Dodaj do ulubionych

książka mówiona

18.07.04, 20:50
mam pytanie czy spotkaliscie sie w zasobach internetu z ksiazka mowiona -
inaczej mowiac czytana przez lektora? jesli tak to moze ktos mi podpowie
gdzie takie ksiazki moge znalezc, skad je sciagnac? chodzi mi zarowno o
ksiazki w jezyku polskim jak i angielskim :)
Obserwuj wątek
    • koktajl_molotowa Re: książka mówiona 18.07.04, 23:36
      Spotykałem w sieci oferty sprzedaży (np. Allegro) CD z ksiażkami czytanymi przez
      lektorów lub znanych aktorów, niesty było tego niewiele i najczęściej były to
      bajki. Nie wiem też jak jest z legalnoscia takich CD.
      Myslałaś o innym rozwiazaniu? Program czytajacy i e-book? Teraz już naprawdę
      syntezery mowy mają wysokie "kwalifikacje".
      Wpadnij tu: www.scansoft.com/realspeak/demo/
      W sieciach p2p przy odrobinie szczęścia znajdziesz coś. Syntezer+AcrobatReader6
      będzie dobrym rozwiazaniem. AR6 dobrze współpracuje z syntezerem Microsoftu, jak
      bedzie z innymi nie wiem.
      • Gość: magdowka Re: książka mówiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 08:58
        bardzo dziekuje za podpowiedz:)
        • mmaly Re: książka mówiona 19.07.04, 10:22
          Sporo audiobooków wymienia się w internecie za pośrednictwem tak zwanych bit torrentów. Program dość surowy, burst, znajdziesz u mnie na stronie.
          Są też programy innych producentów, m. in. polski Marbit, ten od All Playera, wypuścił coś swojego.
          Trzeba znaleźć torrenty z wymarzoną książką (a ludzie się tym wymieniają wszędzie) i odpalić w programie.
          Na stronie www.suprnova.org znajdziesz trochę takich torrentów, problem w tym, że strona często jest przeciązona i ciężko na nią wejść. (uwaga: suprnova, nie supernova)
    • kosmos_b Re: książka mówiona 19.07.04, 13:01
      > mam pytanie czy spotkaliscie sie w zasobach internetu z ksiazka mowiona -

Tak spotykam sie z tym na co dzień i mam juz w zapasach do przesłuchania jakieś
      10+ GB (oczywiście tylko j. angielski) Czasu do słuchania za mało, niestety :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka