Dodaj do ulubionych

funpack-pytanie

29.01.13, 10:20
witam,zamowilam pakiet internet -telefon i telewizja w orange, mam ptytanei odnosnie telefoni internetowej? czy to tylko dziala z liveboxem? konsultatnt mowil zeby podpiac pod liveboxa i bedzie inna jakosc, ja obecnie mam internet pod swoim routerem nie liveboxowym, i czy oni w ten spoosb wylacza analogowa telefonie? i bedzie telefon chodzic tylko pod liveboxem?
Obserwuj wątek
    • manhu Re: funpack-pytanie 29.01.13, 13:29
      1.Tak, będzie chodzić tylko pod LB (można to obejść ale to bardzo skomplikowane dla laika, no i też musi być inny router).
      2.Tak, wyłączą "analog"
      3.Tak, będzie inna jakość dużo gorsza, bardzo niestabilna. Np. napadają ci na dom, chcesz dzwonić na policję a tu internet nie działa, więc telefon też, nie ma problemu zadzwonisz za kilka minut/godzin :) Dalej: ktoś dzwoni, a tu zajęte, nic o tym nie wiesz lub dzwoni a twój telefon nie dzwoni dowiadujesz się po miesiącu :) itp. itd. I ostatnie włamanie na routery TP i kradzież "impulsów", a może to zrobić nawet Chińczyk (nie pobliski złodziej).
      Trochę przesadzam, ale tylko trochę, jeśli masz jakieś bardzo ważne telefony to wpakowałaś się w poważny kłopot, jeśli dzwonisz z raz na tydzień to nie ma problemu.
    • Gość: Orange Ekspert Re: funpack-pytanie IP: 212.160.172.* 29.01.13, 20:00
      @santiam84, sygnał analogowy zostanie wyłączony. Usługa telefonii internetowej jest przypisana do konkretnego Adresu MAC urządzenia w związku, z czym telefon musi być wpięty pod Liveboxa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka