Dodaj do ulubionych

Jaki internet na kablu Orange

12.01.14, 10:57
Płacę teraz 49 za stacjonarny i 49 za neo. Szukam możliwości obniżenia opłat. Możliwe jest przejscie do netii w tńszej cenie? Pytam się bo dzis ich konsultanci mają chyba wolne i nie moge sie tam zapytać. Chodzi mi o to czy na kablu Orange można wziać internet bez stacjonarnego lub jakiś pakiet internet z telefonem w niższej cenie. Może też byc kombinacja telefon w orange a neo z netii?
Obserwuj wątek
    • Gość: pm Re: Jaki internet na kablu Orange IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 13.01.14, 15:17
      z tego co wiem orange ma neofon(?) - net, tele i tv, ale czy to taniej?
      i jeśli zrezygnujesz z tele to oni i tak biorą opłatę za utrzymanie łącza + opłata za net...

musisz sam sprawdzić, bo mogę mieć stare info.
    • wariant_b Re: Jaki internet na kablu Orange 13.01.14, 15:52
      Z zasady lojalność nie popłaca. Za bezczynność się płaci.
      Nowym klientom nawet Orange oferuje lepsze warunki.
      • Gość: tacx Re: Jaki internet na kablu Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 08:57
        > Z zasady lojalność nie popłaca. Za bezczynność się płaci.
        > Nowym klientom nawet Orange oferuje lepsze warunki.

No niestety... ale od Orange chyba się nie uwolnię. Alternatywa u mnie to radiówka ale tu i tak trzeba 300zł za anteny, 99za aktywację i żebya bonament mieć nizszy niż 49zł do dostaję transmisje 2mb. Trochę śmieszne. Mogę chyba zawiesić stacjonarny. Póki co jest bo jeszcze się przydaje i pozwala obniżyć rachunki za komórki (z tego dzwoni się na stacjonarne) a że neo wymaga stacjonarnego to już tak być musi. jak przestanie być potrzebny to zawieszę ale i tak 70zł za sam internet - trochę drogo.
        ja cos tam niby pytałem się o ten neofon ale jak mi zaczeli dzwonić z ofertą telewizji, modemów to podziękowałem bo dla 15 zł różnicy to nie bede siegał prawa ręką dl lewej kieszeni. Po prostu jak mi przestanie się opłacać stacjonarny to go zawiesze. Ktos wie jak z lojalką w takim wypadku? Podpisana umowa na 24 mc to można zawiesić ale czy wtedy nie wydłużą mi okresu obowiazywania umowy o okres zawieszenia? Ktoś wie orange milczy w tej sprawie.
    • magdalena_lepszejutro Re: Jaki internet na kablu Orange 22.11.14, 21:28
      Teraz jest opcja przejscia do netii, dokładnie na oferte dropsa. Jest na kablach orange, trzeba zachować aktywną linie bsa albo llu, koszt 50-60 zł, czyli prawie połowę taniej niż płacisz, oferta chyba bezkonkurencyjna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka