Dodaj do ulubionych

Zapora internetowa

IP: *.chello.pl 29.11.04, 14:59
Jak sprawdzic czy dziala w połączeniu zapora internetowa i czy warto ją miec
właczona ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zacho Re: Zapora internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:57
      Panel sterowania-Centrum Zabezpieczeń lub Połączenia Sieciowe. Jeśli masz
      (akurat) SP2, to sam przypomni. A czy warto? Bez jaj. TRZEBA!!! (no chyba że
      masz innego firewalla)
      • Gość: ass Re: Zapora internetowa IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.04, 16:14
        A tu sprawdz dokladnie swoja zapore jesli ja masz?:
        probe.hackerwatch.org/probe/probe.asp
        • Gość: Żeton Re: Zapora internetowa IP: *.chello.pl 29.11.04, 17:27
          Podobno jak mowil mi znawca tematu podczas tego skanowania co przeslal mi
          poprzednik zawsze bedzie czerwony alert nawet z firewallem gdy beda dostepne
          tzn wlaczone skype i gadu ...I to sie sprawdza jak skype i gadu jest dostepne
          to sa czerwone alerty jak wylaczone to wszystko jest na zielono
          • user0001 Re: Zapora internetowa 29.11.04, 18:39
            Otwarty port stanowi zagrożenie wtedy gdy program który na nim przyjmuje
            połączenia może posłużyć do gromadzenia informacji o użytkowniku, lub jest
            wadliwie zaprojektowany/napisany/skonfigurowany, przez co umożliwia przejęcie
            uprawnień administratora.

Dlatego musisz sprawdzać na bieżąco czy w programach z których korzystasz nie
            zostały wykryte krytyczne dziury. Polecam serwis secunia.com
            Jeżeli okaże się, że wykryto dziure w programie z którego korzystasz, a który
            otwiera port do nasłuchu, co gorsza dziurę tą da się wykorzystać z komputera
            zdalnego (remote), to czym prędzej wyłączaj program i czekaj na aktualizację.
            • Gość: żetwu Re: Zapora internetowa IP: *.chello.pl 29.11.04, 20:29
              Ale jak wykorzystac ten program ???? Jak go użyć ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka