30.05.16, 23:37
Treść postu jest niedostępna.
Obserwuj wątek
    • kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 01.06.16, 12:50
      jesteśmy tu:
      f.kafeteria.pl/temat/f1/czy-ktos-zna-centrum-innowacyjne-dla-biznezu-i-nauki-polskie-prawoeu-dtj-sc-p_6355782/13 całe 13 stron wpisów "przerywane reklamą i rzekomym wirusem"
      • monstera_zielona Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 01.06.16, 15:20
        jest jeszcze drugi wątek samych "zadowolonych" f.kafeteria.pl/temat/f7/a-czy-ktos-zna-centrum-innowacyjne-dla-biznezu-i-nauki-polskie-prawoeu-dtj-sc-p_6436008

• kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 02.06.16, 07:54
          Sprytne! Jedna literka, a jak wiele zmienia... :)
        • kinetete Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 02.06.16, 11:39
          Ale numer:):) Zwróćcie uwagę na wpisy, są co minutę. Oni sami ze sobą rozmawiają i nawet nie próbują tego ukryć hahahahahahahahaha
        • kinetete Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 02.06.16, 11:41
          monstera_zielona napisał(a):

> jest jeszcze drugi wątek samych "zadowolonych" f.kafeteria.pl/temat/f7/a-czy-ktos-zna-centrum-innowacyjne-dla-biznezu-i-nauki-polskie-prawoeu-dtj-sc-p_6436008
          >
          Niesamowite wpisy co minutę:):):) Ciekawe jak to jest samemu ze sobą gadać i nawet tego jakoś nie ukryć;) mieli mało czasu między telefonami z zastraszaniem, więc przyspieszyli;)
      • adam_911 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 01.06.16, 19:24
        Z uwagi na to że na kafeterii, "ktoś" celowo wstawia posty które przerywają dyskusję zapraszam tutaj. Administratorzy gazety dbają żeby takie rzeczy tu się nie działy! Wkrótce więcej szczegółów, walczymy z nimi, proszę absolutnie nic nie płacić !
        • kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 02.06.16, 07:52
          Jasne, pozostajemy w kontakcie tutaj. Mam dość śmiesznych telefonów pani raz podającej się za pracownika, innym razem za osobę z firmy windykacyjnej i straszącej wizytą "windykatorów terenowych" albo zgłoszeniem do USkarbowego, bo wg niej "powinnam zapłacić vat z ich faktury"(??!!) - potwierdziła swoją kompetencję tym samym, ale czego się można spodziewać...
      • olidm Kolejna ofiara ABC nie wierzcie w nic 08.11.19, 16:10
        kolejna_naciagnieta napisał(a):

> jesteśmy tu:
        > f.kafeteria.pl/temat/f1/czy-ktos-zna-centrum-innowacyjne-dla-biznezu-i-nauki-polskie-prawoeu-dtj-sc-p_6355782/13 całe 13 stron wpisów "przerywane reklamą i rzekomym wirusem"
    • kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 09.06.16, 07:40
      Heh... i w jakiś cudowny sposób zniknął wątek na Kafeterii (f.kafeteria.pl/temat/f1/czy-ktos-zna-centrum-innowacyjne-dla-biznezu-i-nauki-polskie-prawoeu-dtj-sc-p_6355782/13) , na której skrzyknęli się poszkodowani przez DTJ...
      Świat zszedł na psy (przepraszam wszystkie psy!), uczciwi dzisiaj nie mają racji bytu i prawa do obrony. Wygrywają bezczelni cwaniacy niestety.
    • kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 09.06.16, 11:48
      Jeszcze wczoraj do godz. 15ej można było otwierać wątek... tylko po co, jak ostatnimi czasy pojawiały się głównie wpisy pracowników DTJ :)
      Trzymajmy się tutaj razem, wspierajmy i dzielmy wiadomościami :)
    • madziam023 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 14.06.16, 15:06
      witam serdecznie
      mam ten sam problem na domiar tego otrzymałam wezwanie do zaplaty z dodatkowa kwota 40 euro
      czy powinnam to zapłacic??
    • kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 15.06.16, 07:42
      Różne bzdury wypisują, kalkulator odsetek jakiś chiński chyba mają... Szarpię się z nimi od początku marca, co chwila telefony z wrzaskiem na mnie(!!!), straszenie windykatorami terenowymi, kilka już wezwań do zapłaty mailem. Z doświadczenia - firmy, które świadczą usługi drogą elektroniczną, ilekroć coś u nich zamówię przez telefon, wysyłają niezwłocznie pisemną wersję zamówienia, którą w spółce musi podpisać osoba reprezentująca spółkę (wspólnik, pełnomocnik), tak wygląda prawo, ale nie wg polskieprawo.eu. Naprawdę niech przestaną straszyć, mnie np. urzędem skarbowym (bo wg tej "firmy" ja powinnam zapłacić vat z ich faktury :D Reszta komentarza myślę zbędna chyba...
      Coś autor wątku zamilkł...
      • madziam023 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 15.06.16, 09:31
        osobicie juz nie mam sil sie z nimi kłocic.... rowniez otrzymuje telefony z krzykami, kiedy pytam czy rozmowy sa nagrywn slsze ze to nie istotne.... czegos takiego jeszczenie widzalam...
        tylko nie wiem czy faktycznie bede zmuszona zaplacic??
      • merc1 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 13.11.19, 21:47
        Witam,udalo sie z nimi wygrac
        • moniadobi1 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 17.12.19, 00:18
          Czy mogłabym prosić o wzór pisma? monia-dobi@wp.pl
    • kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 16.06.16, 14:43
      Dziękujemy za wiadomość. Jak widać są wszechstronnie "utalentowani" :)
      • benix82 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 12.11.19, 23:32
        Naciągnięty przez ABC polskie prawo proszę o 3 stronicowy formularz b.poraj.bp@icloud.com
    • kinetete Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 20.06.16, 11:45
      polskieprawo, polska telewizja.. Szargają to słowo na prawo i lewo.
      • kinetete Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 20.06.16, 11:48
        No i powtarzając za naszym polskim Lisem.. Co z tą Polską..? Gdzie jest prawo, czy tylko na portalu z końcówką eu?
        • kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 23.06.16, 12:20
          Czy Wy widzicie to co ja??? "Zaginął" pierwszy post...
    • kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 28.06.16, 11:03
      To znowu ja - to musi poprawić nastrój! Polecam wspolnypozew.com/forum/group/go/gcp-krakw/argumenty-w-sdzie/304?pageSize=20&pageIndex=1
      3 strony pasjonującej lektury :) Nauczona doświadczeniem, skopiowałam wszystko z tych 3 stron - żeby znowu, w cudowny sposób nie wyparowało :) A i jeszcze jedno, najważniejsze GCP=DTJ.
      • kinetete Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 28.06.16, 11:38
        USTAWA z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.1)

(Dz.U. z 2002 Nr 144, poz.1204)

Art. 7. Usługodawca zapewnia działanie systemu teleinformatycznego, którym się posługuje, umożliwiając nieodpłatnie usługobiorcy:

1) w razie, gdy wymaga tego właściwość usługi:
        a) korzystanie przez usługobiorcę z usługi świadczonej drogą elektroniczną, w sposób uniemożliwiający dostęp osób nieuprawnionych do treści przekazu składającego się na tę usługę, w szczególności przy wykorzystaniu technik kryptograficznych odpowiednich dla właściwości świadczonej usługi,
        b) jednoznaczną identyfikację stron usługi świadczonej drogą elektroniczną oraz potwierdzenie faktu złożenia oświadczeń woli i ich treści, niezbędnych do zawarcia drogą elektroniczną umowy o świadczenie tej usługi, w szczególności przy wykorzystaniu bezpiecznego podpisu elektronicznego w rozumieniu ustawy z dnia 18 września 2001 r. o podpisie elektronicznym (Dz. U. Nr 130, poz. 1450),
        2) zakończenie, w każdej chwili, korzystania z usługi świadczonej drogą elektroniczną.
        • kinetete Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 28.06.16, 12:44
          Podpunkt b jednoznaczną identyfikację stron usługi świadczonej drogą elektroniczną oraz potwierdzenie faktu złożenia oświadczeń woli i ich treści, niezbędnych do zawarcia drogą elektroniczną umowy o świadczenie tej usługi, w szczególności przy wykorzystaniu bezpiecznego podpisu elektronicznego w rozumieniu ustawy z dnia 18 września 2001 r. o podpisie elektronicznym (Dz. U. Nr 130, poz. 1450),

Widzieliście albo mieliście uprawnienia Pani T.Cz. do zawierania umów od strony spółki?? Jesteście pewni, że rozmawialiście z osobą uprawnioną?

Pozdrawiam wszystkich oszukanych. Trzeba być czujnym...
          • kinetete Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 28.06.16, 12:54
            Kolejna naciągnięta- dziękuję za to co znalazłaś- jest tam jeszcze coś co wyciągnę tu na forum Sąd stwierdził i pouczył orły z GCP, że:
            1. wysłanie formularza do GCP to nie jest forma zawarcia umowy znana polskiemu prawu cywilnemu,
            2. wydruki stron internetowych, w tym logów internetowych nie stanowią dowodów, gdyż nie są dokumentami w postępowaniu cywilnym,
            3. przesyłana analiza, zresztą prywatna bez wskazania osoby sporządzającej, także nie stanowi dowodu w postępowaniu cywilnym,
            4. to na GCP spoczywa obowiązek dostarczenia do sądu dowodów potwierdzających , że faktycznie umowa została zawarta - a nie, że to my mamy udowadniać swoją niewinność.

Po otrzymaniu treści orzeczenia z sądu kierownictwo GCP zaczęło mówić ludzkim głosem - czy już teraz wiecie dlaczego.
            W tej chwili orły z GCP nie mogą już twierdzić, że są nieświadomi swojego przestępczego postępowania. To co robią nie mieści się w ramach polskiego prawa cywilnego - tak stwierdził sąd. Natomiast zdecydowanie ich postępowanie mieści się w odpowiednich przepisach kodeksu karnego.
            Stąd pytanie: - czy złożyłaś zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa przez kierownictwo i pracowników GCP?
            Pozwolę sobie jeszcze raz powtórzyć. Radzę na pisma GCP nie odpowiadać, nie wchodzić w żadne układy, negocjacje. Nie przyjmować żadnych propozycji. Nie odsyłać żadnych pism. Nie rozmawiać również telefonicznie. Nie odpowiadać na e-maile. Zdecydowanie zbierać dowody, dokumenty - mogą się przydać.
            Zwracam jeszcze raz uwagę na poniższe uzasadnienie sądu. Ma ono znaczenie nie tylko w mojej sprawie. Treść tego uzasadnienia może być wykorzystana z powodzeniem w innych sprawach z GCP. Stwierdzenia sądu maja charakter bardziej ogólny i uniwersalny.
            To treść postu IBART. Pamiętajmy że GCP TO TERAZ Polskieprawo.eu
            • kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 28.06.16, 13:18
              Pani T. jest mądrzejsza od sądów, a fragmenty ustaw cytuje z pominięciem istotnych wyrazów :) Ot polskieprawo.eu :) Koń umiera ze śmiechu :)
              Trzymajmy się!
            • ipiechu Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 07.12.19, 00:01
              hej macie jeszcze szanse pomóc w ich nowy wielkim tworze który zatrudnia 4 kancelarie do oszukiwania ludzi ipiechu@gmail.com
      • bielm Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 28.06.16, 14:56
        Dziękuję, ja też skopiowałam całą treść bo na Kafeterii usunęli wątek i polskieprawo.eu samo sobie tam słodzi jakie jest cudowne i wspaniałe. Nie wiem kto może zachwycać się tym, że został oszukany biały dzień.
        • iwabin Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 14.03.19, 12:01
          Witam, mam podobny problem w z tymi naciągaczami - obecnie działają pod nazwą Serwis Informacyjny Polskiego Prawa (SIPP). Proszę o przesłanie kopii tych 3 stron na mój e-mail: iwona.binerowska@op.pl. Bardzo dziękuję za pomoc!
          • aga76_09 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 14.04.20, 19:28
            Dzień dobry, czy udało się pani rozwiązać te sytuację? Też zostałam oszukana. Proszę o radę jak z nimi postępować. Moj adres agnieszka.olbromska@wp.pl
        • kpm33 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 27.07.19, 16:42
          Dzień dobry, też poproszę o kopię tychże stron - serdecznie dziękuję za pomoc: 86paulinawiktoria@gmail.com
          • sandiii Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 05.09.19, 00:42
            i do mnie poproszę mwstrategia@wp.pl
            • oszukana_elka Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 15.10.19, 17:28
              Dzień dobry,
              jestem kolejną oszukaną przez SIPP. Również bardzo proszę o przesłanie kopii tych 3 stron, mój e-mail: elizarudz@gmail.com
              Serdecznie dziękuję za pomoc
              • ka.olla Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 16.03.20, 21:35
                Witam,
                również poprosiłabym o niezbędne informacje i pomoc do walki z ww. portalem. Obecnie straszą skierowaniem sprawy do sądu elektronicznego w lublinie..
                mój e-mail: kaolla@o2.pl
                • alicja_gazeta_pl Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 17.03.20, 15:56
                  Nigdzie tego nie zgłoszą. W takiej sytuacji jak Pani jest wiele osób i nie słyszano, aby to oni kierowali sprawę gdziekolwiek poza własny "dział" windykacji.
                  Polecam: interwencja.polsatnews.pl/reportaz/2020-03-10/proponuja-dostep-do-portalu-prawnego-po-14-dniach-przedsiebiorcow-zaskakuja-faktury/?fbclid=IwAR39pauCj86RZXkn5kd-Dm_fLcevfWgUjUhBC5KGOqqgz12zD3Oseh57CL8
                  • aga76_09 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 14.04.20, 19:21
                    Dzień dobry, jak pistepowac z taką firmą. Zgodziłam się na 14-dniowy okres bezpłatnego testowania portalu Egpp. Po 14 dniach automatycznie okazało się, że umowa została zawarta na rok i prawie 1500 zł netto. Czy mogłaby pani podesłać informacje na konto agnieszka.olbromska@wp.pl ? Z góry dziekuję
                    • olga2093 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 15.09.20, 09:18
                      Witam czy udało się pani rozwiązać problem
                      • alicja_gazeta_pl Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 07.10.20, 23:22
                        www.facebook.com/Poszkodowani-przez-SIPPBusiness-ManagementCentrum-Innowacji-Dla-Biznesu-103671667742267
                  • alicja_gazeta_pl Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 18.04.20, 10:44
                    Pojawiają się też artykuły w prasie. Polecam.
                    • alicja_gazeta_pl Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 01.05.20, 22:51
                      UWAGA! Wszyscy oszukani, poszkodowani itp, którzy mieliście do czynienia z firmami: Centrum Innowacji dla Biznesu i Nauki albo z Business Management albo Serwis Informacyjny Polskiego Prawa i z ich wieloma portalami internetowymi i chcecie zawalczyć o prawdę i sprawiedliwość oraz ukrócić nieuczciwe praktyki tych firm (za którymi stoją ci sami ludzie!) proszę zgłaszać się na: pozewzbiorowyegpp@gmail.com
        • zelazoj Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 12.10.19, 12:08
          Poproszę o kopię tych stron. Jestem, jak się okazuje, kolejną oszukaną. Szukam pomocy. Mój mail: termosan@termosan.com.pl
        • moniadobi1 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 17.12.19, 00:24
          Czy mogę prosić o przesłanie tej treści mailem na adres: monia-dobi@wp.pl
      • bielm Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 28.06.16, 14:58
      • piterski Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 08.01.19, 07:02
        Witam. Moją żonę też zbajerowali. Czy mógłbym otrzymać tekst tych 3 stron z wspólnegopozwu? Mój email: szmaciak_69@yahoo.co.uk
        • sebolek12 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 05.04.19, 17:22
          Ja również poproszę!!
          mail: sebolek12@wp.pl
        • merc1 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 13.11.19, 21:52
          Witam,czy moge tez dostac teks tych 3 stron z wspolnegopozwu. merc1@interia.eu
      • jerzy.kolarski Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 28.04.19, 14:06
        Witam, czy mogę prosić o te 3 strony na adres: jerzy.kolarski@interia.pl, Właśnie dostał mąż fv nba 1599 zł, i wygląda na to, że jest kolejnym naciągniętym. Nie wiem, czy zgłaszać na Policję, bo rozumiem, że próbarozmowy z tą firmą jest daremna

• karolinuska1977 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 10.05.19, 14:37
          wyślijcie i do mnie te 3 strony kkuna@poczta.onet.pl. Dziękuję
          • oszuk1 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 28.05.19, 10:58
            Ja również potrzebuję ten wspólny pozew: anitagubin@wp.pl. Z góry dziękuje
          • grzegorz81 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 13.06.19, 13:43
            Witam. Do mnie dzwonią cały czas z tej firmy tez dostałem fakturę na prawie 1600zl. Czy płacić? Jeśli można tez poproszę o te 3 strony. Dziękuje
            Grzbanchor@gmail.com
        • alicja.swiderska75 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 30.05.19, 12:01
          Witam, Ja również zostałam naciągnięta, potrzebuje waszego doświadczenia jak wyszliście z tej sytuacji alicja.swiderska75@gmail.com Z góry dziękuję za pomoc.
          • ingusia Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 03.07.19, 15:08
            Równiez zostalam oszukaną.poprosze o jakas pomoc
        • bajka01 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 06.06.19, 16:38
          Uwaga na Polskieprawo.eu
          Dzień dobry , jestem również oszukana i szukam pomocy m.kifer@op.pl
          • oszukana03 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 13.06.19, 14:21
            Witam, również zostałam oszukana, proszę o przesłanie zgromadzonych dokumentów na eda_domagala@interia.pl
      • sandiii Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 05.09.19, 00:49
        podeślesz te 3 strony do mnie? mwstrategia@wp.pl
      • zuruk1000 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 30.09.19, 18:57
        adamreperspaw@gmail.com
      • zuruk1000 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 30.09.19, 19:00
        adamreperspaw@gmail.com poproszę takźe o te 3 strony pozwu. Jeśli ktoś wie jak się bronić, niech napiszę. Rachunek na 1600zl. Jestem załamany
      • alicja_gazeta_pl Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 17.10.19, 18:26
        Bardzo proszę o ten materiał, ponieważ oczywiście link nie działa alicja.ach@wp.pl
      • lusluk Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 21.10.19, 13:24
        ja również poproszę o pomoc, jak na razie f-ra na 1200,00 zł ale grożą większymi kwotami
        asia.cholodecka@op.pl
      • vera660 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 30.10.19, 19:53
        Witam, ja mam również problem, będę wdzięczna za pomoc i materiały, vettriano66@wp.pl
      • anjaaniaania Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 19.11.19, 22:26
        Również poproszę kopię "3 stron" na adres Anja0@wp.pl
        Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
        • mariusz.dulewicz Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 19.01.20, 14:40
          również uprzejmie proszę o kopie na mariusz.dulewicz@gmail.com. Dziękuję
          • jzasz Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 28.02.20, 13:07
            również poproszę mzaszcz@o2.pl
      • nova.edu.praca Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 05.03.20, 12:53
        dzień dobry, czy mogę prosić o kontakt?
        nova.edu.praca@interia.pl
    • heloll Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 29.06.16, 10:38
      Co jakiś czas zostaje automatycznie wylogowany i pojawia się tylko kod "+"||n%$8><Y @?#@#I0??\?4???4I??$m?d??]?-?2m?TI?U?@1?P?=(&¤"? n?_{H],???n ???????=9yw|???S***]???(/&¤#}?{?'7'????F73I? itd... Używam najnowszej przeglądarki Firefoxa, problem tylko występuje na tym portalu, korzystam z filmwebu od 2006 roku i pierwszy raz coś takiego mi się zdarza. Gdzie leży problem? Strasznie przeszkadza w normalnym korzystaniu z portalu. Pozdrawiam. Rafał
      • heloll Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 29.06.16, 11:38
        Boisz się, że linie lotnicze zgubią twoją torbę? Cały bagaż spakuj i wyślij w wielu niewielkich paczkach, na pewno nie zgubią WSZYSTKIEGO!
    • kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 29.06.16, 13:12
      heloll >>> to chyba ktoś od nich... dwa wpisy i dwa nie na temat :/
      • bielm Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 29.06.16, 23:18
        Tu jest sporo opinii na ich temat i jedna lepsza od drugiej, chyba jeszcze nie zdążyli tego opanować najgorszapraca.pl/opinie/instytut_gcp___krakow/103739?p=3
      • candied Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 01.07.16, 12:10
        Nie używajcie słów typu "oszust" "naciągacz" itd, bo bez wyroku, to może być pomówienie. Trzeba opisać wiernie sytuację. Wtedy nie kasują:)
        • kinetete Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 04.07.16, 11:19
          W jakich czasach przyszło nam żyć, że nie można rzeczy nazywać po imieniu zanim nie zadecyduje sąd.. Kiedyś jak ktoś kradł i to w biały dzień to uciekał i był nazwany złodziejem. Teraz jak ktoś kradnie, okradziony musi prosić o pozwolenie nazwania rzeczy po imieniu.. Już wcale nawet nie mówię o wyroku.
          • candied Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 04.07.16, 22:32
            Też mnie to irytuje, ale akurat te fragmenty prawa są w kodeksie od dawna. Po prostu kiedyś były inaczej interpretowane. Zresztą starczy dobrze opisać i i tak wiadomo o co chodzi.
            • gosc.z.31.03.2016 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 14.07.16, 11:29
              ja też na kafeterii pisałam ale cóż zlikwidowali, znalazłam w jakichś starych wydrukach 2 strony z pierwotnej kafeterii jak sprawdziłam z obecną to tego miesiąca wcale nie ma. Byłam na policji złożyłam zawiadomienie, teraz zażalenie do sądu i czekam co bedzie dalej
    • mentore Polskieprawo.eu - pozew zbiorowy 14.08.16, 13:25
      Wszystkich, którzy uważają, że zostali oszukani przez tę firmę zapraszam na forum na portalu wspolnypozew.com.
      Link:
      wspolnypozew.com/forum/group/go/polskieprawoeu/centrum-innowacji-dla-biznesu-i-nauki-polskieprawo/724/?pageSize=20&pageIndex=1
    • mentore polskieprawo.eu & pozew zbiorowy 14.08.16, 13:44
      Zapraszamy wszystkich, którzy uważają, że zostali oszukani przez firmę polskieprawo.eu na forum na portalu wspolnypozew.com.
      Link:
      wspolnypozew.com/forum/group/go/polskieprawoeu/centrum-innowacji-dla-biznesu-i-nauki-polskieprawo/724/?pageSize=20&pageIndex=1
      • heloll Re: polskieprawo.eu & pozew zbiorowy 08.09.16, 09:22
        Kawa może spowodować, że spodnie będą wyglądały jak nowe. Wetrzyj ją w swoje stare dżinsy i umów się z rodzicami na obiad. Oni kupią ci nowe spodnie.
    • joarch1 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 23.08.16, 19:23
      WItam, podobna sytuacja jak przy aferze z "majtkami"- również naciągacze.... polskie prawo.eu ho ho,ale polskie, tak jak to eu. Jutro ma dzwonić pracownica, no nie wierzę, aby wyjaśnić tą sprawę, a cała korespondencja to mail w spamie- i list z fakturą.
      • kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 28.09.16, 12:49
        No i jak po rozmowie?? Mnie się już kręci w głowie o tych ich prób "ugody"... Tak jak pisałam wcześniej, już nawet nie wiem ile wezwań do zapłaty, w sierpniu kontakt telefoniczny i zaraz mailowy, bo już nic na gębę, że schodzą z ceną do 200zł. i zamykają sprawę :) Nie wiem dlaczego do 200, a nie do 0,01 lub 0,00 :) Teraz propozycja nie do odrzucenia - albo raty na całość, albo jednorazowo na jakąś kwotę 800 ileś złotych... Komedia. Nie wiem, chyba już nie kontrolują sytuacji i nie pamiętają co komu proponują. Masakra...

I tak jeszcze jedna refleksja... Latamy jak koty z przysłowiowym pęcherzem po całym internecie (mam na myśli link do strony "wspólny pozew" poniżej), jakby tutaj nie można było kontynuować.
    • veronique4 Re: Uwaga na polskie prawo.eu 16.11.16, 01:23
      Wtedy w grudniu 2015 bardzo pomogło mi forum na kafeterii, gdzie ludzie pisali, że nie zapłacili i dostali w końcu fakturę korygującą. Oni chyba nikogo tak naprawdę nie podali do sądu. "Zarabiają" na tym, że zawsze znajdzie się ktoś, kto zapłaci, aby mieć święty spokój.
      • kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na polskie prawo.eu 18.11.16, 10:47
        Dokładnie tak, jestem po .... nie wiem już ilu telefonach, wezwaniach do zapłaty, odrzuceniu mojego oświadczenia... trzech pismach o obniżeniu faktury, ale trwam przy swoim :-) Teraz po kolejnym telefonie od trzeciego już windykatora terenowego, dostałam przedsądowe wezwanie do zapłaty :-) Myślą, że się przestraszę ;-) Pozdrawiam :-)
    • prawo.praktyka wysłałem pismo 27.11.16, 20:55
      witam, ja też zostałem wprowadzony w błąd, ale już sprawę załatwiłem:) akurat trafili na prawnika (w mojej firmie) i w odpowiedzi na wezwania do zapłaty poszło fajne stanowcze pisemko do nich z konkretnymi argumentami i przepisami, po czym dali sobie spokój.... chociaż dobrze by też było jak by skierowali sprawę do sądu, Sąd mógłby zając stanowisko w takiej sprawie i wyrazić stanowisko
      • elektron83 Re: wysłałem pismo 27.11.16, 21:08
        podaj wzór tego pisma jak możesz też może skorzystam
        • marekkkk Re: wysłałem pismo 26.03.19, 15:22
          czy ja tez moge prosić o pismo rembudd@wp.pl
          • oszukana_elka Re: wysłałem pismo 15.10.19, 17:41
            ja też, jeżeli mogę proszę o pismo elizarudz@gmail.com
      • mikeda72 Re: wysłałem pismo 29.11.16, 15:48
        Czy mogę prosić o wzór pisma na prywatnego maila?
        • mikeda72 Re: wysłałem pismo 29.11.16, 15:49
          mikeda72@gazeta.pl
      • malgorzatalab Re: wysłałem pismo 02.08.18, 12:41
        witam, czy sprawa została załatwiona, bo mąż kilka dni tmu otrzymał fakturę na 1500 zł. Sprawdzaliśmy i rzeczywiście i jest sms potwierdzający zgodę na dostęp do strony serwisu tylko, że mąż nie pamięta, żeby takiego smsa wysyłał. Też chcemy dać sprawę do adwokata.
        • asiulka1 Re: wysłałem pismo 10.09.18, 14:19
          Czy mogłabym dostać również takie pismo?
        • ingusia Re: wysłałem pismo 03.07.19, 15:14
          Czy sprawa się skonczyla? Proszę o inf man ten sam problem
        • zuruk1000 Re: wysłałem pismo 30.09.19, 19:09
          Teź bardzo proszę o wzór pisma. Działają teraz pod stroną abc. prawo link.
          Mój adres adamreperspaw@gmail.com
          Dopiero otworzyłem firmę. Jeszcze nic nie zrobiłam, a juź dałem się zrobić oszustom.
      • bab99 Re: wysłałem pismo 10.01.19, 11:03
        również proszę o wzór pisma julbbk@aol.com

z góry dziękuję
      • naiwny2019 Re: wysłałem pismo 21.01.19, 19:23
        Witam, czy ja również mógłbym prosić o wzór takiego pisma...wojtas111@poczta.onet.pl
        • olga70 Re: wysłałem pismo 12.02.19, 23:31
          Czy jest szansa żeby otrzymać takie pismo??
      • madzia9939 Re: wysłałem pismo 14.02.19, 16:30
        proszę o wzór pisma, m.gordzijewska@onet.pl
      • sebolek12 Re: wysłałem pismo 05.04.19, 17:33
        Dzień dobry!
        Również dałam się nabrać, potrzebuję pomocy, czy mógłby Pan wysłać wzór pisma, o którym Pan pisze?
        adres mailowy: sebolek12@wp.pl
        Będę bardzo wdzięczna.
      • karolinuska1977 Re: wysłałem pismo 10.05.19, 14:34
        mógłbyś do mnie wyslać to pismo. Poproszę kkuna@poczta.onet.pl
      • lugiowiec Re: wysłałem pismo 16.05.19, 00:35
        Bardzo proszę również o wzór pisma. lugiowiec@op.pl
      • alicja.swiderska75 Re: wysłałem pismo 30.05.19, 12:12
        Ja również proszę o wzór pisma jeśli to możliwe alicja.swiderska75@gmail.com
      • bajka01 Re: wysłałem pismo 06.06.19, 16:40
        podaj inf. dotyczące tego pisma
      • marfi194 Re: wysłałem pismo 30.08.19, 07:39
        Mogę dostać to pismo bo znów działają.
      • marfi194 Re: wysłałem pismo 30.08.19, 07:42
        Mogę dostać też to pismo bo znów działają
        • michal8615 Re: wysłałem pismo 07.10.19, 09:12
          Również bardzo proszę o wzór pisma. Proszę o przesłanie na adres mfraczek7@gmail.com
      • siwex Re: wysłałem pismo 11.10.19, 19:47
        podaj wzór tego pisma jak możesz też skorzystam... 14rajska@gmail.com
      • zelazoj Re: wysłałem pismo 12.10.19, 12:15
        Proszę o wzór tego pisma, również zostałam oszukana, okłamali że po okresie bezpłatnym nie muszę składać żadnego odstąpienia od umowy, a teraz faktura na rok. Szukam pomocy.
        • zelazoj Re: wysłałem pismo 12.10.19, 12:16
          nie dopisałam maila: zelazoj@op.pl
      • lusluk Re: wysłałem pismo 21.10.19, 13:30
        proszą o przesłanie wzoru pisma asia.cholodecka@op.pl
      • olidm Re: wysłałem pismo 08.11.19, 16:15
        Ja tez chciałbym poprosić o wzór tego pisma
        • jocker320 Re: wysłałem pismo 14.11.19, 15:03
          witam, czy mogę też prosić o wzór tego pisma - jocker320@wp.pl
      • ipiechu Re: wysłałem pismo 07.12.19, 00:03
        poproszę też ipiechu@gmail.com
      • piast01 Re: wysłałem pismo 14.01.20, 20:54
        Witam,
        Też zostałem naciągnięty na 1600zł. Czy mogę prosić pismo na maila piast01@o2.pl
        • aldona1 Re: wysłałem pismo 21.01.20, 20:38
          witam,
          czy mogę prosić o przesłanie wzoru pisma - aldirosa1986@gmail.com
      • pawiusz Re: wysłałem pismo 09.02.20, 21:00
        witam,
        ja również dałem się naciągnąć,będę wdzięczny za podesłanie wzoru pisma na mail: pawmiecz1980gmail.com,
        z góry dziękuję!
      • affel Re: wysłałem pismo 01.03.20, 13:29
        Witam... Czy mogę prosić o wzór tego pisma. Pozdrawiam J. mail: pa-k@wp.pl
        • ka.olla Re: wysłałem pismo 16.03.20, 21:37
          witam,
          również poprosiłabym o pomoc w postaci przedmiotowego pisma.
          Pozdrawiam i dziękuję,
          mój e-mail: kaolla@o2.pl
          • mmaryna413 Re: wysłałem pismo 05.06.20, 01:00
            Witam,
            czy otrzymała Pani wzór pisma? czy mogłabym prosić o przesłanie?
            mmaryna413@gmail.com
      • pkfb Re: wysłałem pismo 22.04.20, 18:05
        Dzień dobry czy mógłby Pan podesłać wzór tego pisma? Dziękuję za pomoc robert@pkfb.pl
        • mmaryna413 Re: wysłałem pismo 05.06.20, 00:55
          Witam,
          czy również prosiłabym o przesłanie wzoru pisma - mmaryna413@gmail.com
          Dziękuję za pomoc
          • patap1 Re: wysłałem pismo 21.09.20, 18:06
            równiez poprosze o wzór pisma, mam taką samą sytuację z tą firmą działającą pod inna juz nazwą z tego co widzę po forum , patap1@wp.pl

dziękuje !
            • alicja_gazeta_pl Re: wysłałem pismo 07.10.20, 23:22
              www.facebook.com/Poszkodowani-przez-SIPPBusiness-ManagementCentrum-Innowacji-Dla-Biznesu-103671667742267
    • mikeda72 Re: Uwaga na polskie prawo.eu 29.11.16, 16:50
      Czy udało się uwolnić od pp.eu??
      • kolejna_naciagnieta Re: Uwaga na polskie prawo.eu 02.12.16, 12:21
        Jeszcze nie :-) Ale już nie wiedzą czego się chwycić :-) Przedsądowe wezwanie do zapłaty, inf. o sprzedaży długu, za chwilę normalne wezwanie do zapłaty... i tak w kółko :-) Żal mi ich...
        UWAŻAJCIE: mogą przysłać "potwierdzenie salda" - nie odsyłać, nawet z dopiskiem niezgodne.
        Trzymajmy się dalej, pozdrawiam :-)
    • caroline8421 Re: wysłałem pismo 13.08.18, 09:15
      Ja też chciałabym otrzymać wzór takiego pisma, czy ktoś mi pomoże i prześle??????
      • malgorzatalab Re: wysłałem pismo 13.08.18, 12:03
        Czy otrzymała Pani wzór pisma?
    • cezp Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 04.09.18, 01:21
      Ludzie dorośnijcie. Jak nie podpisaliście czegokolwiek papierowo to nie jest ważne. Gdzie na papierze, że był okres testowy, a później trzeba zrezygnować i podpisaliście to ? No nie, bo niczego takiego nie optymaliści. To PIERWSZE co wysyła w kosmos taką umowę. Po DRUGIE. Ściągamy programik do nagrywania rozmów. Informujemy nagabywacza, że go nagrywamy, oczywiście nagrywamy i mamy w razie czego dowód dla policji, sądu. Po TRZECIE. Jeżeli ktoś dzwoni i próbuje wam coś wmówić, wyciągnąć pieniądze to jest to jak wyłudzenie na wnuczka, na policjanta etc. Wystarczy nagrać i zgłosić jako nękanie i próbę oszustwa. Po CZWARTE Jak mówię, że wpiszą Was do BIG, to guzik prawda. Żeby kogoś tam wpisać trzeba mieć 1. podpisaną umowę (tego nie mają) 2. Minimum dwa wezwania do zapłaty oparte o taką umowę (nie ma takiej możliwości) 3. Udokumentowaną próbę negocjacji 4. Postanowienie sądu (nie ma takiej możliwości) Po PIĄTE Jak tak do was dzwonią to nie ma co dyskutować, czy słuchać gróźb i się bać się, trzeba powiedzieć prosto "OK czekam na pozew sądowy, niech sąd określi wysokość roszczenia." etc. I tu klops, bo sąd nie przyjmuje dokumentów, umowy parafowanej przez jedną stronę. PO SZÓSTE Broń boże płacić. Dlaczego ? Bo w polskim prawie jest tak, że zapłacisz złotówkę to przyjmuje się, że całe roszczenie jest zasadne- dotyczy szczególnie roszczeń przedawnionych. PO SIÓDME. Jak Cię nękają to postrasz ich nagraniami, policją, a najlepiej dodaj ich nr tel. do blokowanych i po zabawie
      • alicja_gazeta_pl Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 06.11.19, 19:19
        Wszystko prawda. Prawie miesiąc "bujałam się" z nimi. Z dobrym skutkiem. Oni do sądu nie pójdą. Żerują na tych wystraszonych, którzy płacą.
        • jocker320 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 15.11.19, 09:37
          Jak to Pani załatwiła ? Proszę o kontakt jocker320@wp.pl
        • ipiechu Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 07.12.19, 00:06
          też się podepnę ipiechu@gmail.com
    • sylwia7611 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 17.10.18, 16:19
      Napisałam. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
    • sylwia7611 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 17.10.18, 16:21
      Napisałam na mesangerze. Pozdrawiam
      • asiulka1 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 27.11.18, 13:48
        Mam ten sam problem, wydzwaniają z firmy windygacyjnej i chcą iść na ugodę, co mam robić, czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji?
        • guska74 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 03.01.19, 19:52
          Czy udało się Pani pozyskać jakiekolwiek informacje na temat tego, jak dalej postępować w tej sprawie?
    • kamil.obracaj Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 06.11.18, 17:04
      Witam, mam identyczny problem. Czy prawnik w jakiś sposób Panu pomógł?
      • asiulka1 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 28.11.18, 16:11
        Xzy ma Pan jakąś inf. jak z tego wybrnąć?
    • asiulka1 Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 27.11.18, 13:50
      Czy uzyskał Pan jakąś pomoc?
    • malgorzatalab Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 02.12.18, 17:41
      czy potwierdzał pan coś smesem?
    • kyzoo Re: Uwaga na Polskieprawo.eu 08.12.18, 00:42
      Witam. W sprawie osób mających problem. Portalem ABC prawo proszę o kontakt mailowy kyzo@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka