda!!!! Kiedyś moja firma (sp. z o.o.) miała hosting internetowy w firmie ATM, która potem stała się GTS Partners, a teraz nie wiem, ale mają biurowiec w Al. Niepodległości w Warszawie.

Otóż mimo horrendalnych opłat za usługę włączyli kiedyś (sami z siebie) filtr antyspamowy NIE INFORMUJĄC o tym fakcie. Zorientowałem się po tygodniu. Odcięło nam dwóch pracowników, którzy mieli nieszczęście podlegać pod ten sam serwer Neostrady, z którego leciało w świat dużo spamu. Wymówiłem im tego samego dnia, a po piśmie od naszego prawnika zaakceptowali bez mrugnięcia okiem wymówienie natychmiastowe. Poszliśmy do innej firmy hostingowej, w której jesteśmy do dzisiaj.

Gościula
    • manitu777 Re: najgorsze konto e-mail 28.12.16, 15:56
      Przestrzegam przed korzystaniem z poczty na wp, a już największy błąd, to wykupienie tzw. konta PRO. Nie dość, że od ponad pół roku buraki z wp zlikwidowały kilka przydatnych funkcji, to jeszcze blokują płatne konto bez żadnego ostrzeżenia - po czym w ogóle nie reagują na zgłaszane uwagi. Jeżeli nie chcecie stracić całej swojej korespondencji i listy kontaktów, to trzymajcie się z daleka od tego beznadziejnego serwisu!
    • onligerl Re: najgorsze konto e-mail 13.01.17, 13:47
      no może tak być, i bardzo dużo spamu jest na tej poczcie;)

--
      płyty uszczelkarskie
    • moniamonisa Re: najgorsze konto e-mail 03.02.17, 12:18
      ilść spamu to chyba zależy od tego na ile stron się porejestrujemy i wtedy dopiero nas spamują

--
      Krzesła esd
      • annabelle78 Re: najgorsze konto e-mail 05.02.17, 20:16
        Niekoniecznie. Założyłam kiedyś konto na wp, które wykorzystałam tylko do założenia konta na Facebooku, a i tak miałam mnóstwo spamu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka