Dodaj do ulubionych

WIFI w NTT611

08.02.14, 11:24
Mam pytanie o wifi do posiadaczy podobnej jakości tabletów. Dzieciak dostał na gwiazdkę tablet NTT 611 1.5 GHz, 1 GB, w domy mamy router wifi vectry i prędkość internetu 40 Mbps. Na wszystkich urządzeniach (laptop, 2 telefony) przy testach prędkości i zasięgu maksymalnym 4 lub 3 kreskach prawie zawsze jest taka prędkość, w najdalej oddalonym miejscu w domu czasem spada do 20Mbps a to chińsko-polskie badziewie w odległości 10 cm od routera ma koło 30 Mbps przy 4 kreskach a oddalając się w linii prostej o metr spada do około 17 a 4 metry dalej ( w tym samym pomieszczeniu) zasięg spada do 3 kresek a prędkość
3 czasem 9 Mbps a w innym pokoju mamy 2 kreski i 0,3 Mbps czyli koniec z internetem !
Dałem do autoryzowanego serwisu z opisem i zdjęciami testu prędkości na 3 urządzeniach i po 3 tygodniach dostałem tablet z informacją iż jest sprawny a test WIFI wyszedł OK. Czy wasze urządzenia też tak wspaniale działają ? czy to wina anteny ? Mam zamiar ponownie porozmawiać z serwisem tylko nie mam pojęcia jak bo przecież znowu po kilku tygodniach dowiem się ze wifi działa
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka