Dodaj do ulubionych

Tak UPC podstępem naciąga klientów

27.02.16, 15:18
Otrzymałem sms z UPC o treści "Przetestuj dekoder horizon a na pewno go pokochasz. W ciągu 30 dni możesz zrezygnować bez żadnych konsekwencji tel. 813 813 815"
Zdecydowałem się przetestować. Uwierzyłem w uczciwość firmy. Przetestowałem, ale nie pokochałem i już 4 -ego dnia postanowiłem zrezygnować łącząc się z tym samym numerem telefonu. Poradzono mi napisać rezygnację. Napisałem Wkrótce minie miesiąc, wysłałem już 12 maili na formularzu ich strony, złożyłem w "SALONACH" UPC rezygnację i nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi. Najgorsze jest to, że z dekoderem dodano kilka różnych programów, które mnie w ogóle nie interesują, ale cena abonamentu wzrasta niemal o 50 zł.
Oto sposób jakim PC naciąga klientów. Gdybym o tym wiedział to nigdy bym nie testował horizona.

Obserwuj wątek
    • medioland_pl Re: Tak UPC podstępem naciąga klientów 02.03.16, 12:02
      Może skontaktuj się z UOKiK?
    • vittares Re: Tak UPC podstępem naciąga klientów 13.04.16, 10:36
      No zdarza się ale upc to jest solidna firma nie wiem czemu tak sądzisz nie wiem napisz do supportu na pewno to wyjaśnią zależy im na opinii
    • summer_007 Re: Tak UPC podstępem naciąga klientów 30.04.16, 00:19
      jestem absolutnie niezadowolonym klientem
      jeśli chodzi o internet spoko. natomiast telewizja i dekoder to porażka. dekoder praktycznie raz w tygodniu gubi ustawienia , opcja on demand nie działa : średnio 10 godzin na dobę pokazuje mi się komunikat " proszę czekać" , proszę zrestartować..." brak programów proszę spróbować później".
      Obsługa klienta to porażka. Na call center siedzą smarkacze , w momencie "bycia upierdliwym i domagania naprawy" usłyszałam że w końcu telewizję mam i jak mi się nie podoba to mogę rezygnować za 5000 ł kary. Nie polecam
      • ak-69 Re: Tak UPC podstępem naciąga klientów 30.04.16, 15:30
        Masz raczej pecha z (nie)odpowiednim egzemplarzem dekodera.
        Ja już od lat korzystam z UPC i ani razu nie miałem żadnej z opisanych sytuacji od strony technicznej.

Inna sprawa, to bardzo wysokie opłaty abonamentowe. Ja nie korzystam ani z najtańszego, ani najdroższego pakietu. Wtedy najlepsza relacja cena/jakość.

Minusem dla mnie jest minimalna liczba oryginalnych telewizyjnych kanałów informacyjnych (cnn, bbc, euronews), filmy bez oryginalnych napisów (po polsku nawet rzadko), a radiowych praktycznie zero stacji spoza Polski. Bez sensu kupować własny odbiornik za 1-2 tys.zł. by posłuchać zza granicy po angielsku.
    • stefanek Re: Tak UPC podstępem naciąga klientów 22.02.17, 12:15
      Horizon jest bublem. Nie spełnia minimum moich oczekiwań.
      Brak możliwości zalogowania do aplikacji youtube.
      Można tylko oglądać to co polecają.
      Przewodnik programowy to tragedia. Musi się oglądać program ok. 200 kanałów, nawet tych, na które nie został wykupiony abonament i które w ogóle nie interesują. Nie można skasować listy niechcianych kanałów, co można zrobić w każdym telewizorze. Nie ma możliwości prostego przejścia do kolejnego dnia (brak opcji następny dzień itp.)
      Zmuszają do dopłacania za pakiet Myprime, z którego nie można zrezygnować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka