Gość: żeton IP: *.chello.pl 29.11.04, 14:59 Jak sprawdzic czy dziala w połączeniu zapora internetowa i czy warto ją miec właczona ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zacho Re: Zapora internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:57 Panel sterowania-Centrum Zabezpieczeń lub Połączenia Sieciowe. Jeśli masz (akurat) SP2, to sam przypomni. A czy warto? Bez jaj. TRZEBA!!! (no chyba że masz innego firewalla) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ass Re: Zapora internetowa IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.04, 16:14 A tu sprawdz dokladnie swoja zapore jesli ja masz?: probe.hackerwatch.org/probe/probe.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żeton Re: Zapora internetowa IP: *.chello.pl 29.11.04, 17:27 Podobno jak mowil mi znawca tematu podczas tego skanowania co przeslal mi poprzednik zawsze bedzie czerwony alert nawet z firewallem gdy beda dostepne tzn wlaczone skype i gadu ...I to sie sprawdza jak skype i gadu jest dostepne to sa czerwone alerty jak wylaczone to wszystko jest na zielono Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Re: Zapora internetowa 29.11.04, 18:39 Otwarty port stanowi zagrożenie wtedy gdy program który na nim przyjmuje połączenia może posłużyć do gromadzenia informacji o użytkowniku, lub jest wadliwie zaprojektowany/napisany/skonfigurowany, przez co umożliwia przejęcie uprawnień administratora. Dlatego musisz sprawdzać na bieżąco czy w programach z których korzystasz nie zostały wykryte krytyczne dziury. Polecam serwis secunia.com Jeżeli okaże się, że wykryto dziure w programie z którego korzystasz, a który otwiera port do nasłuchu, co gorsza dziurę tą da się wykorzystać z komputera zdalnego (remote), to czym prędzej wyłączaj program i czekaj na aktualizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żetwu Re: Zapora internetowa IP: *.chello.pl 29.11.04, 20:29 Ale jak wykorzystac ten program ???? Jak go użyć ? Odpowiedz Link Zgłoś