Dodaj do ulubionych

Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA

IP: *.atol.com.pl 15.12.04, 14:36
Firma Sms-Express bardzo szybko zareagowała na opublikowane dziś rano błędy wykryte w swoim komunikatorze - Gadu-Gadu. Dowodem na to jest dzisiejsza wersja Gadu-Gadu oznaczona jako 6.1 build 155, która zawiera poprawki ostatnio wykrytych błędów. Jednak poprawki błędów to nie wszystko co można znaleźć w tej wersji.

Nowościami w ww. wersji są :

Filtrowanie spamu i linków odbywa się teraz przez program, a nie jak było dotychczas przez serwer Gadu-Gadu (Niestety ta wersja GG nie umożliwia konfiguracji parametrów filtru przez użytkownika).

Możliwość przypisania numeru telefonu stacjonarnego dowolnej osobie z listy kontaktowej.

Usunięcie zakładki SMS z listy kontaktowej. Teraz okno SMS wywołuje się z menu wiadomości bądź z menu kontekstowego (prawoklik) na dowolnej osobie znajdującej się na naszej liście kontaktów.

Z racji tego, że błędy te były bardzo poważne, zaleca się niezwłoczne zaktualizowanie swojego Gadu-Gadu do najnowszej wersji.

POBIERZ : wiadomosc.info/index.php?s=&mod=down&fid=6330&rid=714 lub www.gadu-gadu.pl/download.asp
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.12.04, 15:07
      Gość portalu: wawi napisał(a):

> Firma Sms-Express bardzo szybko zareagowała na opublikowane dziś rano błędy

Dziś rano?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=18561406
      • Gość: wawi Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.atol.com.pl 15.12.04, 15:36
        news jest z wczoraj.
        • kell99 Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA 15.12.04, 16:08
          z wczoraj? a nie co najmniej z ubieglego tygodnia?
    • user0001 Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA 15.12.04, 16:10
      Gość portalu: wawi napisał(a):

> Możliwość przypisania numeru telefonu stacjonarnego dowolnej osobie z listy
      > kontaktowej.

Szykują się do wprowadzenia usług telefonicznych?

Na szczęście w tej wersji nie zmienili protokołu...
      • Gość: Jacek Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 16:38
        Sory za głupie pytanie chyba pytanie.Może ono się wydać trochę dziwne ale nie
        jestem obeznany zbyt dobrze z tematu internetu.
        Ja mam gg wersję 6.0(build148).
        Czy to jest jakaś starsza wersja gg?
        Czy też mogę sob ie ściągnąć nowszą?
        I jak ściągnąć ? Tą obecną wywalić a zainstalować nową wersję?
        Dzięki,
        • Gość: piecyk gazowy Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.12.04, 18:54
          Na stronie jest napisane:

Pobierz Gadu-Gadu 6.1 [14.12.2004 poprawione bezpieczeństwo]

Instaluj nową wersję bez deinstalowania poprzedniej. Dzięki temu zachowasz
          wszystkie ustawienia i książkę adresową

www.gadu-gadu.pl/download/gg61.exe
          • Gość: kalinowski11 Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.chello.pl 15.12.04, 19:24
            Po aktualizacji musiałem przywrócić system , bo wyświetliła mi się pusta ramka GG

:)
            • Gość: piecyk gazowy Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.12.04, 19:34
              BUAHAHAHAHAHAHAHA! Właśnie wahałem się, czy nie dopisać, że ja, póki GG chodzi,
              to go nie aktualizuję, chyba że mnie sytuacja zmusi, bo z reguły bardzo często
              po aktualizacji przestaje ono działać. :-)

GG jest nieprzewidywalne!
              • Gość: kalinowski11 Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.chello.pl 15.12.04, 19:38
                Też się zastanawiałem :) Ale mnie podkusiło , na szczęście przywracanie pomogło
                więcej tego badziewia uaktualniać nie będę :) Polecam nie wykonywać update GG .

Pozdrawiam .
                • Gość: Jacek Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:48
                  O kurcze.
                  Ale ja już uaktualniłem gg.I na szczęście wszystko chodzi o.k. , bez zarzutu.
                  Na razie jest w porządku.
                  • Gość: piecyk gazowy Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.12.04, 20:50
                    Wygrałeś w tej loterii. ;-)
                • netsec Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA 16.12.04, 14:32
                  Dlaczego mam tego nie zrobić? Skoro wersja 6.1 działa poprawnie na normalnych
                  nie zasyfionych kompach z zaktualizowanym systemem :)
                  Programiści nie mogą wiecznie oglądać się na głuchych Internautów którzy nie
                  słuchają że system ma być utrzymywany w odpowiednim stanie.
                  • Gość: piecyk gazowy Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 16.12.04, 14:52
                    netsec napisał:

> Programiści nie mogą wiecznie oglądać się na głuchych Internautów którzy nie
                    > słuchają że system ma być utrzymywany w odpowiednim stanie

"Programiści". Na stronie przez cały czas była informacja, że do poprawnej
                    pracy GG w systemach XP/2000 wymagane jest zainstalowanie wszystkich(!)
                    aktualizacji systemu. Co to znaczy "wszystkich"? I dlaczego "wszystkich"? SP 2
                    też? A bez SP 2 przecież działa GG.
              • Gość: adam Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.chello.pl 17.12.04, 20:21
                a ja byłęm glupi i akualizowałem :) i teraz się nie chce połączyć z siecią :d
                wywalam ten syf
    • Gość: irkm Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.toya.net.pl 16.12.04, 21:12
      Dziala, poszlo gladko. mam SP2. Osobiscie tez sie wahalem bo po updatach GG zreguly siadalo, ale podjalem ryzyko. Powodzenia dla innych
      • Gość: okrek Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:18
        Na poczatku tez wszystko miałem ok ... teraz jest porażka ... Zawiesza mi całego
        kompa... A bałaganu w systemie to ja nie mam :P
        XP SP2 <legalny>

Polecam... nie instalować :]
        • netsec Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA 17.12.04, 12:03
          Jest poprawiona wersja z 16.12.2004 www.gadu-gadu.pl/
          "Pobierz Gadu-Gadu 6.1 16.12.2004 poprawiony błąd z zawieszaniem przy odbieraniu
          wiadomości graficznych"
          • Gość: magia Re: Gadu-Gadu 6.1 KRYTYCZNA AKTUALIZACJA IP: *.aster.pl 17.12.04, 21:08
            podczas aktualizacji pojawia się komunikat"Brak prawidlowego podpisu
            weryfikującego wydawcę.Należy wyłacznie uruchamiać oprogramowanie pochodzące od
            zaufanego wydawcy" co robić? zaufać czy nie?
            • Gość: savena OBLEDNE GG IP: 5.5R* / 80.200.248.* 18.12.04, 09:42
              ja mam ciagle gg ,,niedostepny,,. wszystkie proby ponownego zalogowania nie
              powiodly sie . ciagle wyskakuje ,,haslo nieprawidlowe,, a pzypomniec nie chce i
              wyskakuje ,, brak polaczenia z serwerem rejestrujacym,,. probowalam zmienic
              haslo i tez ,, brak poaczenia z serwerem rejesrtujacym,,. przy probie wywalenia
              tez zadaja hasla i kolo sie zamyka. co robic moze ktos doradzi.
              • Gość: savena Re: OBLEDNE GG IP: 5.5R* / 80.200.248.* 18.12.04, 13:51
                nikt nic nie pomoze ?
              • Gość: piecyk gazowy Re: OBLEDNE GG IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.12.04, 16:55
                Może firewall przeszkadza?

Jeśli chodzi o serwer rejestracyjny, to on leży prawie cały czas i trzeba
                próbować się rejestrować do skutku.
    • Gość: piecyk gazowy GG update - never ending story IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.12.04, 16:53
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=18694486
      • kasia-s Re: GG update - 18.12.04, 23:56
        zainstalowałam, nic nie straciłam, wszystko działa, adresy są, dane i hasła
        również... :)))
      • Gość: piecyk gazowy Re: GG update - never ending story IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.12.04, 23:09
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=18789276
      • Gość: piecyk gazowy Re: GG update - never ending story IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.12.04, 15:06
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=18826956&v=2&s=0
        • netsec Re: GG update - never ending story 29.12.04, 16:31
          piecyk cos nie tak?
    • jolajola1 Re: GG update - 19.12.04, 22:16
      zainstalowałam wczoraj
      dziła poprawnie
      żadnych zawieszek
      grafike wysyła

no, ale mam SP1 tylko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka