Dodaj do ulubionych

dziewczyna PROSI o pomoc.. power gg - pingowanie

29.12.04, 16:37
zainstalowałam sobie power gg. wszystko ładnie działa. ale nie umiem
korzystac z pingowania.
mam czyjes IP i chce sprawdzic czy ta osoba jest teraz w sieci i korzytsa z
innego numeru gg. jak to zrobic? kiedy wpisuje IP(jesli nie ma tej osoby)
lub samo sie pojawia gdy jest dostepna- włączam opcje ping- pokazuje mi tylko
info badanie... (IP) upłynął limit czasu żądania itd I nic. Co robię zle?? a
moze ta funkcja nie dziala??
Prosze pomożcie.. to dla mnie ważne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Toudi Re: dziewczyna PROSI o pomoc.. power gg - pingowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 19:10
      Jak pisze, że upłynął limit czasu żądania, to oznacza to, że podane IP jest już
      nieaktywne, że osoba nie jest aktualnie w sieci (lub ma wyłączone gg).
      • ali2 Re: dziewczyna PROSI o pomoc.. power gg - pingowa 29.12.04, 23:35
        Dziękuję za odpowiedz, jednak coś mi się nie zgadza, wiec opisałam mój
        problem.. dziękuję z góry wszystkim osobom, które poświęcą czas na odpowiedź ;)

Opiszę może dokładniej o co mi chodzi. Rozmawiam z pewnym chłopakiem (znamy się
        w rzeczywistosci). Flirtujemy sobie. Oboje mamy siebie na swojej liście
        znajomych, wiec widzę jego IP, które codziennie jest inne (nie wiem dlaczego,
        ale on ma neostrade).
        Od kilku tygodni obce osoby mnie zagadują i próbują wybadać (czy mam chłopaka,
        czy ktoś mi się podoba itd.)
        Zadają mi takie pytania, że podejrzewam tego chłopaka. To nawet miłe, ze chce
        wiedziec o mnie wiecej i nie mam mu tego za złe. Jestem pewna, ze to On, ale
        pewnosci nigdy za wiele...

Nie dodaje tych osób do swojej listy znajomych, wiec nie widzę ich IP.

Kiedy mój znajomy jest dostępny i widzę jego IP wtedy próbuje włączyć
        pingowanie żeby się dowiedziec czy jest na innych numerach gg.

I wtedy pojawiaja się te info o tym, ze upłynął limit..
        On wtedy na pewno jest dostępny więc jego IP jest aktywne.

Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, żebym zobaczyła inne numery gg osób, które
        korzystają z klona.

Co robię źle??

Czy są osoby, na forum którym pingowanie się udaje?? Skutecznie??? Napiszcie
        proszę jak to wyglada- tzn już pisze co chcialabym dokladnie wiedziec- ja tez
        często jestem na dwoch numerach jednoczesnie na klonie.
        Na jednym zawsze jestem niewidoczna. Czy dzieki pingowaniu mój znajomy, który
        zna moje IP bo mam go na liscie kontaktow na jedym numerze jest w stanie poznac
        mój drugi numer gg jeśli ja zawsze jestem niewidoczna na tym numerze??? Mam go
        tam w kontaktach, jeśli to ma jakies znaczenie i przy jego numerze mam wpisane,
        ze nie ma mnie w kontaktach- czyli wynika z tego, ze nie zna tego numeru- ze
        mnie skutecznie nie pingowal.

albo pingowal, dodal do listy, zobaczyl, ze go mam i sprytnie skasował.. Co
        myslicie??

• aqar Re: dziewczyna PROSI o pomoc.. power gg - pingowa 30.12.04, 00:03
          > Na jednym zawsze jestem niewidoczna. Czy dzieki pingowaniu mój znajomy, który
          > zna moje IP bo mam go na liscie kontaktow na jedym numerze jest w stanie
          > poznac
          > mój drugi numer gg jeśli ja zawsze jestem niewidoczna na tym numerze???

Power GG widzialem u znajomego, sam uzywam Tlenu z mozliwoscia rozmowy z
          uzytkownikami GG, badz EKG, tak wiec nie wiem dokladnie jak ta funkcja wyglada
          w Power GG.

Generalnie wydaje mi sie nie mozliwe, abys zobaczyla czy dana osoba uzywa jeden
          wiecej numerkow GG poprzez pingowanie.

Wikipedia mowi nam ze :

"Ping to nazwa programu używanego w sieciach komputerowych TCP-IP (takich jak
          Internet). Przeprowadza on podstawowy test sprawdzający czy określony host
          działa prawidłowo i czy istnieje prawidłowe połączenie pomiędzy hostami
          testującym i testowanym. Umożliwia on także sprawdzenie jaki część pakietów
          przesyłanych pomiędzy tymi dwoma hostami jest gubiona oraz jaki jest czas ich
          przesłania.

Ping korzysta z protokołu ICMP. Często nazwą 'ping' określa się też same
          pakiety wysyłane (ICMP Echo Request) i odbierane (ICMP Echo Reply) przez ten
          program.

Podstawowym błędem popełnianym przez większość użytkowników programu ping jest
          założenie, że jeśli zdalny komputer nie odpowiada na pingi, to nie działa.
          Można zakazać odpowiedzi na pakiety ICMP Echo Request (np. używając firewalla),
          przez co zdalny komputer nie będzie wysyłał pakietów ICMP Echo Reply. Powoduje
          to, że program ping wyświetli informację, o nieosiągalności zdalnego komputera.

Blokowanie wysyłania pakietów ICMP Echo Reply jest jedną z metod ochrony przed
          atakiem włamywaczy sieciowych. Analiza pakietów pozwala nie tylko dowiedzieć
          się czy pod danym adresem IP znajduje się działający komputer, ale również
          poznać jaki system operacyjny na nim działa.

Niemniej większość publicznie dostępnych serwerów obsługuje pakiety ping. W
          takiej sytuacji aplikacja ping pozwala na sprawdzenie poprawnego działania
          sieci komputerowej."

Tak wiec skoro juz poznalas w miare proste pojecie PING'u to zauwaz, iz o ile
          ktos uzywa dwoch klientow GG na jednym kompie to posiada jedno IP...

Pozostaje jeszcze kwestia... nazwijmy to "uczciwoscia" - po co zakladac drugi
          numerek, korzystajac z pierwszego? Po co sie ukrywac ?

Owszem... czasem sa powody - np.zona czy szef ;-) Znajoma na Tlenie o trzeciej
          w nocy sie pojawia, wiec pozostaje sie po godzinach :)))
          Generalnie warto miec odwage i odmowic rozmowy.

Zastanawiac moze tez dlaczego Power GG dziala jako odrebna aplikacja, w sensie
          iz nie ma jej na oficjalnej stronie GG... Nie ufalbym bezpieczenstwu, ani
          systemu, ani rozmow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka